КазахстанХади Ахмади – игрок «Байтерека»Первая лига Іван Скіцко: «Славута» хоче не просто грати у Parimatch Екстра-лізі, а й там ставити перед собою високі цілі»Вторая лигаДмитрий Клочко: «Не знаю, что со мной было бы сейчас, если бы я выпивал, как в молодости»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 11-го тураСборная УкраиныОприлюднено склад жіночої збірної України на НТЗ в УжгородіПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 14. Голевая серия Никиты МожейкоСборная УкраиныПідсумки 2021 року для жіночої національної збірної УкраїниПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!

Все або нічого: анонс матчів жіночої збірної України у відборі до Євро-2022

21 жовтня у Львові розпочнеться основний раунд відбору до Євро-2022 за участю жіночої збірної України


Жіноча збірна України з футзалу 21 жовтня розпочинає свій шлях в основному раунді Євро-2022. «Синьо-жовті» прийматимуть суперниць у Львові, який вважається фартовим містом для багатьох українських збірних з різних видів спорту. Чи стане місто Лева для дівчат щасливим? Побачимо…

Українкам випали непрості суперниці, тому для підопічних Олега Шайтанова не буде «легкої прогулянки».

Суперниці збірної України:
•         Чехія
•         Фінляндія
•         Бельгія

Серед цієї трійки не слід чекати легких матчів. Найбільш грізною суперницею для українок буде Бельгія. Хоча чешки та представниці Фінляндії завдяки грі до останнього та характеру можуть перекрити свої проблеми в індивідуальній майстерності.

Чехія та Фінляндія не чужі збірні для України. «Синьо-жовті» вже перетинались із ними на турнірі Lviv Freedom Cup. Щоправда, тоді українські футзалістки зійшлись за жеребом лише з Фінляндією. Саме фінки виявились "темною конячкою" змагань. Поєдинок виявився важким для українок, особливо перший тайм, але у матчі сильнішими таки виявились українські футзалістки.

Фінки вирізняються своєю непоступливістю на полі. Антропометричні дані у цих дівчам дещо вищі, ніж у інших наших суперників у групі. Внаслідок цього, головним козирем Фінляндії є боротьба на майданчику.

Наступний суперник збірна Чехії також брала участь у турнірі у Львові. Щоправда, жеребкування розвело чеських дівчат та українок у різні групи. Ймовірність зустрічі на турнірі була лише після групових матчів, але не судилось.

Якщо порівнювати збірні Чехії та Фінляндії, то тут звичайно дещо більша перевага на користь фінських дівчат. Чехія саме та збірна, яка відзначається хорошою дисциплінованою грою в обороні.

А як щодо бельгійських футзалісток? Ця збірна пробилась в основний раунд після гри з Гібралтаром. Здавалось, що саме бельгійки підійшли до матчу у статусі фавориток, але суперниці не лише нав’язали гру, а й могли створити справжню несподіванку у зустрічі.
 

Спершу все йшло за очікуваним сценарієм. Бельгія, яка була номінальною господаркою, вела у рахунку 2:0. Але розгубила свою перевагу – 2:2. Все вирішувалось навіть не в екстра-таймах (3:3), а у футзальній лотереї – пенальті. Там доля фарту була на стороні бельгійок – 5:4.

Здається, у бельгійської збірної є така для них неприємна якість, як втрата концентрації, якою можна скористатись сповна. Головне самим не влипнути у схожу ситуацію.

Розклад матчів України в основному раунді відбору до Євро-2022

•         Чехія – Україна (21 жовтня, 19:00)
•         Україна – Бельгія (22 жовтня, 19:00)
•         Україна – Фінляндія (24 жовтня 17:00)

Відзначимо, що бельгійки напередодні зіграли товариський спаринг проти Нідерландів.

Вже на старті поєдинку збірна Нідерландів, на правах господарки майданчику, змогла відкрити рахунок. Але по ходу першої 20-хвилинки гості зрівняли цифри на табло. У другому таймі Бельгія вирвала перемогу у товариському матчі – 1:2.

А що ж збірна України? За словами головного тренера Олега Шайтанова  два контрольні спаринги проти Португалії, однією з найкращих збірних світу, дали багато інформації про стан футзалісток нашої команди.
 

За два поєдинки «синьо-жовті» пропустили аж 12 голів, відквитавши лише один м’яч у першій грі. Його оформила Софія Рубан із «ЗХО-Тесла».

