ПортугалияЖіноча збірна Португалії визначила свій склад на матч з УкраїноюПервая лига Первая лига. 11 тур. LIVE!Чемпионат ЕвропыРоберт Лупу: «Я недоволен судейством»Чемпионат ЕвропыПетр Шотурма – в символической сборной Евро-2018ОдесскаяОдесса. ТОП-5 голов 13 тура Премьер-лиги 2017-18Детский футзалВіталій Дзюба: «В Житомирі на чемпіонаті U-11 побачим чимало перспективних дітей»ВинницаФутбольний Тиждень 283 від 13.02.2018Футзал в миреВ ФИФА призадумались над изменениями правил игры в футзалЮношеский футзалЕкстра-ліга (U-16). 10-й тур. ВідеооглядиОдесскаяОдесса, Лига Содружества: два хет-трика Максима КоптеваЧемпионат ЕвропыМико Мартич: «Покрытие площадки не способствовала конструктивной игре»Сборная УкраиныВалерій Легчанов: «Збірна зіграла гідно, але цього виявилось замало»ОдесскаяОдесса. Премьер-лига. 14 тур. Прогнозируемые разгромыЛьвовскаяГранд ліга Львова: "Фуджікура" знову сильніша за "Бастіон"КазахстанНиколай Иванов: «Кто придет в «Кайрат», тот придет и в сборную»Сборная УкраиныСборная Украины после ЧЕ-2018 опустилась на шестое место в ЕвропеХарьковЛучшие голы 8-го тура Кубка ХарьковаХарьковРоман Перадзе: «Якщо не фінансово, то хоча б ставленням до тренувального процесу ми намагаємося відповідати професійній команді»БеларусьБеларусь, 18-й тур: в дерби лидеров сильнее «Столица»Чемпионат ЕвропыTop 10 Goals EURO Futsal Slovenia 2018

Станіслав Гончаренко: «Гра з «Ураганом» відобразила на 70 % те, чого ми прагнемо»

Головний тренер «Енергії» про «Beskidy Futsal Cup-2012», скасування матчу за Суперкубок та формулу наступного чемпіонату.

- Станіславе Олександровичу, гра «Енергії» на «Beskidy Futsal Cup»,  порівняно з тією, яку команда демонструвала на «Кубку Львівщини», покращилася?
- Почну з того, що «Beskidy Futsal Cup» є традиційним турніром, проводиться він вчетверте. Три роки тому ці змагання вигравав «Тайм», а останні два роки Львівщина там була представлена «Енергією». Зізнаюся, дуже задоволений ставленням до справи усієї команди. За це хочу їм висловити вдячність. Вони молодці, після домашнього фіаско на «Кубку Львівщини» зуміли суттєво виправити свою гру. Повинен відзначити, що «Beskidy Futsal Cup» поступається змаганням у Львові за складом учасників. Але в Польщі мені сподобався градус боротьби, напруги. Підсумкова нічия з «Віслою Кракбет» (а по ходу матчу ми перемагали 2:0) свідчить про те, що ми перебуваємо на шляху становлення гри. Водночас фінал засвідчив, що ми прогресуємо, покращуємо власні кондиції. Гра з «Ураганом» відобразила на 70 % те, чого ми прагнемо.

На «Beskidy Futsal Cup» ми поїхали без Сергія Якуніна. Він працює за індивідуальною програмою. Разом із нами поїхав Володимир Кардаш, який одужує після травми. Варто відзначити, що він із кожним днем набирає усе кращі кондиції. Дуже сподіваюся, що Володя в Чехію поїде з нами як другий воротар. У нас, загалом, було 11 виконавців. Усіх ми задіяли в трьох матчах «Beskidy Futsal Cup» . Ніхто без ігрової практики не залишився.

У першій грі, як ви знаєте, ми перемогли з рахунком 7:2 «Клірекс». Достойно виглядали в цьому матчі. Єдине не подобається те, що ми багато пропускаємо. У Львові так було, коли ми пропустили в першій грі три голи, а в наступних двох по чотири. У Польщі в наші ворота залетіло в першому матчі два голи, а в наступних двох по три. Ми зазвичай так багато не пропускаємо. Це свідчить про те, що над захисними функціями потрібно ще працювати. З атакуючими діями в нас справи краще йдуть, все-таки ми постійно забиваємо. Ось і у фіналі провели 6 результативних атак. А нашим суперником, як ви знаєте, був «Ураган», який в теперішньому стані є легкою, мобільною командою.  Івано-франківці омолодилися і демонструють кращу швидкість, чим при бразильцях.

