Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»Экстра-лигаДва стартові матчі «Урагану» у FAVBET Екстра-лізі перенесеноИталияМаксим Зарубко продовжить кар’єру в «Мадері»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 1КыргызстанРустам Хамидов покинул бишкекский «Спартак»БеларусьЛида is back. Кто не любит Лиду? Лиду любят все!Экстра-лигаЕвгений Серый: «Для меня выходной – уже праздник»Женский футзалСтань чемпіоном: як футзалістки провели відкриті тренування на головній арені країниВторая лигаСергій Вишневський: «Грати поряд з Сергієм Піддубним – це одне задоволення»Ассоциация футзала УкраиныВолодимир Гримайло: «В новому сезоні на матчах Favbet Екстра-ліги і пізніх стадіях Кубка України працюватимуть делегати»Женский футзалАлександр Ратич: «Я был достаточно не прав, пойдя на поводу у своего эмоционального состояния»Экстра-лигаОлександр Сіріцький став гравцем «ХІТа»РоссияАнатолий Бадретдинов: «На мой взгляд, досрочное завершение сезона было бы логично»КыргызстанВиктор Клинов: «В Киргизии есть четыре ведущих команды, остальные просто существуют без каких-либо задач»Россия«Тюмень» – четвертый полуфиналист Суперлиги РоссииДетский футзал«Іллічівець» став переможцем «Chornomorsk Cup» (U-11)РоссияКонстантину Еременко могло бы исполниться 50 лет. Теперь в его честь играют один из крупнейших турнировМолдоваСезон 2019/20 в Молдове завершен без определения чемпиона

Як клуби FAVBET Екстра-ліги готуються до сезону 2020/21

Дайджест про підготовку команд FAVBET Екстра-ліги до нового сезону


До старту нового сезону у FAVBET Екстра-лізі залишилось трохи менше місяця. І всі команди, які у цьому сезоні гратимуть в елітному дивізіоні українському футзалу, Хтось закладав фундамент фізичної підготовки, хтось грає на «Кубку Водяна», а хтось зіграє на «Кубку Львівщини».

«Продексім» (Херсон).

Чинні чемпіони України після призначення нового головного тренера, бразильця Андре Броканелло, деякий час тренувались у Херсоні, на майданчику спорткомплексу ХВУФК. Як ми вже повідомляли, буквально нещодавно стан «Продексіма» поповнив Клаудіньо, який повернувся у Херсон. Наразі «мельники» готуються до нового сезону в Одесі, де зіграють на традиційному «Кубку Водяна», який стартував вже вчора. Окрім того, запланована участь чинних чемпіонів України у традиційному «Кубку Львівщини», який має відбутися з 4 по 7 серпня.

«ХІТ» (Київ).

Столична команда, у стані якої під час літнього міжсезоння стались деякі кадрові зміни, розпочала підготовку до нового сезону на майданчику спорткомплексу ЦСК ЗСУ. «Кабельники» теж зіграють на «Кубку Водяна», і буде цікаво, як новачки столичного клубу влились у колектив. І це, мабуть, головна інтрига. Адже про те, що «ХІТу» треба омолоджувати склад, багато хто казав ще минулого року, коли прийшли Сірий та Шамлі (який зараз вже не є гравцем «кабельників»). Зараз прийшли Поночовний, Салтанов та Чернявський, яким, безумовно, хочеться довести, що недарма вони пішли на це підвищення. 

«Ураган» (Івано-Франківськ).

Івано-франківські «дракони» провели тренувальний збір у Одеській області. Якщо казати конкретно, то підопічні Максима Павленка готувались до нового сезону в Овідіополі та Кароліно-Бугазі. На жаль, після повернення додому в стані «ураганівців» стався спалах коронавірусу, тому прикарпатська команда була змушена піти на двотижневу самоізоляцію. Через це підопічні Максима Павленка не зіграють на «Кубку Львівщини» – замість них буде грати вінницький «Фенікс». До того ж, не забуваємо, що «Ураган» є учасником «Фіналу чотирьох» Кубку України, який відбудеться 15-16 серпня. І цей спалах коронавірусу в «Урагані» може серйозно вдарити по планах івано-франківців щодо захисту титулу володарів Кубку України. Тому, тут лише залишається сподіватись на швидке одужання представників «Урагану».    

P. S. Пресслужба «Урагану» повідомила про вихід з самоізоляції. І вже вчора «дракони» приступили до тренувань на майданчику манежу Коледжу фізвиховання. Наразі під керівництвом Максима Павленка працюють тільки ті гравці «дублю» та «основи», у яких повторний тест на COVID-19 дав негативну відповідь. Це означає, що «Ураган» зможе поборотися за право знову оволодіти Кубком України.

«ІнБев» (Житомир).

