Вторая лигаДруга ліга 2019/20. Група 6. 1 тур. АнонсЭкстра-лигаЕкстра-Футзал Випуск № 10 сезон 2019/2020ИспанияИспания-2019/20. Лучшие голы, комбинации и сейвы 12-го тураЭкстра-лигаFavBet Экстра-лига-2019/20. Лучшие голы, комбинации и сейвы 10-го тураЭкстра-лигаДенис Овсянніков: факти про харківського вінгераПольшаПольша-2019/20. 11 тур. «Сухой» тур для украинцев и возвращение МиколаевичаКубок УкраиныВизначено дату жеребкування 1/8 фіналу Кубка УкраїниВетераныМатч за Суперкубок України серед ветеранів 40+ відбудеться 23 грудня в РівномуКыргызстанФутзалисты кыргызского EREMа поддержали обвиняемого в коррупции президента клубаАссоциация футзала УкраиныЛьвівські арбітри обслужать товариські матчі між юнацькими збірними України і СербіїВторая лигаДруга ліга 2019/20. Група 6. Календар змаганьСборная УкраиныЮнацька збірна України U-17 у першому спарингу всуху обіграла однолітків із Сербії Экстра-лига«Эпицентр К Авангард» расстался с Романом Смирновым и Александром ЛеоновымКубок УкраиныКубок України. Львівський «Максимус» вибиває луцький «Любарт»Вторая лигаДруга ліга 2019/20. Групи 3 і 4. Результати першого туруЖенский футзалВища ліга (жінки) 2019/20. 7 тур. Визначилися всі учасники другого етапуИспанияФабио: «Я не думаю, что в прошлом году играл настолько плохо, чтобы весь сезон просидеть в запасе»ИспанияИспания-2019/20. 12 тур. Подвиг Матамороса и победа «Барсы» над «Интером»Бразилия«Пато Футзал» – чемпион Бразилии-2019!ИталияИталия-2019/20. 12 тур. «Аква&Сапоне» снова первый

Юрій Хавер: «Для АК «Старява» Гранд-ліга – чудовий досвід»

Інтерв’ю з головним тренером АК «Старява» Юрієм Хавером

Цьогоріч Асоцація футзалу Львівщини вирішила зробити змагання літнього сезону з міні-футболу більш конкурентноздатними та цікавими для вболівальника. Саме завдяки цьому до елітарного місцевого чемпіонату приєдналися найкращі колективи Першої ліги. Серед таких є і АК «Старява». Про командні справи, кадровий потенціал найближчі цілі клубу та багато іншого розповів в інтерв’ю нашому сайту головний наставник АК «Старява» Юрій Хавер.
 
Юрію, відколи почала існувати команда АК «Старява»?
– Відверто кажучи, не маю точної відповіді на це запитання. Особисто я прийшов до тренерського містка три роки тому. Втім, знаю, що колектив і до цього моменту успішно існував.
 
Хто є засновником колективу, головним спонсором?
– Це чинний президент АК «Старява» Володимир Калужняк. Він займається будівельним бізнесом, окрім того ще й вкладає кошти у нашу команду. Саме завдяки йому вже не перший рік виступаємо у місцевих змаганнях з футзалу, міні-футболу, які організовує Асоціація футзалу Львівщини.
 
АК «Старява» завжди виступала під егідою АФЛ? Чи були у біографії клубу й чемпіонати іншого ґатунку?
– Ну принаймні за мого перебування у клубі, то у ніяких інших змаганнях участі не брали. Не буду кривити душею, якщо скажу, що як тільки АФЛ починала своє існування, то чемпіонати шкутильгали. Втім, останнім часом і організація, і рівень змагань, які організовує Асоціація футзалу Львівщини, перебувають на досить серйозному рівні. І зимовий чемпіонат Першої ліги, і перші матчі літнього чемпіонату Гранд-ліги показують, що АФЛ намагається зробити все якомога краще. Приємно співпрацювати з людьми, які усвідомлюють важливість професійного підходу до справи.
 
