ХмельницкаяПреміум-ліга: топ-10 кращих голів 10-ого туруСумскаяСумы: сумасшедшая ничья "Медцентра" и "Lex-VSK" и другие результаты вторникаХмельницкийПреміум-ліга: «Хмельницькі делікатеси» стають одноосібним лідером в дивізіоні 1 (+ відео)ЛьвовскаяГранд-ліга Львова: важлива перемога «Альтернативи» (+ відео)ОдесскаяОдесса: все лидеры добывают победыТурнирыКалендарь 8-го Всеукраинского турнира на призы ЗТУ В.И. ВодянаЭкстра-лигаУ "ІнБев-НПУ" відбулося рокірування воротарівОстальной мирДмитрий Сорокин: «Теперь я — легионер»Остальной мирНовый главный тренер вернул легендарного Фалькао в сборную БразилииЭкстра-лигаМаксим Літвінов продовжить кар'єру у "ХІТі"Остальной мирМануйленко заинтересовал белорусскую БЧЭкстра-лига«Ураган» завершив чорноморські збори. ПідсумкиОстальной мирАлександр Сорокин покинул ВитэнЕврокубкиКубок УЕФА: против "Продэксима" – исключительно самые титулованныеОстальной мирКлубный чемпионат Азии-2017: «Блювэйв Чонбури» стал клубным чемпионом Азии (видео)Остальной мирДенис Овсянников переходит в российский "Прогресс"Остальной мирКлубный чемпионат Азии-2017: обзоры и результаты 1/4 и 1/2 финалаХарьковскаяЛучшие голы 5-го тура 13-го Кубка ХарьковаОстальной мирКлубный чемпионат Азии-2017: обзоры и результаты игр в группахПервая лига Официально. Братья Радченко - игроки "Эпицентра К-Авангарда"

Валерій Легчанов: "Хотів би, щоб Радевич і Легендзевич заповнили нішу лідерів"

Головний тренер «Енергії» розповів Галичині спортивній про підготовку до нового сезону, втрати команди та підсилення і перспективи молоді. 


- Де і як провели відпустку? Вдалось відпочити?
- Вдалось. Спершу поїхали з дружиною і дітьми закордон. Відволіклись від усіх цих складних серій та важкого сезону. Також побував на Батьківщині. Відвідав бабусь, дідусів, дітей показав.

- Які плани команди на передсезонну підготовку?
- Хочемо підвести команду до сезону в хорошому фізичному стані. За короткий термін нам потрібно зіграти новий квартет. Попередній, який грав у фінальних матчах розпався, випало три основних гравця. Будемо шукати, підбирати, пробувати гравців. 23 липня ми їдемо в Шацьк, де проведемо повноцінний збір. У Львові у нас більш «втягуючий» збір, а в Шацьку буде і пісок, і в лісі побігаємо.

- Втрата Кордоби і братів Грицин стала сюрпризом чи знали, що вони підуть з команди?
- Зараз такі реалії, що Україна стала трампліном до інших чемпіонатів і не завжди топових. У нас з фінансами, як у футзалі так і у великому футболі, не все добре. Хочеться стабільності. Ми до цього (втрат – прим. ГС) готові. Хлопці поїхали заробляти гроші і себе показати. Може гра в Білорусії стане для них трампліном до ще сильніших чемпіонатів. Я бажаю їм тільки всього найкращого. 

- Ви як тренер збірної тепер будете слідкувати за чемпіонатом Білорусії більш пильно?
- Так, тепер доведеться придивлятись ще ретельніше. І не тільки за братами Грицинами. Будемо дивитись, як виглядає весь наш білоруський легіонерський склад.

- Є ймовірність, що ще хтось покине команду?
- Ні. Вже з усіма продовжено контракти мінімум на цей сезон. Ще придивляємось до двох новачків. Їх не підписали, але вони їдуть з нами на збори. Це Ярослав Писько і Вася Зінич. Думаю, що все буде добре. Вони не темні конячки, я їх продивлявся. І вже по першому збору видно, що вони готові і хочуть грати. Це один з головних наших принципів, щоб в команду йшли люди, які хочуть грати і зростати, а не просто «відбувати номер» для статистики (я грав у Екстра-лізі) та хочуть заявити про себе як про футзаліста.

- Охарактеризуйте новачка команди Антона Лясковського.
- Я здивувався, що у нього так трапилось з «Ураганом». Я за ним слідкував і раніше, ми викликали його до молодіжної збірної. На тих зборах він показав, що вже був готовий до Екстра-ліги і до виконання хороших завдань. Щось в нього не вдалось, але це не наші питання. В «Енергії» в нього все вийде. У нього є все, щоб відбутись як футзаліст. Тепер моя робота, витягнути з нього це все і показати, що він може викликатись не тільки в молодіжну, а й в першу команду. На тих зборах він був одним з найкращих, на рівні з Дмитром Шамлі і Педяшом, що вже грає за національну збірну.

