РоссияКубок России-2020/21. 1/2 финала. Матчи 2. LIVE!ЭстонияЭстония-2020/21. Тур 3. Виймси СМСРаха – Нарва Юнайтед. LIVE!Экстра-лигаВалентин Бондарь: «Поляки кричали «Ку***!», потому что я задавал темп»КазахстанАрнольд Кнауб: «Верю в победу Игиты, потому что он действительно является лучшим вратарем»Черкассы Олег Біляк: «Важко після свят та місячної паузи увійти в зал і знайти свою гру»Футзал в миреКазахстан объявил состав на матчи Евро-2022БразилияФернандо Ферретти – новый тренер «Lages Futsal»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «Ураган-3» здобуває третю перемогуПортугалияГитта и Роша не продлят контракты со «Спортингом»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Лига чемпионов УЕФАОпределена процедура жеребьевки 1/8 финала Лиги чемпионовКазахстанБиро Жаде возглавил МФК «Атырау»КазахстанАскар Абильдаев: «На данный момент риска потерять какую-либо еще команду нет»ПортугалияФакти, яких ви не знали про РікардіньюВторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «DevPlanet» – «Ураган-3». АнонсБеларусьДмитрий Камеко: «Эту, бл***, медаль за второе место я буду носить с гордостью!»Женский футзалЖіночий чемпіонат України відновиться в лютомуЭкстра-лигаАндреу Варгас присоединился к «Продэксиму»Чемпионат ЕвропыВизначено склад збірної України на матчі групового етапу Євро-2022ИспанияМинус Ике, Вильям, Мориока плюс Арьета и Селусио

«Тесла-ЗХО» наколотила 21 м’яч у ворота «Mezzo-ЗХО»: пента-трик Костюк та два автоголи

У п’ятницю, 27 листопада, нарешті розпочався довгоочікуваний чемпіонат України з футзалу серед  жіночих команд. Стартував він матчем у Харкові, де місцева «Тесла-ЗХО» на власному паркеті приймала «Mezzo-ЗХО».


В одні ворота

Господарки були явними фаворитками цього протистояння, у їх складі грає значна кількість збірниць, тому для більш молодих суперниць цей матч став складним екзаменом. Вже з перших секунд зустрічі футзалістки «Тесли-ЗХО» пішли в атаку, яка принесла бажаний результат. На 1-й хвилині Степаненко без вагань пробила у кут воріт – голкіперка, яка перед цим моментом декілька разів рятувала власні володіння, не зуміла стати на заваді голу. Перший гол у новому сезоні.

Вже за дві хвилини Бурлаченко скористалась помилкою суперниць біля власних воріт та пробила у ближній кут – 2:0. За декілька секунд рахунок зустрічі став ще більшим. Єрьоменко з флангу віддала зрячу передачу на Костюк, яка розстріляла ворота Ліпатової – 3:0.

Гостям складно було вийти бодай на чужу половину майданчика. Своєю чергою черговий гол забили господарі. Класний розіграш штрафного від «Тесли-ЗХО». Костюк віддала на Єрьоменко, яка побачила вільну Дичко, але Яна не пожаліла м’яч та віддала передачу у відповідь на партнерку по команді. Єрьоменко у падінні занесла м’яч у ворота – 4:0.
До 10-ї хвилини зустрічі рахунок матчу вже був 7:0 на користь досвідчених господарок. Голи у свій актив записали Дичко та дубль у Бурлаченко.

За цей час у непогану контратаку вилетіли гості. Але Сагайдачна у легкому стрибку забрала м’яч до рук. Після декілька хвилин затишшя на майданчику господарки знову змінили рахунок на табло. Бурлаченко після передачі Мугурдінової оформила хет-трик – 8:0.

За хвилину рахунок став 9:0. Калягіна вперше у цьому поєдинку відзначилась забитим голом після передачі новобраниці команди Бабенко.

Суперниці дозволяли робити господаркам все, що вони хотіли. Комбінація перед воротам 15-річної Ліпатової завершилась голом від Костюк. Але вже за декілька секунд Юля знову прошила сітку воріт – 11:0. Ці два голи дозволили Костюк відзначитись хет-триком у зустрічі.

Коваленко обіграла суперницю, але на заваді голу стала голкіперка Ліпатова, яка у день матчу святкувала свій 15-й день народження. Але м’яч від ноги воротарки потрапив прямо у ноги Кузнецової – 12:0.

