Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Є суттєвий прогрес, який дозволяє залучати молодих хлопців до тренувань з першою командою»Футзал в миреНовости от FutsalMania: кого подпишет «Кайрат»?ЛатвияВасиль Кефа продовжить ігрову кар’єру в ЛатвіїЭкстра-лигаХИТ сыграет три матча в БеларусиЭкстра-лигаЛучшие сейвы Экстра-лиги-2017/18 (первая половина сезона)БеларусьБеларусь. Трансферное лето. Цапов и Михайленко – в «УВД-Динамо»ХарьковВасилий Симонов: «Аматорский футзал в Харькове очень развит»Первая лига Офіційно: Назар Швед – гравець ФК «Віза-Вторма» Футзал в миреУкраїнські арбітри отримали призначення на міжнародні матчіТурнирыБольшой футзал в Одессе!ЛьвовВіталій Багряк: «У «Галицькій здобі» почуваюся комфортно»Футзал в миреКалендар матчів збірних України на чемпіонаті світу з футзалу серед студентівЛига чемпионов УЕФАІгор Москвичов: «Все майже так, як і минулого року»Чехия"ЕРА-ПАК" розпочав підготовку до наступного сезонуИзраильИван Дедунов: «Перспективы для развития у израильского футзала есть»РоссияПочему российский футзал пора заносить в Красную книгуЭкстра-лигаТаблиця переходів Екстра-ліги. Літо 2018КиевПішов з життя Богдан Дердель, гравець команди Skidka. Вічна пам‘ять!Футзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018 стартует 1 августаФутзал в миреНовости от FutsalMania: Рафа Лопес переходит в «Хаэн», Перич – в «Наполи»

Всеукраинский финал АФЛУ. День 3.Viva Cup - чемпион АФЛУ-2017/18!

1/2 фіналу Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - VIVA CUP (Харків) 1:4
Голи: Якимчук, 29 - Абакшин, 1, Сколотій, 5, Сорін, 18, Моспан, 25
Попередження: Рибак, 17 (Viva Cup)

Перед матчем більшість експертів віддавала перевагу харківській команді. Підопічні Романа Перадзе одразу обрушили лавину атак на ворота досвідченого Чемериса і вже другий момент втілили у гол: пройшла атака на дуже високій швидкості, яку точно з середньої відстані завершив Абакшин і навіть рука Паршикова не стала на заваді тому, щоб м'яч затріпотів у сітці - 0:1. У костополян проглядалися великі проблеми з переходом в атаку і попереду виділявся тільки вчорашній іменинник Степанюк. Харків'яни за рахунок швидкості постійно мали перевагу практично на кожному клаптику майданчику: "свиспанівцям" на турнірі ще не доводилося грати проти колективів з такою командною швидкістю. Другий гол назрівав і став він наслідком помилки Чемериса, який пропустив під собою дальній удар Сколотія в ближній кут - 0:2. Вже на 9-й хвилині першого тайму, зважаючи на безперспективність подальшого протистояння у рівних складах, на своєму м'ячі Улянчук почав виходити виходити у "Свиспан-Костополя" 5-м польовим. Єдиний удар господарів в площину воріт стався лише за дві секунди до кінця тайму, коли Паршиков пробив з ауту з розрахунку на рикошет.

Другий тайм костопольці вирішили почати без ризику у рівних складах, але це їх не вберегло від пропущеного голу. Сорін на фланзі красиво обіграв Улянчука і пробив між ніг Вєтрову - 0:3. Срібні призери АФЛУ знову почали випускати 5-го польового. Вони подовгу розігрували свої комбінації, але удари можна полічити на пальцях однієї руки, хіба що Дацюк не переграв воротаря у ближньому бою. Харків'яни ж провели чергову зразкову атаку із завершенням Моспана - 0:4. Під кінець матчу матчу господарі почали випускати тих гравці, які мало грали на турнірі і, як це не дивно, це принесло результат у вигляді голу Якимчука. "Зелені" після цього від гріха подалі випустили п'ятого польового, щоб в останні хвилини позбавити суперника м'яча. "Свиспан-Костополю" не вдалося повторити минулорічне досягнення, але без медалей команда не залишиться.

