ВинницаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)ИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Відбір до Євро-2022. Данія – Україна. Анонс

У середу, 7 березня, національна збірна України з футзалу проведе поєдинок відбіркового турніру Євро-2022 проти команди Данії.


Гра відбудеться в запорізькому Палаці спорту «Юність». Початок о 19:00.

Саме матчем з датчанами збірна України мала в кінці січня почати кваліфікацію до європейської першості. Але тоді, як пам'ятаємо, зустріч не відбулася. Влада Данії не дозволила національній команді покинути межі країни через пандемію коронавірусу. УЄФА вирішила не карати «вікінгів» технічною поразкою, а перенести гру на квітень. Таке рішення європейського органу коментувати не будемо, хоча в ньому і простежується непослідовність. В рядах українських уболівальників воно викликало хвилю обурення, особливо з огляду на присудження технічної поразки футбольній збірній України, яка так і не змогла провести матч Ліги націй проти Швейцарії. Словом, гру з Данією перенесли на квітень. Більш того, з «вікінгами» українцям доведеться провести дві зустрічі поспіль (обидві - в Запоріжжі): в середу і четвер.

Але перейдемо безпосередньо до спортивної складової. Збірна України розпочала турнір з гостьового розгрому Албанії - 10:3. Далі на «синьо-жовтих» чекали дві зустрічі з Хорватією, про що українські любителі футзалу згадують із жахом. І якщо виїзну поразку з рахунком 2:3 ще можна «переварити», то домашні 2:7 інакше як катастрофою і не назвеш. Справа навіть не в результаті. Збірна Хорватії, яку не можна зарахувати до грандів європейського футзалу, переграла нас й тактично, й індивідуально. Без шансів. Але «посипати голову попелом» не будемо. Краще сподіватимемося, що тренерський штаб команди на чолі з Олександром Косенком зробить правильні висновки з такої болючої поразки.

Тепер про турнірну ситуацію. Нагадаємо, на чемпіонат Європи потраплять переможці восьми груп і шість найкращих збірних, що посядуть другі місця. Володарі других місць, що залишилися, в очному протистоянні зійдуться за останню путівку на Євро. Після двох поразок Хорватії, природно, команда Косенка не зможе посісти перше місце в своїй групі. Нам залишається боротися за ту саму шістку найкращих других місць, щоб напряму потрапити на чемпіонат Європи. На даний момент збірна України йде на другій позиції і в рейтингу других місць посідає останнє, восьме місце. Але ситуація повинна змінитися. Такий висновок робимо, виходячи з сили наших найближчих опонентів. Збірну Данії (двічі), а потім і Албанії наша команда повинна обігравати, причому впевнено. Якщо ж цього не відбудеться, тоді, як казав класик, «всіх в мішок, і - з моста». Жартуємо. Але в разі осічки хоча б в одному з матчів, що залишилися, невдачу зміною поколінь буде вже важко пояснити.

Група 1
 

Команда

В

Н

П

З - П

0

Хорватія

4

0

0

18 – 6

12

Україна

1

0

2

14 – 13

3

Данія

1

0

2

6 – 8

3

Албанія

1

0

3

8 – 19

3


У відбірковому турнірі збірна Данії спочатку поступилася Хорватії (1:4), а потім обмінялася перемогами з Албанією. Обидва матчі проходили в Тирані: перший з них «вікінги» виграли з рахунком 3:1, а в другому поступилися - 2:3. Головний тренер датської команди Ніколай Сааб'є тверезо оцінив шанси його підопічних на досягнення результату в Україні. «Я вважаю, здорово, що січневий матч з Україною не скасували. Ми зустрінемося з однією із найкращих команд Європи. Це будуть дуже складні матчі, але ми підходимо до завдання з надією на гідний результат і отримання досвіду», - зазначив фахівець. До речі, після перемоги над Албанією, яка стала історичною для датчан (першою в основному раунді відборів на чемпіонат Європи), Сааб'є продовжив контракт з Датською футбольною асоціацією до кінця 2023 року.

Збірна України зібралася в Запоріжжі минулої неділі. Порівняно з матчами проти хорватів у списку викликаних в команду гравців сталося три зміни. У найближчих матчах не зіграють Микола і Михайло Грицини, а також Тарас Кузь. Замість них під прапори збірної викликані Володимир Разуванов з російського «Динамо-Самара», Ярослав Лебідь і Данило Абакшин з «Урагану». Як і раніше, продовжує відновлюватися після травми Микола Білоцерківець, а основний голкіпер «синьо-жовтих» Кирило Ципун приїхав у розташування збірної з пошкодженням. Але тренери нашої команди сподіваються, що страж воріт зуміє допомогти команді.

