ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Максим Павленко: «Я проти матчів плей-оф, бо команди, що не потрапили до вісімки, позбавлені ігрової практики на сім-вісім місяців»

Головний тренер "драконів" підбив підсумки "регулярки"


Минулого тижня завершився перший етап чемпіонату України з футзалу серед команд Favbet Екстра-ліги. Єдиний представник Прикарпаття у професійному футзалі – НФК «Ураган» – завершив регулярний чемпіонат на другій сходинці таблиці. Далі буде плей-оф. Про перипетії цього сезону Репортеру розповів головний тренер клубу Максим Павленко.

– Пане Максиме, регулярний чемпіонат позаду. Яку оцінку можете поставити команді?
– Враховуючи ті обставини, які були протягом першого кола (хвороба гравців, перенесення матчів), за регулярний чемпіонат команді ставлю тверду «четвірку» за п’ятибальною шкалою. Ми увійшли до плей-оф з другого місця, пропустивши вперед лише «Продексім», і вважаю, що на сьогодні перше місце херсонців на цьому етапі є об’єктивним та закономірним.

– Початок сезону складно занести команді в актив, адже втратили очки з суперниками з нижньої частини таблиці. З чим це пов’язано?
– На початку сезону нам було непросто. Два провідні гравці залишили команду, їм на зміну прийшли молоді гравці з «Урагану2-КФВ». Ми їм довіряємо сповна і будемо довіряти в майбутньому. Розуміли, що треба заново будувати зв’язки у четвірках, тож потрібно було трохи часу на адаптацію та втілення задумів. До того ж, як ви знаєте, влітку через спалах коронавірусу в нас не було підготовчого циклу, не провели жодного передсезонного матчу і не було змоги перевірити нові зв’язки у грі. Втрата очок на початку сезону зумовлена тим, що не вдалось досягнути стабільності у грі. Але далі в команди гартувався характер, і сформувався такий склад, який здатен досягати результатів.

– А от у другому колі команда здобула вісім перемог у дев’яти зустрічах. Завдяки чому вдалось досягти такого результату?
– Тут варто виділити кілька факторів. Найперше, нам вдалося вийти на стабільний тренувальний режим, наздогнати втрачене під час літнього міжсезоння. Також у другому колі левову частку ми провели вдома, а вдома й рідні стіни допомагають. Хоча варто пригадати складні поєдинки у Сумах (2:1) чи минулого тижня у Львові проти «Енергії» (1:0). Розуміли, що потрібно набирати «свої» очки і з цим завданням впоралися. Саме ці фактори дозволили стабільно виступити у другому колі чемпіонату.
 

– Який з матчів можете виділити на першому етапі?
– Для об’єктивної оцінки завжди потрібно порівнювати матчі проти команд з лідерських позицій, адже саме в іграх проти лідерів проявляються бійцівські якості гравців. З позитивної точки зору можу назвати недавню гру проти київського «ХІТа», яка була для нас ключовою в регулярному чемпіонаті. Напередодні матчу з прямим конкурентом за високі місця ми через хворобу втратили кількох основних виконавців, тож мали повне право перенести її на пізніший термін. Та ми готувались до цієї гри і зуміли наприкінці вирвати таку важливу перемогу (2:1 – ред.). Саме ця перемога стала відправним моментом у формуванні колективу, гартуванні характеру – ми довели, що можемо грати і перемагати навіть обмеженим складом, чого, на жаль, нам дуже не вистачало восени.

А з негативної точки зору можна пригадати матчі першого кола проти тих же «ХІТа» (2:7) та «Продексіма» (3:8) в гостях, де ми програли з великим рахунком. В Херсоні, ведучи у рахунку 3:1, ми дуже легко віддали ініціативу, дозволили зрівняти рахунок і в підсумку програли. Щодо гри з «ХІТом», то тут дещо інша ситуація. Кияни показали, як потрібно грати на перемогу з перших секунд і не дали нам навіть натяку на позитивний результат. Ці два матчі стоять окремо від інших, тому що були програні з великим рахунком. Я вважаю, що в обох протистояннях нам бракувало бійцівських якостей і розуміння на майданчику.

– Чемпіонат Екстра-ліги повернувся до формату проведення «І етап + серія плей-офф». Як ви ставитесь до такої формули?
– Особисто я проти матчів плей-оф. Поясню чому. Зараз надворі лютий, і команди, які не потрапили до заповітної вісімки, вже пішли у відпустку. З урахуванням вимоги УЄФА «один гравець – одна команда» вони позбавлені ігрової практики на добрих сім-вісім (!) місяців. Вважаю, що при плануванні проведення та затвердження формули чемпіонату на це потрібно зважати, адже багато молодих гравців довший час залишаються без ігрової практики. Звісно, економічна складова накладає свій відбиток на формулу проведення і рішення приймається в залежності від можливостей клубів.

– Особливістю проведення матчів плей-оф є те, що команді доведеться зіграти два дні поспіль. Чи скоректуєте підготовку, зважаючи на цей факт?
– До початку плей-оф залишається трохи більше місяця. Я, як і будь-який інший тренер, розумію, що проведення двох матчів поспіль вимагає відповідної функціональної підготовки гравців, коригування тренувального процесу. Фактично на відпочинок взагалі не буде часу, адже кожні вихідні будуть матчі і потрібно мати запас функціональних можливостей організму, щоб витримати такий графік і в цілому досягнути бажаного результату.

– У плей-оф «Ураган» зіграє проти новачка змагань – «Моноліт-Viva Cup». Як оціните майбутнього суперника?
– Харківський «Моноліт-Viva Cup» – це добротна команда, яка може створити проблеми на будь-якій стадії будь-якому супернику. Звісно, з повною серйозністю підходитимемо до матчів, тому що розуміємо – будь-яка недооцінка може коштувати місця у півфіналі турніру. До того ж, харківська команда являє собою сплав досвіду й молодості та має все, щоб показувати хороші результати. Будемо вивчати їхні сильні та слабкі сторони, щоб до матчів плей-оф підійти у всеозброєнні.

Джерело  Андрій МОКЛЯК, для газети РЕПОРТЕР

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.