Первая лига Первая лига. 8-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 1. День 3. LIVE!КазахстанЛев Кім: «Ми знаємо, що українські колеги завжди готові люб’язно нас прийняти»Екстра-ліга (U-16). 8-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 1. День 2. Пять разгромов и драматичная ничьяЧемпионат ЕвропыТелеканали «Футбол 1»/«Футбол 2» покажуть Чемпіонат Європи з футзалу 2018Андреев и Пустота. Часть 2. Королевство кривых зеркалЧемпионат ЕвропыСборная Казахстана по футзалу прибыла в КиевАссоциация футзала УкраиныАсоціації футзалу України та Казахстану підписали Угоду про співпрацюВетераныВетераны "40 плюс". Первый этап. День первый: уверенные победы фаворитовЗакарпатскаяФутбольно-аналітична програма "Час футболу"Экстра-лигаТарас Кузь: «На Євро збірній під силу дійти до півфіналу» Экстра-лига«Сокіл» у Польщі: перемога та нічия (+відео)ХмельницкийСергій Голов та Святослав Самусь: «Завдання на сезон – стати чемпіонами»Футзал в мире22.30 Португалия - Таиланд. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныКомітет дитячо-юнацького футзалу провів чергове засіданняВетераныВетераны "40 плюс": четыре претендента и один бразилец!Кубок Украины«Екстра-футзал»: випуск № 17ВинницкаяФутбольний Тиждень 280 від 24.01.2018Сборная УкраиныУкраїна – ІнБев/НПУ: передостання репетиція перед Євро

Валерій Легчанов: «Готуємось далі та очікуємо на наступного суперника»

Валерій Легчанов – про кубковий матч "Енергії", кадрові зміни та збірну України

Про кубковий матч "Енергії" та "Сокола" у Львові, кадрові зміни в команді та збірну України розповів головний тренер львівських енергетиків Валерій Легчанов у інтерв'ю "Галичині спортивній".

– Гру можна розділити на дві відрізки: до і після того як «Сокіл» почав грати з п’ятим польовим.  Гра перейшла у фазу відпрацювання 4х5, 5х4. Ми подивились на нашу гру, відпрацювали. Ще є питання по більшості 5х4, бо скільки не тренуй, все одно потрібно мати ігровий тонус, і тільки в офіційному матчі можна побачити, що ми можемо. Діями 4х5 я задоволений, але є ще над чим працювати другій спецбригаді в плані синхронності дій.
В першій половині матчу ми забили швидкий гол і не збавляли обертів. Були деякі огріхи, але без помилок у футзалі не буває, будемо їх розбирати. Вітаю всіх з перемогою. Рухаємось далі та очікуємо на наступного суперника. Зараз велика пауза, будемо готуватись і в лютому знову на паркет.
 
Не зважаючи на розгромний рахунок у Вас було дуже багато емоцій…
– Це наші внутрішні питання… Деякі речі я не сприймаю. Коли великий рахунок у матчі, то треба більше простоти, а не зацикленості. Десь ми ховались, намагались організувати комбінацію. Суперник розкривався, тому потрібно було грати простіше, використовувати вільні зони. Були моменти, якими задоволений, але ще не повністю. Якби були своєчасними паси, що відрізають верхню лінію, я б був більш-менш задоволений. Але це прийде з часом. Також було багато технічних моментів, в тому числі таких як правильне ставлення корпусу.
 
Місяць без офіційних матчів. Як буде працювати команда?
– Буде два цикли направлені на підтримку фізичної форми. Ще два цикли будуть направлені на підготовку до матчу чемпіонату із «ІнБев/НПУ». Можливо, зіграємо товариські матчі. Будуть задіяні люди у матчах за другу команду. З офіційної заявки будуть грати Легендзевич і Гасюк. Там також є місце, бо були відзаявлені гравці. Тому чотири гравці будуть отримувати ігрову практику. Досвідчені гравці будуть працювати далі. Погано, що пауза настала в такий момент, але нічого, будемо рухатись далі.
 
