Экстра-лигаСформовано остаточні склади команд і тренерів матчу зірокФутзал в миреЛука Краньяс – новий головний тренер «Халле-Гооїка»ЧехияПражская «Спарта» – обладатель Кубка Чехии-2019ИспанияТренерський склад збірних Іспанії підбив підсумки 2019 року і розпланував подальшу роботу Сборная УкраиныЮнацька збірна України U-17 вдруге обіграла команду СербіїЭкстра-лигаГравці «Урагану» стали майстрами спорту УкраїниВторая лигаДруга ліга 2019/20. Група 6. 1 тур. АнонсЭкстра-лигаЕкстра-Футзал Випуск № 10 сезон 2019/2020ИспанияИспания-2019/20. Лучшие голы, комбинации и сейвы 12-го тураЭкстра-лигаFavBet Экстра-лига-2019/20. Лучшие голы, комбинации и сейвы 10-го тураЭкстра-лигаДенис Овсянніков: факти про харківського вінгераПольшаПольша-2019/20. 11 тур. «Сухой» тур для украинцев и возвращение МиколаевичаКубок УкраиныВизначено дату жеребкування 1/8 фіналу Кубка УкраїниВетераныМатч за Суперкубок України серед ветеранів 40+ відбудеться 23 грудня в РівномуКыргызстанФутзалисты кыргызского EREMа поддержали обвиняемого в коррупции президента клубаАссоциация футзала УкраиныЛьвівські арбітри обслужать товариські матчі між юнацькими збірними України і СербіїВторая лигаДруга ліга 2019/20. Група 6. Календар змаганьСборная УкраиныЮнацька збірна України U-17 у першому спарингу всуху обіграла однолітків із Сербії Экстра-лига«Эпицентр К Авангард» расстался с Романом Смирновым и Александром ЛеоновымКубок УкраиныКубок України. Львівський «Максимус» вибиває луцький «Любарт»

Ярослав Оприско: «До Києва їдемо показати усе, на що здатні»

Про створення команди, чемпіонат Львівщини, Всеукраїнський фінал АФЛУ в інтерв’ю президента «Русин-О» Ярослава Оприско.

 

«Русин-О» (Розвадів) – новоспечений чемпіон Львівщини з футзалу. Попри свою невелику історію існування, команда продемонструвала неймовірні показники, здобувши у своєму першому сезоні титул чемпіона Миколаївщини, а згодом і «золото» обласної першості. Вже у четвер, 22 березня, колектив з Розвадова розпочне свої виступи у Всеукраїнському фіналі АФЛУ, який відбудеться в Києві. Про створення команди, чемпіонат Львівщини, Всеукраїнський фінал АФЛУ та багато іншого в інтерв’ю нашому сайту розповів президент «Русин-О» Ярослав Оприско.
 
Ярославе, з якою метою взагалі було створено команду «Русин-О» (Розвадів)?
Спочатку існувала команда від мого підприємства «Русин-О». Згодом вирішив створити той колектив, якого зараз вже всі знають як чемпіона Львівщини з футзалу. До слова, багато гравців, які виступали за ту команду з підприємства, перейшли згодом до заснованого мною колективу з Розвадова. Фактично «кістяк» команди існував, не було просто президента, через що «Русин-О» не міг брати участь у серйозних турнірах. Чому вирішив заснувати такий колектив? Я особисто виходець з Розвадова, тому мені було за приємне допомогти втілити в життя спортивні амбіції своїх краян.
 
Головним спонсором колективу, я так розумію, є фірма «Русин-О»?
Саме так. «Русин-О» – моє підприємство, яке займається виробництвом бруківки у Миколаївському районі, є головним спонсором однойменної команди.
 
У такому форматі як ми бачимо сьогодні, команда, по суті, була зібрана наприкінці минулого року. Як вдалося за такий невеликий проміжок часу продемонструвати такі приголомшливі результати, виграти першість Миколаївщини з футзалу, а згодом і обласний чемпіонат?
Перш за все, здобуті нагороди це, звісно ж, заслуга гравців. У нас в Розвадові є дуже хороші виконавці. Усіх їх просто треба було зібрати разом, згуртувати, надати їм якогось заохочення, натхнення. Те, що вони здатні продемонструвати неймовірну, навіть професійну гру, вже всі, мабуть, переконались в тому. Головне – те, щоб у наших хлопців було бажання.
 
