ХарьковХарьков: итоги 6-го тура Кубка СК «ВИРТА» (обновляется,+видео)ЖитомирОн-лайн матчів другого туру Вищої ліги чемпіонату ЖитомираСумскаяВизначились перші чвертьфіналіcти Кубка Сергія КізєєваКиевВысшая лига Киева, на старт! Мнение участников чемпионатаОстальной мирБеларусь. 9-й тур (обновляется)Первая лига Перша ліга і Кубок України. 28-29 жовтня. Обзори, відео і післяматчеві коментаріХмельницкий«Сокіл-3» – володар Суперкубку Преміум-ліги сезону 2016/2017! (оновлюється)ОдессаОдессы, Высшая лига: интересно и неожиданноХмельницкийПреміум-ліга: відкриття сезону 2016/2017. LIVE!!!ОдессаЧемпионат Одессы. Премьер-лига. 1-й тур. ПревьюДнепрЧемпионат Днепра 2016-2017. Дивизион А. 2-й тур. Накануне битвы титановПервая лига Три з трьохХарьковХарківський футзал 2-й випуск 30 кубок ФК УніверЗапорожьеМатч за Суперкубок Запорожья по футзалуЭкстра-лига“Сокіл” – “ЛТК-ІнБев-НПУ” 5:3. ВідеооглядКубок УкраиныКубковий трилер під київським соусомПервая лига Павел Цыбенко: «Могли закончить игру уже в первом тайме»Первая лига «Эпицентр К Авангард» Одесса - «Эпицентр К Черновцы» 5:2. Блицкриг – в первом тайме, возвращение интриги – во втором.ЖитомирскаяУ Житомирі відбудеться Кубок України серед дітей 2008 р. н.КиевАнонс Второй Лиги чемпионата Киева. Повторит ли свою голевую феерию «Эверест» и другие матчи отчетного тура

Перша ліга. Анонс сезону 2016/17

Ось і дочекалися ми старту чемпіонату у другому за силою дивізіоні вітчизняного футзалу. Цьогорічна Перша ліга (ПЛ) втратила три свої найсильніші команди. Якщо у випадках з «ХІТом» і «Юні-Ламаном» все більш ніж добре, адже команди піднялися в Екстра-лігу, то втрата срібного призера минулого розіграшу «Манзани» стала доволі болісною. Втім, як розповів у своєму недавньому інтерв’ю начальник команди Микола Сергієнко, столичний клуб просто взяв паузу на «перезавантаження». Будемо на це сподіватися, адже і Перша, і Екстра-ліга не відмовляться від такого конкурентоздатного колективу. Крім трьох згаданих вище колективів, у новому сезоні ми також не побачимо хмельницький «Спортлідер-2», але тут все полягає в зовсім іншій площині. По-перше, клуб переформатувався і тепер буде називатися «Сокіл-2», по-друге, склад ще більше омолодився і, по-третє, було прийнято цілком логічне рішення «обкатуватися» у міських змаганнях.

На щастя, ці «пробоїни» у складі учасників вдалося частково нівелювати за рахунок новачків – одеського «Епіцентра К-Авангард» і чернівецького «Епіцентра К». Як бачимо, з семи учасників цьогорічної Першої ліги чотири команди представляють саме цю мережу будівельних гіпермаркетів. Тому немає нічого дивного в тому, що у футзальних кулуарах майбутню першість називають не інакше як чемпіонатом Епіцентрів. Правда нічого поганого в цьому немає, оскільки принциповість у цих матчів буде зашкалювати, та й можна тільки порадіти за компанію, яка з такою серйозністю займається розвитком футзалу. Тепер пройдемося по всім учасникам окремо.
 
Делівері (Одеса)
 

Після 4-го місця у дебютному минулому сезоні у складі одеситів сталася справжня кадрова революція з прицілом на омолодження складу. «Логістів» залишили Олександр Гірка-молодший («Юні-Ламан»), В’ячеслав Кобець, Валентин Цвелих і Олег Рудаков. На їхнє місце прийшла трійця зразка екстра-лігового «Лукаса» - Сергій Лапа, Євген Данилейко, Тарас Рибак (а залишили б Цвелих, то взагалі повний комплект був би), а також тріо одеситів – Андрій Лембер, Владислав Сніцар і Сергій Фадєєв. Таке поповнення прозоро натякає на те, що амбіції донеччано-одеситів мають бути значно вищі, ніж у минулому сезоні. Оригінальних ходів часів тренерства у севастопольському «ПФС» від Олега Безуглого у «Делівері» ми поки що не бачили, але все одно цікаво буде дивитися за побудовою нового колективу. Така масштабна перебудова у складі вимагає багато часу, тож підсумковий результат «логістів» буде залежати від того як швидко вони знайдуть спільну мову між собою. 
 
