БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Микола Микитюк: «Фактично в березневих протистояннях і вирішиться доля путівок на чемпіонат Європи»

Капітан "Урагану" Микола Микитюк розповів про мандрівку до Албанії, "десятку" голів та майбутні матчі проти Хорватії.


 Як в команді відреагували на звістку, що матч проти Данії не відбудеться?
 Скажімо так, всі відреагували негативно, адже хотіли грати і були налаштовані на поєдинок. Як відомо, ми мали з ними зіграти ще в грудні, але і тоді, і зараз так і не змогли зустрітись на футзальному майданчику. До того ж, виходило так, що команди інших груп вже зіграли один-два матчі, а ми жодного.

 Тренерському штабу довелось коригувати плани?
 Так, звісно, адже фактично отримали цілий тиждень, щоб якісно підготуватись до матчу з албанцями. Працювали в режимі дворазових тренувань, підтримували себе в тонусі та провели товариську гру проти збірної Запоріжжя, в якій перемогли 5:3. Також тактично розібрали сильні та слабкі сторони наших майбутніх суперників.

 Як пройшла мандрівка до Тирани?
 Будь-які міжнародні змагання проходять з дотриманням медичного протоколу УЄФА, тож мандрівка розпочалась у лабораторії  в п'ятницю у Києві ми здали тест на COVID-19, який, на щастя, у всіх хлопців виявився негативним. По прильоту до Тирани як перед тренуваннями, так і перед самою грою проводили температурний скринінг, перевіряли паспорт та наявність негативного тесту кожного учасника нашої делегації. У зв'язку з цим ми навіть не мали багато часу прогулятись містом, буквально встигли побувати лише в історичній частині столиці.

 Повернімося до гри. Як можеш оцінити матч?
 Звісно, оцінка може бути лише позитивною. Ми здобули три очки, змогли забити десять м'ячів. Нам вдалось перемогти за рахунок командної роботи і вдалих розіграшів стандартних положень, адже суперник вміє добре оборонятись. Тому намагались як стандартами, так і індивідуальними якостями та взаємодіями у "двійках" здобути позитивний результат.

 Албанці довели, що вміють дуже гостро контратакувати. Особливо, це було помітно у першому таймі. Чи очікували такої гри від суперника?
 Ми розбирали суперника, тож знали, що команда дуже мобільна і добре виходить в швидкі контратаки. Тому як тільки була якась втрата з нашого боку потрібно було дуже швидко повертатись і нейтралізувати їх випади. 

 У другому таймі, коли голи посипались один за одним, було бажання обов'язково зробити двозначним рахунок на табло?
 Скажу так, якщо є можливість забивати  її потрібно реалізовувати і не відкладати на "потім". Бо "потім" таких можливостей може і не бути.

 Наскільки важливо для команди було перемогти у першій грі єврокваліфікації?
 Завжди приємно починати будь-які змагання з позитивного результату. Ми не виняток  команда відчула впевненість у своїх силах, довела, що може грати і боротись за вихід на Євро. В наступних матчах робитимемо все, що від нас залежить, для виходу на континентальну першість. Адже іншого завдання, як пробитись до фінальної частини бути не може.

 Наступні матчі зіграємо проти основного конкурента за вихід на чемпіонат збірної Хорватії. Як можеш оцінити суперника?
 У Хорватії дуже хороша команда, складена з гравців, які мають високий рівень індивідуальної майстерності та грають в чемпіонатах Іспанії та Італії. Фактично, в березневих протистояннях і вирішиться доля путівок на чемпіонат Європи. Звісно, не потрібно недооцінювати і збірні Албанії та Данії, тож до кожного суперника будемо ставитись максимально сконцентровано. Зараз рівень футзалу зріс, команди, які раніше не "хапали зірок з неба", навчились як гостро атакувати, так і грамотно оборонятись. 

Джерело  Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.