Збірні України та Данії раніше протистояли одна одній у відбірковому турнірі Євро-2016. Тоді ігри кваліфікаційної групи проходили в Баку, і наша команда здобула перемогу з рахунком 5:2. З нинішнього скликання «синьо-жовтих» у тому поєдинку брали участь Разуванов і Журба.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України:

«Звичайно, будемо переглядати ігри Данії та Албанії. Всі суперники зараз непрості. Начебто, на папері є фаворити і аутсайдери, але, як свідчать поєдинки в інших групах, команди, які вважалися аутсайдерами, обігрують фаворитів. Тому потрібно налаштовуватися на серйозні ігри. Тим більше, у трьох команд зараз в активі по три очки. Данія та Албанія приїдуть з бажанням домогтися позитивного результату. Те, як ці команди можуть грати, ми розбирали, дивилися їх поєдинки. І Албанія, і Данія мають у складах технічних футзалістів, які добре працюють з м'ячем. Ігри не будуть простими - ми повинні це розуміти, налаштовуватися. Повинні з відповідним настроєм виходити на матчі».

7 квітня, середа
Данія – Україна
Запоріжжя. Палац спорту «Юність». 19:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2»
Арбітри: Лукаш Пешко, Растіслав Беганчин (оба – Словакія)
Прогноз Sport.ua — 1:4

Джерело - Олександр Снітко, Sport.ua

Якщо не перемагати зараз, то на Євро можна навіть не замахуватися.

Цей матч повинен був відбутися ще в січні, однак уряд Данії за умовами карантину не випустив свою збірну за межі країни. Запахло технічною поразкою для представників Скандинавського півострова, проте Будинок футболу на Лабораторній на чолі з самим Андрієм П. пішов назустріч супернику і погодився перенести гру на квітень. Тепер протягом двох днів відбудуться два матчі відбору: в середу в Запоріжжі домашній матч для данців, а в четвер у Запоріжжі домашній матч збірної України. В принципі, футзалістам до такого графіку не звикати, однак в сучасному суспільстві не вітається, коли настільки щільний календар. Але потрібно було знайти додаткове вікно для матчу збірних і його знайшли.

Данія - Україна
Відбір на Євро-2022 з футзалу. Кваліфікаційний раунд. Перенесений матч 1-го туру
7 квітня. Україна. Запоріжжя. ДС "Юність". Початок о 19:00
ТВ трансляція - "Футбол2"
Інтернет-трансляція - oll.tv, sweet.tv, Vodafone TV, Київстар Футбол і інші ОТТ-сервіси

Відбір на Євро-2022: результати збірної України

Наша команда провела в кваліфікації три поєдинки і поки що програє частіше, ніж перемагає. Підопічні Олександра Косенка вже провели дві зустрічі з раптовим фаворитом нашого квартету, Хорватією, і за дві гри пропустили десять голів. Коуч нашої збірної відзначав, що хорвати виявилися готові до моделі гри нашої команди. Ми ж - ні.

Як би там не було, навіть три очки після трьох матчів залишають нам дуже серйозні шанси на вихід з групи. Напряму до фінальної частини виходить переможець квартету, а також шість із восьми збірних. Ще дві команди, які фінішували у своїх групах другими, але в загальному заліку других місць виявилися в хвості, розіграють між собою останню путівку на ЧЄ.

Щоб не потрапити на Євро, нашій збірній потрібно створити справжнє диво і максимально зганьбитися в трьох заключних іграх кваліфікації. Тут навіть потрібно провести не найгірші матчі в своєму житті, а просто почати забивати самим собі. Природно, такого не буде. Все-таки клас збірної України зі збірними Данії та Албанії поки не варто навіть поруч ставити. Тому і путівка до фінального етапу континентального турніру виявиться у нас. Але тенденція падіння України у рейтингу футзальних збірних продовжується. Тому, хто знає, що буде за пару років.
 
Турнірна таблиця

Прогноз на матч Україна - Данія

Навряд чи данці створять нашій команді якісь серйозні проблеми. Не виключено, втім, що наші хлопці не зможуть налаштуватися, але це не скасовує факту, що можна включитися в гру після перерви і виграти її. Все-таки не даремно Україна посідає одинадцяте місце в рейтингу збірних з футзалу, а Данія - 33-тя. 

Ставка: Україна з форою -3,5 за 1,85

Джерело - Олександр Риженко, ua-football.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.