Сборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Збірна Хорватії обіграла Україну в ЗапоріжжіЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!БразилияБразилия-2020/21. Магнус – Коринтианс. LIVE!БразилияВ LNF-2021 сыграет 23 командыБеларусьНаталия Королишин: «Иногда хочется выйти на поле и сказать, «Вы чего, блин, давайте, соберитесь»Сборная УкраиныКарантинний виїзд в Осієк. Кваліфікація Євро-2022. Хорватія – УкраїнаСборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Україна – Хорватія. АнонсБеларусьАндрей Медведев: «Май будет жарким»Женский футзал«IMS-НУХТ» у вогняному київському дербі мінімально здолав «Університет Драгоманова»Испания«Картахена» переподписывает лидеров, Шагинья уйдет в «Пальму»Экстра-лигаУ «ДЕ Трейдинга» з’явилися дублериЭкстра-лига«Енергія» розписує мирову з «ІнБевом», «Кардинал-Рівне» громить «Славуту»Женский футзалАнна Прокопенко: «Комментаторы могут смело называть наши матчи с «IMS-НУХТ» столичным дерби»Женский футзалВера Дятел: «Такие матчи, как с «IMS-НУХТ», очень ценные, так как наш чемпионат оставляет желать лучшего»ФранцияДежамель Арун: «Я все еще волнуюсь»Экстра-лига «Енергія», «Кардинал-Рівне» та «ІнБев» провели товариські матчі у рамках підготовки до плей-офЮношеский футзал«ДЮСШ №4 - Кардинал-2 - Рівнестандарт» – чемпіон Екстра-ліги U-17Экстра-лигаВіталій Радевич: «Останній рік в «Енергії» був важким і я зрозумів, що треба спробувати щось нове»Сборная УкраиныВідбір до Євро-2022. Хорватія – Україна 3:2. Післямова: Олександр Косенко, Сергій ЖурбаАссоциация футзала УкраиныСуддівська післямова. Сезон 2020/21. Випуск 9

Друга ліга України 2020/21. Черкащина. Огляд 6-7 турів. Підсумки 1 етапу

Стала відома четвірка команд, що продовжить боротьбу за нагороди чемпіонату України (II ліга) з футзалу у черкаській зоні


20 грудня 2020 р. Черкаси. СК «Будівельник». Чемпіонат України (II ліга). 6 тур.

«Земельник-2» (Кропивницький) – МСК «Дніпро» – Ю-19  (Черкаси)  – 6:2 (1:0)       
Гол:
Кочура (12, 24), Карамалак (3), Гордієнко (18), Кладов (14), Манастирний (19) – Савісько (14, 21)
Попередження: немає – Діхтярук, Пархоменко

Молодій черкаській команді у цьому матчі протистояв суперник, який веде боротьбу за місце у першій четвірці. З іншого боку дніпрянам втрачати вже нічого і можна попсувати супернику нерви.

Земельник-2 довго не розкачувався і при першій нагоді (на 3 хвилині гри) Карамалак знайшов шпаринку у воротах дніпрян і відкрив рахунок у матчі. Черкащан особливо не засмутив такий початок зустрічі  і вони зробили все можливе, щоб відповісти супернику тим же.

Досить швидко пролетіли 10 хвилин зустрічі, які пройшли при певній перевазі команди з Кропивницького. Дніпряни гідно протистояли своєму досвідченому супернику у першій половині зустрічі до останніх секунд, але все таки допустили помилку і на табло вже було 2:0.

На початку другого тайму спостерігалося багато силової боротьби і інколи з порушенням правил, за що арбітр змушений, як у випадку із Савіськом із Черкас, показувати жовту картку. До речі, через короткий проміжок часу Савісько міг бути і героєм зустрічі, але не зумів реалізувати гольовий момент. А от Земельник-2 через кілька десятків секунд своїм шансом збільшити відрив у рахунку скористався.

