Первая лига Перша ліга 2021/22. 5 тур. «SkyUp» став одноосібним лідером, «Любарт» завершує перше коло на передостанньому місціПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 13. Когда голы не в радостьИталияИталия-2021/22. Тур 10. Десятая победа «Падуи» и неудачный дебют Кайо ЖуниораИспанияИспания-2021/22. Тур 8. «Барса» выходит в единоличные лидерыЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. Гольова перестрілка в Хмельницькому і поразки дебютантокЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. «Ураган» відпускає конкурентівБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Футзал в миреІрина Дубицька та Анастасія Кліпаченко продовжать кар’єру в кувейтській «Аль-Сальмії»Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. «Легіон-Університет» (Луцьк) – «Новий Львів» (Львів). АнонсЛига чемпионов УЕФАЭлитный раунд Лиги чемпионов УЕФА начинается 1 декабряРоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЧеркаси приймуть Матч зірок-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

«Сківе Футзал Клаб»: український клуб у елітному дивізіоні чемпіонату Данії

У новому сезоні данської Ліги футзалу виступатиме українська команда


Верхній ряд (зліва на право): данець Свенд (допомагає в організації), Андрій Немчинов (тренер), Вадим Руденко, Дмитро Бірюков, Андрій Юрченко, Сергій Сулима, Андрій Яременко, Олег Осейко (тренер-гравець), Олександр Баранов (капітан), Олександр Прядко. Нижній ряд: Олександр Фещенко, Ігор Василенко, Ігор Пархоменко, Олексій Лабутін, Микола Мунтян, Володимир Котенко.

Український клуб «Сківе Футзал Клаб» виступатиме у найсильнішому футзальному дивізіоні Данії. Фантастика? Не зовсім, і зараз ми розберемося як це сталося. 

«Сківе Футзал Клаб», який з самого початку носив назву «Саллінґсунд Інтер», веде початок своє історії приблизно з 2014 року, коли українські заробітчани в Данії вирішили перетворити свою гру у футбол з хобі на щось більш серйозне. Хлопці почали стрімко рухатися сходинками данської футбольної піраміди і до 2018 року подолали шлях від Серії 6 до перемоги у Серії 4. Це дозволяло піднятися у Серію 3, але зайнятість на роботі і значно вищі вимоги до ставлення до футболу завадили цьому відбутися.

Відтак хлопці вирішили спробувати свої сили у футзалі, де часові межі сезону не так сильно впливали б на їхню роботу. Данський футбольний союз запропонував «Саллінґсунд Інтер» стартувати не з самого дна футзальної піраміди, а з Дивізіону А (третій рівень в ієрархії, аналог української Другої ліги). Там українці теж наробили галасу і одразу посіли 4 місце, що дозволило кваліфікуватися у Перший дивізіон (аналог української Першої ліги). Тут успіх українців став ще значнішим, оскільки вони одразу виграли свою західну зону, а у фіналі плей-оф обіграли останню команду з елітного дивізіону «Ебельтофт» (1:2, 9:4).
 

Отже, у сезоні 2020/21 команда українців стартує у найсильнішому у данській Лізі футзалу. Ліга футзалу розділена на дві групи по 8 команд – Захід і Схід. Чемпіон країни «Гентофте» виступає у групі Схід, а наші герої гратимуть у групі Захід. Згідно з формулою змагань по 4 найкращі команди з кожної групи виходять у плей-оф.

Зараз хлопці перегорнули чергову сторінку в своїй історії і сконцентрувалися саме на футзалі, а тому в міжсезоння команда відокремилася від футбольного клубу «Саллінґсунд», з яким співпрацювала до того, і тепер іменується футзальний клуб «Сківе Футзал Клаб». Перед стартом сезону данські українці встигли зіграти товариський матч зі срібним призером чемпіонату «Люструпом», у складі якого виступає 5 гравців збірної цієї країни. До речі, збірна Данії на днях пробилася в основний етап кваліфікації Євро-2022, де зіграє проти збірної України«Люструп» поступився у фіналі плей-оф сезону 2019/20 «Гентофте» лише в один м’яч (0:2, 4:3). Сківці програли титулованому супернику, але рахунок говорить сам за себе – 6:7.
 


 
Відстоювати честь України в чемпіонаті Данії сезону 2020/21 будуть: Юрій Колядко (виступав за футбольну збірну Кіровоградської області), Дмитро Бірюков (виступав за дубль луганської «Зорі»), Андрій Юрченко, Олександр Єлісєєв, Сергій Сулима (вихованець футбольної СДЮШОР «Черкаси»), Вадим Кулик, Ігор Пархоменко, Олександр Баранов, Вадим Руденко, Сергій Ціхонь, Олександр Гомініченко, Дмитро Гармаш, Ігор Василенко, Андрій Наумчук, Олексій Вітковський, Микола Мунтян, Дмитро Мамай, Андрій Яременко, Олексій Лабутін. Всю цю компанію розбавить і один датчанин, який опинився в ролі «легіонера» Томас Хойріс.

Вже завтра, 14 листопада, «Сківе Футзал Клаб» зіграє у матчі 1 туру Ліги футзалу проти «Сеннерборгу».

Варто сказати, що всі ці роки в команді немає зарплат і витрати оплачують самі гравці. Як бачимо, це не заважає їм досягати високих результатів і прославляти український прапор у іншій країні. Хтозна, можливо, в майбутньому Данію у Лізі чемпіонів представлятиме українська команда? 

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.