ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 13-го тураКубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/2021. Другий попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоКазахстанВиктор Тарчило: «Во время второго круга уже даже искал церковь, чтобы пойти и помолиться»БеларусьСергей Чечиков: «Один из болельщиков подшофе очень настойчиво просил дать поснимать камеру»Лига чемпионов УЕФАПять клубов отказались от домашних матчей в 1/16 финала Лиги чемпионовЭкстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Максим Павленко зробив одну помилку, що стала вирішальною в наших стосунках»ИспанияИспания-2020/21. Тур 13. Джиустоцци рискует и выигрываетЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9, 10, 13 тур. LIVE!ЭстонияАлексей Фетько покинул эстонскую «СМСРаху»Лига чемпионов УЕФАВизначилися потенційні суперники «Продексіма» в 1/16 фіналу Ліги чемпіонівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9 тур. «Суми» – «ХІТ». АнонсБразилияНето: «Мы могли бы сделать больше для выхода в полуфинал»КазахстанСборная Казахстана начала подготовку к матчам Евро-2022Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Павленко вміє грати ключові матчі, а Легчанов поки що ні»ЛитваЄвген Ривкін: «Українські тренери якось більш вороже налаштовані на очні протистояння»Сборная УкраиныГравці національної збірної України серед спортсменів з вадами зору: Вадим Швець, Олексій Заволовий і Роман Васильєв РоссияРашид Камалетдинов: «Нас посещают мысли о финале»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 3 тур. «КІВС Енергія-2» – «Бастіон». АнонсЖенский футзалВідбулося жеребкування фінальних матчів Кубка України серед жінок 2019/20ИталияЖонас возвращается в Италию

Ірина Дубицька: «Мені дуже подобаються матчі проти харківської команди, оскільки вона є сильним суперником»

Універсал столичного «IMS-НУХТ» Ірина Дубицька поділилася своїми очікуваннями від майбутнього протистояння з «ЗХО-Тесла», а також розповіла про зміни у складі команди та підготовку киянок до півфінальної зустрічі Кубка України.

 Ірино, розкажи, наскільки зачекалася відновлення футзальних змагань після досить довгої перерви?
– Однозначно, така ситуація є незвичною. Щось подібне трапилося вперше за мою кар’єру. Ще ніколи не доводилося так довго часу проводити без практики офіційних матчів. Всі дівчата довго чекали на те, що футзал повернеться.

– Як підтримували форму ти і команда впродовж цього тривалого періоду?
– Якщо казати саме про футзальний сезон, то він для команди розпочався у вересні. Саме з цього періоду ми повернулися до тренувань. Окрім того, я тренуюся ще з кількома чоловічими командами. Влітку я виступала у чемпіонаті з пляжного футболу, також підтримувала форму завдяки грі у футволей. Звичайно, це аж ніяк не можна назвати футзальною практикою. Втім, для різноманіття технічної підготовки – цілком непогано. Для мене це стало новим та цікавим випробуванням. Також зараз я виступаю за команду «Пантери» у чемпіонаті України з футболу. Такий процес можна сміливо назвати виходом з зони комфорту. Однак, він загартовує мою майстерність та звертає увагу на компоненти, які треба вдосконалювати.

– Які зміни відбулися складі у «IMS-НУХТ»?
– Олександра Скибіна приєдналася до складу «Будстара-НПУ». Серед втрат – це все. Однак, зазначу, що зараз жіночий футзал перейшов на інший рівень фінансування, тож, у гравців далеко не завжди є змога поєднувати весь тренувальний процес з роботою. Щодо новачків, то можу сказати, що кольори нашої команди захищатиме Юлія Дехтяр.

– Наскільки важливо те, що перед міжнародними товариськими поєдинками проти Португалії з’явиться бодай невелика, однак, практика офіційних зустрічей?
– Надзвичайно важливо! Жодні тренування не здатні замінити офіційні матчі. Саме вони формують психологію гравця та змушують постійно бути сконцентрованою на грі. Звичайно, шкода, що змагальна практика у жіночому футзалі розпочалася, умовно кажучи, не з вересня, а лише зараз. Саме тому перед поєдинками зі збірною Португалії вдасться провести всього дві офіційних зустрічі.

– Перед довгою паузою команди ще проводили матчі за присутності глядачів. Нині реалії змінилися. Як пристосовуватимешся до них?
– Відверто кажучи, на матчі Вищої ліги й до карантину приходило не надто багато людей. Тим не менш, певна атмосфера створювалася. Нині офіційні матчі більше схожі на якісь спаринги.

– Тим не менш, історія протистоянь з «ЗХО-Тесла» є досить довгою і цікавою. Наскільки добре, що сезон у Кубку України продовжиться саме матчем проти такого принципового суперника?
– Мені дуже подобаються матчі проти харківської команди, оскільки вона є сильним суперником, який може запропонувати щось нове. Боротьба в очних зустрічах майже завжди точиться до останньої секунди. У складі «ЗХО-Тесла» виступають чудові гравці. Також відзначу головного тренера Василя Сухомлинова, якого я дуже поважаю за його ставлення до роботи.

– У сезоні 2019/2020 «IMS-НУХТ» ще не обігрував «ЗХО-Тесла». Як вважаєш, завдяки чому це можна виправити?
– Потрібно нав’язувати боротьбу з перших хвилин та використовувати свої моменти. Проблема матчів проти цього суперника полягає у тому, що ми не використовували сильні компоненти у нашій грі, і суперник нав’язував нам свою. Можливо, «IMS-НУХТ» буде легше через те, що команду покинув її капітан та наддосвідчений гравець – Юлія Титова. Вона своїми діями робила гру команди більш дисциплінованою та завжди вносила у неї певний спокій. З іншого боку, склад «ЗХО-Тесла» поповнила Таїсія Бабенко, яка ніколи не поступається у боротьбі та веде її до останнього. Я люблю грати проти неї, а у збірній – разом з нею, тому що вона є надзвичайно надійним виконавцем. Зрештою, побачимо. Важко оцінювати той стан, в якому нині перебуває суперник. Однак, знаю, що команда провела збір і має нормальні тренування, а також найкращі умови серед жіночих команд.


Джерело – Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.