Экстра-лигаИгорь Москвичёв: «Олег Солодовник как проводил тренировки в 2001 году, так же он их проводил и в 2009 году»Испания«Вальдепеньяс» подписывает Рибейро и прощается с ЧиноЛитваТарас Онуфрак та Віктор Кравцов стали гравцями литовського «Вікінгай»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 8: Грузия вышла в 1/4 финала, Испания не переиграла АзербайджанКубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. 1/8 фіналу. BudmonsteR – ДЕ Трейдинг. LIVE!КазахстанДанил Карпюк: «В Казахстан отправился за игровой практикой»Чемпионат ЕвропыАрнольд Кнауб: «Гол Игиты изменил все»Чемпионат ЕвропыЭухенио Муньос Фернандес: «Дуглас с Игитой в состоянии выиграть любой матч»Чемпионат ЕвропыАмиржан Муканов: «В матче с финнами Казахстан был ближе к уровню ЧМ-2021»Экстра-лига«Ураган» припинив співпрацю з Тарасом ОнуфракомВторая лигаЯрослав Аксенов: «Самая страшная «пиханина» была от Тараса Шпички, когла мы проиграли в Ковеле 7:9»Чемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей среды: Босния и Герцеговина – Грузия, Испания – АзербайджанЧемпионат ЕвропыАркадий Белый: «В сборной Азербайджана пора бы случиться какой-то смене поколений»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 7: Хорватия проиграла «всухую», Словакия заработала первое очко в историиФутзал в мире29 січня в Парагваї стартує Копа АмерикаЧемпионат ЕвропыЗ 3 туру групового етапу вболівальники зможуть відвідати матчі Євро-2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. 1/8 фіналу. BudmonsteR (Київ) – ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка). АнонсЧемпионат ЕвропыМихайло Зварич: «Головне — перемога команди, а бомбардир — це вже на другому плані»Экстра-лигаИгорь Москвичёв: «После ничьей с чемпионами мира, глядя на табло, сами не верили итоговому результату»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна – Сербія: ідеальний політ

Олександр Стефанків: «Наша група нічим не гірша від інших»

Вже на початку осені для львівської «Енергії» відбудеться офіційний європейський дебют. Як відомо, в основному раунді Кубка УЄФА (аналог Ліги чемпіонів у великому футболі) на найсильнішу команду України – львівську «Енергію» – очікуватимуть перші єврокубкові суперники – португальська «Бенфіка», болгарська «Варна» та переможець квартету з кваліфікаційного етапу, де виступатимуть вірменський «Політехнік», шотландський «Фаєр Сіті Сантос», австрійська «Стела Роса» та ірландський «Шемрок Роверс». 


 
Про враження від результатів жеребкування, аналіз суперників та підготовку до офіційних баталій ми попросили розповісти президента СК «Енергія» Олександра Стефанківа.
– Якою була перша реакція на жеребкування (процедура відбувалася в понеділок, 2-го липня, у швейцарському Ньоні – В.П.) і що думаєте про суперників тепер, через кілька днів після події?
– Відверто кажучи, коли побачили, що в суперники нам жереб вибрав знамениту «Бенфіку», то спочатку трохи злякалися. Загальновідомо, що це гранд як європейського футболу, так і футзалу, і протистояти такій команді досить важко. Але потім, дещо детальніше проаналізувавши склад груп, дійшли до висновку, що ми зобов’язані виходити з основного в елітний етап змагань. Взагалі, у кожній з груп є по два фаворити. Тому не можна казати, чи пощастило нам, чи ні. Наша група нічим не гірша від інших.
– Якщо взяти конкретно по командах, то що вам відомо, наприклад, про теперішню «Бенфіку»?
– У сезоні 2003/04 років лісабонці були вже фіналістами Кубка УЄФА. Так що відповідний досвід у них є. Та й випадково стати чемпіоном такої футзальної країни, як Португалія, звичайно ж, неможливо. Тому це найсильніший суперник у нашій групі. Щоправда, поки що деталей про цю команду ми не знаємо. Відомо лише, що там відбулася певна зміна поколінь. Незабаром дістанемо касети з відеозаписом матчів цього колективу. Тоді й сплануємо підготовку до поєдинку з ним.
– Що собою являє болгарська «Варна», яка буде господарем етапу?
– Кілька років тому ця команда приїжджала на турніри до Одеси. Так що певні відомості про неї є. Знаємо також, що це напівпрофесійний колектив, чимало гравців одночасно з іграми працює у мережі супермаркетів «Пікаділі». Але чогось особливого «Варна» наразі собою не представляє. Хочу тут є одне «але». Адже болгари – господарі етапу. Тому від них можна чекати будь-яких несподіванок. Через це налаштовуємося на матчі з цією командою надсерйозно. Адже не виключений варіант, що матч із «Варною» для «Енергії» буде найважливішим.
– Ну і третій суперник визначиться у попередньому етапі...
– Важко спрогнозувати, хто виграє кваліфікацію у групі D, але фаворитами там вважаються вірменські «політехніки». Хоча можуть своє вагоме слово сказати й австрійці, адже саме вони приймають турнір попереднього етапу.
– Чи представник «Енергії» відвідає матчі кваліфікаційного етапу в Австрії?
– Ні. Гострої потреби для цього немає. Зрозуміло, що четвертий учасник нашої групи вважатиметься аутсайдером. Але недооцінювати його теж не будемо.
– У зв’язку з тим, що вже знаєте суперників у Кубку УЄФА, плани на міжсезоння не змінилися?
– Все йде за заздалегідь спланованим графіком. Змін поки що не передбачається. Хіба що у серпні, можливо, внесемо невеличкі корективи. На таких турнірах, як Кубок УЄФА, коли команди малознайомі одна з одною, знайомство між суперниками проходить уже по ходу самих змагань. Тому багато що залежить і від календаря ігор.
– До речі, чи відомо вже про те, хто з ким і в якій послідовності зустрічатиметься?
– Ну взагалі-то господарі визначають календар. Будемо бачити, що вони запропонують. Представники болгарського клубу вже телефонували до нас з приводу різних нюансів, але самого календаря поки що немає. Було б логічно, щоб, згідно з рейтингом, в останньому матчі зустрічалися найрейтинговіші на теперішній момент команди – «Бенфіка» та «Енергія». З іншого боку, небажано було б у першому матчі грати з господарями – болгарською «Варною», хотілося б для початку поспостерігати за їх діями у матчі з кимось іншим. Проте як воно буде, побачимо...
Віталій Павлишин, «Спортивка»
www.energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.