Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в Одессе (обновляется)Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Международный футзал19.30 Примера. "Хаэн" - "Катгаз Энергия". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезона

Офіційний лист СК “СОКІЛ”

Резонансна подія навколо молодіжної збірної України, пов’язана з гравцями спортивного клубу «СОКІЛ», в черговий раз показало справжнє обличчя українського футзалу. Кишеньковий підбір виконавців, керованість тренера, цинічна брехня, відсутність відповідної кваліфікації – ось сучасні атрибути Асоціації футзалу України (АФУ)

Однак спершу, керівництво СК «СОКІЛ» в особі президента Гончара І.Я, почесного президента СК «СОКІЛ» Мирного О.Б хоче подякувати своїм гравцям за відданість клубу, за чоловічий характер і за непорушність стійких спортивних принципів.  Артур Подлюк, Ілля Бакінський, Богдан Кручек, Владислав Щербань: справжні професіонали і їх вчинок достойний поваги. СК «СОКІЛ» – це цінує. Молодці!

Вісім років футзальний клуб «Спортлідер+», а згодом його правонаступник спортивний «СОКІЛ» будували свою роботу з акцентом на підготовку молодого покоління. В останні роки ця стратегія почала давати свої плоди. В збірних України різного рівня ключові ролі відіграють наші гравці (Педяш, Бакінський, Щербань, Кручек, Зубик, Подлюк, Вербовий, Мельник, Ліпчинський).  Цей тернистий шлях вимагає великих фінансових, психологічних, кадрових зусиль і дякуючи Богу, нам вдалося організувати системну роботу без жодної сторонньої допомоги, в тому числі АФУ.

А тепер конкретно та по суті ситуації. В молодіжну збірну України було викликано П’ЯТЬ гравців СК «СОКІЛ». Після того, як були оголошений склад та підготовлені документи (закордонні паспорти та інші необхідні для поїздки речі) несподівано приходить повідомлення про те, що Зубика відмовляються брати до збірної. Четвірка, яка успішно показувала себе в останніх матчах, в тому числі в переможних іграх проти тих виконавців, які були викликані до збірної з інших клубів, виявилася в неповному складі. Після чого, пролунали публічні заяви в.о тренера Одегова про те, що він прихильник побудови гри по-блоково (1-2 чоловіки з різних клубів, які поєднанні в різних сполученнях в четвірках). Розуміючи, що для того, аби люди з різних клубів могли достойно представляти Україну в міжнародних зустрічах, потрібно мінімум місяць інтенсивної підготовки. Враховуючи те, що збори молодіжної збірної були всього лише два дні, ми розуміємо, що для нас честь прапора і честь країни не пустий звук. Враховуючи те, щоб збірні команди під керівництвом в.о тренера Одегова з 5 ігор виграли лише одну, ми, як керівництво клубу, поставили завдання перед нашими гравцями донести до в.о Одегова наші вимоги (так, саме вимоги враховуючи все вищевикладене) грати в трьох в одній четвірці, інакше вони не зможуть принести максимальну користь для збірної. В.о тренер Одегов і президент АФУ Владико публічно визнаючи силу наших гравців про що вони заявили в інтерв’ю, відкидаючи спортивний принцип комплектування команди, показово відправляють наших гравців додому. В результаті, постраждали молоді гравці, які не отримали міжнародного ігрового досвіду, інтереси молодіжної збірної з футзалу в цілому. А відповідальність за свої дії (відрахування гравців з збірної) похапцем перекладається на керівництво клубу, який відправив своїх гравці до збірної. Сумнівний виграш отримали Владико та в.о тренера Одегов, які на їх погляд показали «хто в домє хазяїн»

Наш клуб всією душею вболіваючи за збірні України з футзалу, задає низку питань:

  • чому рішення про відрахування гравців приймає президент АФУ, невже це його пряма компетенція?
  • чому людина без відповідної кваліфікації та ліцензії займає посаду тренера збірної, а згодом дозволяє собі давати брехливу оцінку чиїмось діям?
  • чому власні амбіції ставляться вище інтересів збірної?

Можливо, відповідне ставлення до гравців СК «СОКІЛ» через те, що займаючись підготовкою футзалістів, у нашого клубу не залишається вільного часу для того, щоб передавати кошти, наприклад,  як того вимагає тренер збірної U-15, який готовий за 400Є повести будь-якого гравця в складі збірної на міжнародні турніри? Чи причина в тому, що наш клуб має власну точку зору на ті процеси, що відбуваються в українському футзалі?

Наостанок, хочемо звернути Вашу увагу на те, що в.о тренер збірної Одегов, жодного разу не зателефонував ні Ковальчику, не президенту клубу, який делегував 4 гравців до складу молодіжної збірної. Мабуть, в.о тренер Одегов, не вважає за потрібне запитати в тренера СК «Сокіл» та президента клубу, як краще використати гравців в збірній, які їх сильні та слабкі сторони. Мабуть він вважає, що 1,5 дня, які відводяться на збори, йому, як спеціалісту вистачить. Шкода, що про це не знають, такі тренери, як Хосе Венансіо Лопес та інші тренери провідних світових збірних з футзалу, які постійно на контакті з тренерами клубів, які делегують навіть одного гравця в збірну, не кажучи вже про чотирьох.

Джерело - 
sokil.km.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.