Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»Экстра-лигаДва стартові матчі «Урагану» у FAVBET Екстра-лізі перенесеноИталияМаксим Зарубко продовжить кар’єру в «Мадері»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 1КыргызстанРустам Хамидов покинул бишкекский «Спартак»БеларусьЛида is back. Кто не любит Лиду? Лиду любят все!Экстра-лигаЕвгений Серый: «Для меня выходной – уже праздник»Женский футзалСтань чемпіоном: як футзалістки провели відкриті тренування на головній арені країниВторая лигаСергій Вишневський: «Грати поряд з Сергієм Піддубним – це одне задоволення»Ассоциация футзала УкраиныВолодимир Гримайло: «В новому сезоні на матчах Favbet Екстра-ліги і пізніх стадіях Кубка України працюватимуть делегати»Женский футзалАлександр Ратич: «Я был достаточно не прав, пойдя на поводу у своего эмоционального состояния»Экстра-лигаОлександр Сіріцький став гравцем «ХІТа»РоссияАнатолий Бадретдинов: «На мой взгляд, досрочное завершение сезона было бы логично»КыргызстанВиктор Клинов: «В Киргизии есть четыре ведущих команды, остальные просто существуют без каких-либо задач»Россия«Тюмень» – четвертый полуфиналист Суперлиги РоссииДетский футзал«Іллічівець» став переможцем «Chornomorsk Cup» (U-11)РоссияКонстантину Еременко могло бы исполниться 50 лет. Теперь в его честь играют один из крупнейших турнировМолдоваСезон 2019/20 в Молдове завершен без определения чемпиона

Кубок Свободи-2016. День перший. Три перемоги та одна нічия.

“ВРЗ”, “Продексім” та “Енергія” перемагають своїх суперників, “Кардинал-Рівне” і “Титан-Зоря” розходяться миром

У понеділок, 1-ого серпня, у Хмельницькому взяв свій старт сьомий за ліком розіграш Кубку СВОБОДИ, організований спортивним клубом “Сокіл” (Хмельницький) та Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Відзначимо, що цьогоріч турнір отримав статус міжнародного: до Хмельницького завітав дворазовий чемпіон Білорусі, “ВРЗ” із Гомеля. Окрім гостей з Білорусі боротьбу за головний трофей поведуть ще сім колективів: шість представників вітчизняної Екстра-ліги, львівська “Енергія”, “Продексім” з Херсона, хмельницький СК “Сокіл”, “Титан-Зоря” з Покровського, “ЛТК-ІнБев-НПУ”, який представляє відразу три міста – Луганськ-Київ-Житомир, та “Кардинал-Рівне”, а також аматорський колектив з Одеси під назвою “Епіцентр К Авангард”, який у цьому сезоні дебютуватиме у чемпіонаті України серед команд Першої ліги.

На груповій стадії суперники будуть розділені на дві підгрупи по 4 команди. Волею “сліпого” жеребу у квартет «А» потрапили: «Енергія», «ВРЗ», «ЛТК-ІнБев-НПУ» та СК «Сокіл». У підгрупі «Б» зіграють «Продексім», «Титан-Зоря», «Кардинал» та «Епіцентр К Авангард». У групах команди зіграють в одне коло, після чого їх переможці у фіналі визначать ім’я чемпіона турніру, в матчі за «бронзу» зійдуться другі команди своїх підгруп, колективи, які завершать груповий етап на третій позиції в очному протиборстві розіграють підсумкове п’яте місце, а на команди, які фінішують у своїх групах останніми, очікує матч за 7-е місце.

Стартові поєдинки змагань видалися неймовірно видовищними: усі команди прагнули на майданчику продемонструвати свої найкращі якості, що принесло величезну порцію насолоди баготочисленним поціновувачам футзалу.Про все це далі у нашому огляді.

“ВРЗ” (Гомель, Білорусь) – “ЛТК-ІнБев-НПУ” (Луганськ-Київ-Житомир) – 3:1 (2:0)

Арбітри: Куцак, Жмурко (обидва – Хмельницький)

Голи: Селюк (5), Гончаров (7), Клочко (38) – Дзюба (34)

“ВРЗ”: Дегтяренко, Матвієнко, Гончаров, Клочко, Селюк, Григорьєв, Лемешко, Рябцев, Коваль, Куді, Пинчук, Березовський

“ЛТК-ІнБев-НПУ”: Сухов, Дзюба, Цапов, Зеленкевич, Мороховець, Чеберяк, Поночовний, Директоренко, Карбула, Бакум, Паламарчук

Попередження: Дзюба (39)



 

Відкривав «Кубок Свободи-2016» матч за участі «ВРЗ» та «ЛТК-ІнБев-НПУ».

