Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Юношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніЭкстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезонаМеждународный футзалЛитвиненко помог ЭРА-ПАКу выиграть у аутсайдера чемпионата ЧехииПервая лига Епіцентр К10: Керівництво та уболівальники вже скучили за медалями і ми докладемо максимум зусиль, щоб виправдати їх очікуванняЭкстра-лига«Цифры знают все»: Андреев тур

В гостях у АФЛУ. Ровно. Наследники Кардинала


 

Хорошая все-таки традиция – ходить в гости. Сейчас многие уже подзабыли, что это такое, в век современных технологий. А вот администрация Аматорской футзальной лиги Украины, засидевшись дома, решила, что пора бы уже навестить всех участников проекта, так сказать, с неофициальным визитом.

И вот набрались мы терпения, спортивной наглости, билетов на поезда во все направления, и отправились в путешествие по футзальной Украине. Город Ровно совсем недавно присоединился к нашему проекту, а ведь количество желающих играть в футзал здесь зашкаливает! Имеется и свой представитель в Экстра-лиге, который легко собирает аншлаги на свои матчи. Об этом, и не только, нам рассказал организатор местного отборочного этапа Максим Мазурец. Говорят, в Ровно самая вкусная пицца и самые красивые девушки. Мы и это проверили, решив и пообедать, и о футзале пообщаться, и девушек оценить в уютном кафе возле главной футзальной арены города, ДЮСШ-4.

- Максиме, футзальна історія Рівного має не одну славну сторінку. А чим зараз живе Ваше місто?

- Дуже важливим чинником, завдяки якому футзал у рівному має статус одного з ключових масових заходів, є любов вболівальників. На той час, як з футбольної мапи зник ФК «Верес», футзал взагалі став чи не єдиним спортивним видовищем для городян. Дуже приємно, що «Кардиналу» вдалось прийняти участь в Екстра-лізі цього сезону, вболівальники просто в захваті.

Що стосується нашого турніру, то у ньому приймає участь 22 команди. Вже пройшла групова стадія, з кожної групи вийшло по дві команди, розпочинаємо плей-офф.

- В яких умовах грають команди?

- Умови чи не найкращі з-поміж інших турнірів. Граємо в двох кращих залах – СШ №26 та ДЮСШ-4. Гравці дуже задоволені, вболівальники також мають усі умови для того, щоб дивитись матчі, особливо в ДЮСШ-4. Щодо арбітражу, то на матчах працюють представники Екстра- та Першої ліги, також залучаємо арбітрів з великого футболу.

- Кого більше в Рівному – футболістів чи футзалістів?

- Звичайно, гравці після великого футболу переключаються на футзал, у нас виключно футзалістів, як таких, дуже мало.

- Як проходить адаптація футболістів до Правил футзалу?

- Спочатку було складно. Але ми почали проводити для футболістів семінари по Правилам, залучили до цього процесу Голову комітету арбітражі АФУ Юрія Дмитровича Веремчука. Взагалі, дуже хочеться відмітити саме арбітраж – поки що жодної претензії по цьому компоненту гри ми від команд не маємо!

- У якої з команд зараз кращі шанси на перемогу у чемпіонаті? Хто з гравців вразив своєю грою?

- Хочу відмітити три команди – «Комфорт-Сервіс», «Граніт» та «Рівне-112». Перша команда має досвід виступів на всеукраїнському рівні, виступала і на турнірах АФЛУ, і в Кубку України. У другій зібрані колишні гравці «Кардиналу», а щодо третьої команди, то це представники нашої служби порятунку.

Щодо гравців, то найбільш сильно виглядають ті хлопці, які пройшли школу всеукраїнських змагань – Тарас Прислупський, Віталій Тушич, Володимир Сондак. Також у нас є своє невеличке «відкриття» - молодий Андрій Кушнір вже тренується з основою «Кардиналу», Сергій Піддубний дуже задоволений цим гравцем.

- Дитячий та жіночий футзал у Рівному розвинені?

- Жіночий футзал слабко розвинений, знаю лише про існування однієї команди в області. А от діти футзал дуже люблять – у нас є дві спеціалізовані школи СШ №26 та ДЮСШ-4. Часто ми бачимо на матчах чемпіонату юних вболівальників, як дивляться з захопленням на гру старших і мріють стати професійними футзалістами.

- Ви лише перший рік у структурі АФЛУ. Можливо, вже можете виділити якісь недоліки нашого проекту?

- Чесно кажучи, складно знайти недоліки. Для нас усе чудово. Особисто я вперше організовую такий масштабний турнір, тому ваші поради були дуже вчасними. Плюс допомога з ігровим приладдям, м’ячами та манішками, це теж дуже приємно. Радує і оперативність у висвітленні регіональних етапів – сайт працює дуже добре. До речі, наш сайт побудований на основі сайту АФЛУ!

- Максиме, чому Ви зайнялись організацією саме футзальних змагань?

- Насправді, я вбачаю у футзалі великі перспективи. Це дуже динамічний та амбіційний вид спорту, за яким майбутнє. От у нас, в Рівному, багато перспективної молоді, які легко можуть реалізувати себе у футзалі. Взагалі, якщо зібрати усіх перспективних гравців в одну команду, то вийде досить непоганий колектив рівня Першої ліги. Даруйте, але навіть у великому футболі так зробити точно не вдасться, там до професійного рівня треба дуже довго йти…

- Ваш турнір співпрацює з місцевим телеканалом…

- Так, інформація вірна. У нас є домовленості з одним з місцевих телеканалів на висвітлення змагань. Вони показують сюжет про нас у новинах, а фінал нашого турніру готові показати у прямому ефірі! Вважаю, так повинні робити усі регіональні етапи, тоді і футзалу будемо бачити на ТБ більше.

- Що Ви знаєте про фінали АФЛУ?

- Нажаль, у мене не було можливості слідкувати за минулорічними фіналами. Але я дуже багато чув про них від наших гравців, і ці відгуки лише позитивні. Цього року я обіцяю кинути усі справи і приїхати з нашим чемпіоном на фінал, де б він не проходив. Хочеться не лише побачити рівень команд з усієї України, але і поспілкуватись з такими самими організаторами, обмінятись досвідом. Це дуже цікаво і корисно!

- Чому професійний футзал у порівнянні з аматорським занепадає?

- Особисто я вбачаю у цьому лише фінансову складову. У нас не всі команди мають спонсорів, багато хто грає за свої гроші. У професійної команди усе набагато серйозніше, як в плані фінансування, так і в плані інфраструктури. Хоча, чесно кажучи, дуже хотілося б мати у Рівному команду рівня Першої ліги, де б грали виключно наші вихованці.

 

Вячеслав Скоропад, специально для АФЛУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.