Чемпионат ЕвропыЭмиль Алиев: «Сборная Украины — ровная и сильная команда, которая навязывает борьбу»Португалия«Бенфика»: плюс Роша минус ФитсЧемпионат ЕвропыМаксим Калиниченко: «Никто не сможет оставить неспортивное напряжение за пределами паркета»Чемпионат ЕвропыМаксим Павленко: «Уверен, что и в поединке с россиянами у украинцев будет возможность воспользоваться своими «козырями»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 12: Полуфинальные пары сформировались окончательноЧемпионат ЕвропыСергій Усаковський: «Коли кажуть, що Казахстан – це суперкоманда, то мені смішно»Экстра-лигаСтаніслав Моспан приєднався до «Урагану»Чемпионат ЕвропыЄвген Сірий: «Матч з Казахстаном був історичним для українського футзалу»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 3: Уругвай громить Еквадор, Чилі і Перу продовжують програватиФутзал в миреМико Мартич прощается со сборной ФинляндииЧемпионат ЕвропыГалло: «С нами у сборной Азербайджана было бы больше шансов обыграть Грузию»Чемпионат ЕвропыАнатолий Смотрицкий: «Ужасное стечение обстоятельств»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Вихід у півфінал — для нас уже велике досягнення, завтра почнемо до нього готуватися»Чемпионат ЕвропыПетро Шотурма: «У півфіналі наша команда гратиме з такою ж самовідданістю»Чемпионат ЕвропыІгор Корсун: «Півфінал може бути всього раз у житті, тож ми готові до боротьби»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 11: Украина и Португалия в полуфиналеЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна здолала Казахстан і вийшла у півфінал!Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022: мнение болельщиковКазахстанДулат Абдрахманов: «Не так важно, где мы в таблице сейчас. Главное – быть наверху в конце сезона»Чемпионат ЕвропыСаид Бузамбу: «После такой концовки, как в матче с Сербией, мне хочется уехать на необитаемый остров и побыть там самому несколько недель»

Олександр Косенко: «Вихід у півфінал — для нас уже велике досягнення, завтра почнемо до нього готуватися»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував вихід своєї команди до півфіналу Євро-2022.


Фото УЄФА/Photo by UEFA

У чвертьфіналі чемпіонату Європи-2022 українці здолали Казахстан із рахунком 5:3. Уперше з 2005 року збірна України потрапила до четвірки найсильніших на континентальній першості. Після матчу такий успіх прокоментував головний тренер нашої команди Олександр Косенко.

— Які ваші емоції після виходу до півфіналу чемпіонату Європи?
— Зараз навіть важко говорити. Хочу подякувати хлопцям, це їхня перемога, їхня заслуга, їхнє досягнення. Я пишаюся нашою командою — не лише футзалістами, а й усіма, хто виконав цю роботу. Ми пройшли в півфінал, будемо готуватися та налаштовуватися.

Звичайно, емоції позитивні. Вихід у півфінал — для нас уже велике досягнення. Сьогодні будемо насолоджуватися цією перемогою, а завтра розпочнемо підготовку, переглянемо матч наших суперників. Добре, що в нас на відновлення буде на один день більше. Цей день нам необхідний, оскільки гравцям випало дуже велике навантаження. Найголовніше завдання зараз — насолодитися перемогою та відновити сили задля вдалого виступу в півфіналі.

— Вам вдалося зупинити Казахстан. У чому секрет?
— Секрету жодного не було. Хлопці виконували свою роботу, викладалися на 200 відсотків, удача повернулася до нас обличчям, ми забили голи, казахи десь не реалізували свої моменти, нас виручив Кирило Ципун — усе це разом і принесло нам перемогу.

— Коли ви повірили, що збірна України вийшла до півфіналу?
— Коли переживаєш за хлопців і за результат, то навіть не замислюєшся про таке. Ми вели — 3:0, потім рахунок став 3:2 — не було коли про щось думати. Навіть за переваги в три голи ми просили хлопців, щоб вони не думали, що вже перемогли. У футзалі все може бути, є багато прикладів, коли за 10 секунд забивали два голи.

— Наскільки важко підбирати четвірки, зважаючи на те, що гравці постійно вилітають?
— Певні корективи доводиться вносити. Дякувати Богу, що перша четвірка зберіглася, як і друга, з невеликими змінами. Робимо одну-дві зміни. Пробуємо різні поєднання, зокрема, у товариських матчах, оскільки розуміємо, що під час поєдинку може трапитися будь-що. Хтось зазнає травми, хтось не ввійде у гру… Звичайно, незручності є, але це не головне, адже всі гравці рвуться в бій. Я хочу сказати, що пишаюся нашою командою, яка принесла цю перемогу Україні. Своєю самовіддачею вона її заслужила. Ми не збираємося на цьому зупинятися.

— Кого ви хотіли б бачити своїм суперником у півфіналі?
— Як показує історія, коли вибираєш собі суперника, і виграє саме та команда, яку ти нібито хотів бачити, потім виникає певне недоналаштування й інші моменти. Ми не будемо нікого вибирати чи за когось уболівати, а просто дивитимемося матч. Усією командою переглянемо цю гру, розберемо й будемо готуватися до наступного суперника.

— Чи ви вже думаєте про фінал та титул?
— Ні-ні, ми ще до турніру, коли лише їхали в Нідерланди, домовлялися, що будемо рухатися крок за кроком. Ми не заглядаємо далеко, не робимо гучних заяв, а хочемо все робити поступово. Зараз думаємо лише про півфінал.

Джерело - УАФ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.