На 16 хвилині зустрічі черкащани заробили 5 фол і майже відразу Савісько скористався філігранним пасом від Пархоменка – 3:1. Проте через хвилину  Гордієнко

знову повертає перевагу у рахунку у три голи. Дніпро майже усією командою біжить відігруватися, але «обрізається» і пропускає у свої ворота черговий гол.

На 19 хвилині гри Савісько у Дніпра проходить з боями лівий фланг оборони суперника і ударом у дальній кут забиває свій другий гол у матчі – 5:2. Забивши гол, дніпряни приклали максимум для того, щоб ще скоротити відставання у рахунку, але не пощастило. Земельник-2 у кінцівці зустрічі був не сильно активним, та й і не потрібно було їм це робити. А шостий гол вони забили за перебір суперником фолів.
 


«Цетус» (Черкаси) – «ЮГ-2000» (Черкаси) – 1:1 (0:1)
Голи:
Гамалій (21) – Біляк (10)
Попередження: Присяжнюк П., Гарнага – Біляк, Бабенко

З огляду боротьби за місце у першій четвірці ця зустріч особливе значення має для команди «ЮГ-2000» – точніше їм вкрай потрібна перемога. З іншого боку Цетус, як лідер турнірної таблиці, не проти продовжити безпрограшну серію ігор.

Варто відзначити, що обидві команди схожі за манерою гри і добре знайомі одна одній. Відповідно, зустріч команди почали у невисокому темпі і більше вона нагадувала гру у шахи, з детальною і багатоходовою підготовкою атак. Особливо небезпечно-гольових моментів не спостерігалося. Відчувалося, що команди особливо не намагаються ризикувати. Дещо розмірений темп матчу на 10 хвилині гри порушив своїми по спортивному настирливими діями порушив Біляк, який зумів проштовхнути шкіряну кулю повз голкіпера Цетуса Іщенка.

На відміну від першого тайму, другу частину зустрічі команди почали активніше, де особливою налаштованістю на ворота опонентів відзначилися цетусівці. Але поступово гра набула середньої інтенсивності.

Хиткий рахунок (0:1) вимагав від команд більш активних дій, але, схоже, не всі гравці підійшли до поєдинку у своїх оптимальних фізичних кондиціях. Стає помітною нервовість у діях обох команд – дуже велика ціна помилки, особливо для Юга-2000.

На 19 хвилині у гостей матчу Бабенко мав шанс подвоїти перевагу своєї команди, але не влучив із центру поля у ворота, які необачно залишив Іщенко.

За три хвилини до фінальної сирени Цетус починає атакувати із своїм голкіпером у ролі центрфорварда і відразу за рахунок гарматного пострілу у виконанні Гамалія зрівняв рахунок – Манжела був безсилим парирувати цей удар.

Забитий м’яч додав впевненості Цетусу і вони пішли грати першим номером. Хоча з іншого боку їх влаштовує і нічия.

У підсумку нервові завершальні секунди зустрічі пройшли без забитих голів. Цетус достроково здобув путівку до другого етапу чемпіонату.
 


«Майфон» (Черкаси) – «Черкасиобленерго» (Черкаси) – 1:4 (1:1)
Голи:
Авер’янов (3) – Аргеєв (2, 18), Олійник (15), Лобов (18)
Попередження: Авер’янов – Коркішко

Дуже потужно гру почав гру Майфон, де на вістрі атак двічі був Бреус і двічі потужно і небезпечно пробив по воротах опонентів. Відбившись від стартового штурму майфонівців Черкасиобленерго показали свій атакуючий потенціал – Дєдов свій фланговий прохід завершив пасом на Аргеєва, якому залишалося лише підставити ногу – 0:1. Пропущений м’яч  ще більше завів Майфон і майже відразу Авер’янов зумів з другої спроби переграти Сорокіна.

Наступний гольовий момент вже біля воріт Майфона – Раковському не вистачило кількох сантиметрів, що м’яч перетнув лінію воріт.

За три хвилини до перерви у Майфона 5 фолів, що змушує їх грати обережніше, але інтенсивність їхніх атак не впливало. Щоправда у завершальні хвилини тайму Черкасиобленерго своєю активністю змушував суперника більше думати про захист.