Епіцентр К3 (Київ)
 

Найіменитіший «Епіцентр» з усіх щороку ставить перед собою завдання перемогти у ПЛ, але кожного разу щось йде не так. Можливо  з 4-го підходу кияни зможуть сягнути вершини після провального минулого сезону. Допомогти їм у цьому мають екс-манзанівець Максим Івонко та Ільдар Макаєв (володар Кубка УЄФА-2008), який зробив річну перерву у професійній кар’єрі. Тут теж все має бути цікаво, бо все-таки коли ще побачиш володаря Кубка УЄФА у Першій лізі? Зіграний і збалансований склад у киян є, а, отже, якщо знову не навалиться епідемія травм чи ще щось подібне, то підопічні Олега Шайтанова мають боротися за «золото».
 
СумДУ (Суми)
 

Сумським студентам вдалося зберегти склад і його навіть поповнили свіжі «вступники» Ярослав Беліба і Данило Параконний. Втім, навряд чи Сергій Пєсоцький одразу буде робити на них ставку. Перед початком чемпіонату «студенти» виграли «Кубок ректора СумДУ», а також вперше за довгий час зуміли пройти попередній раунд Кубка України, вибивши сильний київський «RED», а тому входять у сезон з великими надіями.
 
Епіцентр К10 (Івано-Франківськ)
 

У франківській команді, як і минулим літом знову відбулося масове «переселення народів». Серед втрат особливий наголос зробимо на Романі Горбатому, який був «залізним» гравцем основного складу. Поповнення молоде і перспективне - Олег Барановський, який сходу вписався в ігровий ансамбль «будівельників», Сергій Іванців, Назарій Прокопів і Андрій Рябчун. Кістяк команди залишився на місці і можна бути впевненим, що команда з Прикарпаття попсує нерви фаворитам. Однак поки що не віриться, що франківці зможуть нав’язати їм боротьбу за найвищі місця.
 
Рятувальник (Ромни)
 

Склад «Рятувальника» порівняно з минулим сезоном змін не зазнав, а це означає, що підопічні граючого тренера Ігоря Салівона готові брати зіграністю і своїм нестандартним майданчиком. Команда вже встигла стати переможцем відкритого чемпіонату Сум, посісти третє місце у Кубку Ректора СумДУ і вилетіти з розіграшу Кубка України від «Епіцентра К3». Якщо молода друга четвірка зуміє гідно підтримати «основу», то на перших порах, коли інші команди шукатимуть ігрові зв’язки, роменчани можуть розраховувати на здобуття певної кількості очок. Проте в розрізі усього сезону боротися за найвищі місця «рятувальникам» буде вкрай складно.
 
Епіцентр К-Авангард (Одеса)     
 

Команда-новачок Першої ліги, але так її називати буде не зовсім правильно, оскільки, по-перше, вона заснована у далекому 2006 році, а, по-друге, більшість її гравців уже грала у складі іншого багаторічного учасника цих змагань – МФК «Одеса». Підготовка до дебютного сезону на такому рівні у одеситів велася з усією серйозністю. Спочатку Кубок Свободи з 5-м місцем в компанії екстра-лігівських колективів і білоруського «ВРЗ», а потім ще й перемога на «EPICENTR BROVARY OPEN CUP». Та й на трансферному ринку команда себе проявляла дуже активно. З тепер уже екстра-лігівського «Юні-Ламана» Павлу Ардакоському вдалося забрати добре йому знайомий дует Сергій Коваленко/Євген Свиридов, а ще ж прийшли Віталій Болтнєв, Дмитро Дрозд – коротко, з кадровим потенціалом все гаразд. Тому й не дивно, що команда з півдня України розглядається як один з фаворитів цьогорічної першості.
 
Епіцентр К (Чернівці)     
 

Ще одна команда-новачок, але у більш повному розумінні цього слова. Чернівчани тільки останніми роками більшою мірою перемкнулися з футболу на футзал, але вже мають чим похвалитися. Наприклад, перемогою у III Кубку Чорного моря серед команд групи компаній «Епіцентр» або ж повним комплектом нагород в обласному футзальному чемпіонаті. Команда показує симпатичну гру, але навряд чи чернівчани сходу зможуть розраховувати на високі результати. Чомусь здається, що цей сезон має піти на адаптацію колективу до нових умов. А глядачам радимо звернути увагу на головну надію «будівельників» в особі Андрія Беженара.

Андрій Гулій, futsalua.org

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.