Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ. День другий. (СК КПІ) (оновлюється)РоссияРоссия. Суперлига. 16-й тур. LIVE!Всеукраинский финал АФЛУВсеукраинский финал АФЛУ. День 2. LIVE!Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ. День другий. (СК СКА) (оновлюється)Экстра-лигаПлей-офф. 1/4 фіналу: думки головних тренерів команд-учасницьВсеукраинский финал АФЛУОгляд першого ігрового дня Всеукраїнського Фіналу АФЛУ 2018Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Плей-офф. 1/4 финала. Первые матчи. Анонс: все ли фавориты – фавориты?Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. Лучшие голы. ТОП-10Италия«Пескара» проиграла «Лолло Каффе Наполи», и Кубок Италии стал вакантнымКубок УкраиныКубок Украины. Статистика сезона 2017/18Всеукраинский финал АФЛУТОП-10 голів першого ігрового дня Всеукраїнського фіналу АФЛУ 2018Всеукраинский финал АФЛУВсеукраинский финал АФЛУ. День 1. LIVE!Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ. День перший. (СК СКА) (оновлюється)Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ. День перший. (СК КПІ) (оновлюється)ЛьвовЯрослав Оприско: «До Києва їдемо показати усе, на що здатні»ИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы ИспанииПортугалияРикардиньо уйдет из сборной Португалии осенью 2020 годаВсеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал-2018: за ким слідкувати?ХмельницкийЕдуард Щепанський: «На майданчику був єдиний колектив»Кубок Украины«Екстра-футзал»: випуск № 21

Віталій Одєгов: «Ще є час переосмислити те, що зроблено, і розібрати помилки»

Головний тренер юнацьких збірних Віталій Одєгов про виступ української збірної (U-18) на турнірі Generali Cup

15-18 березня юнацька збірна України брала участь в міжнародному турнірі  Generali Cup, в якому також грали збірні Чехії, Словаччини, Угорщини, Франції та Румунії. На груповому етапі наші юнаки поступилися Чехії – 1:5 та зіграли внічию з Францією – 3:3, а вже у стиковому матчі зазнали поразки від угорців – 3:6, у підсумку посівши останнє, шосте місце.
 
Про підсумки турніру Generali Cup в ексклюзивному інтерв’ю Асоціації футзалу України розповів головний тренер юнацької збірної України Віталій Одегов.
 
– Віталію Олексійовичу, в чеських та словацьких ЗМІ головні тренери збірних по гарячих слідах вже встигли поділися своїми відгуками про турнір у Всетині, і їхній основний лейтмотив, що Generali Cup був корисним та своєчасним на цьому етапі підготовки команд до майбутніх відбіркових матчів юнацького Євро. А які Ваші думки з приводу цього турніру?
– Я погоджусь зі своїми колегами. За рік до відбору на Євро важливість цього турніру складно переоцінити. Тому що ще є час переосмислити те, що зроблено, і розібрати помилки, які припускаються гравцями. В подібних турнірах дуже важливо обкатувати та награвати гравців, і дуже добре, що Асоціація футзалу України докладає зусиль, щоб юнацька збірна брала участь у подібних турнірах, а футзалісти набували міжнародного досвіду.

– Спортивні результати на турнірі загалом невтішні, а з того, що на поверхні, можна відзначити, що наша команда програла другі тайми всіх матчів. Чи можна робити висновки, що українці поступалися суперникам у фізичній готовності?
– Є така проблема. Наші гравці поступалися своїм одноліткам в антропометрії, тому в боротьбі, у контактах доводилося витрачати більше сил. У нашій команді лише Вадим Меденець відповідав їм за зростом, але йому не вистачає м'язової маси. Тому ближче до кінця матчів ми не стільки поступалися, як нам не вистачало сил додати у грі. Турнір був у віковій категорії U-19, але у нас тільки чотирьом гравцям на момент початку турніру виповнилося 18 років.
 
– У перших двох матчах не брав участі Денис Бланк, а в останній зустрічі з угорцями Мар`ян Масевич. По-перше, чому, а по-друге, наскільки позначилась їхня відсутність на грі команди?
– Це два ключових гравці, а Масевич ще і капітан команди. Обидва корисно можуть зіграти в захисті, і кожний у своїх четвірках є тим виконавцем, який веде гру. Бланк захворів, у нього піднялася температура, і тільки в останні два дні він прийшов у норму. Тому я йому дав пограти в останній грі небагато часу протягом другого тайму. Щодо Масевича, то він у матчі з Францією отримав пошкодження, і йому важко було навіть ходити.
 