Варто відзначити, що Майфону, на відміну від гри попереднього туру, вдалося зібрати свій бойовий склад, єдине тільки, що Чорний не бере участі у матчі.

З перших хвилин другої половини поєдинку команди почали обмін гострими атаками. На 15 хвилині Черкасиобленерго класично розіграли трьоходову контратаку – Раковський – Вакуленко – Олійник – 1:2. З урахуванням того, що Майфон влаштовує лише перемога, вони організовули масований штурм воріт опонентів, але в одній з атак «обрізалися»  і пара Дєдов-Аргеєв організувала черговий гол у ворота господарів зустрічі. А через кілька секунд  Лобов скористався черговою помилкою майфонівців і довів рахунок до 1:4.

Завершальні три хвилини гри Майфон намагався створити сенсацію, але дива не сталося.
 


«Карбон» (Черкаси)  – «Служба порятунку» (Черкаси) – 1:1 (1:0)
Голи:
Проценко – Степанов
Попередження: Колос – немає

Судячи із гравців внесених у протокол цієї зустрічі, команди підійшли до гри максимально мобілізованими. «Карбон» готовий реабілітуватися за результат у попередній п’яти матчах туру. «Служба порятунку» має гру у запасі і шанси перед цією грою потрапити до першої четвірки.

Зі стартових хвилин гри команди зробили на акцент на атакувальних діях. У «перестрілці» пощастило «Карбону», який забитим голом змусив Службу порятунку вдатися до більш активних дій. Панченко і кампанія розуміла, що потрібно грати агресивніше, на що їхній суаерник мав свої конртаргументи.

На 25 секунді другого тайму Кулик у Карбона з п’яти метрів не влучив у пусті ворота. Частенько у таких випадках буває результативна відповідь, але не цього разу.

Станом на 16 хвилину гри спостерігаються не надто високі швидкості. Карбон більше грав від оборони, даючи можливість своїм опонентам частіше атакувати.

За три хвилини до фінальної сирени Служба порятунку міняє воротаря на п’ятого польового гравця і майже відразу зрівнює рахунок. Через хвилину голкіпер Карбона на лінії воріт зумів зупинити шкіряну кулю.

У підсумку фінальна сирена зафіксувала нічию, які особливо не була рада Служба порятунку.
 


23 грудня 2020 р. Черкаси. СК «Будівельник». Чемпіонат України (II ліга). Перенесена гра 4 туру

«Земельник-2» – «Служба порятунку» – 4:4 (1:4)
Голи:
автогол суперника (6 хв.), Баклан (22хв.), Кочура (24 хв. з пен.), Бирса (24 хв.) – Когус (4 хв.), Панченко (7 хв., 12 хв.), Горбань (10 хв.)
Попередження: Барбанов – Коломієць, Дзюба

У прев’ю до цієї зустрічі «Черкаський спорт» аналізував можливі варіанти, які можуть скластися у турнірній таблиці, після цієї гри. Виходило, що лише у разі перемоги «Земельника-2» достроково стане відомою четвірка команд, яка продовжить боротьбу у чемпіонаті країни. Всі інші результати гри залишать інтригу у змаганнях до 27 грудня, коли відбудеться завершальний тур першого групового етапу.

Першими атаку провели черкащани, вивівши на ударну позицію Аджубея, ядар якого був не точним. Земельник-2 тут же відповів своєю атакою і також м’яч пролетів повз ворота.

