Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Євген Рогачов: «Вірю, що футзал стане популярнішим»

Гравець національної збірної України та лідер львівської футзальної «Енергії» Євген Рогачов – про теперішній чемпіонат, майбутній сезон та особисте бачення популяризації цього виду спорту


 
Гравець національної збірної України та лідер львівської футзальної «Енергії» Євген Рогачов розповів про теперішній чемпіонат, майбутній сезон та особисте бачення популяризації цього виду спорту.
 

«Бронзові медалі – непоганий результат»
 
Євгене, тебе уже можна привіти з завоюванням бронзових медалей чи не варто випереджати події?
– Впевнений, що бронзові медалі уже будуть наші, однак офіційно ми ще не є бронзовими призерами. Нам залишилося зіграти ще три матчі. У них будемо грати тільки на перемогу.
 
– Третє місце для теперішньої «Енергії» – успішний результат?
– Завдання перед нами ставилися більші. По ходу сезону були моменти, коли ми думали, що можемо замахнутися на щось краще. Утім, для оновленої команди бронзові медалі – непоганий результат. Можливо, це не той результат, на який розраховувало керівництво клубу, однак вважаю це успіхом. Команду-чемпіона за рік не будують. Хороший відрізок у нас був у першому колі, після домашньої нічиєї з «Ураганом» (2:2 – Авт). Ми видали кілька непоганих матчів. І по результату, і по грі команда показувала непоганий футбол. Утім, більше почали розуміти один одного після нового року, коли розпочалася друга половина чемпіонату.
 
– Ти перейшов в «Енергію», коли був травмованим. Наскільки важко було увійти в сезон?
– Був впевнений, що зможу закріпитися в основному складі. По ходу сезону виникали моменти, коли мені було важко фізично. З командою я не пройшов жодного збору. Після операції займався за індивідуальною програмою. Зважаючи на це, по ходу сезону деколи було важкувато.
 
Чи не виникало думок, що не зможеш закріпитися в основному складі?
– Вірив у себе. Думав, що на початку сезону зможу не грати. Тоді б працював над собою і з часом потрапив би до основного складу.


«Підготовчі збори – фундамент на увесь сезон»
 
– Своєю грою у цьому сезоні задоволений?
– Не зовсім. Моментами вдавалося показувати непогану гру. Інколи це не вдавалося, були провальні ігри. Загалом, можна грати набагато краще. Як то кажуть, є до чого прагнути…
 
У минулому сезоні, граючи за «ТВД», ти був лідером команди. Майже усі гравці цієї команди грали «на тебе». В «Енергії» тобі доводиться більше грати на команду. Не відчуваєш від цього якогось дискомфорту?
– Ні. В «Енергії» домінує команда гра. Загалом, для мене ідеальна команда – російська «ВІЗ- Сінара». У них дуже сильно побудована командна гра, а моментами деякі гравці демонструють індивідуальні дії. До цього потрібно прагнути. В «ТВД» я більше діяв індивідуально, а в «Енергії» більше граю командно. Утім, думаю, що це правильніше.
 
– Якщо порівняти твою гру в цьому і в попередньому сезонах, кидається у вічі те, що тобі голи давалися набагато легше, ніж зараз. Можеш з цим погодитися?
– Можливо, щось таке є. Причиною може бути те, що з «Енергією» я не пройшов зборів. А це, як відомо, ти закладаєш собі фундамент на увесь сезон. Траплялись моменти, коли було важко фізично, були моменти, коли бракувало майстерності.
 
– Для тебе цей чемпіонат цікавіший, ніж попередній?
– Так, адже «Енергія» боролася за медалі, і ми виконали це завдання.
 
Що потрібно зробити керівництву «Енергії», аби в наступному році ви боролися за перше місце?
– Думаю, що потрібно зберегти те, що є, і підсилитися. Тоді ми повинні виступити краще.
 
– Яким би ти хотів бачити наступний чемпіонат України?
– Усе залежить від кількості команд. Якщо буде 10-12 команд, то грати тільки у два кола не варто, адже матчів буде мало. Треба проводити ще фінальний етап. Можливо, зробити плей-оф або зіграти у чотири кола. Утім, це питання потрібно вирішувати тільки тоді, коли знаєш точно скільки є команд-учасниць. Впевнений, що наступний чемпіонат буде ще цікавіший, адже на національне золото буде претендувати більше команд. Не думаю, що в турнірній таблиці будуть такі ями, як є зараз.
 

«Радий, що опинився в «Енергії»
 
– Якщо відверто, ти радий, що опинився в «Енергії»?
– Так. Найбільше подобається, що команда ставить перед собою високі завдання і крокує до них.
 
Пригадую, у трансферний період було багато розмов про те, що ти уже гравець «Шахтаря»…
– Було таке. Я спілкувався з керівництвом «Шахтаря». Утім, «Енергія» проявила найбільшу ініціативу в моїй покупці. Ми швидко вирішили це питання, і я підписав дворічний контракт.
 
Якби не «Енергія» і не «Шахтар», розглядав варіанти поїхати за кордон?
– На той момент таких пропозицій у мене не було. Були ще пропозиції з України. Важко сказати, як би все склалося для мене.
 
А в майбутньому нема думок спробувати себе, скажімо, в Росії?
– Якщо б появилася можливість пограти у сильнішому чемпіонаті, ніж наш, то я б її розглянув. У Росії мені найбільше подобається «ВІЗ-Сінара». Команда другий рік поспіль без бразильців стає чемпіоном своєї країни.
 
Останнім часом чимало фахівців починають порівняти наш чемпіонат з російським. На твою думку, нам ще далеко до того, аби наздогнати своїх сусідів?
– Однозначно російський чемпіонат сильніший. Думаю, що ми відстаємо, але не дуже далеко. Можливо, фінансова криза вплинула на наш футзал більше, аніж в Росії. Тоді б, можливо, запрошувалися бразильці, і рівень нашого чемпіонату ріс би.
 
Тобто, ти вважаєш, що потрібно запрошувати в наш чемпіонат висококваліфікованих легіонерів?
–Так. Скажімо, в Росії високий рівень чемпіонату завдяки бразильським легіонерам.
 

«Чемпіонат України росте»
 
– Наш чемпіонат росте чи деградує?
– Росте. Не порівняти ті моменти, коли ми почали грати у футзал і як граємо тепер. Зараз багато уваги приділяється тактиці. Команди ростуть як в тактичному, так і в технічному плані. Футзал в Україні не стоїть на місці.
 
– Що ще потрібно робити, аби ріс рівень чемпіонату України?
– Усе починається від інфраструктури клубів. В командах повинні бути спортивні дитячі школи. Наприклад, у «ВІЗ-Сінарі» грають усі власні вихованці. Потрібно, аби зали відповідали усім стандартам. До того ж, потрібно підключати телебачення для популяризації цього виду спорту. Це було б тільки на руку.
 
В Англії, Німеччинні та Франції футбол на дуже високому рівні, натомість жодна із цих країн не може чимось похвалитися у футзалі. В УЄФА не популяризують цей вид спорту?
– Футзал – не олімпійський вид спорту. Якби від був олімпійським, до нього було б зовсім інше ставлення. Наскільки я знаю, в Англії і Франції появилися свої чемпіонати, і їхні збірні грають відбірні матчі. Можливо, з часом вони будуть підтягуватися до провідних країн Європи.
 
– Вважаєш, що футзал в майбутньому стане популярнішим?
– Хотілося б, аби так було. Вірю у це.

Розмовляв Богдан Пастернак
 
Джерело –
energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.