- Крім одного підписаного і двох потенційних новачків, ще хтось приїде на збір? Можливо розглядаєте екс-гравців «Локомотива»?
- Ми їх всіх розглядаємо, але важко конкурувати із закордоном. Справа не у 200-300 доларах, хоча для України це вже суттєва різниця. Різниця рахується в рази і не тільки у два, а й у три рази, і більше. Будемо слідкувати за ринком, можливо хтось десь не підійде чи не зможе домовитись. У нас достатньо і досвідчених виконавців, і молодих, яких треба розвивати. Якщо дійсно буде, так як ми взимку підписали Танського, коли людина потрапила і зразу влилась в команду так ніби вже 10 років тут грає. Такого гравця з досвідом, який ще останнього слова не сказав у футзалі. В серпні будемо дивитись, коли вже підуть турніри. Буде ясно хто кого підписав.

- Задоволені рівнем молодих гравців як зараз на зборах, так і в минулому сезоні?
- В такому віці один з головних показників – це бажання. І його у них більше ніж достатньо. Не тільки грати, а й зростати і виконувати настанови, які ми втілюємо під час гри і тренувань. Якщо по минулому сезону для когось було неочікувано, що Радевич і Легендзевич заявили про себе з хорошого боку, то я хотів би, щоб цього року вони заповнили нішу лідерів, тих самих Грицини. А наступні покоління, які менше грали цього року, але терплять і чекають (Гасюк і Стефанків мали мало ігрового часу, але в плей-офф, особливо в другому матчі з ХІТ-ом вони показали, що на них можна покластись). Думаю, що цього сезону вони отримають більше ігрового часу, тим паче, що регламент не змінився – буде плей-офф і «регулярка».

-  Радевич, якого визнали кращим молодим гравцем чемпіонату – це майбутнє клубу?
- Вважаю, що він до цього був готовий. Він рухався в цьому напрямку. І не дарма йому дали капітанську пов’язку в молодіжній збірній. Він дивиться не тільки на сьогоднішній день, а й на майбутнє з перспективою. Думаю, що не за горами і виклик в національну збірну, якщо він триматиме цей рівень виконання і сприйняття настанов. Він десь відрізняється від простих пересічних гравців. Він більш індивідуальний гравець. Тепер це моє завдання зробити його сильнішим, як індивідуально так і командно. Цього сезону хочу щоб він взяв на себе більше лідерських якостей. У тій самій серії з ХІТ-ом, коли було важко він став лідером і четвірка на ньому «виїжджала». Загалом його зростанням я задоволений. Думаю, що він не буде зупинятись, це не ті лаври.
 
- Ви за який формат чемпіонату?
- Плей-офф – це  найкращий формат. Його ніщо не перевершить. Видовище, яке є там де ти обличчям до обличчя, і немає закулісних ігор, як це колись було в «регулярці». Це ні з чим не порівняти. Є питання по календарю, щоб між чвертьфінальними і півфінальними серіями, як це було цього року не було такої великої паузи. Щоб плей-офф стартував і йшов крок за кроком, щоб чвертьфіналісти, які вилітають не йшли у відпустку з першого квітня, а хоча б в травні.
    
- Чи треба скорочувати серії у плей-офф?
- Хіба бронзову. Цього року зроблять чвертьфінальні серії до трьох перемог і це буде більш справедливо.

- Попередній сезон був для Вас першим повноцінним у якості головного тренера. Як його оцінюєте? Що вдалось, що ні?
- Для себе я певні висновки роблю. Особливо це стосується таких нюансів як тренерство на лавці, що вдалось, що ні. Коли треба було брати тайм-аут і чи треба було його брати. Не стільки в тренувальному процесі, як саме емоційний стан на лавці. Нас в минулому сезоні це й підкосило. Можливо гравці десь від мене брали ту зайву експресію. Вана повинна бути в межах стабільного, а голова повинна бути свіжою. 

- Прокоментуйте свій вибір кращих гравців та тренера чемпіонату (Владислав Лисенко («ХІТ»), Микола Грицина («Енергія»), Ігор Москвичов («Продексім»)).
- Щодо воротаря, то тут все ясно. ХІТ весь регулярний сезон пройшов без поразок і левова частка це заслуга Лисенка. Він у них «глиба», той хто підтвердив свій статус і рівень. Він дуже гідно відстояв весь сезон. Якщо говорити про MVP плей-офф, то це Ципун, який тягнув все. Він теж підтвердив свій рівень і зробив великий внесок у перемогу команди.
Грицину назвав не тому що він «енергетик», а тому що він мав найбільший ігровий прогрес. Можливо це не так було видно в голах і передачах, але я бачив що він може стати лідером. Особливо після відходу з команди Коваля і Павленка на нього впала така ноша. Ми з ним багато над цим працювали. Це і організаційні питання, і потрібно було об’єднувати навколо себе команду. Він в більшій мірі впорався. В плей-офф це була не просто бойова одиниця, а лідер команди. Ще треба працювати. Але порівняно з минулими сезонами та тим як виглядали топові гравці в плей-офф – Грицина був кращим.
Вибір Москвічова найпростіший – він переміг у чемпіонаті. Для тренера результат – це головне. Скільки там не говори, не розповідай, не показуй, а президенту треба результат. Ігор Євгенович його досяг і зробив те, чого від нього хотіли. Все забудеться, а результат залишиться.    

Джерело - galsports.com 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.