Вже на другій хвилині матчу у господарів зустрічі в пасиві були два фоли, а у рятівників – нуль. Рівномірний обмін безрезультативними атаками тривав майже чотири хвилини, поки Когус у Служби порятунку ударом з розвороту не відкрив рахунок у матчі – 0:1. Пропущений м’яч змусив комаду з Кропивницького мобілізувати сили і організувати кілька атак, в одній з яких, здається, не без помилки голкіпера черкащан, рахунок було зрівняно – 1:1. Командам потрібно було починати все з початку  і знову поєдинку вперед вийшла Служба порятунку – 1:2 (на табло була 7 хвилина гри).  Земельник-2 додав у швидкості, що призвело до поспішності у прийнятті рішень у відповідальні моменти. А черкащани більш ретельніше підходили до організації своїх атак і за три хвилини до перерви збільшили перевагу у рахунку до двох м’ячів – 1:3. Як показали подальші події третій пропущений м’яч негативно вплинув на настрій кропивницьких гравців і перед перервою у їхні ворота влетів четвертий гол – 1:4. Спроба відіграти 1-2 м’ячі до перерви у Земельника-2 не мала успіху.

Часу для того щоб змінити рахунок у другому таймі у команди з Кропивницького було достатньо, що вони і почали намагатися робити з перших секунд другої частини зустрічі. З іншого боку у Служби порятунку з’явився простір для того, щоб проводити контратаки. На 15 хвилині гри лише відмінна реакція голкіпера Земельника-2 не дала погіршити настрій його команди ще більше.

Починаючи із середини 2 тайму, гра почала втрачати стрункість і стало з боку гравців більше імпульсивних дій. За чотири з половиною хвилини до фінальної сирени Степанов у Черкас вийшовши сам на сам з кропивницьким воротарем міг вирішувати долю матчу, але його удар з носака був сильним і не точним.
На 20 хвилині зустрічі Служба порятунку переходить до атак з п’ятим польовим гравцем, що створює незручності супернику при організації атак. Та все ж на 22 хвилині Земельнику-2 у результаті масованої атаки вдається скоротити відставання у рахунку, а через 30 секунд на табло вже було 3:4. Забивши гол Земельник-2 майже відразу заробив 5 фол. Але вони не звертають уваги на це і продовжують атакувати за що отримують нагородження у вигляді забитого четвертого гола – 4:4.




27 грудня 2020 р. Черкаси. СК «Будівельник». Чемпіонат України (II ліга). 7 тур.

«Цетус» (Черкаси) – «Земельник-2» (Кропивницький) – 1:1 (0:1)  
Голи:
Гамадій  – Баклан
Попередження: Волощук – Кладов, Дергаленко

Якщо Цетус уже здобув місце у першій четвірці, яка на другому етапі розіграє комплект нагород, то Земельник-2 лише мав перед цим матчем такий шанс. Перемога на черкащанами – путівка без врахування інших матчів завершального, сьомого туру першого етапу, нічия і поразка не катастрофічно, але все залежатиме вже не від Земельника-2.

Вочевидь команда з Кропивницького добре розуміла з перших хвилин зустрічі настільки серйозний у них суперник, у якого потрібно вигравати, і організувала масований штурм воріт Цетуса. Черкащани стримали цей натиск і перейшли до наступальних дій зі свого боку. Згодом гостям вдається відкрити рахунок у зустрічі – 0:1. Цетусівці намагаються зрівняти рахунок, але по ходу назбирують 5 фолів. За 6 фол у їхні ворота був призначений дабл-пенальті, який не реалізував Кочура. Ближче до завершення 1 тайму команди стали діяти швидше. Відповідно біля обох воріт стало «гарячіше», але без голів.

Друга частина зустрічі почалася з атак Цетуса. Черкащанам вкрай необхідно вирівнювати ситуацію і у рахунку, і загалом у грі. Якщо враховувати, що у 2 етапі будуть враховуватися результати зустрічі команд на першому груповому раунді, а потрапляння Земельника-2 туди можливе, то Цетусу потрібен позитивний результат. Але кропивницька команда не була налаштована поступатися перевагою.

Більшу частину першої половини 2 тайму команди провели обмінюючись нереалізованими гольовими. Щоправда велика заслуга у цьому була голкіперів команд – Іщенка (Цетус) і Дергаленка (Земельник-2).

