Сборная УкраиныИстория выступлений сборной Украины на чемпионатах мира среди студентовБразилия«Пато Футзал» – обладатель Кубка Бразилии-2018!Экстра-лигаИгорь Калинин: «Турнир в Румынии прошел на высшем уровне»ПольшаВадим Иванов: «Будем бороться за чемпионство»БеларусьМихайло Грицина: "«Столиця» ставить перед собою найвищі завдання"Футзал в мире«Мес Сунгун Варзаган» – победитель клубного чемпионата Азии-2018ПольшаАндрей Бурдюг – игрок "Red Devils"!БеларусьВиктор Тарчило: «Хочется выигрывать всегда, но жертвовать собой пока очень рано»Экстра-лигаМаксим Почебут получил серьезную травмуЭкстра-лига«Эпицентр К Авангард» в Румынии: поражение и победаЭкстра-лига«Енергія» зіграє два контрольні матчі у ПольщіБеларусьПоддубный и Кручок забивают за «Гранит», Михайленко адаптируется в «УВД-Динамо»БеларусьКовельчанин Бобилєв змінив команду у БілорусіИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Элисандро и ХуанпиБеларусьАлександр Даниленко возглавит «Форте»Экстра-лига«Эпицентр К Авангард» начнет с «Галац Юнайтед», «Сокил» – с самарским «Динамо» ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Дани Монтес и Хуанхо КателаФутзал в миреЧетверо енергетиків викликали у збірну України на чемпіонат світу серед студентівФутзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018: в финале сыграют чемпионы Ирана и ВьетнамаЖенский футзалЖіноча студентська збірна України розпочала підготовку до чемпіонату світу

Житомир. 14 тур. "Енергія" відбірає очки у ФК "Атлет-Житомир"

Яцковець рятує для “Енергії” нічию у матчі з ФК “Атлет-Житомир”, а “Грантех” проводить свій найкращий матч у сезоні, але зазнає поразки – підсумки центральних матчів 14 туру Вищої ліги.

У першому матчі туру “Грантех” попри втрату декількох гравців, дав справжній бій “ІнБеву” й хоча продемонстрував 100%-у самовіддачу, все ж поступився “ІнБеву”, переможний гол знову на рахунку Бланка. Не менш напруженим вийшло і протистояння “атлетів” з “енергетиками”. Гравці “Енергії” провалили перший тайм й пропустили два м’ячі, зате у другій 14-хвилинці продемонстрували характер й вирвали нічию, таким чином ставши поки що єдиною командою, яку по ходу Чемпіонату не зумів здолати ФК “Атлет-Житомир”. Програму туру продовжив розгромний “Коростень”, цього разу коростенці відвантажили вісім м’ячів “Медику”, а “ГазМяс” влаштував ефектну гольову перестрілку з “Персеєм”, яка закінчилась перемогою “ГазМясу” з рахунком 8:3. Завершилось все драматичним протистоянням “Форци” з юнаками СК “Візаж-Полісся”, які вигравали по ходу матчу 2:0, тричі пропустили, а на останній секунді матчу вирвали нічию.


ФК «ІнБев» – «Грантех» 4:3 (2:1)
Голи: Вакула 8; Івановський 12; Кожанов 24; Бланк 26; – Орлик 2; Біляченко 19, 23; Трибель – -26;
Попередження: Левченко, Кожанов, Іванов – Орлик

«Енергія» – ФК «Атлет-Житомир» 2:2 (0:2)
Голи: Єлісєєв 20; Яцковець 27; – Гусак 3; Коваль ++12;
Попередження: Максимчук, Єлісєєв, Базь, Яцковець – Киришун, Словінський

«Коростень» – «Медик» 8:4 (3:2)
Голи: Козаренко 8, 13; Миколайчук 11; Пасечник 16, 19; Джус 24; Скорода 27, 28; – Трохліб 3, 14, 21; Безпрозванний 22;
Попередження: немає – Данюк

Коростенці, які до звітного матчу підійшли у статусі фаворита, дозволили собі почати гру вальяжно, за що поплатилися на третій хвилині, коли обрізалися за гри у п’ять польових і пропустили від Трохліба. Господарі взялися виправляти становище й почали з голу Козаренка, за дві хвилини  Миколайчук вивів «Коростень» вперед, а Козаренко ще у першмоу таймі оформив дубль. Та попри це житомиряни не опускали руки й наприкінці першої половини матчу звели відставання у рахунку до мінімуму зусиллями Трохліба.

