ВетераныВетераны. Итоги жеребьевкиРоссияРоссия. Суперлига. 2 тур. LIVE!Экстра-лигаОфіційно: Нікіта Єлфімов – гравець СК "Сокіл"ПортугалияНуну Диаш: «Секрет моего успеха – люди, которые работают со мной»Суперкубок Украины. Продэксим – Энергия. Анонс матчаФутзал в миреТОП-5. Голы Феррао на Межконтинентальном кубке-2018Ветераны14.00. Чемпіонат та Кубок України серед ветеранів. Жеребкування. LIVEЭкстра-лигаИстория Суперкубка Украины. От «Шахтера» до ХИТаБразилияЛучшие голы 16-го тура чемпионата Бразилии-2018Экстра-лига«Суперкубок України»: передматчеві прогнози експертівВетераныЧемпионат Украины «50+». Система розыгрышаВетераныКубок Украины «40+». Система розыгрышаЖенский футзалЖіноча збірна України здолала ПольщуПервая лига Игорь Черненко: «Мы объединились для достижения самых высоких целей»Экстра-лигаВалерій Директоренко: «Вистрілити можуть усі, головне – не застрілитися!»Экстра-лигаДмитро Медвідь і ХІТ: пляжний футбол перемігФутзал в миреИз чемпионата Дании по футзалу – в футбольную сборнуюБеларусь«УВД-Динамо» представляет: Роман ЦаповОдесса​Летнее первенство Лиги Содружества-2018: итогиГерманияЮрій Мельник: «У німецького футзалу дуже великі перспективи»

Григорій Ніченко: «У Херсоні є «Продексім», тож нам є з кого брати приклад»

Інтерв'ю з тренером херсонської «Амалтеі» Григорієм Ніченко

Ще одним достроковим переможцем чемпіонату під егідою АФЛУ стала херсонська команда «Амалтея». Тож настав нам час познайомитися ближче і з ним, а допоможе у цьому головний тренер колективу Григорій Ніченко.
 
- Розкажіть широкому загалу що собою являє ваша команда і кого вона представляє. 
- Команда у нас сформувалася тільки у 2017 році. Всі хлопці працюють на підприємстві. Ну тобто вони і в інших місцях працювали, але ми їх до себе оформили. Відповідно вони у нас працюють і грають за честь підприємства «Амалтея». На нашому заводі працює 350 робітників. В цей час, коли заводів нема або вони не працюють і ніякої промисловості нема, наше підприємство є доволі крупним і відомим. Ми продаємо свою продукцію по всій Україні і в Європу. У нас замкнений цикл виробництва, тож залежимо тільки від сировини. Виробляємо поліпропіленові мішки під цукор, борошно, добрива.
 
Ми перший рік беремо участь у відкритому чемпіонаті Херсонської обласної асоціації футзалу (ХОАФ). Такі наші гравці, як Муковозов, Снитко, Помігалов, Тонеян, Кашпірович вже не один рік виступають у футболі. Вони пройшли аматорський футбол, а дехто і другу лігу. Нам вдалося вдало підібрати гравців. Перше коло для нашої команди видалося напруженим, оскільки перед тим грали на великих полях у футбол, а потім перейшли в зал.
 
Пізніше адаптувалися і почали набирати очки обігруючи усі команди, які до цього були лідерами – «Динамо-Заїр», «Стелс», «Арсенал» (Очаків), «Алектор» (Очаків). Таким чином, за 17 турів ми здобули 14 перемог і 3 рази зіграли внічию. За 2 тури до кінця стали чемпіонами. Думаю, що поїдемо в Київ на фінал – є у нас така мета. Подивимося на чемпіонів інших областей.
До цього ми збиралися нерегулярно. Пару років їздили на Спартакіаду  України серед профспілок – там були срібними і двічі бронзовими призерами.
 
Що буде далі – життя покаже. Якщо буде стабільність на підприємстві і у країні, то будемо розвиватися далі – підбирати молодь, може навіть в першій лізі України грати. У нас в Херсоні є команда «Продексім », яка виступає в екстра-лізі, так що нам є з кого брати приклад.

 

- Тобто команда створилася тільки в минулому році і одразу заявилася в обласну екстра-лігу? 
- Так, одразу в найвищий дивізіон. Ми їздили на Спартакіаду у Коблеве, де посіли третє місце і переговорили з хлопцями, щоб заявитися в обласний чемпіонат. Директор підприємства Сергій Анатолійович Рибачок дав добро. Раз керівник згоден – значить вперед!
 
- Чи є якісь завдання на всеукраїнський фінал?
- Приїдемо і подивимося на інші команди, покажемо себе. Конкретних завдань немає. Подивимося по грі, тому що там, мабуть, і команди другої ліги будуть грати. Ми просто цей рік пробували – наче непогано виходить. Хлопці зігралися і настрій у них хороший. Подивимося як воно буде далі.
 
- Як оціните цьогорічний чемпіонат Херсонської області по ігровій і організаційній складовим?
- Як уже казав, перше коло склалося для нас непросто. Дебютну гру ми виграли у «Динамо-Заїра» - чемпіона позаминулого сезону, а у 2-му, 3-му і 4-му турі грали внічию зі «Стелсом», «Новомиколаївкою» і очаківсьим «Арсеналом», і програли всі ці ігри по пенальті. Після цього ми набрали хороший хід і в другому колі обіграли «Арсенал», який був на другому місці, з рахунком 6:1, «Стелс» - 3:0, «Динамо-Заїр» - 6:1.
 
Так що у другій половині сезону взагалі все було без проблем – хлопці спіймали кураж. Наша команда добре грає в пас, гравці індивідуально сильні і здатні витримувати високий темп. Чемпіонат у нас хороший – 5 ліг, 39 команд. Організація змагань мені сподобалася, тож голова ХОАФ молодець. Я, чесно кажучи, футзалом ніколи не займався, а колись грав у футбол. Мені вже не 40 років, а під 70, але з’явився інтерес до цього виду спорту.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.