Олександр Сметаненко – ще один новачок ФК «SkyUp»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 19 тур. LIVE!БеларусьПремьер-лига Беларуси-2021/22. Тур 17. LIVE!КазахстанКазахстан-2021/22. Тур 13. LIVE!БразилияПепита возвращается в БразилиюРоссияСуперлига-2021/22. Тур 10. LIVE!ВетераныЧемпіонат України 40+. Захід. LIVEПервая лига Матеус Рамірес Кордейро – гравець ФК "SkyUp"Чемпионат ЕвропыСимволічна збірна Євро-2022: Ципун – у стартіИспанияИспания-2021/22. Тур 14. Две ничьи и хет-трик Давида АльваресаЧемпионат ЕвропыИгита: «Уеду отсюда, только если будет какое-то нереальное предложение...»ИталияАндре Броканело очолив італійський «Арциньяно»Экстра-лигаВладислав Воронцов став новим гравцем АФФК «Суми»Экстра-лигаЄвген Ривкін «Збірна України зробила собі добрий плацдарм для вирішення медальних завдань у майбутньому»КиевСергей Степаненко: «Вообще не знаю как арбитры работают – я бы не смог выслушивать, что о тебе думают»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022: тактические трендыЧемпионат ЕвропыАртем Фаренюк: «У відборі на чемпіонат світу Сербія була значно сильніше, ніж на Євро – щось з ними сталося»ВетераныСуперкубок України 40+. Чорне море (Одеса) – Володимирівка (Волинська область). LIVE!Чемпионат ЕвропыВизначено календар відбіркового турніру жіночого Євро-2023Экстра-лигаЕвгений Серый: «Из-за кадровых проблем команда превратилась в монолит из восьми игроков»

Олександр Косенко: «Я хочу, щоб гравці самі повірили, що можна перемагати найкращі збірні»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував виступ своєї команди на чемпіонаті Європи 2022 року.


Getty Images/Global Images Ukraine

У матчі за третє місце на Євро-2022 синьо-жовті поступилися Іспанії з рахунком 1:4. Після гри головний тренер збірної України Олександр Косенко оцінив виступ своїх підопічних у фінальному турнірі.

— Результат матчу за третє місце не можна назвати позитивним, але потрапляння в топ-4 — уже успіх. Оцініть, будь ласка, цей турнір.
— Дійсно, ми увійшли до четвірки кращих команд Європи — це неабияке досягнення, неоціненний досвід. Ми повинні ним скористатися і зрозуміти, за рахунок чого можемо перемагати й потрапляти в півфінал чемпіонату Європи. Ми проаналізуємо цей турнір.

Я вважаю, що ми в кожному матчі виглядали непогано. Навіть у поєдинку зі збірною Нідерландів хоч і програли, але мали гарні моменти. Я скажу, що цей суперник дуже додав і ще заявить про себе неодноразово.

— Ви провели матчі проти Португалії, Казахстану, Росії, Іспанії — топ-збірних Європи. Удалося здобути лише одну перемогу, але за грою ми не поступалися нікому. Збірна України дійшла до такого рівня, що може нав’язувати боротьбу найкращим європейським командам?
— Я хочу, щоб гравці самі повірили, що з топ-збірними можна не просто грати, а й перемагати. Звичайно, це важко, адже рівень суперників дуже високий. Утім, це можливо. Хлопці повинні зрозуміти, за рахунок чого ми можемо перемагати. Не просто за рахунок гри на контратаках, а за рахунок своєї гри, яку ми можемо нав’язати. Потрібно намагатися це робити в матчах із сильними суперниками. Якщо ми не будемо цього робити, то нам буде дуже складно.

— Чи задоволені ви результатом на цьому турнірі?
— Так, задоволений. Зрозуміло, що уже по ходу турніру хотілося більшого. Коли ми потрапили в півфінал, то прагнули вийти й у фінал. Як ми і домовлялися — рухатися крок за кроком. Я задоволений грою та самовіддачею хлопців. Усе це загалом дає позитивну оцінку чемпіонату. Дякую всім уболівальникам, усім гравцям, усій команді, всім, хто був причетним до цього футзального свята.

Джерело - УАФ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.