ЛитваОлександр Даниленко очолив литовський «Вікінгай»Чемпионат мираЛеозиньо: «Наш главный соперник – Аргентина»Чемпионат мираАмиржан Муканов: «Матч может сложиться тяжело»Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівЖенский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»ПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в Лешно

Кубок світу з футзалу-2021: що потрібно знати перед стартом та трансляції турніру

Усе ключове про Кубок світу з футзалу - в одному матеріалі


Перенесений на один рік у зв'язку з коронавірусом, чемпіонат світу з футзалу все-таки розпочинається у Литві. Двадцять чотири країни-учасниці змагатимуться у вже звичному форматі: шість груп, а тоді плей-оф раунд (з 1/8 фіналу).

Кілька дебютантів змагань подібного рівня, нове місце проведення світової першості та деталі щодо трансляції змагань - у матеріалі.

Формат змагань та де проходить чемпіонат світу

На проведення світової першості з футзалу претендували одразу кілька країн, та ФІФА шляхом голосування віддала право бути господарем цих змагань Литві - турнір такого масштабу уперше відбувається у цій Балтійській країні.

Увесь турнір проходитиме на трьох аренах: у Каунасі, Вільнюсі та Клайпеді. Основна локація змагань - "Жальгіріс-Арена" в Каунасі, яка вміщає більше 13 тисяч вболівальників. Саме там матчі групового етапу гратимуть господарі, збірна Литви, а також там пройде усі вирішальні ігри чемпіонату світу (півфінали та фінал).

Загалом чемпіонат світу триватиме три тижні - розпочнеться усе з групового етапу (24 команди поділені на шість груп по чотири в кожній), після чого стадія плей-оф. Формат ЧС з футзалу аналогічний до чемпіонату Європи з футболу - в плей-оф проходять два перші місця з кожної групи, а також чотири з шести найкращих третіх місць.

Усі учасники турніру та вигляд груп

Група A: Литва, Венесуела, Казахстан, Коста Ріка
Група B: Узбекистан, Гватемала, ФСР (Футбольний союз Росії), Єгипет
Група C: Португалія, Таїланд, Марокко, Соломонівські острови
Група D: Бразилія, Чехія, Панама, В'єтнам
Група E: Іспанія, Японія, Парагвай, Ангола
Група F: Аргентина, Сербія, США, Іран


Серед країн-учасниць - три абсолютні дебютанти: Литва, Венесуела та Ангола. Вдруге на такому рівні гратиме Сербія, Узбекистан та В'єтнам.

"Групою смерті" буде квартет F: тут крім чинних чемпіонів світу (Аргентина), також чинні бронзові призери (Іран), міцні збірні США та Сербії.

Уперше в історії чемпіонатів світу з футзалу буде використна система VAR.

Хто головні фаворити чемпіонату світу з футзалу

Чемпіонат світу в Литві - дев'ята світова першість з футзалу в історії. І лише три країни перемагали на цьому рівні раніше: 5 титулів у Бразилії, 2 - в Іспанії, 1 - в Аргентини. Саме аргентинці є чинними чемпіонами світу.

Саме ці три збірні, а також Португалія та ФСР - основні претенденти на прохід до вирішальних стадій цього чемпіонату світу.

Чи не найбільші зірки цього турніру - португалець Рікардіньо та бразилець Феррао, володарі останніх семи нагород "Найкращого гравця світу".

Чому немає України?

Збірна України уперше за останні п'ять чемпіонатів світу не змогла відібратися до фінальної частини. Українці у вирішальному раунді відбору не пройшли групу, в якій були Іспанія, Сербія та Франція.

Україна незмінно брала участь у світових першостях з 2004 року, щоразу виходила з групи, але серія перервалася у відборі на ЧС-2021 (який мав бути ЧС-2020).

На відміну від футболу, де на чемпіонаті світу змагаються 32 команди і 13 представляють Європу - 40% від загальної кількості. На чемпіонаті світу з футзалу - 7 представників Європи, 29% від загальної кількості.

Трансляції чемпіонату світу з футзалу

Суспільне - офіційний транслятор чемпіонату світу з футзалу-2021 на території України. Дивіться пряму трансляцію матчу-відкриття (Литва - Венесуела), а також УСІХ матчів плей-оф - на Сайті Суспільне Спорт.

Пряма трансляція ЧС з футзалу - тут

На телеканалі UA: Перший - матч-відкриття, півфінали та фінал змагань.

Джерело - Суспільне Спорт

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.