Чемпионат ЕвропыСергій Усаковський: «Хочу побажати Кака здоров’я та успіхів, а збірній Казахстану увійти в топчетвірку команд світу»Футзал в миреАргентина – переможець Копа АмерикаСборная УкраиныВасилий Симонов: «Желаю «Продэксиму» в ближайшем будущем гордиться воспитанниками херсонского футзала»Чемпионат ЕвропыПортугалия защитила титул и стала двукратным чемпионом ЕвропыЧемпионат ЕвропыІгор Чернявський: «Не кожна команда створює таку кількість гольових нагод біля воріт збірної Іспанії як ми»Кубок УкраиныParimatch Кубок України-2021/22: 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. Результати, огляди, відеоЧемпионат ЕвропыІгор Корсун: «Ми працюємо саме заради таких емоцій, які були під час чемпіонату Європи»Чемпионат ЕвропыДмитрий Бербенцев: «Некрасивы высказывания диванных экспертов и лживых тренеров о нашей сборной и «Продэксиме»Чемпионат ЕвропыПетро Шотурма: «Ми зробили все, що могли, проте, думаю, у майбутньому ще скажемо своє слово»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 6: Аргентина у фіналі зійдеться з ПарагваємЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Я хочу, щоб гравці самі повірили, що можна перемагати найкращі збірні»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна поступилася Іспанії та посіла четверте місцеЧемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Для победы в финале нужно выложиться без остатка»Чемпионат ЕвропыЗики Те: «Мы ожидаем сложный матч, но уверены, что победа останется за нами»Чемпионат ЕвропыУкраїна – Іспанія: передматчева пресконференція. Косенко, Радевич: «Спробуємо знайти слабкі місця іспанців»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Финал. Португалия – Россия. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Матч за 3 місце. Іспанія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Суперечливі епізоди матчу Україна – РосіяЧемпионат ЕвропыКарлос Ортис: «Мы не можем вновь уехать домой без медалей»Чемпионат ЕвропыСтанислав Гончаренко: «Результат на Евро – стечение обстоятельств, идеальный вариант тренера сборной – Максим Павленко»

Олександр Косенко: «В нас було мало ротації через усічений склад, хлопці грали через «не можу»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результат півфінального поєдинку на Євро-2022.


У півфіналі чемпіонату Європи синьо-жовті поступилися з рахунком 2:3. Після матчу такий результат оцінив головний тренер збірної України Олександр Косенко.

«Спочатку ми хотіли грати 4 на 4, але нам не вдавався вихід із-під пресингу. А коли почали грати з п’ятим польовим, то забили два м'ячі, мали ще моменти. Ми ще переглянемо гру, проаналізуємо.

Ми перейшли на п’ять польових через те, що заробили п’ять фолів. Також ми планували такий варіант на випадок, якщо щось не буде виходити, аби збити суперника з ігрового ритму. Десь у нас це вийшло.

Було помітно, що ми не були свіжими. Усе ж таки в нас було мало ротації через усічений склад, хлопці грали через «не можу». Хочу подякувати їм за цю гру, за те, що вони перетерпіли й витримали, а за сприятливого збігу обставин могли й зрівняти рахунок.

Будь-які медалі чемпіонату Європи — пам’ять на все життя. Буде прикро вийти до півфіналу й повернутися додому без медалей. Постараємося відновитися наскільки зможемо й досягти позитивного результату в матчі за бронзу», — сказав Олександр Косенко.

Матч за третє місце відбудеться в неділю, 6 лютого (початок — о 15.30 за київським часом). 

Джерело - УАФ

Головний тренер збірної України Олександр Косенко відповів на питання журналістів після матчу 1/2 фіналу Євро-2022 проти Росії.

— На цьому Євро команда отримала колосальний досвід, як Ви плануєте застосовувати його у майбутньому? І наскільки  результат на цьому Євро і той інтерес, який він викликав у вболівальників, сприятиме популяризації футзалу в Україні? 
— Перш за все, я хотів би подякувати всім вболівальникам, які приїхали в Нідерланди, і всім тим, хто підтримував нас біля телевізійних екранів. Ми відчували цю підтримку й зі свого боку намагалися подарувати радість вболівальникам з усієї країни. На жаль, ми поступилися, але я вважаю, що ми гідно виглядали і нам не вистачило якоїсь дещиці аби бодай зрівняти рахунок, адже ми мали моменти наприкінці матчу. Дійсно, це великий досвід і він дуже корисний для нашої команди, адже і гравці, і я як тренер, раніше не проходили так далеко у фінальних змаганнях. Сьогодні ми грали у півфіналі чемпіонату Європи. Тож, я сподіваюся, що і цей досвід, і той ажіотаж, який ми створили своїми виступами, вплинуть на розвиток футзалу в Україні й ще більше людей повернуться обличчям до футзалу, більше дітей буде займатися футзалом, і це десть певний поштовх для розвитку цього виду спорту. Власне, ми для цього граємо готуємося, щоб подарувати радість вболівальникам, і аби якомога більше людей почали цікавитися футзалом. Робимо все задля популяризації. 

— На хвилі емоцій останніх днів, чи плануєте ви хоча б коротенький відпочинок? Чи все ж таки зберігаєте концентрацію і продовжуєте готуватися до матчу за третє місце? 
— Хочу окремо подякувати своїм гравцям. Хлопці виклалися на всі сто і віддали всі свої сили задля досягнення результату. Я пишаюся гравцями, які дуже добре виглядають протягом усього чемпіонату. Ця зустріч не є винятком. Так, щось виходило, щось не виходило, але це футзал, проти нас грають сильні команди, тож, і ми граємо на максимумі. Щоб підгодовуватися до поєдинку за бронзу нам дійсно треба відпочити і психологічно, тому що матч вже післязавтра. Завтра зробимо легке відновлювальне тренування і будемо готуватися до поєдинку за бронзу. 

— Як почувається Шотурма? Підтримали його у роздягальні? 
Безумовно. Петро – це досвідчений гравець, і ми його підтримаємо у будь-якому випадку. Стоятимемо за нього усі разом, і в радості, і в горі. Він як справжній капітан взяв на себе відповідальність й виконав шестиметровий. Це дійсно було дуже складно у такий надважливий момент. На жаль, він не забив, але це гра, так буває. Ми його однозначно всі підтримаємо, він справжній капітан.

Джерело - АФУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.