Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 6 тур. Окта-трик Гірин, хет-трик 15-річної Чернюк і результативний пенальті СагайдачноїПервая лига Перша ліга 2021/22. 8 тур. По 3:5, по 3:6 – господарі у ролі жертвЧемпионат ЕвропыСборная Нидерландов на ЕВРО-2022: блогер, маркетолог, учитель экономики…Чемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей понедельника: Италия - Словения, Финляндия - КазахстанЮношеский футзалВизначено склад юнацької збірної України (U-19) на матчі проти БілорусіЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 5: Первая победа Украины, второй успех ПортугалииБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 14. LIVE!Чемпионат ЕвропыМихайло Зварич: «З такою самовідданістю і бійцівським характером ми можемо обіграти і португальців»Чемпионат ЕвропыЯрослав Лебідь: «З португальцями буде важко, але ми докладемо всіх зусиль, аби вийти з групи»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «У нас була мета — у першу чергу довести щось самим собі, залишитися в перегонах на Євро»ЧеркассыДанііл Чижик та Олексій Мальчик перейшли у «Черкасиобленерго»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна розтрощила СербіюЧемпионат ЕвропыКрістіян Чуєц відновить кар’єру у збірній Словенії, щоб допомогти команді на Євро-2022Футзал в миреЖіноча збірна Швеції оприлюднила склад на матчі з УкраїноюЧемпионат ЕвропыАнатолий Бадретдинов: «Антошкин всегда грозен на стандартах»Чемпионат ЕвропыАнатолий Смотрицкий: «Должны быть довольны, что отскочили со Словенией»Чемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей воскресенья: Сербия - Украина, Португалия - НидерландыЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Група А. Тур 2. Сербія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 4: Словакия дебютирует с крупного поражения, Хорватия сильнее ПольшиЖенский футзалКапітанка «Легіон-Університету» Яна Гайда залишає команду

Сергій Піддубний: «Ніяких виправдань не чекайте, ми спробуємо обіграти «Кардинал-Рівнестандарт»

Спортивний директорі гравець “Любарта” Сергій Піддубний про майбутнє кубкове протистояння з "Кардиналом Рівнестандартом"


Футзальний клуб “Любарт” вперше в своїй історії пробився до 1/8 фіналу Parimatch Кубку України. Князівський шлях до цієї стадії був доволі тернистим. В минулому році свій шанс ми втратили у серії пенальті, а в цьому ледь не поплатилися за надмірну впевненість за крок до мети. На щастя, цього не сталося. 

Вже 16 січня о 13:00 місцеві улюбленці зійдуться з четвертою командою Екстра-ліги “Кардиналом-Рівнестандартом”. За кілька днів до першого протистояння, спілкуємося з граючим спортивним директором “Любарта” Сергієм Піддубним, який чимало років своєї кар’єри віддав саме рівненському клубу. 

— “Любарт” розпочав сезон з двох несподіваних домашніх поразок “Енергії-2” та “In.IT”, але завершив рік виїзними розгромами згаданих львівських команд. Чому результати виявилися настільки різними? 
— Наш тренувальний процес до старту в чемпіонаті не був ідеальним, чимало травмованих гравців і як наслідок, ми підійшли до сезону не в найкращій формі та без оптимального складу. 

По ходу ми почали додавати. На мою думку, це відбулося завдяки тому, що команда стала більш професійною, ніж була до того. Ми почали працювати краще, травмовані виконавці повернулися до роботи, а ще до нас приєднався Роман Дацюк. Це все дало результат. 

— А як ви оцінюєте рівень Першої ліги? Чи виріс він у порівнянні з тим експериментальним форматом, в якому “Любарт” став чемпіоном? 
— Я думаю, що виріс, оскільки ми маємо багато відносно рівних між собою команд. Завдяки цьому усі колективи можуть прогресувати, а вболівальники спостерігають за боротьбою у кожній грі. 

— Після здобуття трофею Першої ліги у сезоні 2020-2021, увага до вашого клубу стала трішки посиленою, а очікування високими. Скажіть, чи відчувається якийсь моральний тиск, додаткова відповідальність?
— Я думаю, що не відчувається, оскільки ми постійно працюємо над психологічною складовою. Для нас важливо, щоб гравці виходили і відчували, що вони сильніші та стійкіші за суперника. Таке моральне налаштування допомагає нашим виконавцям прогресувати та здобувати характер переможця.

— Вдале завершення року підняло “Любарт” на третю сходинку групи “Захід”. Проте відставання від лідерів доволі суттєве: чотири очки до “Урагану-2” та п’ять очок до “Славути”. Наскільки складно буде вийти на першу сходинку та чи стоїть така ціль?
— Такої цілі у нас нема, але ми завжди хочемо вигравати. Для цього ми будемо прикладати максимум зусиль. Якщо справимося, то точно піднімемося вище третього місця, але головне завдання  пробитися у плей-оф. 

— Вперше в історії луцький футзальний клуб братиме участь в 1/8 фіналу Кубку України. Наскільки складно було добратися до цієї стадії? 
— Складно. Кубкові матчі завжди непрості. Але наш підхід до цього турніру був максимально професійним. Ми розбирали окремих гравців суперників, модель гри команди і це дало результат. Хоча в останньому матчі з “Human” ми ледь не поплатились, бо в якийсь момент подумали, що вже виграли. А хлопці з Дніпра - дуже хороший колектив. Мені сподобався їхній стиль гри, в дечому нам пощастило. Вони реально могли нас покарати.

— Суперником “Любарта” в 1/8 фіналу стане “Кардинал-Рівнестандарт”. І як на мене, це дуже сподобалося вболівальникам, оскільки такого дербі раніше не було. Разом із цим рівняни зараз на хорошому ходу, йдуть четвертими в Екстра-лізі. Що ви скажете про суперника? 
— “Кардинал”  добротна команда, яка перебуває на своєму місці. Безумовно, саме вони є беззаперечними фаворитами у нашій парі. Вони звикли до темпу Екстра-ліги, де швидкості трохи вищі. У них підібрані хороші гравці, там є люди, які ставали чемпіонами, вигравали кубки, виступали за збірну. Також там талановита молодь, яка захищає кольори юнацької збірної. У рівнян дуже хороше поєднання виконавців.

Але “андердоги” завжди мають шанс, особливо в кубкових баталіях. Для нас це хороша нагода перевірити себе, подивитися, що ми можемо зробити проти такого суперника. Наскільки ми готові до такого рівня. Щоправда, мене бентежить, що до цього матчу ми підходимо, маючи травмованих. Але в будь-якому разі ніяких виправдань не чекайте, ми спробуємо обіграти суперника.

— Усі знають, що “Кардинал”  це велика частина вашої ігрової та тренерської кар’єри. Чи є це кубкове протистояння для вас особливим? Та загалом, які у вас емоції перед недільною грою?
— Саме зараз ніяких емоцій нема. Відчуваю себе, як перед будь-яким матчем. Але, думаю, що коли ми будемо грати, особливо в Рівному, то емоції з’являться. Можливо додатковий заряд. Насправді, я радий, що нам випав сам “Кардинал-Рівнестандарт”. Не через те, що я там собі ім’я колись зробив. А тому, що це хороша команда Екстра-ліги, але з якою у нас є хоча б маленькі шанси при правильному підході. Бо, наприклад, з “ХІТом” “Ураганом” та “Продексімом” тягатися нам було б вкрай важко. Здолати їх у двох матчах було б нереально.

Джерело - ФК "Любарт"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.