Экстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Олександр Хурсов: «Відчуваю в собі сили допомогти «Борисову-900» і як тренер, і як гравець»

Як вже повідомляла прес-служба Асоціації футзалу України, не так давно екс-гравець «Єнакієвця» та збірної України Олександр Хурсов був призначений головним тренером білоруського клубу «Борисов-900». Таким чином, він замінив на цій посаді іншого українця – Сергія Гупаленка. Про нове призначення, а також про білоруський та український футзал з Олександром Хурсовим поспілкувалася прес-служба Асоціації футзалу України.  
 

- Олександре, перш за все, дозволь привітати тебе з новим призначенням. Як сталося, що саме тебе призначили головним тренером «Борисова-900»?
- Дякую за привітання. Призначення вийшло трохи несподіваним, тому що керівництво клубу не стало продовжувати контракт з Сергієм Станиславовичем (Гупаленком. – прим. авт.). Через деякий час президент «Борисова-900» звернувся до мене з пропозицією очолити команду. Я трохи подумав, тому що одна справа – коли ти граєш, а інша – коли керуєш командою. І, врешті-решт, дав свою згоду.

- Ти будеш граючим тренером чи вже перейдеш безпосередньо до керма біля майданчику?
- Буду граючим тренером. Все-таки, відчуваю в собі сили ще грати, тому буду виходити на майданчик, щоб допомагати своїм підопічним.

- Що можеш сказати про підсумки сезону для «Борисова-900» у сезоні 2016/2017 р. р.?
- В принципі, з одного боку – ми фінішували у вісімці найкращих команд, вийшли у плей-офф. Але якби ми краще зіграли в останньому турі регулярного чемпіонату, то, можливо, змогли би вийти у серії плей-офф на іншого суперника.

- «Борисов-900» завжди славиться своєю непоступливістю. Але чого, на твій погляд, «біло-зеленим» не вистачило, щоб увійти до числа призерів чемпіонату Білорусі?
- Думаю, не вистачило глибини складу. В нас майже в кожному матчі були травмовані гравці, тому ми не змогли зіграти бодай би одну гру дійсно оптимальним складом. 

- Які висновки будуть зроблені за підсумками сезону?
- Будемо давати шанс молодим гравцям. Деякі з них готуватимуться з основним складом на зборах. Сподіваюсь, що вони не тільки додадуть глибини нашому складу, а і зможуть згодом вийти на провідні ролі.

- В це міжсезоння, окрім Сергія Гупаленка, склад «Борисова-900» залишили троє українських футзалістів. Але, натомість, команда поповнилася іншими трьома українцями. Вочевидь, «біло-зелені» надалі планують робити ставку на українських гравців?
- Ні. Для мене немає значення, що в команді грають не тільки білоруси, а й українці чи інші легіонери. Якщо розділяти на білорусів та легіонерів, то нічого хорошого не вийде. Тому, для мене вони всі – одна команда, не дивлячись на те, у кого який паспорт.

- Як ти вважаєш, чемпіонство «Столиці» цього сезону закономірне?
- Думаю, так.

- Що можеш сказати про суперників «Столиці» у Кубку УЄФА?
- Група у них, звичайно, складна, тому залишається лише побажати їм удачі. 

- Давай поговоримо про український футзал. Що можеш сказати про підсумки сезону?
- Звичайно, мало хто думав, що чемпіоном стане «Продексім», але завдяки бажанню гравців їм вдалося перемогти. Мені приємно, що чемпіонами України стали мої друзі, з якими я грав у «Єнакієвці» - Чуднов, Скорий, Волянюк. Вони на це заслужили.

- Є така думка, що велика частка цієї перемоги «Продексіма» належить Кирилові Ципуну. Згоден з цим?
- Так, і я навіть наведу зараз приклад, коли гра Кирила стала ключовим фактором перемоги його команди. Свого часу «Єнакієвець» грав у плей-офф проти «Урагану», вигравав у серії 2:0, але впевнена гра Ципуна призвела до того, що цю серію виграв саме «Ураган».

- Чи зможе «Продексім» гідно виступити у Кубку УЄФА?
- Тут треба звернути увагу на кілька факторів. По-перше – у Сербії, де гратимуть херсонці, завжди важко протистояти господарям. По-друге – всі команди групи, в яку потрапив «Продексім», є досвідченими євро кубковими бійцями, в той час як команда з Херсона ще відносно молода, і для неї це буде дебют. Тому, «Продексіму» буде важко. Разом з тим, я бажаю чемпіонам України вдалого виступу.

- Буквально нещодавно стало офіційно відомо, що у новому сезоні Екстра-ліги не зіграє харківський «Локомотив». Що ти, як корінний харків’янин, можеш про це сказати?
- Шкода, що так сталось. У Харкові протягом двадцяти років завжди були команди, які грали у Вищій лізі, і тепер це місто не буде там представлене. Шкода Євгена Семеновича (Ривкіна. – прим. авт.). «Локомотив» - це бренд українського футзалу. Я пам’ятаю, як грала ця команда, коли вона тільки вийшла у Вищу лігу, Євген Семенович грав своїми вихованцями. Вже тоді було видно, що це – бойова та амбіційна команда. І потім «Локомотив» це доводив, стаючи чемпіоном України. Шкода, що наш футзал залишається без грандів. У Білорусі зараз теж подібна ситуація, пов’язана з «МАПІДом». На жаль, не можу сказати, що стало причиною розформування мінського клубу, тому що не знаю всіх причин. Знаю тільки, що вони планували підсилюватись деякими гравцями, і не на один сезон, а на кілька одразу. Тому, для всіх ситуація з «МАПІДом» стала шоком. Залишається тільки побажати, щоб і «Локомотив», і «МАПІД» якомога швидше вирішили свої проблеми та повернулись у великий футзал. 

- Ти кілька разів згадав про «Єнакієвець». Скажи чесно: сумуєш за тими часами, коли «Єнакієвець» ще грав у Вищій лізі чемпіонату України?
- Так, звичайно. Це була хороша команда, і дуже прикро, що вона зникла з футзальної мапи України. Але я сподіваюсь, що прийде час, і Андрій Станиславович (Новіков. – прим. авт.) знайде можливість відновити команду.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України 

P. S. Висловлюємо подяку за допомогу в організації інтерв’ю Василю Михайловичу Симонову.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.