1/2 фіналу Альтернатива (Київ) - Колесо-Центр (Запоріжжя) 5:2 (2:0)
Голи: Хижняк, 4, 9, Макєєв, 26 (пен), Атаманенко, 30, Заєц, 30 - Мякота, 19, Добровольський, 21
Попередження: Омельченко, 23, Макєєв, 28 - Фролов, 17, Корешков, 26
Вилучення: Сидоренко, 29

"Альтернатива" знову нав'язує свою гру супернику з перших хвилин. Запорожці спокійно захищалися і треба було шукати нестандартні ходи для зламу їхнього захисту. Саме так і був забитий перший гол: Хижняк зіграв у стінку з Назаровим, який повернув йому м'яч п'ятою, а Максим підняв м'яч над воротарем - 1:0. Після цього воротар гостей Сидоренко став час від часу підключатися до атак своєї команди. Запорожці взагалі намагалися бити з будь-яких ситуацій, але кияни виглядали гостріше. В середині другого тайму Хижняк оформив дубль, хоча якби забив не він, то забив би Назаров. На 10-й хвилині "автомобілісти" нарешті загнали в глухий кут захист "біло-зелених", але Руденко з 5-ти метрів запустив м'яч над поперечиною. За пару хвилин партнери знову вивели Руденка на удар, але на цей раз Бузинний не дав м'ячу опинитися у воротах. Під кінець тайму запорожці дещо активізувалися і Микола Костенко одразу взяв тайм-ату, щоб збити їхній запал, і до завершення першої половини гри киянам вдалося зберегти свої ворота в недоторканності.

Другий тайм почався многообіцяюче для запорожців: Бузинний не дуже вдало відбив дальній удар, а першим на добиванні опинився Мякота - 2:1. Запорожці діяли на емоційному піднесенні і дуже швидко зрівняли рахунок: Фролов двічі розстрілював Бузинного з близької відстані, але той тримався, доки третім добиванням Добровольський буквально не заніс м'яч у ворота - 2:2. Де весь цей час були польові гравці "біло-зелених" - риторичне питання. Сидоренко прийняв на себе зрізку впритул від свого капітана Корешкова, а біля протилежних воріт Руденко знову змарнував шанс, пробивши повз з 8-ми метрів. Все для запорожців складалося непогано аж поки Корешков не стрибнув у ноги Макєєву на межі штрафного майданчику. Сам постраждалий і реалізував пенальті. Мякота після цього вийшов 5-м польовим, але без результату. Зате результат був біля протилежних воріт: Хижняк був близьким до хет-трику і вже обіграв воротаря, але той його збив і був вилучений. Кияни в більшості просто контролювали м'яч на своїй половині і тому запорожці навіть у меншості поміняли воротаря, але перед фінальною сиреною пропустили двічі у порожні ворота. Віддамо належне характеру запорізької команди.

Фінал Альтернатива (Київ) - Viva Cup (Харків) (0:2)
Голи: Заєц, 21 - Батагов, 7, Сорін, 15
Попередження: Макєєв, 20, Заєц, 20, Атаманенко, 30 - Панасенко, 30

Фінал почався у невисокому темпі. що прогнозовано, адже в ногах ще явно відчувалася важкість від півфіналів, які були проведені незадовго до того. Вага матчу відбилася печаткою на грі обох команд, які намагалися діяти максимально просто і обережно. Ближче до середини тайму команди розбігалися і воротарям довелося вступати у гру. Харків'яни почали вигравати силову боротьбу і за рахунок індивідуальних дій Сорін і Панасенко створювали собі моменти. Кияни діяли більш командно, але їм бракувало хорошого завершального удару. На 7-й хвилині партнери "парашутом" запустили Батагова на побачення з воротарем з центра майданчика, а той завершив забіг точним ударом - 0:1. На 10-й хвилині "зелено-білі" мали перший 100%-й шанс: Атаманенко пробив, а Бич з метра підправив м'яч повз воріт. Загалом "Альтернатива" дуже непереконливо проводила перший тайм і згадати у їхньому виконанні можна хіба що удар Хижняка у стійку із зовнішнього боку. Гості ж не закривалися і шукали свій шанс, який прийшов зі стандарту: Сорін після прострілу заштовхав м'яч у ворота разом зАатаманенком, який грав проти нього - 0:2.

На перших секундах другої половини Сорін ледь не загнав "альтернативників" у глухий кут, але з розвороту пробив повз. Загалом моментів знову було небагато: Атаманенко здійснив рейд зліва, але Бич знову не замкнув дальню, а Абакшин "черпачком" перекидав Шульгу з лівого флангу, але м'яч приземлився на поперечину. На 21-й хвилині Заєц бу винагороджений за свою активність і завершив затяжну атаку - 2:1. Цей гол став каталізатором активності з боку столичного колективу, який зміг впевнено перевести гру на чужу половину майданчика, але була тільки напруга без гостроти. За 3 хвилини до кінця Микола Костенко взяв тайм-аут і випустив Атаманенка 5-м польовим, але ми вкотре переконалися, що це не найсильніша риса київської команди. Харків'яни впевнено відзахищалися і здобули звання аматорського чемпіона України.

Переможці в індивідуальних номінаціях

Найкращий бомбардир: Вадим Атаманенко (Альтернатива) - 8 голів

MVP: Олександр Фролов (Колесо-Центр)

Найкращий воротар: Олексій Чеканов (Viva Cup)

Найкращий гравець: Даніїл Абакшин (Viva Cup)

Прес-служба АФЛУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.