Якраз на екваторі другої частини зустрічі Гамалію вдається влучно пробити з під гравця кропивницької команди і рахунок став рівним – 1:1. Після цього гра стала ще напруженішою. Боротьба за м’яч стає більш жорсткішою та силовою і частенько з порушенням правил. Станом на 21 хвилину у команд було по 4 фоли. А через хвилину Земельник-2 «заробив» п’ятий фол. Не відстає і Цетус – за одну хвилини до фінальної сирени і у них п’ять фолів.

У завершальні 15 секунд зустрічі обидві команди мали шанс забивати, але дуже надійно зіграли голкіпери.
 


МСК «Дніпро»-U-19 (Черкаси) – «Карбон» (Черкаси) – 2:4 (1:1)
Голи:
Діхтярук, Матвійчук – Проценко (2), Петришин, Колос
Попередження: Пархоменко – Петришин

Обидві команди за підсумками першого групового етапу не зуміли потрапити до першої четвірки. На 2 етапі змагань команди позмагаються за Кубок Асоціації футзалу Черкащини де будуть враховані ігри між собою у попередньому раунді. Таким чином гра для обох команд мала важливе турнірне значення.

Першими рахунок у зустрічі відкрили дніпряни, яким вдалося провести якісну атаку і завершити прицільним ударом, на який Магльований не зумів зреагувати. Карбон після цього додав у рухливості і згодом зрівняв рахунок.

У другому таймі вже першими забитим м’ячем відзначилися карбонівці – удар Петришина з розвороту вийшов результативним. Господарям зустрічі потрібно було півтори хвилини, щоб зрівняти рахунок. Потрібно відзначити, що дніпряни набрали свою «крейсерську» швидкість, що складало складності для Карбона.

Командам ще грати 5 хвилин. Поки триває обмін атаками. Карбон намагається організовувати багатоходові комбінація, так як дніпряни зробили ставку на швидкий перехід від оборони до атаки. Та все таки досвід гравців Карбона переважив у цій грі.


«Черкасиобленерго» – «ЮГ-2000» (Черкаси) – 1:1 (0:0)
Голи:
Дєдов – Калініч
Попередження: Лобов – Мачульський, Калініч, Кудін

Доволі важлива гра для обох команд з урахуванням того, що вони продовжують боротьбу за медалі чемпіонату України на другому етапі. Якщо брати до уваги кількість гравців у суперників на лаві запасник, то тут була невеличка перевага на боці обленергівців. А от по настрою на зустрічі – то в обох вона на найвищому рівні.

Зі стартових хвилин зустрічі гравці взяли такий високий темп, що виникло питання – а наскільки їх вистачить. А перший тайм засвідчив, що переважна більшість гравців знаходяться у відмінній фізичній формі. А от те, що перша частина зустрічі пройшла без забитих голів велика заслуга голкіперів – Манжели (ЮГ-2000) і Сорокіна (Черкасиобленерго).

Щільна гра Юга-2000 при відборі м’яча не дозволяла команді Гупаленка використовувати свій козир – швидкий перехід від оборони до атаки з використанням награних атак. При цьому гості зустрічі намагалися і самим атакувати. На 19 хвилині Калініч наважився на удар із середньої дистанції, який був досить таки неочікуваним для Сорокіна – 0:1. Майже відразу у Юга-2000 «намалювався» 5 фол, а через 30 секунд у їхні ворота був призначений дабл-пенальті і Манжела виграв «дуель» у Дєдова.

У завершальні три хвилини поєдинку на майданчику закрутилася така каруседь, що події змінювалися миттєво і «гаряче» було біля обох воріт. На 21 хвилині Манжела парирує неймовірний удар з точки, призначений за перебір фолів.

На останніх секундах зустрічі Черкасиобленерго йде атакувати із своїм голкіпером і досягає бажаного – Лобов запускає шкіряну кулю вздовж воріт куди вбігав Дєдов і зрівняв рахунок – 1:1. Далі була фінальна сирена.
 


