Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»Вторая лигаНазар Бугайчук: «З суперників відзначу «Сервіт», бо рівень чемпіонату Києва дозволяє упродовж всього сезону грати у повній напрузі»Вторая лигаВторая лига Украины 2020/21. Харьков. «Гепард» всех обогналЧемпионат ЕвропыЗбірна України кваліфікувалася на чемпіонат Європи 2022 рокуКиевВиктор Цой: «Когда играл в «Граните», то возил в Беларусь термобелье и коньяк «Bolgrad»Экстра-лига«Продэксим» расстался с Андреу ВаргасомСборная УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 1. СборнаяЭкстра-лигаСергій Журба: «З «Ураганом» романтичного футзалу буде мінімум»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!КазахстанКака: «Кайрат» стремится повышать уровень мастерства не только среди игроков, но и тренеров»Чемпионат ЕвропыТьяго Болинья: «Боль не помешает мне выйти и сыграть»Футзал в миреТоп-3 проблемы самостоятельности и самоидентичности футзалаЭкстра-лигаЄвген Рогачов: «На чемпіонаті світу мали відносно сприятливу сітку, а потім несподівано втратили ґрунт під ногами»КиевВідійшов у вічність Сергій КобецьЭкстра-лигаМатчі «Ураган» – «ХІТ» відбудуться за присутності глядачівЖенский футзалДЮСШ ім. Бутовського посів п'яте місце у жіночій Вищій лізіВторая лигаДруга ліга України 2020/21. Київ прийме Фінал восьми

Ретроспектива: "Ураган" – дворазовий володар Суперкубка України

"Дракони" двічі у своїй історії виборювали Суперкубок України


Вперше "дракони" підняли над головою почесний трофей дев'ять років тому, а саме у 2011-му році. У ранзі чемпіона країни "Ураган" на домашньому майданчику помірявся силами з володарем Кубка України львівською "Енергією". Матч принципових суперників подарував велчезну кількість емоцій франківським вболівальникам, які вщент заповнили Манеж Коледжу фізичного виховання. Протягом поєдинку підопічним Сергій Гупаленка довелось двічі наздоганяти "енергетиків", а розв'язка наступила за 55 (!) секунд до фінальної сирени, коли влучний постріл у виконанні Біро Жаде приніс перемогу господарям - 4:3. Спогадами про Суперкубок-2011 поділився голкіпер Роман Колток, для якого звітний трофей став першим у футболці "драконів".
 

 Такі поєдинки назавжди закарбовуються у пам'яті,  розповідає Роман,  адже це був мій перший офіційний матч у складі "Урагану". І одразу здобув Суперкубок України у по-справжньому шаленому поєдинку. Тим паче, нам протистояла львівська "Енергія", яка віддавна є нашим принциповим суперником. В кожному матчі проти "енергетиків" є особливий настрій і налаштування як в нас, так і в нашого суперника. Програючи по ходу зустрічі, ми за шаленої підтримки вболівальників зуміли створити неймовірний камбек і вперше в історії клубу приміряти звання володарів Суперкубка України. Радий, що пережив разом з командою ті емоції і відчув їх сповна.

 Статус чемпіона України додав мотивації у тому матчі?
 Насправді, ні. Кубкові матчі, як і поєдинки за Суперкубок не потребують додаткової мотивації  тут не можна нічого відкладати на потім, а потрібно вирішувати долю протистояння тут і зараз. До того ж, гра була на очах рідних вболівальників.

 Поєдинок зібрав чималий аншлаг на трибунах Манежу КФВ.
 Івано-Франківськ завжди виділявся фанатською підтримкою з-поміж усіх футзальних клубів, тут своя неповторна аура. Разом з львівським "ТВД" я приїздив до Франківська і тут завжди була прекрасна підтримка "Урагану". Дев'ять років тому зал Коледжу фізичного виховання мав дещо інший вигляд і не було так багато посадкових місць, як сьогодні. Згадується, як вболівальники повністю заповнили балкон, хтось сидів на батутах, хтось стояв, діти знаходили собі місця на "шведській" стінці. Люди займали будь-який вільний клаптик місця у залі і кожен шукав собі місце, де можна було б переглянути матч. Атмосфера у залі панувала неймовірна і до сьогоднішнього дня пам'ятаю підтримку трибун.