Після стартової «розвідки боєм», ігрову ініціативу поступово взяли під свій контроль гравці команди з Гомеля. Порція овацій вболівальників дісталася кіперу «ЛТК-ІнБев-НПУ», Олександру Сухову, який в красивому стрибку зреагував не лише на гарматний постріл під поперечину у виконанні Коваля, а й потім на добивання з близької відстані від Рябцева, однак і на 5-ій хвилині страж воріт номінальних гостей виявився безсилим. Після передачі з флангу Селюк ефектно обіграв на замасі захисника, і невідпорно пробивши з розвороту у ліву «шістку», відкрив лік забитим м’ячам у матчі – 1:0. Забитий м’яч неабияк додав впевненості гравцям «ВРЗ», які через два оберти хвилинної стрілки подвоїли власну перевагу у рахунку. Матвієнко розкішним пасом розрізав усю захисну лінію суперника, а Гончаров, який залишився без жодної опіки, зусиль партнера не змарнував, ефектно у падінні переправивши шкіряний снаряд у ціль – 2:0. Підопічні Валерія Туркіна не опустили руки, намагаючись вирівняти гру за рахунок високого пресингу на усіх ділянках майданчика, однак «ВРЗ» у стресових ситуаціях діяв максимально зконцентровано, демонструючи чудову тактичну вишколеність. По такій грі білоруси були ближчими до того, аби довести рахунок на табло до розгромного, основну загрозу створюючи зі «стандартів», проте втретє у матчі пробити Сухова Клочку та Лемешку не вдалося.

В другому таймі гра проходила на зустрічних курсах, що неабияк тішило багаточисленних вболівальників. Скорочувати розрив у рахунку міг Поночовний, який красивим ударом головою переправляв сферу у кут після довгого вводу від Сухова – «ВРЗ» рятує штанга! Білоруси теж через декілька миттєвостей перевірили на міцність каркас воріт суперника – Матвієнко смачно приклався зльоту після кутового – Сухов цей м’яч проводжав хіба що поглядом, однак сфера, на щастя для номінальних гостей, «облизнула» поперечину! Кількість переросла у якість на 34-ій хвилині, коли «ЛТК-ІнБев-НПУ» вдалося відіграти один м’яч. Зеленкевич ефектно на швидкості обігравши Селюка у падінні видав блискучий пас на хід Дзюбі, який вдотик влучно пробив у шпарину між голкіпером та стійкою – 2:1. На куражі «телефоністи» відразу могли зробити рахунок на табло рівним, однак Поночовний своїм шансом не скористався, вийшовши не переможцем, а переможеним у ближньому бою із голкіпером «ВРЗ». Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Матвієнко з флангу виконав простріл у напрямку воріт суперника, а Клочко, вдало зігравши на випередження, вдотик переправив шкіряний снаряд у ціль – 3:1. Валерію Туркіну вже нічого не залишалося як йти ва-банк та змінювати кіпера на п’ятого польового, однак змінити цифри на табло «телефоністи» в підсумку так і не зуміли – 3:1 на користь наших гостей із Білорусі, які розпочинають боротьбу на «Кубку Свободи-2016» із перемоги.


 

“Продексім” (Херсон) – “Епіцентр К Авангард” (Одеса) – 4:0 (2:0)

Арбітри: Лутій (Київ), Божко (Хмельницький)

Голи: Скорий (18), Калуков (20), Федорченко (27), В. Чуднов (40)

“Продексім”: Ципун, Скорий, В. Чуднов, Ланко, А. Чуднов, Федорченко, Кисельов, Холоша, Бербенцев, Бессалов, Фетько, Михайленко, Калуков

“Епіцентр К Авангард”: Цибенко, Лужанський, Марченко, Свиридов, Дрозд, Жеріков, Федосюк, Коваленко, Болтнєв, Леонов

Попередження: А. Чуднов (36) – Цибенко (29)

Програму першого ігрового дня «Кубку Свободи-2016» продовжував поєдинок між херсонським «Продексімом» та «Епіцентром К Авангардом» з Одеси.