– У перших двох матчах Ви проводили ротацію голкіперів Євгена Козлова та Миколи Гуйвана, але весь матч за 5 місце в воротах грав тільки Гуйван, чи не наймолодший в команді. У Вас була незадоволеність їхніми діями на останньому рубежі?
– Так, зміна відбувалася саме з цієї причини. Перші дві зустрічі розпочинав Козлов, але ті м’ячі, які влітали в наші ворота, не належать до тих, що не беруться. Загалом для Євгена цей турнір був найгіршим з тих, в яких він брав участь. У мене з ним була особиста розмова, і скажу, що він ще молодий гравець, тому його деяка нестабільність є природною. Останній матч я довірив зіграти Гуйвану, і попри те, що він наймолодший у команді, він впевнено керує захистом, є психологічна впевненість. І я відчував, що він може впоратись з грою.
 
– Цей турнір був першим випробуванням для чотирьох новачків. Як можете оцінити дебют цих гравців?
– Загалом я задоволений, хоча хтось мав більше ігрового часу, хтось менше. Вадим Меденець взагалі став нашим кращим бомбардиром з двома м’ячами. Найменше було ігрового часу у Микити Ільїна. Він 2002 року народження, і у грудні минулого року став найкращим гравцем Кубка України, який проходив в Херсоні. Микита гравець на більш далеку перспективу, і було важливо дати йому відчути атмосферу збірної та рівень змагань.
 
– Ця вікова категорія збірної України провела загалом вже чимало матчів. Чи можна казати, що в ній є беззаперечні лідери, на яких можна розраховувати у найскладніші моменти гри?
– Так, такі гравці вже викреслилися, я не хотів би називати прізвища, але 2-3 гравці можу відзначити. Це стосується ситуацій гри у меншості, чи коли наприкінці поєдинку потрібно переходити з двома четвірками на гру з меншою кількістю гравців.
 
– У травні хлопці закінчують школи, і, відповідно, спеціалізовані класи футбольних СДЮСШ юнаки 2000-2001 років. Свого часу саме в цей час в футзал прийшло чимало гравців, які потім грали і у національній збірній, які не бачили для себе перспективи у футболі. Чи може тут бути ресурс для нових кадрів, які могли б підсилити збірну?
– У нас саме такі гравці вже є у збірній. Це Овакимян, Нагорний, Козлов, Меденець. Вони закінчили спецкласи при футбольних клубах або є випускниками ДЮСШ. Всі вони рік займаються футзалом. Якщо брати зараз випускників 2001 року народження, то їм буде потрібно не менше часу, щоб зрозуміти ази футзалу, підтягнутися тактично і технічно. Такий пласт гравців – це, скоріше, більше напрямок для клубів.
 
– Після матчів в Ірані Ви відзначали рівень організації юнацьких змагань у цій країні. На жаль, в організаційному плані ми поступаємося і тим країнам, які були представлені у Всетині. У тій самій Словаччині юні гравці змагаються в Юнацькій Екстра-лізі U-18, в якій грає 6 команд. У нас аналогічного чемпіонату немає, тому чим, на Вашу думку, можна нівелювати нестачу змагальної практики?
– У цій віковій категорії не проводиться свій чемпіонат, але перед початком цього сезону було прийнято рішення, що у клубах Екстра-ліги мають бути створені другі команди або дублі, які будуть грати у Першій та Другій лігах, у міських змаганнях, щоб при всіх клубах були команди з гравцями саме цього віку. Зараз у нас є гравці з «Продексіма», «Урагана», «ХІТа», «ІнБев/НПУ». Є гравці з команди «Кобра», яка була створена цього сезону, і брала участь у Другій лізі.
 
– Підсумки турніру у Чехії не наводять Вас на думку, що щось варто корегувати у підготовчому процесі? Наприклад, збільшити кількість зборів або їхню тривалість. Можливо, з вересня зробити їх щомісячними?
– У найближчих планах ми маємо травневий збір, який був запланований і раніше. Скажу, що у мене вже була розмова з президентом АФУ Сергієм Владико, і керівництво Асоціації стурбоване результатами турніру в Чехії. Тому вже є думки про варіанти проведення навчального-тренувального збору у червні. АФУ готова розглядати можливість проведення зборів у наступному році не тільки у вересні, який був запланованим заздалегідь, а і в інших місяцях.
 
Актуальним залишається питання пошуку нових виконавців, які б не тільки складали конкуренцію тим футболістам, які вже викликалися до збірної, а були б сильнішими за них. Умови для праці і розвитку в збірній, які надаються Асоціацією є належними, але й самі гравці мають працювати у клубах, щоб зміцнювати свій технічний і тактичний арсенал, приїжджати до збірної з високим рівнем фізичної підготовки.
 
Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.