РумынияМикола Дурбан продовжить кар'єру в РумуніїЭкстра-лигаПерший тур Екстра-Ліги: хто є хто?Экстра-лигаЕкстра-ліга: чим нам запам’ятається перший тур?ВетераныРоман Киндратив: «Моя карьера в ветеранском футзале только начинается»ВетераныАнатолий Коломийчук: «Можем дать бой любому сопернику»ИспанияИспания. 1 тур. Диего Джиустоцци начинает с победы (+ видео)БеларусьМихаил Грицына: «Гастро-тур – да, алко – нет!»РоссияРоссия. Суперлига. 3 тур. ВидеообзорыБеларусьБеларусь. 2 тур. За себя и за братаВетераныЮрий Надточий и Сергей Буймов: «Мы всегда болеем друг за друга»Экстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. «Дети капитана Ковальчика» громят «ИнБев/НПУ»Женский футзалКазахстан – Україна – 0:7. Післямова + ВІДЕО ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. РикардиньоЭкстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. LIVE!Женский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Стали відомі всі учасники «Фіналу чотирьох»ВетераныАлександр Карнаушенко: «От полуфинала «Черное море» – «Шахтер» получил огромное удовольствие»Женский футзалЄвро-2019 з футзалу серед жіночих команд: Україна розгромила Казахстан і здобула путівку на ЄвроВетераныИгорь Ментюков: «Во время таких турниров чувствуешь себя молодым»Женский футзалЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 3. LIVE!ВетераныВетераны. День 4. Финалы

Жіноча збірна України з футзалу розпочала свій виступ у відборі до Євро-2019 із драматичної нічиєї

Підопічні Олега Шайтанова не зуміли дотиснути збірну Угорщини в першому поєдинку відбірного етапу


Якщо не враховувати різноманітні товариські поєдинки та матчі в рамках представницьких турнірів, то гра проти збірної Угорщини була для «синьо-жовтих» першою офіційною. А тут вона ще і домашньою була. Тобто, для підопічних Олега Шайтанова це був серйозний стимул здобути першу перемогу в рамках Основного раунду жіночого Євро.

Підопічні Олега Шайтанова наче і непогано розпочали. Принаймні, було видно багання господарок майданчику заволодіти ініціативою вже зі стартовох хвилин. Однак, скоро «синьо-жовтим» довелось відіграватись. До голу призвела помилка Сагайдачної, після якої Коті залишилось лише не схибити по воротах. Однак, на тому проблеми збірної України не закінчились. Скоро Шипош скористалась помилкою Дубицької біля своїх воріт та зробила рахунок 0:2. Такого повороту подій, мабуть, мало хто чекав. Але варто сказати, що незважаючи на все, у збірної України були моменти для взяття воріт Надь. Неодноразово угорським воротам загрожували Воловенко, Форсюк, Сидоренко, але угоркам щастило. Хоча при цьому вони не завжди встигали за українками, внаслідок чого стали накопичуватись командні фоли. І це призвело до того, що на 13-й хвилині у ворота Надь був призначений дабл-пенальті, який реалізувала Дударчук. Таким чином, саме представниця «ПЗМС» стала автором першого голу жіночої збірної України у рамках чемпіонатів Європи. Однак, скоро такий же 10-метровий був призначений у ворота збірної України. І тут вже врятувала Сагайдачна, яка відбила удар Шипош, таким чином, трохи виправившись за епізод з першим пропущеним голом.
 

Ці два епізоди надихнули українок, і вони почали грати ще потужніше. У цей момент угорки почали трохи підсідати фізично, і підопічні Олега Шайтанова намагалися цим скористатись, проводячи дуже потужні за своїм темпом зміни. Однак, до взяття воріт справа так і не дійшла.

Натомість, вже на початку другої 20-хвилинки Форсюк вдалося зрівняти рахунок у матчі. А вже за кілька хвилин друга четвірка вивела збірну України вперед – 4:2. Після цього українки могли забивати ще, однак реалізація моментів підводила «синьо-жовтих». Зокрема, дуже хороший момент у середині другого тайму був у Сидоренко, однак вона не змогла його втілити у гол. А от угоркам вдалося забити. Хоча зробили вони це, м’яко кажучи, не зовсім коректно. Все почалося зі стика, в якому постраждала Воловенко. Арбітри гру не зупинили, і угорки, скориставшись цим, забили третій м’яч у ворота Сагайдачної. А згодом підопічним Яноша Домбо вдалося зрівняти рахунок. Сагайдачна намагалась поборотися з Шипош на «другому поверсі», і в результаті м’яч від рук нашого воротаря опинився у воротах збірної України. Після цього Сагайдачну в «рамці» замінила Цикаленко.
 

Рахунок 4:4, в принципі, влаштовував угорок, тому вони намагались у ці хвилини більше зіграти на оборону, хоча при першій ліпшій нагоді йшли вперед та намагались забити. Збірну України нічия не влаштовувала. Тому, логічно, що підопічні Олега Шайтанова йшли вперед великими силами. Особливо це стало помітно вже наприкінці поєдинку. Однак, як не намагались українки вирвати перемогу, а фінальна сирена зафіксувала бойову нічию – 4:4.

Україна – Угорщина – 4:4
Голи:
Дударчук (13 – з 10-метрового), Форсюк (21), Сидоренко (23), Бабенко (23) – Кота (7, 30), Шипош (11), Сагайдачна (32 – автогол)
Україна: Сагайдачна (Цикаленко, 32) – Тітова, Форсюк, Воловенко, Павленко – Сидоренко, Дударчук, Бабенко, Дубицька
Угорщина: Надь – Шипош, Чепрегі, А. Варга, Кота – Сабт, Крешеніц, Галь, Гельб
Попередження: Дубицька (33) – Чепрегі (8), А. Варга (34)
На 15-й хвилині Шипош (Угорщина) не реалізувала 10-метровий (воротар) 

Турнірна таблиця
 

#

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

Білорусь

1

1

0

0

8—0

3

2.

Україна

1

0

1

0

4—4

1

3.

Угорщина

1

0

1

0

4—4

1

4.

Казахстан

1

0

0

1

0—8

0

 
2 тур
 
13.09     17.00     Угорщина — Казахстан
 
13.09     19.30     Україна — Білорусь
 
3 тур
 
15.09     15.30     Угорщина — Білорусь
 
15.09     18.00     Казахстан — Україна
 
До фінальної стадії потраплять чотири переможці груп основного раунду. Перший в історії чемпіонат Європи з футзалу серед жінок відбудеться 14—17 лютого 2019 року на майданчику однієї з країн-учасниць.
 

Джерела - АФУ, ФФУ
Фото: Павло КУБАНОВ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.