БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналистыРоссияФелипе Парадински: «Чемпионаты Бразилии, Испании и России находятся практически на одном уровне»Первая лига Андрій Задорожний: «Після участі у Lviv Open Cup 2021 прийняв рішення, що якщо рухатись, то тільки в першу лігу України»

Хаві Родрігес: «Гравці збірної України не вірять у себе»

Колишній тренер чемпіонів України висловив свою думку про збірну України і розповів про вітчизняні особливості


Нам вдалося взяти короткий коментар у добре відомого українській футзальній громадськості наставника «Індустріас Санта-Колома» щодо вітчизняних реалій.

 Що вас найбільше вразило в українському футзалі з позитивного і негативного боку? 
 В позитивному плані мене здивувала фізична підготовка гравців і постійне бажання вчитися новому. У негативному плані – те, що мені здається неймовірним, що в Україні, як в країні з хорошим рівнем футзалу, гравці настільки погано навчені і підготовлені. Ну і це вже не кажучи про зали, які є просто ганебними.

 В чому полягає специфіка тренерської роботи в Угорщині, Україні та Іспанії? 
 Усі ці країни перебувають на різних рівнях. Угорщина менш професійна, але за допомогою хорошої роботи можна багато чого досягти. Ми пройшли з угорською командою у фінал чотирьох Ліги чемпіонів вперше в історії. В Україні наголос робиться на фізичну підготовку, в Іспанії – на техніку і тактику.

 Якщо ви слідкували за збірною України, то як оціните її виступ у відборі до КС-2020? Вас щось здивувало чи навпаки? 
 Мені видалося, що підготовка була дуже поганою. Мені здається неймовірним, що така збірна як в України, не пройшла кваліфікацію на Кубок світу або чемпіонат Європи. Це неприпустимо. Мене це негативно здивувало.

 Чи показали гравці «Продексіма» свій максимум у збірній? 
 Ані гравці «Продексіма», ані інші. Всі виступили нижче свого рівня. Це питання віри, і гравці збірної не вірять у себе.

 Збірна Іспанії зібралася за 5 днів до матчів елітного раунду відбору КС-2020. Вашій збірній вистачає цього часу для належної підготовки до таких відповідальних змагань? І чи достатньо такого ж часу на підготовку для збірної України?
 Це ніяк не пов'язано. У Іспанії в запасі є багаж напрацювань за багато років, після того як збірна багаторазово ставала чемпіоном світу та Європи, і тому вона може собі дозволити тренуватися менше днів. Крім того, збірна Іспанії працює інакше і набагато краще, ніж збірна України. Збірній України треба набагато більше часу.

 В Іспанії часто змінюють просто по одному гравцю в четвірці, а в Україні більше прийнято грати сталими четвірками. Який підхід вам ближче і чому?
 Коли я тільки починав в «Продексімі», то більше віддавав перевагу замінам по одному гравцеві, зараз же – роблю зміни четвірками, бо це допомагає підтримувати високу інтенсивність матчу. Завдяки «Продексіму» тепер я думаю інакше.

Всивловлюємо подяку за допомгу у підготовці інтерв’ю Катерині Нещеретовій

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.