У другому таймі вже «медики» спробували пограти за чисельної більшості й хоча Трохліб замахнувся на хет-трик, до цього житомиряни двічі пропустили від Пасечника. Опісля команди продовжили з перемінним успіхом використовувати тактику п’ятого польового, внаслідок чого регулярно обмінювалися голами. І якщо зусиль житомирян вистачило лише на чотири підсумкових голи, то гравці «Коростеня», окрім дублів Козаренка та Пасечника, допомогли двічі розписатися у воротах суперника Скороді, ще один гол в активі Джуса – 8:4 перемога «Коростеня».

«ГазМяс» – «Персей» 8:3 (4:3)
Голи: Михайленко 7, 13; Ничипоренко 7, 26; Харчук 11; Прус 22, 26, 26; – Самчик 5, 6; Дорош 7;
Попередження: немає – Балашкевич, Свінцицький, Самчик

ФзК «Форца» – СК «Візаж-Полісся» 3:3 (0:2)
Голи: Шимановський 14; Меліченко 17; Дзюба 22; – Невмержицький 10; Розпотнюк 12; Олексюк 28;
Попередження: Федоренко – Угольніков

Стартовий відрізок матчу був за гравцями «Форци», з чим гості змирилися й поступово поступилися ініціативою супернику. А поки «Форца» підбирала ключі до воріт суперника, юнаки СК «Візаж-Полісся» відпрацьовували гру в захисті й чекали свого шансу. До слова, таких нагод у гостів було небагато, але першу ж із них підопічні Шиманського втілили у гол – Невмержицький і 1:0. Невдовзі гості знову підловили на помилці суперника і Розпотнюк подвоїв перевагу своєї команди.

Усі свої голи «Форца» приберегла на другий тайм. Спочатку Шимановський відквитав один м’яч, а за мить Меліченко повинен був зрівнювати рахунок, та потужний постріл Владислава парирував воротар СК «Візаж-Полісся» Угольніков. А от на 17-й хвилині як не старався Єгор, а виручити свою команду після прицільного пострілу того-таки Меліченка не зумів – 2:2. Гравці «Форци» спробували швидко організувати третій м’яч, але тривалий час пробити Угольнікова їм ніяк не вдавалося. Нарешті зняти прокляття з рамки воріт суперника вдалося Дзюбі. На порятунок матчу у підопічних Шиманського залишалось вдосталь часу, гості почали розігрувати п’ятого польового, а забили рятівний гол разом із сиреною.

Перша ліга

Лідери першої ліги – “Галант” і “ЖВІ ім. Корольова”, для здобуття перемог у звітному турі витратили чимало сил. Так “Галант” зумів стримати натиск “Квари” й реалізувавши свої моменти святкував перемогу з рахунком 3:1, а гравці “ЖВІ ім. Корольова” так само тричі вразили ворота “Авіатора”, але мало не втратили перемогу наприкінці матчу. Відповідно “Галант” зберіг свій гандикап у три очки від свого найближчого переслідувача – “ЖВІ ім. Корольова”, а підопічні Гусака відірвалися від олевського “Штурм-Полісся” вже на чотири пункти. Поразка “Квари” коштувала їй четвертого місця в турнірній таблиці, звідки їх посунув ФзК “Штурм”. Так само скористалися поразкою “авіаторів” й “пивовари”, які завдяки розгромній перемозі над юнаками ДЮСШ “Полісся” піднялися на шосту сходинку.

 


ДЮСШ «Полісся» – ФК «ІнБев-2» 1:6 (1:3)
Голи: Чорний 13; – Гурківський 3, 11; Горносталь 10; Цапун 20; Мельник 21, 23;
Попередження: немає

Протягом стартового відрізку матчу ближчими до голу були «пивовари» й на третій хвилині організували взяття воріт зусиллями Гурківського. Збільшити перевагу своєї команди намагалися Крот і Цапун: Володимир парашутом неточно запускав круглого в дальній кут, а удар Сергія в дев’ятку потягнув воротар ДЮСШ «Полісся». Гості роззабивалися наприкінці тайму, коли Горносталь оформив другий гол, а менше ніж за хвилину Гурківський втретє засмутив воротаря ДЮСШ «Полісся» . Старання підопічних Романова в атаці увінчалися успіхом на 13-й хвилині, коли гості не вгледіли за Чорним у власному штрафному майданчику.

На початку другого тайму Скримінський мав чудову нагоду відквитати ще один м’яч, але переграти Подорожнього у рамці воріт не зумів. Натомість гості продовжили контролювати хід матчу, а продовжили забивати під завісу гри: дубль оформив Мельник, гол до свого активу записав Цапун. У підсумку два голи Мельника стали заключними у матчі, а «пивовари» додали до свого турнірного заліку три очки.

