Первая лига Первая лига. 8-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 1. День 3. LIVE!КазахстанЛев Кім: «Ми знаємо, що українські колеги завжди готові люб’язно нас прийняти»Екстра-ліга (U-16). 8-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 1. День 2. Пять разгромов и драматичная ничьяЧемпионат ЕвропыТелеканали «Футбол 1»/«Футбол 2» покажуть Чемпіонат Європи з футзалу 2018Андреев и Пустота. Часть 2. Королевство кривых зеркалЧемпионат ЕвропыСборная Казахстана по футзалу прибыла в КиевАссоциация футзала УкраиныАсоціації футзалу України та Казахстану підписали Угоду про співпрацюВетераныВетераны "40 плюс". Первый этап. День первый: уверенные победы фаворитовЗакарпатскаяФутбольно-аналітична програма "Час футболу"Экстра-лигаТарас Кузь: «На Євро збірній під силу дійти до півфіналу» Экстра-лига«Сокіл» у Польщі: перемога та нічия (+відео)ХмельницкийСергій Голов та Святослав Самусь: «Завдання на сезон – стати чемпіонами»Футзал в мире22.30 Португалия - Таиланд. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныКомітет дитячо-юнацького футзалу провів чергове засіданняВетераныВетераны "40 плюс": четыре претендента и один бразилец!Кубок Украины«Екстра-футзал»: випуск № 17ВинницкаяФутбольний Тиждень 280 від 24.01.2018Сборная УкраиныУкраїна – ІнБев/НПУ: передостання репетиція перед Євро

Володимир Салій: "Хочемо довести, що невипадково є лідерами чемпіонату"

Тренер "Урагану" (U-16) Володимир Салій  про Юнацьку Екстра-лігу і виступ своєї команди

Юнацька Екстра-ліга вже перетнула "екватор"  вісімка команд-учасниць залишили позаду першу половину чемпіонату, котру 16-річні вихованці Академії НФК "Ураган" провели без поразок, і у підсумку  впевнено очолюють турнірну таблицю. Які враження від змагань та, як планують утримувати лідерські позиції, клубній прес-службі розповів тренер команди Володимир Салій.
 Юнацька Екстра-ліга м дебютний проект Асоціації футзалу України, які, загалом враження від змагань? 
 Враження виключно позитивні. Насамперед  цікавий формат чемпіонату, який передбачає значне число матчів, а це змушує швидко адаптовуватися, рости і вчитися. Тому, якщо на наступні сезони за такою схемою пройдуть чемпіонати й в інших вікових категоріях, то це буде тільки плюсом. Для дітей такі змагання  колосальний досвід, адже відіграти 28 матчів у змагальному періоді  це надзвичайна ігрова практика. 
 Які емоції у ваших вихованців? 
 Скажу, що усі хлопці з нетерпінням чекали початку футзального сезону, "горіли" цим, тому, думаю, їх очікування виправдані. Тим більше, що перше коло завершили на першому місці, і всі в піднесеному настрої. На разі  бойова готовність на другу половину змагань.
 "Ураган" завершив перше коло на лідерській позиції, ще одним плюсом стала безпрограшна серія. Який ще підсумок першої половини змагань? 
 Дуже важливо, що пройшли цей відрізок без травм, і всі сповнені сил та бажання довести, що невипадково перебувають в числі лідерів чемпіонату. Завершивши перше коло Першості України з футболу, було нелегко переключитися на футзальні змагання, тому ми переживали, як пройде адаптація у хлопців. І перші ігри дійсно давалися дуже важко, особливо відчули це у Дніпрі. 
Не було зіграності, взаєморозуміння у тактичному плані, навіть давалася в знаки технічна готовність футболістів, але з кожним матчем хлопці додавали, відчувалося їх бажання, вони викладалися на всі сто у кожному поєдинку, і як підсумок командної роботи - результат. Найголовніше, що змогли "поставити" свою гру.
 Зіграно 14 поєдинків, що запам’яталося найбільше? 
 Найважчими були перші ігри турів, особливо на виїзді, коли спрацьовували якісь побутові фактори, як дорога, втома. Натомість, до другого матчу підходиш вже з іншою налаштованістю, хлопці мають змогу відпочити, відновитися, проаналізувати гру суперника, це і відображається на результаті. Команда більш впевнена і видає гру, гідну трьох очок. 
 Нововведенням змагань стали післяматчеві пенальті, в котрих ваші підопічні двічі вигравали, двічі поступалася. Як оцінюєте цей показник? 
 Я завжди кажу, що післяматчеві пенальті  це своєрідна лотерея, в якій сьогодні пощастило тобі, а завтра  комусь іншому. Але майстерність та психологічна стійкість дають позитивний підсумок, тому якраз в цих напрямках нам треба ще працювати. Таке нововведення вважаю позитивним для психологічного зросту дітей, бо пенальті на тренуваннях  це одне, а на грі  зовсім інше.
 Формат чемпіонату не передбачає плей-оф, як думаєте, настільки загостриться боротьба в другому колі? 
 Я думаю, що боротьба загострена була й так від початку, і це було відчутно на кожному поєдинку. Кожна команда мотивована, і відповідно налаштована виключно на позитивний результат, тому позиції ніхто без бою віддавати не буде. 
 Кого вважаєте фаворитом чемпіонату? Чи найближчим суперником у боротьбі за медалі? 
 Без сумніву, фаворитами можна вважати кожну з команд, яка знаходиться на верхівці турнірної таблиці, але не забуваємо, що це - юнацький чемпіонат, де немає стабільності, тому кожній команді під силу підкорити вершину.
 Які очікування від другого кола? 
 На цьому етапі очікуємо, що діти покажуть не менш цікаву і результативну гру, і зрозуміють, що тільки працюючи з повною самовіддачею і самодисципліною можна досягти успіхів. Нам приємно, що успіхами команди цікавиться головний тренер "Урагану" Максим Павленко. Також хочеться подякувати президенту клубу Олександру Бубену за можливість брати участь у змаганнях, дякуємо за підтримку виконавчому директору Олегу Ковальському і всій команді однодумців НФК "Ураган" та клубної Академії. 
 Джерело – НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.