«Пивовари» провели підготовчі збори у Карпатах, а зараз повернулись у Житомир. Наразі підопічні Михайла Соколовського тренуються на майданчику ФОКу. Житомирянам вдалося зберегти своїх лідерів – Романа Бакума, Максима Чеберяка та Андрія Мельника. Окрім того, з основною командою наразі тренуються деякі гравці «ІнБева-2» – Владислав Бондарчук та Ярослав Слободенюк. Чи будуть вони у заявці основного складу «ІнБева» на сезон – стане відомо пізніше, але, як сказав кореспонденту «5х5» президент «пивоварів» Костантин Кожанов, у перспективі тренерський штаб житомирської команди на них розраховує. Вочевидь, повну презентацію житомирської команди ми побачимо на «Кубку Львівщини».  

«Кардинал-Рівне» (Рівне).  

Підопічні Ігоря Москвичова розпочали підготовку до нового чемпіонату на майданчику спорткомплексу ДЮСШ № 4 ще наприкінці червня. Майже в той самий час до складу «Кардинала» приєднались і новачки: Максим Мануйленко, який повернувся у Рівне, а також В’ячеслав Кожемяка. Також на перегляді був Павло Концеба – молодший брат Павла Концеби. Разом з основним складом тренувались і деякі гравці «Кардинала-ДЮСШ № 4», яких Ігор Москвичов поступово підпускає до «основи». Рівняни вже встигли зіграти контрольний поєдинок з луцьким «Любартом». Ця зустріч переможця не виявила – 2:2. Так само, як і «Продексім» та «ІнБев», «кардинали» теж готуються до участі у «Кубку Львівщини».    

«Енергія» (Львів).

Львів’яни у цьому сезоні порушили одну передсезонну традицію. Зазвичай фундамент фізичної підготовки до нового сезону «енергетики» закладали, перебуваючи на Шацьких озерах. Цьогоріч підопічні Валерія Легчанова вирішили провести збір у Карпатах, а конкретно – у Плав’є. Кілька тижнів «зелено-білі» тренувались, а підсумували збір контрольним поєдинком проти «Любарта». Наразі «Енергія» повернулась додому та готується до «Кубку Львівщини».  

«Food Centre–Sumy» (Суми).

Будемо звикати, що саме так тепер буде називатися сумська команда, яка у минулому сезоні мала назву «Food Centre-СумДУ». Сумчани непогано попрацювали на трансферному ринку, взявши Артема Петренка, Віталія Байцура та Андрія Цілика. Деякий час підопічні Івана Скіцка готувались до нового сезону на майданчику Легкоатлетичного манежу. А вчора сумська команда провела спаринг з роменським «Рятувальником». Цей поєдинок закінчився внічию – 4:4. Окрім того, у «Food Centre-Sumy» заплановано проведення ще кількох товариських поєдинків.  

«ДЕ Трейдинг» (Миколаївка).  

Один з двох дебютантів нового сезону FAVBET Екстра-ліги довгий час тренувався у Слов’янську, а вже цього тижня перевірить свої сили на «Кубку Водяна». Фактично для підопічних Олександра Хурсова це буде генеральна репетиція перед «Фіналом чотирьох» Кубку України. «Енергетики» скромно провели свою трансферну кампанію (щоправда, не факт, що на цьому вони зупиняться). Замість чотирьох гравців, які залишили клуб (Юрій Ямілов, Микита Можейко, Роман Цапов та Максим Мануйленко), до «помаранчево-чорних» приєднались троє (Андрій Чуднов, Павло Скубченко та Андрій Тєряєв). Після «Кубку Водяна» «енергетики», можливо, проведуть ще кілька товариських матчів, щоб підійти до «Фіналу чотирьох» Кубку України в оптимальній формі.

«Моноліт/Viva Cup» (Харків).  

Ще один новачок FAVBET Екстра-ліги, який готується до нового сезону через поєдинки «Кубку Водяна». До цього підопічні Романа Перадзе встигли завершити сезон у Кубку ФК «Універ», де фінішували на третьому місці (як «Viva Cup»). І після цього харків’яни почали планомірно готуватись до старту у FAVBET Екстра-лізі. Харків’янам вдалося зберегти свій кістяк, який переважно складається з молодих гравців. Вони вже не один сезон грають разом, і за цей час встигли стати переможцями Кубку ФК «Універ», а також тріумфувати в Аматорській футзальній лізі України (як «Viva Cup»), а також грали разом у команді ХНУ ім. В. Каразіна на минулорічному чемпіонаті Європи серед закладів вищої освіти. Але оскільки більшість футзалістів не має досвіду гри в Екстра-лізі, то їм допомагатимуть такі досвідчені гравці, як, наприклад, Денис Овсянніков та Дмитро Бондар. Тому, вже зараз можна сказати, що цей харківський колектив володіє сплавом досвіду та молодості, який зможе наробити галасу в еліті вітчизняного футзалу.

Джерело  Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.