Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Зірка футзалу зійшла над Ксаверівкою

Найбільшої слави Валентин Бондар зажив ще на початку століття, ставши бронзовим призером національного чемпіонату з футзалу. З того часу минуло тринадцять років, але збоку аматорських колективів Києва і області зацікавленість у досвідченому гравцеві існує донині.
 

Професійна кар'єра уродженця Донецька Валентина Бондаря розпочалася в "Сіріусі" (м. Жовті Води), який виступав у першій лізі чемпіонату України з футболу, у 1994 році.

Дебютував у дорослому футболу Бондар 22 травня 1994 року у Миронівці під час матчу місцевої "Ниви" проти "Сіріуса". Щоправда, на полі стадіону "Колос" Бондар з'явився лише на 88-й хвилині поєдинку, замінивши Володимира Гриня. Власне, і в наступних матчах криворіжців Бондар з'являвся на полі лише з лави запасних, провівши за "Сіріус" загалом чотирнадцять хвилин за три поєдинки.

Влітку 94-го Бондар перебрався в стан донецької "Медіти", однак цей трансфер особливого зиску футболістові не приніс, адже й тут Валентину відвели роль запасного гравця. За "Медиту" Бондар провів усього п'ятнадцять хвилин в домашньому матчі з очаківською "Артанією". А тому сезону 1995/96 років Валентин Бондар розпочав у донецькому "Шахтарі-2". В стані "гірників" справи у молодого напівоборонця пішли куди краще, а Бондар отримував куди більше ігрової практики — 129 хвилин за 6 поєдинків...
 

Однак, як кажуть, не було б щастя, та нещастя помогло. Після невдалих спроб закріпитися у професійному футболі, Валентин Бондар подався у футзал. У 1996 році він став гравцем макіївського "Вуглика", за який виступали Дмитро Сабатович і легендарний Ігор Москвичов, він, власне, й покликав Бондаря до команди, що змагалася у вищій футзальній лізі України. Скласти гідну конкуренцію старожилам футзалу "Вуглик" не зміг, фінішувавши аж на дванадцятому місці чемпіонату.

В наступному за ліком сезоні "Вуглик" свої позиції в чемпіонаті дещо покращив, випередивши в таблиці сам донецький "Укрсплав" (пізніше — "Шахтар"), який фінішував десятим, а Валентин Бондар взяв участь у 13 поєдинках своєї команди.
Надактивно розпочав Бондар 1997 рік, заявившись відразу за дві команди, які змагалися у різних видах спорту — за володимирівський "Металург" в першості України з футзалу і "Аванагард-Інтер" з Ровеньків в першості України з футболу. І з обома колективами Бондар, що називається, вгадав. "Металург" фінішував на першому місці своєї групи в другій лізі з футзалу, а "Авангард-Інтер" виграв друголігову групу в першості України з футболу. Власне, сезон 1997/98 став останнім, в якому Бондар виступав як футболіст, адже він повністю зосередився на футзалі.

У сезоні 1998/99 років, вигравши свою групу, "Металург" здобув право виступити фінальній частині першості України з футзалу серед команд першої ліги, а Бондар проявив себе ще й як заправський форвард, провівши у ворота суперників 40 м'ячів. До фінального етапу, окрім володимирівців, потрапили також донецькі команди "Укрсплав" (пізніше — МФК "Шахтар") і "Телеком", львівський "Колос" і "Лісовод" з Радомишля. Бондар і компанія програли лише майбутньому переможцю — колективу "Укрсплав" з рахунком 1:3. Ще одна зустріч за участі "Металурга" завершилась внічию. Таким чином гравці Володимирівки стали срібними призерами першості України з футзалу, а Бондар перебрався в стан майбутнього гранда...
Свою профпригодність футзаліст Бондар довів уже в першому матчі за донеччан, в якому "Украсплаву" протистояла команда з Єнакієво. У воротах єнакієвчан Валентин відзначився дублем. Усього ж футболці донецького гранда Бондар забив 19 голів. Але, незважаючи на це, він залишив "Укрсплав" й перебрався до "Телекома", яку очолював Анатолій Раденко.
 

Після розпаду команди Валентин подався на легіонерські хліба, продовживши свої виступи за рубежем. Він став гравцем нерюнгрінського "Концентрату", який виступав у вищій лізі чемпіонату Росії.
А вже у 2002-році Валентин повернувся до України і підписав угоду з МФК "Єнакієвець". Власне, з цього почалася найвизначніша сторінка в біографії Валентина Бондаря, який, виступаючи у команді з Єнакієво, став дворазовим бронзовим призером чемпіонату України з футзалу серед команд вищої ліги і отримав звання "Майстер спорту України".

Востаннє в першості України з футзалу Бондар зіграв у 2014 році, виступаючи за команду "Буран-Ресурс" (м. Донецьк) в ролі граючого тренера. Власне, перший тренерський досвід Бондаря вийшов напрочуд вдалим, адже донецький колектив став переможцем національної першості. Утім, незважаючи на тренерську роботу, Валентин й сам активно грає у футзал. Нещодавно, 44-річний Бондар виграв Кубок України з футзалу серед ветеранів. А до цього взяв учась в чемпіонаті Васильківського району з футболу. Щоправда, його "Аякс" фінішував на передостанньому місці вищої ліги...

Джерело - vrff.in.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.