У зимовому сезоні 2017/2018 рр. команда брала участь у Першій лізі Львова з футзалу. На сьогоднішній день вже виступаєте у місцевій Гранд-лізі. Чому вирішили підвищитись у класі?
– Перед літнім сезоном у нас був вибір: грати у Гранд-лізі або ж виступати у Другій лізі. Порадившись, вирішили, що доцільніше виступати пліч-о-пліч з найкращими, тому і заявились до Гранд-ліги. Дивимось наперед. Впевнений, що, виступаючи у найпрестижнішому місцевому чемпіонаті, можемо почерпнути для себе неоціненного досвіду, набутися ігрової практики у протистоянні з найсильнішими колективами. Звісно, інколи можемо бути слабшими за своїх опонентів, інколи, можливо, будемо поступатись. Втім, ще раз повторю, що виступи у Гранд-лізі для АК «Старява» – чудовий шанс понюхати справжнього пороху найсерйозніших протистоянь.
 
Перед стартом літнього чемпіонату колективи Гранд-ліги активно попрацювали над комплектацією своїх складів досвідченими виконавцями, подекуди навіть професійними гравцями. А як підходить АК «Старява» до підбору виконавців для кадрового оснащення власного складу?
– Ми – не та команда, яка підписує супергравців. Справа в тім, що такі «суперові» у нас вже є (сміється). Маю на увазі те, що орієнтуємося на власних виконавців. Хочемо саме з ними виходити на якийсь пристойний рівень. Майже усі наші хлопці з футболу. Виступають на досить непоганому рівні, є й такі, що за дубль рівненського «Вереса» грають, за «молодіжку» «Карпат». Людей у нас вистачає, тому спішити у питанні кадрового оснащення не збираємось. Перш за все, даємо шанс місцевим гравцям.
 
Які завдання команда ставить перед собою на час літнього чемпіонату Гранд-ліги?
– Основне завдання – набутися досвіду, про що я вже зазначав. Тим не менш, плануємо також потрапити до «п’ятірки» найкращих за підсумками регулярного чемпіонату. А далі вже боротимемось за чемпіонство, побачимо, що з того вийде.
 
Кого вважаєте основним суперником на шляху до досягнення своєї мети?
– Вважаю, що кожен опонент у Гранд-лізі здатен посмикати нам нервові закінчення. Зіграли вже два матчі і вже зрозуміли, що «прохідних» поєдинків тут не буде. Головним суперником навіть не персональним, а загальним для всіх колективів є «Галицька Здоба». Дуже потужна команда, за яку виступають чимало досвідчених та професійних виконавців. Вважаю саме «пекарів» головними претендентами на перемогу у чемпіонаті. Втім, безперечно, доведеться «Здобі» витримати жорстку конкуренцію, зокрема і з нашого боку (усміхається).
 
Щодо «Галицької Здоби», то АК «Старява» вже має досвід перемоги над грізним суперником. На передсезонному турнірі «Fujikura Open 2018» ви обіграли «пекарів», створивши своєрідну сенсацію. Втім, у плей-офф змагань поступились колективу «Інстал-Плаза». Як вважаєте, у чому була причина тієї поразки?
– Якщо говорити стосовно «Галицької Здоби», то нам довелося дуже важко у тому матчі. Відверто кажучи, вважаю, що здобули звитягу у тому поєдинку тільки завдяки власній наполегливості та бажанню «битись до останнього». Сподіваюсь, що надалі у всіх іграх у наших хлопців буде такий настрій та запал. Щодо вильоту з турніру? Тоді з різноманітних причин не вдалося зіграти оптимальним складом. Ця причина, впевнений, була найважливішою у питанні нашої поразки. Втім, слід віддати належне і команді «Інстал-Плаза», яка тоді продемонструвала усе, на що здатна.
 
Яким бачите майбутнє для АК «Старява»? Чи є у перспективі бажання та можливість спробувати себе на професійному рівні?
– Не буду забігати наперед у цьому питанні. Наразі ми тільки робимо свої перші кроки у Гранд-лізі. Про участь у якійсь принаймні Другій лізі України ще говорити зарано. Перш за все, потрібно закріпитись в елітарному місцевому дивізіоні. Згодом, якщо гравці матимуть таке бажання, побачимо, що реально «виросли», то будемо сідати і думати. Впевнений, що наш президент схвально оцінить таку нашу ініціативу. Втім, наразі таких думок немає. Наразі всі думки тільки про Гранд-лігу.
 
Володимир Дидик, прес-служба АФЛ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.