ФзК «Штурм» – «Актив-Агро» 7:5 (1:3)
Голи: Овчаров 4, 16, 18, 23; Сохацький 20; Сікайло 23; Тимощук 25; – Захарченко 7; Сидоренко 8, 14, 19; Коваль 12;
Попередження: немає – Нетрибійчук, Ляшук, Захарченко

У самому дебюті гри команди обмінялися гольовими моментами і якщо гості свій момент змарнували, перевіривши на міцність стійку воріт, то гравець «Штурму» Овчаров відкрив рахунок у матчі. Ключовою для гравців «Актив-Агро» стала сьома хвилина, на якій їх суперники взяли тайм-аут. Хвилинна перерва пішла на користь саме гостям, які спочатку зрівняли рахунок, а за мить Сидоренко вкотре продемонстрував свою майстерність, елегантно підправивши круглого у ворота «Штурму». А поки господарі думали як будуть виправляти становище, Коваль запалив на табло ФОКу цифру 3 навпроти «Актив-Агро».

Невгомонний Сидоренко на початку другого тайму довів перевагу «Актив-Агро» до трьох м’ячів. Після цього за справу взявся Овчаров, який протягом двох хвилин двічі пробив воротаря гостів Нетрибійчука. Лаври кращого бомбардира першої ліги не давали спокою Сидоренку, а тому Олександр на таку спритність суперника відповів черговим голом. Опісля гравці «Штурму» додали в активності і для початку Сохацький відквитав один м’яч, а згодом Овчаров поставив собі за мету наздогнати Сидоренка по забитим м’ячам. До слова, Дмитро свою задачу виконав, але переломним все ж став гол Сохацького, забитий Артемом на 20-й хвилині. Після цього у гравців «Актив-Агро» не вистачило сил на відповідь, а тому і Тимощук забивав уже деморалізованому супернику – 7:5 вольова перемога «Штурму».

«Квара» – «Галант» 1:3 (0:0)
Голи: Євдощук 23; – Красновський 14; Левчук 16, 21;
Попередження: Кварацхелія, Горбачевський – Тарасюк, Безверхий

Суперники зі стартових хвилин обрали ультра-атакуючу тактику, яка, попри очікування вболівальників до голу так і не призвела. Стартова активність «Галанту», на яку зазвичай робить ставку Тарасюк і компанія, бажаного результату не принесла й ініціатива поступово перейшла до господарів. Ближче до середини тайму команди взяли паузу, а вибухнули активністю наприкінці тайму. Протягом цього часу ближчими до голу були гравці «Квари». Один лише Нікітенко двічі опинявся на ударній позиції, свою нагоду змарнував Горбачевський. «Галант» відзахищався на нуль, а свої атакувальні амбіції відклав на другий тайм.

На початку другої 13-хвилинки підопічні Воловня організували контр-випад, який завершився голом Красновського. Футзалісти «Квари» заграли в атаці з подвійним завзяттям, але як і раніше продовжили марнувати свої моменти. А поки господарі підбирали ключі до воріт суперника, Левчук покарав «Квару» за марнотратність. Ще за п’ять хвилин гості втекли у контр-атаку й той-таки Левчук своїм влучним пострілом максимально ускладнив задачу «Кварі». До слова, гол підкорився господарям аж на 23-й хвилині, коли Євдощук взяв гру на себе й завдав невідпорного удару по воротах «Галанту» – 3:1  «Галант» продовжує вести боротьбу за першу сходинку турнірної таблиці.

«Авіатор» – «ЖВІ ім. Корольова» 2:3 (0:3)
Голи: Хіміч Р. 14, 22; – Поляков 2; Есмаханов 9, 11;
Попередження: ХІміч О. – немає

Попри відсутність лідерів «ЖВІ ім. Корольова», підопічним Гусака вдався швидкий гол, автором якого став Поляков. Після пропущеного м’яча ініціативу захопили «авіатори», однак пройти захист суперника їм ніяк не вдавалося. Зате гравці «ЖВІ ім. Корольова» демонстрували 100%-у реалізацію, внаслідок чого Есмаханов протягом лічених хвилин двічі розписався у воротах суперника. Господарі спробували ще у першому таймі пройти оборону суперника, граючи з п’ятим польовим, але безуспішно.

Такий прийом у виконанні«авіаторів» спрацював уже у другому таймі, коли Роман Хіміч після флангового прострілу скоротив відставання своєї команди. А от наступного голу вболівальникам «Авіатора» довелося чекати аж до 22-ї хвилини, поки вищезгаданому Хімічу не вдався влучний постріл у дальній кут. Роман загострив інтригу до максимуму, але надалі гра у чисельній більшості у господарів не клеїлась, а тому гравці «ЖВІ ім. Корольова» втримали перемогу й продовжують з «Галантом» чемпіонські перегони.

Джерело 
– futsal.zt.u

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.