ВетераныВетераны. День 3Турниры12.00. Армения – Украина. LIVE! Международный турнир среди таможенных службКиевПозачергова конференція ФФзКРоссияЕвгений Куксевич: «Постараемся своей игрой привлечь болельщиков на трибуны»ВетераныВетераны. День 2Женский футзалЄвро-2019 з футзалу серед жінок: збірна України здобула вольову перемогу над командою БілорусіЭкстра-лига"Кардинал-Рівне" розпочинає чемпіонат із впевненої перемогиЖенский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Україна – Білорусь. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 2. LIVE!Чемпионат ЕвропыЧемпіонат Європи серед жінок. Огляд матчів першого ігрового дня (+ відео)Экстра-лигаЖитомирський ФК ІнБев презентував оновлену команду Екстра-лігиЭкстра-лигаЕкстра-ліга. 1 тур. «Енергія» – «Кардинал-Рівне». АнонсЧемпионат ЕвропыУкраїна - Угорщина - 4:4. Післямова + ВІДЕОБеларусь«УВД-Динамо» представляет: Владимир БобылевРоссияСергей Абрамов: «Стараюсь передавать опыт молодым игрокам»Экстра-лигаФК «Эпицентр К Авангард»: в новый сезон – с обновлённой эмблемой!Женский футзалЖіноча збірна України з футзалу розпочала свій виступ у відборі до Євро-2019 із драматичної нічиєїЖенский футзалЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 1. LIVE!Экстра-лигаСК “Сокіл” поповнив свій склад трьома новими гравцямиВетераныВетераны. День 1

Едуард Босенко: «Готуємося у посиленному режимі»

Президент новачка Екстра-ліги, «АРПИ Запоріжжя»,  Едуард Босенко –​ про кадрові зміни у команді, її підготовку до сезону та відродження футзалу найвищого рівня у Запоріжжі

– Едуарде Васильовичу, вітаємо Вашу команду з чемпіонством у Першій лізі та здобуттям права участі в Екстра-лізі за спортивним принципом. Розкажіть про план підготовки «АРПИ Запоріжжя» до сезону.
– Готуємося у посиленному режимі. Спарингів у команди поки що не було. 16 липня ми вийшли з відпустки. Провели двотижневі збори. Тиждень готувалися у місті, відвідуючи тренажерний зал. Потім вирушили до Бердянська, перейшовши на пісок. Після цього хлопці отримали три вихідних і з середи команда повертається до тренувань на паркеті.

Головний тренер команди Максим Павлюк вирішив скоротити кількість спарингів. Тобто, нині ми готуватимемося за індивідуальною програмою. Проводитимемо дворазові тренування у залі. Окрім того, плануємо спаринги з не надто відомими суперниками.
Окрім того, маємо попередню домовленість з головним тренером «Титана» Павлом Пічкуровим щодо спарингу з покровською командою ближче до Дня незалежності. Після цього вирушаємо на 
«Lviv Open Cup». Там вже по-справжньому буде перевірено бойову готовність команди.

Цьогоріч у Запоріжжі не буде Кубка Губернатора, як мінімум, у ті терміни, які були традиційними (1-3 вересня). Рік тому на цьому турнірі був дуже сильний склад учасників. Цього року – не вийшло. Клуби заздалегідь розписали свою підготовку до сезону. У нас так само сталася зміна тренерського штабу, тож, заздалегідь ми це питання не обговорювали. Було вирішено його трохи відсунути. Внесемо пропозицію Асоціації футзалу України щодо включення цього турніру у календарний план, запросимо клуби і, швидше, за все це проходитиме у новому палаці спорту «Юність». Там просто неймовірні умови і він здатний вмістити велику кількість глядачів. По-перше, керівництво Запорізької області хоче запросити збірну України провести там міжнародні поєдинки. «АРПИ Запоріжжя» планує проводити домашні матчі у ПС «Юність». Однак, не з вересня! Нині він лише вводиться до експлуатації. На цей палац спорту ми маємо великі сподівання!

– У міжсезоння команду поповнив новий тренерський штаб. Розкажіть про новачків команди та гравців, які покинули її розташування.
– З відомих прізвищ наступного сезону ми недорахуємося Андрія Чуднова, також більше не є гравцем «АРПИ Запоріжжя» воротар Ігор Байдак. Іншою втратою для нашої команди є колишній тренер Олег Зозуля. Ми зробили акцент на молодих спеціалістів та командну роботу. Хочемо, щоб «АРПИ Запоріжжя» демонстрував більш сучасний футзал. Щодо новачків. Ми поки що не віддавали офіційну заявку. З нашою командою проходять збори екс-гравці «Титана» Євген Леміш та Станіслав Моспан. Окрім того, з нами тренується Юрій Васильченко, який попередній сезон провів у «Катеринославхлібі» та екс-гравець «АРПИ Запоріжжя» Дмитро Кондращенко. Це ті гравці, про яких я можу надати інформацію. Про інших новачків дізнаєтеся приблизно за три тижні. Можливо, це станеться на «Lviv Open Cup».