Безперечно, «мельники», які в минулому сезоні вибороли бронзові медалі у вітчизняній Екстра-ліги виглядали у ролі фаворита в матчі з командою із Одеси, яка тільки цьогоріч дебютує на професійному рівні. Проте, варто відзначити характер підопічних Павла Ардаковського, які не стали тушуватися перед зірковим суперником, а самі розпочали намагатися потрохи нав’язувати свою гру. «Продексім» ж робив ставку на довгий контроль, методично шукаючи слабкі місця у обороні одеситів, однак ті довгий час жодного шансу підопічним Ігоря Москвичова не давали. «Епіцентр К Авангард» приємно здивував блискавичними переходами з оборони в атаку, які несли в собі немало загрози воротам номінальних господарів у цьому матчі. Близькими до того, аби змінити цифри на табло були Дрозд та Федосюк, які по черзі перевіряли на пильність кіпера «Продексіма», однак той зі своєю роботою справлявся вище всяких похвал. Підопічні Ігоря Москвичова продовжували діяти у своїй манері, намагаючись знайти слабину у щільній обороні «Епіцентра К Авангард» за допомогою затяжних розіграшів, і на 18-ій хвилині ця тактика нарешті принесла «мельникам» очікуваний результат: Ланко з флангу прострілив у центр воротарського суперника, де ніким не прикритий Скорий з кількох метрів вразивши незахищений кут, відрив рахунок у матчі – 1:0. Пропущений м’яч дещо психологічно надламав одеситів, чим з успіхом і скористалися їх суперники, які під завісу першої половини матчу вдруге змусили Цибенка виймати м’яч із сітки власних воріт. Бессалов м’якою навісною передачею із флангу вивів на ударну позицію добре знайомого подільським вболівальникам Калукова, який вишукано підсік сферу у ліву «дев’ятку» – 2:0.

Після перерви «Продексім» продовжував діяти з позиції сили, і вже в дебюті другої половини зустрічі довів власну перевагу до трьох забитих м’ячів. Після швидкої багатоходівки Кисельов відпасував праворуч на набігаючого Федорченка, який блискуче вдотик пробивши у дальній верхній кут не залишив Цибенку жодних шансів – 3:0. Одесити відверто прагнули змінити рахунок на табло, перейшовши на гру з п’ятим польовим, і впродовж кількох хвилин скорочувати розрив до мінімуму та відроджувати інтригу в матчі могли по черзі Цибенко та Коваленко, однак двічі від неприємностей «Продексім» рятувала стійка! Херсонці ж подібною марнотратністю моментів не вирізнялися, і до фінальної сирени ще раз «розписалися» у воротах команди з Одеси. Андрій Чуднов після чудової гри у відборі вивів фактично на порожні ворота свого брата, В’ячеслава, який і встановив підсумковий рахунок у матчі – переконлива перемога «Продексіма» з рахунком 4:0.


“Кардинал-Рівне” (Рівне) – “Титан-Зоря” (Покровське) – 1:1 (0:0)

Арбітри: Дараган (Київ), Подворний (Хмельницький)

Голи: Новак (32) – Шпигарь (23)

“Кардинал-Рівне”: Дурбан, Свинарчук, Фаренюк, Мануйленко, Таранович, Дармовіс, Філь, Петрик, Басич, Кручок, Зелінський, Новак, Кашуба, Піддубний

“Титан-Зоря”: Мельник, Васильченко, Доманський, Пічкуров, Боргун, Шеховцов, Мілінький, Ментянник, Леміш, Грицовець, Лінник, Кожем’яка, Шпигарь

Попередження: Шпигарь (37)



 

Наступними на паркет вийшли «Кардинал-Рівне» та «Титан-Зоря» із Покровського.

Розпочала гру впевненіше команда із Покровського, яка і створила перший гострий момент у протистоянні. Боргун чудовим пасом вивів на ударну позицію Кожем’яку, який із вигідного положення пробив трішки вище над поперечиною. Цей епізод став таким собі «тривожним дзвіночком» для рівнян, які вмить перехопили ігрову ініціативу, і розпочали створювати біля воріт свого візаві із завидною регулярністю постійну небезпеку. Після розіграшу ауту ніхто не заважав Кручку двічі поспіль розстрілювати Васильченка, однак кіпер покровців ціною неймовірних зусиль зумів врятувати свою команду від неприємностей. Через декілька хвилин той ж таки Васильченко знову удостоївся чергової порції оплесків від вболівальників, вийшовши переможцем у ближньому бою із Філем. Завершення першої половини матчу проходило вже в атаках «Титану-Зорі», яка могла цілком піти на перерву за переваги у рахунку, однак завадили цьому дії Дурбана, який в ефектному стрибку перевів у стійку сферу після пострілу Грицовця.

