Экстра-лигаРостислав Семенченко – игрок ФК «ИнБев»ПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 3. Первые голы Можейко и ЛифановаЛига чемпионов УЕФАКак коронавирус повлиял на футзал?Экстра-лигаЕкстра-футзал. Сезон 2020/21. Випуск № 6Юношеский футзалРоздуми про новий сезон Юнацької Екстра-ліги (U-17)Экстра-лигаЭдуард Волков: «Стараюсь прислушиваться к старшим товарищам»Ассоциация футзала УкраиныСуддівська післямова. Сезон 2020/21. Випуск 3РоссияРомуло: «Верю в нашу команду»КазахстанВеллозу: «Я всегда мечтал играть в другой стране, поэтому долго не думал»Сборная УкраиныВіталій Одегов: «До кваліфікації Євро будемо готуватися в робочому режимі раз на місяць» Женский футзал«Біличанка» – епоха в історії жіночого футзалу УкраїниБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. Нокаут в Орше и разгром в МинскеРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. Когда проигрывает тот, кто рискует...ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 4. LIVE!БеларусьМаксим Лисенко: «В Казахстані Цой був начальником, а я йому допомагав на складі»Детский футзалДЮСШ-ФСК «Іллічівець» (Роздільна/Чорноморськ) – переможець Кубку ліги U-17КазахстанВиктор Тарчило: «Мы будем показывать красивую, агрессивную и современную игру»КазахстанДмитрий Клочко: «От сезона жду только положительных эмоций»КазахстанВ столице Казахстана создается профессиональный футзальный клубМолдоваАлександр Голбан: «В скором будущем мы опубликуем Стратегию развития футзала в Молдове»

Володимир Фелишин: «Ймовірно, чемпіонат не буде дограно, але ще мають відбутися консультації з УАФ і УЄФА»

Сьогодні відбулася відеоконференція представників клубів вищого дивізіону та керівництва АФУ, на якій розглідалося питання продовження футзального сезону.


Про її підсумки нам розповів виконавчий директор «Енергії» Володимир Фелишин.

 Володимире Васильовичу, яким ви бачите ідеальне завершення цього сезону і що обговорювалося на сьогоднішній зустрічі?
 Зрозуміло, що було бажання дограти чемпіонат і пограти ще, оскільки у нас, можна сказати, нова команда з багатьма молодими грацями. Хотілося б дати їм ще ігрової практики. На жаль, коронавірус вніс свої корективи. На 99% можна сказати, що чемпіонат не буде дограний, проте ще будуть консультації з Українською асоціацією футболу (УАФ) та УЄФА. Можливо, залишать результати першого етапу чемпіонату. Просто треба все юридично правильно оформити. Попросили ще десь тижень почекати, щоб провести консультації, після чого і приймуть офіційне рішення і, можливо, щось зміниться. Проблема в залах, бо зараз немає де тренуватися і грати. 

У разі завершення чемпіонату розглядається варіант провести у червні-липні короткостроковий міні-турнір де-небудь в Ужгороді чи Черкасах між командами вищого дивізіону, щоб отримати ігрову практику. Можливо, до нього долучаться і команди Першої чи Другої ліги. АФУ позитивно дивиться на цю пропозицію, але все залежатиме від дозволу інстанцій вищого рангу.

 У випадку догравання, на вашу думку, до якого числа треба було б завершити сезон?
 Я думаю, що хоча б до кінця липня, щоб у серпні розпочати підготовку до нового сезону. Проблема в тому, що є зали приватні, університетські, а також у власності Міністерства оборони. Одні можуть дозволити зайти в зал, а інші – не дозволять. Усі клуби вищого дивізіону не мають власних залів, у іншому випадку було б легше. У футболі клуби мають власні стадіони і їм трохи простіше, але ж і вони не можуть дограти сезон. 

 Які взагалі розглядаються формати догравання? Ми чули, що серед пропонувався і плей-оф.
 Різні клуби пропонували різні варіанти. Була пропозиція з’їжджатися в якесь місто і грати коло: два дні грати, один день відпочивати, два дні грати, один день відпочинку, один день грати і роз’їхатися по домівках. Був варіант зіграти спарені ігри, наприклад, Львів/Івано-Франківськ, Рівне/Житомир, Київ/Херсон, що трохи далеко. Взагалі розглядалося чимало варіантів, але все упираєтьс в зали і дозвіл на відновлення змагань від Мiнiстерство молоді та спорту України, а його немає.

 Кажуть, що нібито лунала думка про анулювання результатів чемпіонату.
 Як нам сказали, десь 4 чи 5 країн анулювали результати. Тут все залежить від того, які рекомендації нададуть УАФ і УЄФА. Якщо результати анулюють, то «Продексім» у будь-якому випадку гратиме в Лізі чемпіонів як минулорічний чемпіон. Принаймні в інших країнах саме так і зробили. Тим паче, що перший етап «Продексім» теж виграв. Взагалі тут треба консультація юриста, бо за стільки років, що я у футзалі, такого ще не було. Зрозуміло, що ми більше половини чемпіонату зіграли, і хотілося б, щоб це врахували, однак все залежить від керівних органів. 

 На днях Мiнiстерство молоді та спорту України дозволило відновити тренування професійним командам.
 Так, але лише на відкритих майданчиках. Не знаю як у інших містах, але у нас, у Львові, дали дозвіл з 11 травня, а ось по області лише з 15 травня. Так що ми плануємо зібратися 15 травня на своїй закритій базі.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.