Бенефіс Костюк

Другий тайм розпочався за сценарієм першої 20-хвилинки. По перерві Куніна стала справжньою рятівницею власної команди. Гравчиня «Mezzo-ЗХО» з лінії воріт вибила м’яч після удару Бурлаченко.

У швидку контратаку виходили гості, але Дичко встигла повернутись в оборону – небезпечний штрафний у ворота господарок. Куніна гарматним ударом потрапила у Бурлаченко, яка стояла на дальній стійці.

13-й гол у ворота «Mezzo-ЗХО» став справжньою окрасою стартових хвилин другої половини гри. Костюк ледь не з центру поля завдала потужного пострілу – м’яч полетів прямо у дев’ятку воріт.
Вже за дві хвилини Калягіна оформила дубль. Анастасія отримала передачу від Єрьоменко, яка у цьому матчі стала справжньою лідерко. асистів та пробила у сторону воріт. М’яч від поперечки влучив у лінію воріт. Суддя сигналізував на центр паркету – 14:0.
У середині другого тайму хаосом у штрафному гостей скористалась Кузіна. Аліна після декількох рикошетів отримала м’яч у ноги та розстріляла ворота – 15:0.

16-й гол у матчі з флангу холоднокровно забила Костюк – пента-трик у Юлі, яка схоже має доволі серйозні плани бути однією з найкращих голеадорок цього сезону.

Наприкінці зустрічі ще 5 голів влетіло у ворота гостей, але з нулем на табло вони не пішли. Єдиний результативний удар  у складі «Mezzo-ЗХО» забила Барінова на 39-й хвилині. А автогол Куніної поставив грубу крапку у матчі – 21:1.

Ну що ж молоді суперниці не встояли перед натиском господарок, але шалений досвід та урок з такої поразки точно отримали.

«Збірна Харківської області-Тесла» (Харків) – «Mezzo-Збірна Харківської області» (Харків) 21:1 (12:0)
Голи:
Степаненко, 1, Бурлаченко, 3, 5, 6, 12, Костюк, 3, 15, 15, 24, 30, Єрьоменко, 5, 36, Дичко, 6, Калягіна, 13, 26, Кузнецова, 17, 31, 33, Кузіна, 28 – Марченко, 33 (авт.), Барінова, 39, Куніна, 40 (авт.)
Попередження: Дичко, 23 – Чорна, 32
14:00. м. Харків, СК «Каразінський»
Арбітри: М. Кофанов, Ю. Воложенко-мол. (обидва – Харків)
Хронометрист: К. Лазовська (Харків)  
Спостерігач арбітражу: І. Бік (Харків)
 

Впевнена перемога господарок

Ще в одному матчі п’ятниці зустрілись дві полтавські команди. Зустріч була не така щедра на голи, як попередня, але господарки з розгромним рахунком здобули перемогу 7:1. Відзначимо, що перший гол у поєдинку забила Маргарина Мочалова, яка була однією з найкращим бомбардирок минулого сезону у складі вже розформованого «ПЗМС».

Матч запам’ятався також вилученням Мироненко, яка покинула майданчик на 25-й хвилині. Крапку у зустрічі поставила Олексенко, яка оформила дубль – 7:1.

Наголосимо, що дублі також у активі Мочалової та Воскобойник.

ДЮСШ ім. Бутовського (Полтава) – «Лідер-Збірна Полтавської області» (Полтава) 7:1 (3:0)
Голи:
Мочалова, 8, 32, Воскобойник, 12, 18, Гапонова, 23, Олексенко, 27, 40 – Дубина, 39
Попередження: Мироненко, 3 («Лідер-Збірна Полтавської області»)
Вилучення: Мироненко, 25 («Лідер-Збірна Полтавської області»)
14:30. м. Полтава, СК ПЗМС
Арбітри: А. Звягінцев, В. Коробко (обидва – Кременчук)
Хронометрист: А. Сидоренко (Полтава)  
Спостерігач арбітражу: С. Тулєпов (Кременчук)

Софія Кулай
 
27 листопада у Полтаві спорткомплексі Полтавського заводу медичного скла відбувся матч першого туру Чемпіонату України з футзалу серед жінок між командами ДЮСШ ім. О. Бутовського та командою «Лідер-Збірна Полтавської області». Зовсім нещодавно цей спорткомплекс був домашньою ареною команди «ПЗМС», яка грала у Вищій лізі й боролася за чемпіонство. У 2020-му році цієї команди вже не існує, та й увесь чемпіонат України зазнав суттєвих змін. Команд стало менше. Всі хто раніше грав у двох дивізіонах, зараз зібрані в один, і поділені на групи за географічним принципом. Таким чином, Полтавщину в чемпіонаті тепер представляють одразу дві команди — ДЮСШ ім. О. Бутовського та «Лідер-Збірна Полтавської області».