- З чиєї ініціативи був скасований матч за Суперкубок із харківським «Локомотивом»?
- Справа в тому, що «Локомотив» усім складом представляв Україну в Португалії на студентському чемпіонаті світу. 26 серпня вони проводили фінальну гру, а ми в цей день грали вирішальний матч польського турніру. УЄФА спільно з «Ера Паком» змістив на 4 вересня початок європейського міні-турніру, тому в Чехію ми вирушаємо 2 числа. За таких обставин матч за Суперкубок не був потрібен ані нам, ані «залізничникам». Їм же потрібно було повернутися з Португалії і відразу ж, втомленими (а на чемпіонаті світу вони провели 6 матчів) їхати до Львова. Нам же зараз необхідно уникнути травм, зберегти склад. Все-таки матч за Суперкубок був би дуже емоційним, напруженим. Тому за обопільною згодою клубів ця гра була скасована.

Принагідно, від себе особисто та від нашого клубу хочу привітати «Локомотив» із перемогою на чемпіонаті світу серед студентів. Це велика перемога. Все-таки, аби перевершити суперників на таких змаганнях, потрібно виконати великий обсяг робіт. У цьому вбачаю велику заслугу двох людей – Сергія Крилова та Євгена Ривкіна. Як на мене, в перемозі «Локомотива» є три фактори. Перш за все, Сергій Крилов правильно наполіг на тому, щоби студентську збірну було сформовано тільки з одного клубу. Також було правильно, що Сергій Крилов наполіг на тому, щоби керував тренувальним та ігровим процесом команди Євген Ривкін. Впевнений, це рішення було мудрим. Чому? Тому що коли на тренерському містку фахівець, а не чиновник із Федерації, результат не забариться. По-третє, перемоги добилася молода, цілеспрямована команда, яка була нестримною у реалізації своїх планах.
Тим і цікавіше буде грати в наступному чемпіонаті. Адже одним із наших конкурентів буде чемпіон світу, хоч і серед студентів. Це піднімає рівень нашого чемпіонату.

- Станіславе Олександровичу, останнє питання – що скажете про формулу нового чемпіонату?
- Зараз триває пошук 8-ї команди. Якщо Екстра-лізі вдасться вирішити його, то на сьогодні це буде максимально можлива кількість учасників змагань в елітному дивізіоні. На мій погляд, за такої кількості команд чемпіонат повинен проводитися у чотири кола. Найоб’єктивнішою формулою турніру було би проведення тільки регулярного чемпіонату в чотири кола. На жаль, зараз думками тренерів функціонери не цікавляться, приймають рішення на власний розсуд. Раніше такого не було.

Керівництво Екстра-ліги хоче проводити по завершенні чотирьох кіл плей-офф серед чотирьох команд. Не вважаю такий формат справедливим. Плей-офф передбачає пошук найоптимальніших рішень виявлення переможця, які б ставили в однакові умови усіх учасників. При наявності 8 команд уже в березні ми втратимо чотири клуби, які заплатять такі ж внески, що і інші їхні колеги. Вони ж теж хочуть грати до кінця чемпіонату. Втішний турнір за 5-8 місця, думаю, усі розуміють, не буде повноцінним, не усі матчі відбуватимуться та і їхня напруга не може бути великою.

Не погоджуюся із формулою функціонерів ще по одній причині. Регулярний чемпіонат є найсправедливішим. Але на його фініші, при плей-офф із чотирма командами, можуть виникнути нюанси. Скажімо, у березні чи лютому визначаться чотири основні претенденти на участь в плей-офф. Тоді заключні ігри регулярного чемпіонату можуть втратити напругу і не відповідатимуть високому статусу матчів Екстра-ліги. Адже чотири команди втратять шанси на плей-офф. А хтось з іншого квартету дивитиметься на те, з ким доведеться грати в наступному раунді і відповідно, наплює на системність результатів та гру на перемогу й пробуватиме посісти вигідне для себе місце в турнірній таблиці.

Також непокоїть ще один аспект. Чотири перші команди, за підсумками регулярного чемпіонату, посядуть ті місця, на які вони напрацюють упродовж тривалого марафону. А потім може так статися, що команда, яка в регулярному чемпіонаті була першою, у підсумковому протоколі опиниться на четвертому місці, а хто буде другим – фінішує третім. І цьому може посприяти суддівський фактор. Попри те, що не маю до певної кількості суддів, які знають свою роботу, претензій, в цілому, є матчі, результат яких визначає помилка арбітра. В одному протистоянні суддівський огріх може нівелювати роботу команди упродовж усього сезону. Це ж не справедливо.

Але керівництво Екстра-ліги спільно із президентами клубів прийняло  рішення, це їхнє право. Я ж вважаю справедливою іншу формулу проведення турніру. Варто було 1-й та 2-й команді регулярного чемпіонату автоматично надавати місце в півфіналі. А серед команд з 3-го по 6-те місце проводити чвертьфінальні ігри. Це дозволить зменшити кількість команд, які в лютому відбуватимуть номер. Адже теоретично на нагороди претендуватиме 6 команд, а не тільки 4 колективи. Мені здається, ця формула є справедливішою. Якщо ми йдемо на проведення плей-офф за олімпійським принципом на вибування, то його потрібно зробити більш гнучким, справедливішим і варто створити більше можливостей для усіх команд поборотися за нагороди.

Джерело - 
energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.