ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Давид Руис и Диего КинтелаПортугалия«Спортинг» – обладатель Суперкубка ПортугалииЭкстра-лигаЕкстра-ліга стартує поєдинком у Львові 13 вересняПольша«Рекорд» – обладатель Суперкубка Польши!Экстра-лигаТарас Кузь: «У перемогу повірив за три секунди до кінця гри»Экстра-лигаМар’ян Пелех: «Цей трофей для мене – перший у кар’єрі»Экстра-лига«Энергия» – обладатель Суперкубка Украины!ВетераныВетерани. Календар змаганьРоссияРоссия. Суперлига. 2 тур. LIVE!БеларусьМини-чемпионат Украины на просторах Беларуси на старте. Версия-2018/19ЧехияЧехия. 1 тур. «ЭРА-ПАК» побеждает, Емельянов забиваетЭкстра-лигаОфіційно: Нікіта Єлфімов – гравець СК "Сокіл"ПортугалияНуну Диаш: «Секрет моего успеха – люди, которые работают со мной»Суперкубок Украины. Продэксим – Энергия. Анонс матчаФутзал в миреТОП-5. Голы Феррао на Межконтинентальном кубке-2018Экстра-лига«Суперкубок України»: передматчеві прогнози експертівЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Хочеться порадувати львів’ян і змістовною грою, і результатом»ВетераныВетераны. Итоги жеребьевкиЭкстра-лигаИстория Суперкубка Украины. От «Шахтера» до ХИТаБразилияЛучшие голы 16-го тура чемпионата Бразилии-2018

Юрій Гончаров про виконком АМФУ та новий сезон міні-футболу на Черкащині

 

Нещодавно у Харкові відбувся виконком Асоціації міні-футболу України, у якому взяли участь і черкаські представники.

Зокрема, голова Асоціації міні-футболу Черкаської області – Юрій Гончаров та заступник  АМФЧО – Сергій Підлісний. Наш сайт поспілкувався з Юрієм Гончаровим, який, окрім того, є ще й членом виконавчого комітету Всеукраїнської асоціації про нововведення, які обговорювалися на виконкомі та про їх вплив на сезон міні-футболу на Черкащині.

 

– Юрію Андрійовичу, розкажіть, які головні питання піднімали на виконкомі АМФУ?

– Це був робочий виконком, на якому затверджувалися регламентовані документи, папери, які стосуються Асоціації виконкому та екстра-ліги, також говорили про регламент Кубка України. Фактично питань було піднято дуже багато. Зокрема, про зміну офіційної назви Асоціації, є кілька варіантів. Зараз Асоціація має офіційну назву футзалу (міні-футболу) України, але ні в яких офіційних документах поняття міні-футбол взагалі немає. Правда зараз думки розходяться, остаточне рішення мають прийняти у середині жовтня на черговому виконкомі Асоціації. Також на цьому виконкомі багато часу приділили аматорському міні-футболу, який зараз розвивається на Черкащині.

 

Які головні нововведення будуть у цьому сезоні?

– Насамперед, це стосується одного великого аматорського Кубка. Тобто, по завершенню обласних чемпіонатів, які проводяться серед аматорських колективів, буде розіграний всеукраїнський Кубок. Цей турнір пройде за принципом розіграшу аматорського Кубка у великому футболі. Чемпіони області будуть поділені на зональні групи, а після цього вже визначиться аматорський чемпіон України.

 

– Чи зміниться ситуація із заявками футболістів на аматорські турніри такого рангу?

– Так, причому вона зміниться кардинально. З цього сезону футболіст може виступати лише у одному чемпіонаті області . Це не означає, що не буде легіонерів, але якщо футболіст заявлений в одному чемпіонаті, він не зможе грати в іншому, адже у змаганнях, які проводитимуться під егідою Асоціації міні-футболу України працюватиме єдина база. Але слід пам’ятати, що у середині кожного внутрішнього чемпіонату є свої правила. То вже справа місцевих федерацій, як формувати заявки та переходи гравців з клубу в клуб у середині чемпіонату області. Такі жорсткі правила розповсюджуватимуться виключно на гравців, які захочуть зіграти в різних чемпіонатах, а також починаючи з 10-го лютого, коли буде зрозуміло, хто гратиме на всеукраїнському рівні.   