У першому ж матчі ці команди зустрілися між собою і більш досвідчені дівчата, впевнено перемогли.

ДЮСШ ім. О. Бутовського — «Лідер-Збірна Полтавської області» — 7:1
«ДЮСШ ім. О. Бутовського»:
 Максимчук (Тітаренко), Шостак, Гапонова, А. Олексенко, Мандзюк, Білецька, Куца, Л. Олексенко, Литвиненко, Воскобойник, Федоренко, Симоненко, Мочалова.
Головний тренер: Оксана Катулевич.
«Лідер-Збірна Полтавської області»: Карабань (Шовкопляс), Захарченко, Кликова, Швидченко, Пнчук, Рябоконь, Мироненко, Середа, Поберій, Хруль, Дубина.
Головний тренер: Руслан Сабіров.
Голи: Мочалова (8, 32), Воскобойник (12, 18), Гапонова (23), А. Олексенко (27), Л. Олексенко (40) — Дубина (39).

Номінальні господарі були значно вищі за класом і переважали своїх опоненток як у володінні м’ячем, так і у гостроті атак. Вже на першій хвилині Таміла Гапонова могла забити чудовий гол, але в падінні переправляючи м’яч у ворота, не влучила в рамку. Періодично свою дальню «гармату» розряджала Маргарита Мочалова. На шостій хвилині її удар прийняла на себе суперниця, і після рикошету м’яч прилетів до Євгенії Карабань. А на восьмій хвилині Євгенія Шостак вивела Маргариту на ударну позицію безпосередньо перед воротами, і та майстерно перекинула голкіперку — 1:0.

Підопічні Оксани Катулевич грали все інтенсивніше, і суперниці не витримували тиску і помилялися. Ще до перерви полтавки забили ще двічі. Дубль на свій рахунок записала Ганна Воскобойник. На 12-й хвилині вона добила у ворота м’яч який Євгенія Карабань відбила після удару Аліни Олексенко, а на 18-й Ганна перехопила м’яч на своїй половині, пройшла кількох суперниць, обігралася з Гапоновою і забила в порожні ворота — 3:0.

У «Лідера» варто відзначити в першу чергу Євгенію Карабань, яка грала у воротах. Господарі багато били по воротах, і якби не Євгенія рахунок у першому таймі точно був би більш розгромним. Наприкінці першої половини кілька справді небезпечних нагод створили і гості. Тричі по воротах пробивала Вікторія Мироненко. У перших двох випадках командою ДЮСШ ім. Бутовського виручила Юлія Максимчук, а третій удар був невлучним.

У другому таймі підопічні для «Лідера» з самого початку все пішло шкереберть. На 23-й хвилині Євгенія Шостак знову віддала чудову передачу під удар партнерці, а Таміла Гапонова в падінні одним дотиком переправила м’яч у ворота — 4:0.

Через кілька хвилин Вікторія Мироненко зупинила прохід Маргарити Мочалової, схопивши ту за футболку і поваливши на паркет. За це Вікторія отримала другу жовту картку, яка стала червоною. Так «Лідер» залишився ще й без однієї з ключових виконавиць.

А господарі продовжили забивати та наколотили сім голів. Крім Ганни Воскобойник дубль на свій рахунок також записала Маргарита Мочалова. По голу на свій рахунок записали Аліна та Лілія Олексенко. Одного разу зумів забити й «Лідер». Вікторія Дубина розігнала контратаку, вийшла на ударну позицію і влучно пробила. Дівчата святкували цей гол як велику перемогу.

До вашої уваги відео всіх голів цього матчу:
 

Після гри тренери Оксана Катулевич та Руслан Сабіров поділилися своїми враженнями від поєдинку, розповіли про свої команди та завдання на сезон.

Коментар Оксани Катулевич
Коментар Руслана Сабірова
 

У іншому матчі «Групи 1» команда Збірна Харківської області-Тесла (Харків) перемогла команду Mezzo-Збірна Харківської області (Харків) з рахунком 21:1.

Джерело - Владислав ВЛАСЕНКО, «Полтавщина Спорт» 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.