Женский футзалВолодимир Колок: "Український жіночий футзал зараз тримається на одній людині"ВетераныКубок Украины «40+»: «прорыв» ТВД и победа «Черного моря»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 1. Покер Хамдамова и три сухих победы (обновляется)Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 1. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 1-го тура от futsalua.orgЭкстра-лигаЗа день до старту: "Ураган" - "Титан-Зоря". ПередмоваКубок Украины«Здвиг» та «Галицька Здоба» зіграють у Кубку УкраїниВетераныУ офісі АФУ відбулось жеребкування міжнародного турніру серед ветеранів у віковій категорії "40+"Международный футзалОфициально: Рикардиньо и Мовистар Интер продлили контракт до 2020 годаХмельницкийАсоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області запустила власний веб-сайтЭкстра-лигаВалерій Власович поповнив лави "Кардиналу-Рівне"Экстра-лигаПрорыв футзала на ТВ: два-три матча в каждом туре в прямом эфире!Экстра-лигаЯк «ХІТ» переміг «Продексім»: сюжет каналу «ПравдаТУТ»Экстра-лигаГазета «Західний кур'єр»: що сезон прийдешній нам готуєВетераныВетераны "50+", "60": чемпион новый, чемпион прежний!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Часть 2: старожилы, аутсайдер и дебютантЭкстра-лигаТаблиця переходів Екстра-ліги. Літо 2017Экстра-лигаВладислав Лисенко: «Продексім» більше помилявся, ніж ми»Экстра-лигаОлександр Косенко: «Це була справжня кубкова гра»Ассоциация футзала УкраиныСергій Владико: «Видно, що гравці та вболівальники скучили за грою»

"Conferences Futsal Cup": яким він буде!?


По трохи майбутній сезон у дитячо-юнацькому футзалі починає набувати все чіткіших обрисів. У травні представники клубів погодили концепцію майбутніх всеукраїнських змагань. Цьогоріч у юнацькому футзалі створений пілотний проект "Юнацької Екстра Ліги", що правда він охопить лише гравців не старших 16 років (тобто юнаків 2002 р.н.). Якщо ж ініціатива клубів-учасників а також сприяння АФУ дасть плідний результат то у майбутньому можна очікувати, що такий "екстраліговський" формат може мігрувати і на інші вікові групи юнаків.
 
В інших вікових групах принцип формату чемпіонатів України суттєво не змінився. Вимушені поправки торкнулися лише по відношенню до Центральної, Східної та Південої конференцій, які тепер будуть об'єднання в одну (так називатимемо її - ОБ'ЄДНАНОЮ). Причиною цього стало катастрофічна мала кількість команд а також велика відстань від міст-учасників чемпіонату.
 
Всі ці зміни однозначно були прийняті задля покращення рівня всеукраїнських дитячо-юнацьких змагань а також задля розумної економії саме у фінансовому факторі. Тільки тепер постає питання у якому ж форматі пройде наступний "Conferences Futsal Cup"? Турнір який став справжнім відкриттям на теренах нашої держави і якому аналогів не було до цього часу. Турнір який дав поштовх до процесу створення юнацьких збірних команд України з різних вікових категорій. Турнір завдяки якому й були створенні передумови участі наших команд у престижному міжнародному турнірі Montesilvano Futsal Cup- The page і на якому ті ж команди здобули вагомі перемоги...
 
Проте є здорове розуміння того, що під цей турнір Futsal Association of Ukraine / Асоціація футзалу України не буде кожного разу орендувати столичний Палац Спорту і тим більше стелити сучасне футзальне покриття. Це був вдалий збіг обставин коли проведення турніру співпало із проведенням відбіркових матчів збірної України.
 
Ще один із чинників який ускладнює проведення змагання це ОБ'ЄДНАНА Конференція. Для втілення того формату, що був у минулому розіграші слід цю конференцію штучно розділяти на три. Не думаю, що такий варіант отримає повноцінне схвалення у функціонерів але якщо його не зробити тоді сама концепція турніру і його потреба буде під питанням.
 
Що робити далі? Сьогодні ми по пробуємо розглянути можливі варіанти проведення наступного "Conferences Futsal Cup". Найбільш оптимальні як з організаційної складової так і з фінансової.
 
ВАРІАНТ 1.
Фінальна частина Кубка України
Співорганізація нашого турніру з іншими форумами чітко показало, що така співпраця як ніколи дає позитивний результат. Не тільки спортивна складова забезпечена та ще й психологічна (мотиваційна) буде на високому рівні адже для юнаків грати поряд з професіоналами, які спостерігають за твоїми діями це завжди піде на користь. Звичайно, що Україна не завжди буде приймати відбіркові матчі до чемпіонату Європи чи Світу, тому єдиним подібним форумом залишається Фінальна частина Кубку України.
 
ВАРІАНТ 2
Визначення місто-господаря турніру
Ідеальним містом для проведення такого турніру була б столиця нашої держави. Проте сьогодні орендні умови залів в Києві є одними із найбільш витратних в Україні. Для такого варіанту проведення турніру потрібна воля самої АФУ, яка й повинна забезпечити умови. Та чи буде ця воля!? Альтернативою Києву може бути одне із багатьох міст України. І бажано те яке потребує більшої популяризації футзалу. "Conferences Futsal Cup" міг б стати тим засобом пропоганди футзалу, у ті регіони де її потребують. Звичайно, що такий варіант знову потребує підтримки АФУ (в ідеалі оренда залу, суддівство та нагородження).
 
ВАРІАНТ 3
4 кола - 12 матчів - по 1 колу в кожній Конференції
А якщо б провести повноцінний чемпіонат? В чотири кола, у такому випадку кожна збірна проведе по 12 матчів протягом сезону. Одне коло (3 матчі) в одному з міст усіх чотирьох Конференціях. Дати можливість необмеженої заявки, що у свою чергу дасть відкритись більшій кількості гравців. Тільки при такому варіанті є одне питання? В які терміни проводити ці колові турніри? Адже щільність матчів в сезоні й так буде великою.
Як варіант за основу можна взяти офіційні вікна УЄФА для збірних. Національні та молодіжні збірні проводять свою підготовку та грають контрольні матчі а збірні Конференцій проводять свої. Однозначно при такому розвитку подій наш турнір стане масштабним проектом який змушений буде інтегруватись у план заходів ДЮК АФУ в наступних сезонах. Масштабність проекту веде за собою і більшу підтримку та вливання але на його користь стає й те, що інститут юнацьких збірних буде максимально адаптовуватися до офіційних вимог УЄФА.
Звичайно, що зважаючи на ситуацію у країні такий варіант є менш привабливим, проте у майбутньому його не слід відкидати.
"Conferences Futsal Cup" не повинен бути лише турніром, цей форум повинен стати ще й платформою для комунікації між тренерами. Семінари, конференції, засідання представників клубів повинні стати звичними при проведенні будь з яких наведених вище варіантів розіграшу даного турніру.
Що ж доля самого турніру в руках АФУ, керівник якої Сергій ВЛАДИКО неодноразово наголошував, що такі змагання потрібні нашому футзалі. Будемо надіятись, що "Conferences Futsal Cup" продовжить свою діяльність і даруватиме вболівальникам футзалу ще більші емоції.

Джерело - 
www.facebook.com/ConferencesFC

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.