 

– Ви не думаєте, що якість міні-футболу від цього може знизитись? Адже не всі легіонери, які у минулому році, скажімо, грали у Київській та Черкаській області, пріоритетним для себе залишать наш чемпіонат.

– Треба почати з того, що у нас не так і багато було легіонерів у минулому сезоні. Зокрема, «Меркурій» був насичений легіонерами, але, думаю, ця команда зможе і на весь сезон заявити легіонерів, у більшості команд легіонерів було не так і багато. Причому поняття легіонер тут доволі відносне. Хто такий легіонер? Ми не вважаємо хлопців з Києва, Кіровограда чи Полтави легіонерами, хай грають у нашому чемпіонаті, але нехай грають лише у ньому і не бігають по різним турнірам. Але пріоритетним зараз для нас стоїть завдання розвитку місцевого міні-футболу. Я думаю, що подібні нововведення йому лише на користь.

 

– Окрім заявок, будуть ще якісь зміни, які можуть видозмінити підходи до чемпіонату Черкаської області з міні-футболу?

– По суті, це головний момент і зараз я вам скажу, все йде до того, щоб зробити так, аби один гравець брав участь виключно в одному чемпіонаті області. Щодо видозмінень нашого чемпіонату, то зміни будуть, але вони пов’язані вже з нашими внутрішніми нововведеннями. Зокрема, у новому сезоні ми змінимо принцип чемпіонату області. Так, команди будуть розбиті за географічним принципом на три підгрупи, у яких і пройде перший етап чемпіонату Черкаської області. Стовідсотково одна зона гратиме в Черкасах, ще одна – у Звенигородці, третя має прописатися або в Умані, або у Монастирищі, зараз ми працюємо над цим. Весь регулярний сезон команди гратимуть у своїх зонах, після цього з кожної зони буде делеговано в 1/4 по кілька кращих команд, залежно від загальної кількості команд. Чвертьфінал та півфінал пройде в містах, які і є господарями своїх зон, окрім обласного центру, а фінал пройде вже у Черкасах. Зараз ми відмовляємося від минулорічної моделі, коли потрапити у фінал з районів можна було завдяки виграшу 3-4 матчів. Виходить, що команди збиралися на кілька матчів і претендували на чемпіонство, це не зовсім правильно за спортивним принципом. Зараз колективам потрібно буде пройти повноцінний сезон.

 

 Коли плануєте розпочати міні-футбольний сезон?

– Поки що з точною датою не визначилися. У Черкаській зоні це буде або 3, або 9 листопада, у двох інших – приблизно так сомо. Головним моментом для нас є чемпіонат області з великого футболу, який завершується наприкінці листопаду. Лише після цього гравці безболісно для своїх клубів та чемпіонатів футболісти можуть перейти у зал.

 

– Ви говорили про те, що цьогоріч у нас з’явиться відразу дві міні-футбольні ліги. Це залишається у планах?

– Так, однозначно. По минулому сезону було помітно, що рівень команд відрізнявся. З цього сезону ми стартуємо з двох обласних ліг, а це: Екстра-ліга та Перша ліга. Команди будуть розбиті по турнірах за своїм рівнем гри. Екстра-ліга у черкаській зоні гратиме у ПС «Будівельник», матчі Першої ліги проходитимуть або в «Будівельнику», або у залі ЧДТУ. Також ми організуємо повноцінний чемпіонат серед ветеранів, де команди проведуть повноцінний сезон, а не кілька матчів плей-офф.

Стас Лопес

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.