Якщо такі прагнення будуть, то я, безперечно, намагатимусь всіляко допомагати їм. У такому злагодженому союзі ми виграли чемпіонат Миколаївщини з футзалу, а згодом і першість Львівської області. Звісно, спершу був певний мандраж, «як воно все буде?», але знову ж гуртом зустрілись, поговорили. Хлопці пообіцяли віддаватися грі до кінця, старатися наскільки це можливо. Наші гравці виконали усе, що від них залежало. Саме тому, гадаю, і здобули такі важливі перемоги.
 
А як Ваша команда підходила до формування складу? Чи всі місцеві виступають за розвадівський колектив?
Практичні всі наші виконавці з Розвадова, декілька гравців попри те, що у Розвадові не живуть, але звідти родом. Нема в нас збірної району, майже всі свої (Сміється).
 
"Русин-О" (Розвадів) вперше зіграв у чемпіонаті Львівщини, втім, одразу ж здобув «золоту корону» першості? Як Ви вважаєте, завдяки чому це вдалося зробити?
Перш за все, через те, що у нас не було проблем з організацією, з налаштуванням на поєдинки. Ми дійсно дуже старались, віддавались на всі «100». Ще перед чемпіонатом Миколаївського району я зібрав команду і сказав: «Якщо ми беремо участь у таких змаганнях, то я на все готовий для позитивного результату. Втім, ви теж будьте готові повністю викластись для того, щоб ми йшли тільки до перемоги, щоб ми гідно зіграли та не осоромились». З таким самим гаслом ми йшли і до чемпіонства в обласному чемпіонаті, а вже сьогодні вирушили на Всеукраїнський фінал АФЛУ до Києва.
 
Ви – президент команди-переможця чемпіонату Львівщини з футзалу, тому спокійно можете розмірковувати про організацію цього турніру. Чи все Вас влаштувало?
Звичайно ж, турнір було організовано дуже добре, навіть чудово. Трішки не сподобалось те, що без попередження на регіональний відбір не приїхали деякі команди, які раніше зазначали про такі наміри. То трішки несолідно, вважаю. Втім, до Асоціації футзалу Львівщини в цьому питанні претензій немає, тут більше запитань до відповідальності колективів. Окрім того, мені також імпонує система з проведенням відбору у регіонах. Вважаю, що рішення провести відбір «на місцях» було правильним.
 
А які у Вас враження від фінальної частини обласного чемпіонату?
Ті емоції я словами ніяк не передам. Грали в прекрасних умовах, з гідними командами, ще й перемогли у такому престижному турнірі. Враження просто неймовірні. Дуже щасливий був у той момент, коли піднімали трофей чемпіона над своїми головами.
 
До фіналу «Русин-О» пройшов доволі довгий та важкий шлях. З яким суперником, тим не менш, було грати найскладніше, на Вашу думку?
Я вважаю, що перший матч у вже регіональному відборі, коли ми грали у Трускавці, то дався нам найважче. Зустрічались тоді, якщо не помиляюсь, з «Дністер-Академією» з Самбірщини, програли якраз. Тоді у наших діях інколи була помітна невпевненість, через що і поєдинок складався для нас дуже важко. Згодом, щоправда, вже якось легше було грати, жодного страху не відчувалось, діяли переконливо у всіх протистояннях.
 
У Всеукраїнському фіналі АФЛУ, де Ваша команда незабаром розпочне свої виступи, зрозуміло ж, «прохідних» колективів аж ніяк не буде. До речі, як Вам результати жеребкування? Зокрема, що скажете про суперників «Русин-О»?
Звісно ж, про слабких опонентів на такому етапі не може бути й мови. Про «Альтернативу», безперечно, чув, особливо після їхніх чудових виступів у Кубку України з футзалу. Втім, зараз щось конкретного сказати не можу, адже їхні матчі бачив лишень уривками. «Модерн Експо», гадаю, також гідна команда. Загалом, усі наші суперники, починаючи ще з фінального етапу чемпіонату Львівщини були доволі хорошими. Саме тому на кожну зустріч налаштовуємось дуже серйозно.
 
Ви відправили команду до Києва на Всеукраїнський фінал АФЛУ. Які завдання поставили перед своїм колективом?
Якихось конкретних завдань немає. Ще до Львова, на фінальну частину обласної першості їхали з метою просто показати усе, на що здатні, продемонструвати хорошу гру та виступити у своє задоволення. Мета поїздки до Києва відповідна. Загалом, хочемо, щоб Україна просто завдяки хорошим матчам команди «Русин-О» дізналась про наше село Розвадів. 
 
 
Володимир Дидик, прес-служба АФЛ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.