Команду покинули Зінич і Лясковський…
– Все, що не вдалось, – це проблема не тільки футзаліста, а й тренера. Десь я не достукався, десь Антон (Лясковський – прим. ГС) не змінив свого ставлення. Ставлення не до роботи, а до статусу легіонера. Він прийшов у команду, де майже всі місцеві, а він як легіонер. Тут за спинами не відсидишся, тут треба тримати рівень. У нього досить непогана перспектива. «Енергія» кожного року працює над максимальними завданнями незалежно від складу. До нового року дається час для адаптації, розкрити себе. На жаль, не все вдалось, але таке життя. На даному етапі його рівень слабший ніж у Коваля. Можливо, в перспективі він набере і ми з ним попрацюємо в одній команді.
По Зіничу – це питання більше стосується здоров’я. Він зламався на останньому тренуванні, перед стартом чемпіонату, і дуже важка травма була. Хоча, ті прояви, за які я його запрошував до команди він показав на турнірі в Хмельницьку і тут він притирався до команди. Ті індивідуальні дані, що він має, і те сприйняття футзалу, що в нього є, – хороші. Він знає, над чим ще треба працювати. Я не скажу, що з ним повністю розірвані відносини. Була пропозиція, щоб він грав у другій команді. Але, наразі, такий стан, що просто так займатись футзалом не вийде, треба заробляти гроші. Він буде грати за одну з команд в чемпіонаті міста. Йому потрібно відновитись після травми, оскільки, після попереднього відновлення, він одразу отримав рецидив. Для нього Екстра-ліга – це нове, тому адаптація давалась важко. Якби не травма, то ми могли б зрозуміти, який в нього рівень. На жаль, він був травмований 80% часу до Нового року. Він все розуміє. Керівництво говорило, що, якщо він відновиться і набере потрібні кондиції, то, можливо, влітку знову поїде з нами на збори.
 
У ЗМІ була інформація, що Юрій Когут може перейти в «Енергію»…
– Це якийсь фейк. Можливо, в нього є бажання. На мене 100% ніхто не виходив: ні агент, ні він особисто. Керівництво клубу, можливо, і чуло щось про це. Але, станом на 17 січня, з ним переговори не ведуться.
 
Три матчі поспіль «Енергія» перемагає «Сокіл», але в збірній немає жодного «енергетика» і аж чотири хмельничанина.
–  Це провокаційне запитання. Я не кажу, що ніхто не заслуговує виклику в збірну України. У нас зараз така обойма футзалістів, що постійно хтось вистрілює. Але тренерський штаб не може кожного збору викликати нових гравців. Основна робота лягає на тих, кого вже викликали у збірну. Гравці «Сокола» зіграли два непогані матчі з Італією. Шкода, що в нас немає ще одного такого збору. Можливо, ми в цьому помилились і восени треба було знайти час для ще одного матчу, щоб продивитись більшу кількість гравців. Наразі так. Якщо людина не буде відповідати вимогам під час збору в Броварах, то викличуть іншого гравця, і це не обов’язково буде «енергетик».
 
Слідкували за легіонерами збірної?
– Так. Особливу увагу з Олександром Косенком приділили топовим матчам в чемпіонаті Росії та Білорусії. Основним напрямком для спостереження були матчі елітного раунду Кубка УЄФА. Більшість гравців основи, ті що будуть ключовими, продивлялись саме там. Братів Грицин, Королишина, Разуванова продивлялись. З італійцями переглянули Миколу Білоцерківця, він в хорошій формі, але йому не вистачає ігрового часу в команді.
 
Чемпіонат Білорусії сприяє розвитку Грицин?
– Зміна обстановки плюс різниця в чемпіонатах – дає свій позитивний відбиток. Головний позитив був у тому, що вони грали матч кубка УЄФА. У них дві групи вийшли дуже добрими по складу. Той об’єм відповідальних матчів, де все під результат, зіграв позитивну роль. В чемпіонаті Білорусії теж є 5-6 команд, що борються за медалі. «Столиця» не виносить всіх 6:0, 7:0. Так, є матчі, де легше грати. Я задоволений, що вони зараз мають більше ігрового часу через травми бразильців. Під час матчів з італійцями ми говорили з ними, щоб вони не тільки тримали себе в тонусі, а й допрацьовували, розвивались та рухались вперед.
 
Сильні та слабкі сторони Румунії і Португалії…
– Додатково представляти Португалію не треба. За них грає кращий гравець світу. Спаринги  з Італією та Іспанією показали, що з усіма треба і можна грати. Все залежить від того, як ти підготуєшся, вивчиш сильні і слабкі сторони суперника, будеш його сприймати та налаштуєшся. Все реально. Румунія дещо змінила свій напрямок роботи, бо з’явились бразильці. Але всі розуміють, якого вони рівня. Бразильці, які грають на чистих м’ячах, і ті, що грають під пресом, це зовсім різні гравці. Будемо розбирати суперника і по черзі, крок за кроком, рухатись вперед. Все в наших руках, ногах і голові.  

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.