Чемпионат ЕвропыКака: «Натурализация нужна не для чистого результата, а для развития футзала в стране»Чемпионат ЕвропыИтоги ЕВРО-2022Сборная УкраиныУ Києві відбулася зустріч журналістів із головним тренером та гравцями збірної УкраїниЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Приємно, коли підходили гравці і тренери інших команд, і казали, що у нас дуже гарна команда»Чемпионат ЕвропыЮрий Кобзарь: «Выступление Абакшина и Чернявского, игравших за любителей, говорит об огромном потенциале украинского футзала»Сборная УкраиныПетро Шотурма: «У півфіналі при пробитті пенальті взяв на себе відповідальність, як капітан»Чемпионат ЕвропыСергій Усаковський: «Хочу побажати Кака здоров’я та успіхів, а збірній Казахстану увійти в топчетвірку команд світу»Футзал в миреАргентина – переможець Копа АмерикаСборная УкраиныВасилий Симонов: «Желаю «Продэксиму» в ближайшем будущем гордиться воспитанниками херсонского футзала»Сборная УкраиныУболівальники зустріли збірну України по прильоті з Нідерландів в аеропорту БориспільЧемпионат ЕвропыПортугалия защитила титул и стала двукратным чемпионом ЕвропыЧемпионат ЕвропыІгор Чернявський: «Не кожна команда створює таку кількість гольових нагод біля воріт збірної Іспанії як ми»Кубок УкраиныParimatch Кубок України-2021/22: 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. Результати, огляди, відеоЧемпионат ЕвропыІгор Корсун: «Ми працюємо саме заради таких емоцій, які були під час чемпіонату Європи»Чемпионат ЕвропыДмитрий Бербенцев: «Некрасивы высказывания диванных экспертов и лживых тренеров о нашей сборной и «Продэксиме»Чемпионат ЕвропыПетро Шотурма: «Ми зробили все, що могли, проте, думаю, у майбутньому ще скажемо своє слово»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 6: Аргентина у фіналі зійдеться з ПарагваємЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Я хочу, щоб гравці самі повірили, що можна перемагати найкращі збірні»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна поступилася Іспанії та посіла четверте місцеЧемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Для победы в финале нужно выложиться без остатка»

Петро Шотурма: «Ми зробили все, що могли, проте, думаю, у майбутньому ще скажемо своє слово»

Капітан збірної України з футзалу Петро Шотурма прокоментував поразку своєї команди від Іспанії в матчі за третє місце на Євро-2022.


Фото УЄФА/Photo by UEFA

Збірна України не зуміла вибороти бронзові медалі на чемпіонаті Європи з футзалу. Після гри з Іспанією (1:4) своїми думками поділився капітан синьо-жовтих Петро Шотурма:

— Турнір приніс нам дуже багато позитивного. Атмосфера в нашій команді панувала дуже радісна, ми були дуже згуртованими, тож за колектив не соромно взагалі. Навіть у першій грі, із Нідерландами. Можливо, якась команда опустила б руки, але нам жодні труднощі не завадили — ми виходили й віддавали всі сили, щоб показати результат. Мені здається, що з кожним поєдинком нам вдавалося все більше й більше. Нам навіть сказали, що нас почали поважати за такі ігри.

— Протягом турніру збірна України заявляла, що не будує великих планів, а йде від матчу до матчу. Із кожною грою команда зростала. Чи це відчувалося в самому колективі?

— Звісно, у всіх хлопців горіла кров. Це важко навіть пояснити, адже потрібно перебувати в колективі, щоб це відчути. Наша команда гідно виглядала в кожному матчі й гідно представила країну на цьому турнірі.

— Ви уявляєте, як багато зробили для популярності футзалу? Півфінальний поєдинок у прямому ефірі подивилося півтора мільйона глядачів, сьогодні також було не менше. Ви відчули підвищену увагу до себе? Як вам такі враження?

— Нам один тренер сказав, що ми зробили великий крок для України в цьому виді спорту. Тому що деякі хлопці, наприклад, вагалися, грати їм у великий футбол, міні-футбол чи футзал. Він сказав, що завдяки таким матчам, проявленим характеру та силі ми довели, що футзал у нашій країні рухається в правильному напрямку.

— Що не вийшло в поєдинку за третє місце? Здалося, що суперник вас не переважав, не відчувалася різниця в класі...

— Ми думали, що іспанці на початку влаштують навалу, але вони й самі десь хвилювалися. У перші 8—10 хвилин за гри чотири на чотири ми переважали суперника, у нас було набагато більше моментів. В іспанців є удача, оскільки вони краще вміють реалізовувати свої моменти. Чого не вистачило, не можу сказати. Хлопці віддали останнє, що в них було, дали бій знаменитому супернику.

— Атмосфера під кінець турніру була просто фантастичною для збірної України. Наскільки це допомагало й відчувалося?

— Перед початком півфіналу, коли грав Гімн України, усе тіло охопили мурашки. Атмосфера була божевільною. Ми завжди пишалися й будемо пишатися нашими вболівальниками. Дякую всій Україні за підтримку. Ми зробили все, що могли, проте, думаю, у майбутньому ще скажемо своє слово.

Джерело - УАФ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.