– Питання щодо клубної структури. Чи існуватиме наступного сезону друга команда «АРПИ Запоріжжя»?
– Можливо. Ми неодноразово зверталися з тим, що нині у нас є певні питання щодо фінансування для другої команди. Президент Асоціації футзалу України Сергій Владико сказав, що у Другій лізі заплановане створення зони «Дніпро-Запоріжжя». Якщо все так і буде – для нас не стане проблемою утримування другої команди. Щодо інших аспектів клубної структури – у нас відбулися зміни спортивного директора та тренерського штабу, з’явився тренер з фізичної підготовки. Ним стала відома легкоатлетка Леся Повх. Вже бачу певні плоди її роботи. Вона дає гравцям певні поради з харчування та вітамінізації. Наявність такого тренера для нас є кроком вперед.

– Наступного року «АРПИ Запоріжжя» братиме участь у трьох турнірах: Екстра-лізі, Кубку України та Кубку ліги. Поділіться завданнями на кожен з них.
– Оскільки ми є клубом-новачком – казати, що «АРПИ Запоріжжя» має надзвичайно серйозні завдання поки що зарано. Ми хочемо потрапити до шістки, щоб для нас сезон в Екстра-лізі не завершився заздалегідь. Ніхто не буде нічого дорікати тренеру, якщо ми опинимося поза верхньою шісткою, оскільки ми плануємо довготерміновий проект. Кубок – інша справа. Ми брали участь у Фіналі Чотирьох рік тому. Цьогоріч так само налаштовуватимемося на боротьбу. Загалом, «АРПИ Запоріжжя» є кубковою командою. Навіть коли ми були аматорським колективом –  зуміли потрапити до Фіналу Восьми у Харкові. Згадуючи минулорічний успіх – можу сказати, що у Кубку України немає нічого неможливого. У Кубку ліги ставимо для себе єдине завдання – перегляд найближчого резерву. Безперечно, це турнір, який слугуватиме практикою для молодих виконавців.

– Кого вважаєте фаворитом чемпіонату і яка команда, на Вашу думку, може вистрілити?
– Як на мене, фаворитом є київський «ХІТ». Звісно, найбільшим його конкурентом стане «Продексім». Також би додав «Енергію», «Титан» та «Ураган». Для мене це ТОП-5. Хто може вистрілити? Це команда «АРПИ Запоріжжя»! Я на це дуже сподіваюся. Щодо інших учасників. У «Кардинала-Рівне» є досвідчений наставник, тож тут також може не обійтися без сюрпризів, «Епіцентр К Авангард» та «ІнБев/НПУ» так само цікаві колективи. Однак, я чекаю несподіванок від «АРПИ Запоріжжя». Думаю, ми на це спроможні!

–​ Минулого року Запоріжжя приймало Фінал Чотирьох Кубка України з футзалу. Цього сезону тут проходитимуть матчі Екстра-ліги. Скажіть, наскільки це важливо для міста та розвитку футзалу у Запоріжжі загалом?
– Це дуже важливо. У нас дуже амбіційний проект. Ми не виголошуємо завдання щодо завоювання першого або другого місця. Проект має підтримку від обласної адміністрації для розвитку футзалу у Запорізькій області. Це важливо з точки зору того, що попередній сезон ми пройшли своїми силами без залучення зіркових новачків і зуміли здобути перемогу у Першій лізі та далеко дійти у Кубку України. Нас активно підтримують вболівальники на трибунах.

Востаннє Запоріжжя було представлене в Екстра-лізі 11 років тому. Всі це пам’ятають. Дуже багато вихованців запорізького футзалу зараз грають в інших командах. Однак, після того як запорізького представництва в Екстра-лізі не стало – останні 10 років тут не з’являється молодь, не створюються команди, аматорів стає менше, відбувається деградація. У нас відкриваються нові школи. Не через те що у місті є «АРПИ Запоріжжя». Однак, батьки дивляться наші матчі і їм цікаво. У нас є суто футзальні школи. Той-таки Павлюк минулий рік працював в якості дитячого тренера. Багато колишніх футзалістів зараз працюють у цій сфері. Зараз надзвичайно важливо, щоб до Запоріжжя приїжджали команди Екстра-ліги і наш колектив показував яскравий футзал на найвищому рівні Всеукраїнських змагань.

Коли ми переїдемо до «Юності»
 сподіваюся, що наші матчі відвідуватиме ще більше людей. Повторюся, там просто чудові умови. У майбутньому там буде організований заклад громадського харчування. До того ж, цей палац спорту знаходиться у центрі міста, на відміну від ПС «ЗАБ», розташування якого є менш зручним. Натомість, у центрі міста ми зможемо зібрати більше глядачів, особливо у вихідні дні. Всі чекають свята! Ми не Київ, де щодня відбувається купа подій або ж Одеса, в якій люди можуть піти на пляж. У Запоріжжі кількість розваг є мінімальною. Тож, великий футзал дійсно є важливим для нашого міста!

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.