Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов теряет еще одну командуИспанияМатч за Суперкубок Іспанії прийматиме С’юдад РеалСербияДиваней переходит в «Экономац»Экстра-лига Кращі команди України, Польщі та Білорусі зберуться на “LVIV OPEN CUP 2018”Экстра-лига«Сокіл» зіграє з чемпіонами трьох країнФутзал в миреНаші люди всюди: Іван Дєдунов – чемпіон ІзраїлюФутзал в миреНовости от FutsalMania: четвертый бразилец в «Спортинге» и пятая потеря Серии АПольшаЯнуш Шимура: «Скоро серебряный юбилей»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Пенискола РехабМедик» и «О Парулло Ферроль»КазахстанДжон Леннон переходит в «Кайрат»ВенгрияСыграет ли «Раба ЭТО» в Лиге чемпионов?Польша «Гатта Актив»: курс на точкові зміниБеларусьСергій Малишко перейшов до БЧИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Натурпельет Сеговия» и «Катгаз Энергия»Лига чемпионов УЕФАМарко Перич: «Продэксим» и «ЭРА-ПАК» выглядят не так убедительно, как «Мовистар Интер» ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. «Пластикос Ромеро Картахена» и «Леванте»Футзал в миреНовости от FutsalMania: Диего Густоцци – новый тренер «Эль Посо Мурсии»Экстра-лига«АРПИ-Запоріжжя» починає комплектування складу під Екстра-лігуПортугалияРоша переходит в «Спортинг»Лига чемпионов УЕФАЖоао Карлос Барбоза: «Віддаю перевагу іспанському гранду»

Юрій Васильченко: «Харизма Іваняка візьме своє»

Відомий запорізький воротар поділився своєю думкою про півфінали Кубку України та дав прогноз на фінал

 

З відомим воротарем Юрієм Васильченком, який ще нещодавно грав у «Титані», а наразі захищає ворота «Катерирославхліба», кореспонденту «5х5» вдалося зустрітись на півфінальних матчах «Фіналу чотирьох» Кубку України. На наше прохання він оцінив обидва півфінали та висловив свою думку щодо того, чого любителям футзалу слід чекати у фіналу.
 
- Юріє, що ти можеш сказати про півфінальні матчі? 
- Дуже захоплюючі вийшли поєдинки. Боротьба до останньої хвилини. І, як показали ігри, є команди серед аматорів і Першої ліги, які змогли б грати і в Екстра-лізі . «АРПИ» не вистачило довжини лавки, а «Альтернативі» - досвіду в таких іграх.
 
- Чи можна сказати, що два швидких голи вплинули на гру «АРПИ Запоріжжя»? 
- Я думаю, так. Два голи переваги над ще не досвідченою командою - це багато. Бажання і моментів вистачало, щоб переламати гру, але в завершальних стадіях не вистачило холоднокровності, а часом і відмінна гра Іваняка також зводила все нанівець.
 
- Чи можна сказати, що «Ураган» повністю контролював гру? 
- Так, видно було, як команда тактично відходила трохи назад, щоб ловити господарів майданчику на контратаці,застосовуючи швидке введення воротаря і швидких «крайків». Та й пресингували суперника на його половині. Але варто відмітити, що «АРПИ» мав свої кілька моментів.
 
- «АРПИ» виявився не готовим до силового футзалу від івано-франківців? 
- Я б не сказав, що «Ураган» використовував силовий футзал, як, наприклад, «Альтернатива» у грі з «Енергією». Але мікродуелі гравці «Урагану» вигравали частіше. Нестача досвіду була видна неозброєним оком. Просто «АРПИ» з такими суперниками грає не кожні вихідні. Олег Зозуля - відмінний тренер і мотиватор, але майстерність гравців з Івано-Франківська вища.
 
- Чи став для тебе несподіванкою швидкий гол від «Альтернативи»? 
- Цю команду я знаю не з чуток, бо в цьому розіграші кубку моя команда «Катеринославхліб» зустрічалася з «Альтернативою». І ми, вигравши, першу гру 3:1, програли, як то кажуть, без питань у Києві – 3:0. Ця команда з перших хвилин хоче показати свою силу натиском, боротьбою і ударами по воротях. І я чекав цього, а «Енергія», як виявилося, ні.
 
- Чого не вистачило Атаманенку, коли він пробивав 10-метровий? 
- Якщо чесно, я чекав, що битиме Макєєв. Він забив нам з 10-метрового, і, в тих матчах чемпіонату Києва, які я дивився, там теж він бив і забивав. У нього дуже добре поставлений удар. А у Атаманенка сильніший удар, але холоднокровності не вистачило. Хоча на трибунах багато хто хотів, щоб рахунок порівнявся, бо була перспектива побачити серію пенальті. Та й симпатично виглядала аматорська команда виглядала на фоні «Енергії».
 
- Федюк вже не вперше забиває вирішальні для «Енергії» голи. Чи можна сказати, що Андрій проводить свій найкращий сезон у складі «зелено-білих»? 
- Не знаю, кращий чи ні, але він дуже важливий гравець для команди. І Андрій це показав, як капітан, узявши тягар лідерства, і забив такий важливий гол.
 
- Чого ти очікуєш від фіналу? 
- Чекаю,у прямому сенсі «енергетичного» дербі! Швидкого атакуючого футзалу, жовтих карток, боротьби і голів.
 
- Хто і за рахунок чого може виграти цей фінал? 
- Напевно, перед матчем багато хто віддає перевагу «Урагану». Він набрав крейсерську форму в останніх матчах і витратив менше нервових клітин у півфіналі. А у «Енергії» великий досвід ігор і перемог у Кубку України. Я ж думаю, що матч завершиться нічиєю і серією пенальті.
 
- І хто же, на твою думку, матиме перевагу? «Ураган» з Іваняком чи «Енергія», у якої є такий майстер відбивання пенальті, як Пітуля? 
- Так, воротарі «Енергії» славляться своєю майстерністю вигравати серії пенальті, але у воротях «Урагану» досвідчений і харизматичний воротар, один з кращих у Європі. Харизма візьме своє.
 
«5х5» 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.