Голів ж вболівальники дочекалися після перерви. «Титан-Зоря» активно розпочала другу половину матчу, і на 23-ій хвилині зуміла втілили власну ігрову перевагу у забитий м’яч. Шпигарь після чудової гри у відборі класно обігрався із Міліньким, і гросмейстерським ударом в лівий верхній кут відкрив рахунок у матчі – 0:1. Пропущений м’яч додав спортивної злості підопічним Сергія Піддубного, які стали наполегливіше проявляти себе у атаці, і результат не змусив на себе довго чекати. Концеба виконав націлений простріл з лівого флангу у центр воротарського, де Новак, випередивши Васильченка, у падінні переправив шкіряний снаряд у ціль, відновивши статус-кво – 1:1. На куражі рівняни могли відразу могли схилити шальки терезів на свою користь, проте Фаренюку після розкішного пасу від Дармовіса не вдалося переграти у ближньому бою Васильченка. Останні хвилини ж видалися неймовірно напруженими. «Титан-Зоря» прагнула вирвати перемогу, йдучи в атаку великими силами, і на останній хвилині принести перемогу колективу із Покровського міг Анатолій Доманський, однак виявившись на ударній позиції з кількох метрів пробив точнісінько у голкіпера. В підсумку – бойова нічия із рахунком 1:1, яка стала, мабуть, найсправедливішим результатом цього видовищного двобою, в якому на поразку не заслуговувала жодна з команд.


“Енергія” (Львів) – СК “Сокіл” (Хмельницький) – 2:1 (2:0)

Арбітри: Чубінський, Лутій (обидва – Київ)

Голи: Мих. Грицина (7), Струк (10, пен.) – Мартинюк (27)

“Енергія”: Пітуля, Войтович, Кардаш, Стефанків, Струк, Федюк, Мик. Грицина, Радевич, Кордоба, Багряк, Мих. Грицина, Легендзевич, Кузь, Денис

СК “Сокіл”: Тимощук, Бакінський, Чех, Власович, Лисенко, Шеремета, Подлюк, Педяш, Кручек, Зубик, Моспан, Щербань, Хамдамов, Мартинюк

Попередження: Подлюк (22), Хамдамов (23)



Програму першого ігрового дня «Кубку Свободи-2016» завершував його, мабуть, найцікавіший та найдинамічніший поєдинок, у якому зустрічалися львівська «Енергія» та хмельницький «Сокіл».
Початок матчу пройшов на зустрічних курсах, і вже на перших хвилинах Педяш та Михайло Грицина обмінялися стовідсотковими моментами, однак реалізувати їх не зуміли. Надалі поступово перейшла під контроль чемпіона України, який на 7-ій хвилині втілив її у забитий м’яч. Струк після розіграшу «стандарту» пасом знайшов Михайла Грицину, який точно пробивши з-під захисника в ліву «шістку», відкрив рахунок у грі – 1:0. Повівши у рахунку, підопічні Валерія Легчанова стали діяти активніше у атаці, і на 10-ій хвилині отримали право на пробиття пенальті в епізоді, коли Щербань у власному карному майданчику не за правилами зіграв проти Струка. Сам ж постраждалий і «вирок» реалізував, холоднокровно пробивши з «точки» у ліву «дев’ятку» – 2:0. Такий рахунок на табло жодним чином не влаштовував хмельничан, які окрилені несамовитою підтримкою рідних трибун пішли відіграватися. Двічі «Енергії» відверто щастило, коли Струк та Федюк по черзі виносили сферу з «стрічечки» вже порожніх воріт після пострілів Педяша та Мартинюка, а під завісу першого тайму галичан відверто вибачив Хамдамов, який після скидки активного Педяша з кількох метрів пробив вище цілі. За подібне марнотратство «Сокіл» відразу міг покарати Федюк, однак постріл капітана «енергетиків», на щастя для номінальних гостей, прийшовся у каркас воріт Бакінського.
Другий тайм розпочався за переваги хмельничан, які відчувши впевненість у власних силах, стрімко одна за одною розвивали свої атаки на ворота чинного чемпіона країни. Пітуля був змушений крутитися наче білка в колесі, як мінімум двічі врятувавши «Енергію» від вірних голів після вбивчих ударів від Хамдамова та Мартинюка, однак і він виявився безсилим на 27-ій хвилині, коли Мартинюк, вдало зігравши на випередження після розіграшу ауту, невідпорно вдотик пробив впритирку із стійкою – 2:1. Ігровий час поступово спливав, а рахунок на табло залишався незмінним, отож за 5.57 до фінальної сирени, Роман Ковальчик узяв тайм-аут, після якої на паркеті у воротарській футболці розпочав з’являтися Шеремета. Граючи з п’ятим польовим, хмельничани створили немало проблем чинному чемпіону країни, який ретельно та самовіддано відпрацьовував у обороні, яка дала тріщина під завісу гри. Хамдамов міг допомогти «Соколу» врятуватися від поразки у цьому багатому на події та емоції матчі, однак не зумів з кількох метрів замкнути вивірений простріл на дальню стійку у виконанні Мартинюка. В підсумку – 2:1 на користь «Енергії», яка розпочинає боротьбу на «Кубку Свободи-2016» із важкої перемоги.
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.