«Служба порятунку» (Черкаси) – «Майфон» (Черкаси) – 1:3 (1:1)
Голи:
Коломієць – Авер’янов, Чорний (2)

Незважаючи на те, що Служба порятунку продовжить боротьбу у другому етапі змагань за Кубок Асоціації футзалу Черкаської області, їм важливо було перемагати «Майфон». Річ у тім, що обігравши майфонівців вони матимуть три очки у другому раунді змагань. Перемога (і лише перемога) Майфона над рятівниками виводить їх до першої четвірки, а Земельник-2 тоді буде грати у розіграші кубка. А із Земельником-2 Служба порятунку зіграла внічию і у кубку матиме лише одне очко. Нагадаємо, що у другому раунді змагань зберігаться очки набрані між командами кожної четвірки на першому етапі. Одним словом – обидві команди перед грою були кожна по своєму потужно мотивовані для отримання турнірних очок.

Матч команди почали без розвідки з проведенням розмашистих атак. Першими відзначилися забитим голом Служба порятунку – прицільний удар у виконанні Коломійця для Ткаченка виявився складним. Цей гол дещо заспокоїв господарів зустрічі і вони пропустили контратаку опонентів, яку майфонівці наприкінці 1 тайму завершили результативно.

Зі старту другого тайму команди почали з рівномірного обміну атаками. Захопившись тактичною боротьбою Служба порятунку пропустила розрізний пас від свої воріт на Авер’янова, який свій шанс вивести Майфон вперед використав на 100% – 1:2.
 
Після чергової зміни рахунку темп зустрічі дещо впав – Майфон став більше грати від оборони, даючи можливість Службі порятунку частіше атакувати. В одній з атак рятувальники «обрізалися» чим скористався Чорний.
Господарі зустрічі роблять відчайдушну спробу змінити хід зустрічі і переходять до гри з п’ятим. Відповідно, у майфонівців з’являвся простір для проведення атак. Але рахунок до звершення зустрічі так і не змінився. Майфон завдяки цій перемозі зумів здобути місце серед першої четвірки, витіснивши звідти Земельник-2, з яким у них рівна кількість очок, але в особистій зустрічі перемогли черкащани.



Підсумкова турнірна таблиця після I етапу


Із РЕГЛАМЕНТУ проведення регіонального етапу чемпіонату України серед команд Другої ліги сезону 2020/2021 років:

2 етап (січень-лютий 2021р.). Команди, які перший етап завершили на 1-4 місцях, з урахуванням ігор між собою на 1 етапі, зіграють в одне коло між собою і визначать переможця та призерів регіонального етапу чемпіонату України серед команд Другої ліги.

Команди, які перший етап завершили на 5-8 місцях, з урахуванням ігор між собою на 1 етапі, зіграють в одне коло між собою і визначать переможця Кубка Асоціації футзалу Черкаської області.

Усі бомбардири після I етапу чемпіонату України з футзалу (II ліга, черкаська зона):

«Черкасиобленерго» (20): Вакуленко, Аргеєв (4), Раковський (2), Дєдов (7), Слівченко, Олійник (2), автогол суперника, Коркішко, Лобов
«Цетус» (12): Погребняк (4), Гарнага (2), Скороходов, автого суперника, Гамалій (3), Присяжнюк П.
«ЮГ-2000» (13): Агарін Н. (2), Стрикаль (2), Автогол суперника (2), Проценко, Калініч (4), Мачульський, Біляк
«Майфон» (26): Бобінський, Савченко (2), Бреус (2), Зоря (4), Чорний (8), Авер’янов (6), Орел (2), автогол суперника
«Служба порятунку» (10): Коломієць (2), Аджубей (3), Когус, Панченко (2), Горбань, Степанов
«Карбон» (17): Кулик (3), Проценко (6), Біда (3), Матвієнко, Агарін, автогол суперника, Петришин, Колос
МСК «Дніпро-U-19» (12): Баранник, Савісько (4), Пархоменко (2), Матвійчук (4), Діхтярук
«Служба порятунку» (10): Коломієць (2), Аджубей (3), Когус, Панченко (2), Горбань, Степанов

За матеріалами Черкасього спорту

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.