 Як проводиш час на карантині?
 В принципі, нічим не виділяюсь від інших, які зараз перебувають на карантині. Багато часу проводжу з дружиною та двома синочками, які не дають мені розслабитись під час карантину (посміхається - ред.). Дотримуємось всіх рекомендацій ВООЗ щодо особистої гігієни. Також у нас постійний зв'язок з головним тренером Максимом Павленком, який за допомогою різноманітних додатків розробляє вправи для підтримки тонусу, збереження форми, складає тижневі цикли індивідуальних тренувань. Звісно, це трохи відрізніється від звичних занять, але маємо таку ситуацію, в якій кожен з нас має бути свідомим. Кожен повинен розуміти, що карантин - це не відпустка, а вимушений крок, який ми потрібно пережити і здоровими повертатись до звичного ритму життя.
 

Матч за Суперкубок України-2011
30 серпня 2011 р. м. Івано-Франківськ, Манеж КФВ
"Ураган" (Івано-Франківськ)  "Енергія" (Львів)   4:3 (2:1)
Голи:
Цвєлих (7), Сержао (20), Павленко (39, автогол), Біро Жаде (40)  Павленко (15), Макаєв (26), Чепорнюк (37).
"Ураган": Ципун  Валенко, Сімка, Кордоба, Цвєлих  Кіндратів-к, Сержао, Шотурма, Біро Жаде  Тмєнов, Колток.
"Енергія": Лисенко  Струк, Якунін, Легчанов-к, Павленко  Чепорнюк, Рогачов, Д.Бондар, Макаєв - Коваль. 

Відеоогляд матчу за Суперкубок України-2011:
 

 
Другий в історії тріумф у матчі за Суперкубок датований 7 вересня 2019-го року. Тоді на майданчику черкаського Палацу Спорту "Будівельник" підопічні Максима Павленка здолали чинного чемпіона країни херсонський "Продексім". Одним з героїв того поєдинку став універсал Ярослав Лебідь, що тричі розписався у воротах "мельників".

 Особисто мені Суперкубок-2019 запам‘ятався атмосферою, яка панувала в Палаці Спорту,  розповідає Ярослав.  Коли виходиш на майданчик і від підтримки трибун бігають "мурашки" по шкірі і ти відчуваєш максимальний заряд на поєдинок. У зустрічах з "Продексімом" завжди мотивація на найвищому рівні, тож вся увага була зосереджена на. Це був початок нового сезону і, звісно, хотілось розпочати з переможної ноти, адже це додало б впевненості в наступних матчах. До того ж, прагнули не лише здобути ще один трофей у клубну скарбничку, а й відігратись за останню поразку в Херсоні. Сам поєдинок пройшов на високому рівні і, думаю, сподобався вболівальникам. 
 

 У тому матчі ти відзначився хет-триком. На твою думку, який з голів був найбільш важливим?
 Вважаю, що найбільш важливим був другий м’яч, який я провів у "роздягальню", забивши за 40 секунд до сирени на перерву. Саме він додав впевненості в діях команди, дозволив більш розкуто грати в другому таймі і в підсумку, здобути трофей. Попри результат на табло, лише за хвилину до завершення зрозуміли напевне, що перемога від нас вже нікуди не дінеться.

 Як проводиш час на карантині?
 Займаюся індивідуальними тренуваннями, переглядаю фільми, іноді граю на комп’ютері, читаю книги. Завдяки карантину знайшов час для читання, адже раніше мало читав, можна сказати дуже мало, а зараз вже читаю другу книгу (посміхається  ред.). Спочатку прочитав книгу Роберта Кійосакі і Шерона Лехтера "Багатий тато, Бідний тато", а зараз взявся за "Підсвідомість може все" Джона Кехо.
 

Матч за Суперкубок України-2019
7 вересня 2019 р. м. Черкаси, ПС "Будівельник"
"Продексім" (Херсон)  "Ураган" (Івано-Франківськ)   0:7 (0:2)
Голи:
Лебідь (12, 20, 30), Когут (21), Мануйленко (27), Абакшин (29), Фаренюк (30) 
"Продексім": Савенко  Скорий (к), Волянюк, Даніель, Ланко, Білоцерківець, Шотурма, Корсун, Зварич, Річард Іштван, Бессалов, Ципун, Бакінський.
"Ураган": Колток  Федюк (к), Когут, Кордоба, Фаренюк, Абакшин, Микитюк, Лебідь, Шеремета, Коваль, Мануйленко, Радевич, Кузь, Кардаш.
Попередження: Корсун (25) - Микитюк (19) 

Відеоогляд матчу за Суперкубок України-2019:
 

Джерело  Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.