БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. Разгром от БЧ и трудная победа ВРЗЭкстра-лига«in.IT» в рамках підготовки до першої ліги України зіграв спаринг з «Енергією»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 14: Бразилія та Аргентина утворять південноамериканський півфіналЧемпионат мираСергей Скорович: «Обидно проигрывать такие матчи»Женский футзал«Будстар-НПУ» та «ЗХО-Тесла» здобули розгромні перемоги у перших матчах півфіналу Кубка УкраїниСборная УкраиныУкраїна бере впевнений реванш у Румунії у другому товариському матчіЧемпионат мираДуглас Жуниор: «Финал Казахстан – Бразилия – моя заветная мечта»Сборная УкраиныМикола Микитюк: «Вважаю, що ми не заслуговували програти румунам»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «Я буду бесконечно благодарен футзалу за все, что он мне дал»Чемпионат мираЗемсков и Кнаудт о четвертьфинале ЧМ Россия – АргентинаПольшаМикола Морозов – новий тренер польського «Come-On»БразилияКубок Бразилии (Copa do Brasil de Futsal)-2021. Финал. Матч 2. Жарагуа – Сеара. LIVE!Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюЧемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»

Розгромні перемоги та історичне «золото» «ЗХО-Тесла»: підсумки успішного сезону харків’янок

Пандемія коронавірусу знову перевірила на стійкість український жіночий футзал у сезоні-2020/2021. Хоча рік був складним, але результат «ЗХО-Тесла» все компенсував для харків’янок. Клуб вперше у своїй історії став чемпіоном України.

 

Якщо у першій частині у Групі 1 ніхто не міг скласти гідну конкуренцію підопічним Василя Сухомлінова, то у другому етапі було вже цікавіше.

Декласування суперниць

Розпочнемо з першого надгольового етапу сезону. Цифра – 74 голи. Ні, це не хокей, а жіночий футзал в реаліях карантину. Саме така кількість м’ячів влетіла у ворота суперниць від харківських футзалісток. Натомість дівчата класно діяли в обороні та пропустили лише 6 голів. Різниця – 68 м’ячів, це неймовірний статистичний показник.

Хоча рівень футзалісток «ЗХО-Тесла» був значно вищий, ніж у суперниць, але це не применшує заслуги дівчат. На першому етапі харків’янки показали максимум – 6 ігор та 6 перемог. Найбільше не щастило «Mezzo-ЗХО». Ворота цього клубу стали улюбленими для дівчат з «Тесли». За два поєдинки вони наколотили у сітку воріт суперниць 38 м’ячів, а пропустили лише один гол. Найменше вдалось відзначитись у ворота «Лідера-ЗПО» – 16 результативних пострілів.

Найкращі бомбардирки

Найкращою бомбардиркою команди на першому етапі стала Юлія Костюк – 12 голів. Відразу за її спиною у цьому списку розташувалась Таїсія Бабенко – 9 м’ячів. Трійку голеадорок замкнула Єлизавета Кузнецова, яка разом із Альоною Коваленко, прекрасно влилась у новий колектив – 8 голів.

Хто забивав за «ЗХО-Тесла» на першому етапі сезону

1. Юлія Костюк – 12
2. Таїсія Бабенко – 9
3. Єлизавета Кузнецова – 8
4. Христина Єрьоменко – 7
5. Ксенія Бурлаченко – 6
6. Інна Мугурдінова, Анастасія Калягіна – 5
7. Яна Дичко – 4
8. Христина Степаненко – 3
9. Альона Коваленко – 2
10. Аліна Кузіна – 1

Шлях до історичного «золота»

За нагороди з харків’янками позмагались все ті ж клуби, що і завжди. Але команда Сухомлінова виглядала дуже потужно. Неозброєним оком було видно, як сильно додала команда порівняно з минулим сезоном. Футзалістки завершили чемпіонат не знаючи смаку поразок – 6 звитяг. Їх статистика забитих та пропущених склала 31-4. Різниця голів – 27.

Найбільше футзалістки харківського клубу наколотили голів у ворота лиманської «Багіри-ДЮСШ» – 18 м’ячів. Оборона «IMS-НУХТ» у матчах проти харків’янок була найнадійнішою – лише 3 пропущені голи.

На цьому етапі результативність харків’янок порівняно з першим зменшилась. Тут вже найкращою бомбардиркою команди стала Олена Підгорна – 5 голів. Щодо другої сходинки, то її розділили відразу чотири футзалістки – Христина Єрьоменко, Альона Коваленко, Христина Степаненко та Таїсія Бабенко. У кожної з них по 2 м’ячі у доробку.

Хто забивав за «ЗХО-Тесла» у другому етапі

1. Олена Підгорна – 5
2. Христина Єрьоменко, Альона Коваленко, Христина Степаненко, Таїсія Бабенко – по 3
3. Єлизавета Кузнецова, Інна Мугурдінова, Софія Рубан, Юлія Костюк, Яна Дичко, Анастасія Калягіна – по 2
4. Ксенія Бурлаченко – 1

У цьому сезоні до команди після тривалої перерви повернулась Софія Рубан, яка відновилась від травми. Футзалістка майже відразу увійшла у тактику команди та додала грі харків’янок різноманітності.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений WFC TESLA | ЖФК ТЕСЛА (@wfc_tesla)


Драматичний виліт з Кубку України

Якщо у чемпіонаті справи у харківського клубу йшли класно, то у Кубку України харків’янки зупинились за крок до фіналу. Їхніми кривдницями стали київські дівчата з «IMS-НУХТ». У першій зустрічі команда Сухомлінова поступилась суперницям зі столиці України лише з різницею в один м’яч – 1:2 на користь киянок. Єдиний гол за клуб з Харкова забила Калягіна. Перемогу «IMS-НУХТ» принесла Юлія Дехтяр.

У матчі-відповіді було ще більше напруги. Харків’янки першими пропустили у зустрічі. Нулі на табло розмочила Анастасія Кліпаченко. Вже через хвилину «ЗХО-Тесла» двічі приголомшила суперниць завдяки результативним пострілам Бабенко та Єрьоменко – 2:1.

За 9 хвилин до завершення півфінального поєдинку господарки збільшили перевагу. Третій гол харківської команди забила Калягіна – 3:1. Здавалось, що харківські футзалістки вже були однією ногою у фіналі Кубку України. Але інакше думали гості з Києва. Ірина Дубицька та Анастасія Кліпаченко в останні дві хвилин зрівняли цифри на табло та вирвали путівку у фінал турніру – 3:3.

Шлях «ЗХО-Тесла» у Кубку був перерваний. Але своє харків’янки відквитали вже у чемпіонаті. Клуб святкує цього сезону перший ювілей – 5 років, у яких дівчата самі собі зробили прекрасний подарунок. Який буде наступний сезон? Хочеш насмішити Бога – розкажи йому про свої плани. З теперішніми реаліями складно щось загадувати. Побачимо…

Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.