З глядацького погляду було видно, що українки зробили висновки перед другим матчем. По-перше, команда менше пропустила та діяла щільніше з гравчинями суперниць. По-друге, збірна мала більш привабливий малюнок гри на майданчику. Враження склалось виключно після перегляду другої 20-хвилинки, адже першу українські фанати жіночого футзалу не змогли переглянути.

Хоча було видно, наскільки складно дівчатам протистояти одній з найкращих збірних світу – вони були значно швидшими за українок.

Чехія та Фінляндія – далеко не Португалія. Але нашим дівчатам прийдеться викластись не на всі 100% чи 200%, а цілу 1000%.

Вибагливій львівській публіці не слід чекати на ту збірну, яку вони бачили на паркеті на турнірі Lviv Freedom Cup. Це дві різні команди.

Якщо порівнювати склади, то серед присутніх немає однієї з лідерок Юлії Титової, яка здавалось, що вчасно повернулась у футзал із футболу. Вона навіть була заявлена у попередній список України, але через травму не зможе допомогти команді. Також через пошкодження не зіграє Юлія Костюк. Їх у складі змінили досвідчені Анастасія Кліпаченко та Альона Кирильчук. В оновленій команді немає Христини Єрьоменко, Олени Павленко, Юлії Шевченко та Анни Прокопенко.

Натомість прийшла «молода кров» у вигляді Софії Рубан та Ксенії Бурлаченко. Також до команди 17 жовтня приєднались Юлія Форсюк та Ксенія Гриценко, які не брали участь у матчах з Португалією. Дівчата прилетіли з Кувейту, де виступають у місцевому чемпіонаті. Це потужне підсилення для «синьо-жовтих» напередодні поєдинків.

Цікаво, чи зможуть львів’яни знову побачити черговий шедевр від українок, який вони створили у грі проти Фінляндії?
 
 
Слід враховувати те, що деякі збірниці не мали ігрової практики перед матчами з футзалу. Хоча у тонусі таки були – виступи за пляжну збірну України. Сподіваємось на досвід наших футзалісток, як кажуть: «Ноги все пам’ятають».

Подивимось, наскільки підготовленою підійде команда до офіційних поєдинків. Велика перерва через пандемію коронавірусу добре струснула український футзал у гіршу сторону. Як би прикро це не звучало, але це правда. Наскільки дівчата можуть рости у матчах, коли рахунок наче у хокеї? Хочеться вірити у краще, але велика пляма песимізму таки присутня.

«Синьо-жовті» гратимуть на рідній арені. Хоча усі тут у рівних умовах. «Боско Арена» – новий проєкт, який лише нещодавно відкрив свої двері у Львові. Тому переваги в українок щодо рідного паркету практично не буде. Це будуть їхні перші офіційні поєдинки у цьому залі, чого не скажеш про вже рідну «Галичину».

Сподіваємось, що львів’яни таки прийдуть підтримати рідну збірну. Але є три величезні АЛЕ...

По-перше, два стартові поєдинки з Чехією та Бельгією будуть відбуватись у будні дні. По-друге, вартість квитків. Так, 50 гривень, це мізерна ціна на такі матчі. Філіжанка смачної кави у Львові коштує значно дорожче. Але менталітет українців зовсім неєвропейський. Відверто кажучи, наші люди люблять халяву, тому заголовок зі словами «вхід безплатний» привернув би значно більше уваги. Тому лише справжні поціновувачі чи батьки з дітьми прийдуть повболівати на трибуни. Також багато людей нададуть перевагу подивитись онлайн-трансляцію у своїх домівках. Чого не скажеш про поєдинок, який відбудеться у неділю з Фінляндією, на якому слід очікувати на більшу підтримку львів’ян! Ну і по-третє, у Львові розвиток жіночого футзалу десь на такому дні, де навіть складно уявити. Сподіваємось, це не вплине на підтримку, якої так потребує збірна.

Українки не повинні зіткнутись із зайвим тиском зі сторони фанатів та їхніх сподівань. Усі добре бачать, якими семимильними кроками розвивається жіночий футзал у нашій країні та взагалі перебуває на межі... Тому сподіваємось побачити від України гру до останньої секунди та велике бажання. А бійцівського характеру нашим дівчатам і так не бракує. А там побачимо...чи стане Львів містом, у якому «синьо-жовті» здобудуть омріяну путівку!

Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.