Экстра-лигаУкраинаДмитрий Камеко: «Народ в России не понимает, что к нему относятся как к скоту»Экстра-лигаВ Україні запроваджено надзвичайний стан. Що зі спортом?Первая лига Перша ліга 2021/22. 10-11 тур. Група Захід. КІВС «Енергія-2» обігрує «Славуту», «Ураган-2-КФВ» зрівнюється з лідеромКубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/2022. 1/8 фіналу. LIVE!КазахстанАрнольд Кнауб: «Теперь тяжело»Ассоциация футзала УкраиныВідбулася позачергова конференція щодо реорганізації ГО «Асоціація футзалу України»ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 16-го тураПервая лига Перша ліга 2021/22. 10-11 тур. Група Схід. «SkyUp» підтверджує лідерство, «Comfort Life» закріплюється в четвірціЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 9 тур. «ЗХО-Тесла» повертає собі лідерство, а «Дніпро» наздоганяє «Будстар-НПУ»КазахстанКарлос Санс подписал контракт с «Кайратом»Первая лига «Інтеру » (Донецьк) – 15 років: вчора, сьогодні, завтраБразилияРанжел вернулся в БразилиюОдессаСергей Таранчук: «Один из португальцев плюнул в Иваняка, мы с Хурсовым сдержали Женю, иначе виновник домой бы не доехал»РоссияСергей Скорович: «После подписания нового контракта я буду заниматься своим любимым делом»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 18. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 11. LIVE!Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 20 тур. «Суми» закріплюються в зоні плей-оф, а «Viva Cup» піднімається на 4 місцеСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Початок збору перед Євро заплановано на 14 березня»Женский футзалОгляд зимового трансферного вікна у жіночому чемпіонаті України

Вища ліга (жінки) 2021/22. Історична перемога «Нового Львова», дві звитяги «Енергії» за два дні

11 – 12 лютого відбулись перенесені матчі Вищої ліги України з футзалу серед жіночих команд. Поєдинки відзначились вольовими рахунками та характером.

 

У п’ятницю, 10 лютого, у місті Лева сталась історична подія. Новостворений «Новий Львів» здобув свою першу перемогу в історії клубу. Львів’янки на «Боско Арені» приймали луцький «Легіон».

Господари хотіли взяти реванш за прикру виїзну поразку з рахунком 3:2. Що львівським футзалістками вдалось. Вони першими розмочили нулі на табло.

Ще до перерви господарки забили двічі, голами у синьо-рожевій футболці відзначились Кибиш та Матвіїшин. Натомість крапку у першому таймі поставили гості з Луцька. Один м’яч відквитала Денисюк – 3:1.

Після відпочинку команди не зупинились тішити своїх фанатів голами. Цікавий епізод став до екватора другої 20-хвилинки. З різницею у хвилину обидва клуби пробивали пенальті, які змінили цифри на табло. У складі львів’янок дубль оформила Матвіїшин, а у команді суперника своє прізвище у протокол зустрічі записала Кучко.
 

Крапку у матчі поставили господарки, які збільшили перевагу до трьох голів. У підсумку – 5:2 перші три очки «Нового Львова» у сезоні-2021/2022.

7 тур
Група 1
10 лютого
«Новий Львів» (Львів) – «Легіон-Університет» (Луцьк) 5:2 (3:1)
Голи:
Петрусевич, 3, 37, Кибиш, 15, Матвіїшин, 17, 27 (п) – Денисюк, 19, Кучко, 28 (п)
13:00. м. Львів, «Боско-Арена»
Арбітри: Б. Лепак, М. Бобак (обидва – Львів) 
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

У поєдинку сьомого туру чемпіонату України луцький "Легіон-Університет" на виїзді зустрічався з "Новим Львовом". Команда-суперник є дебютантом Вищої ліги, адже заснована лише цьогоріч. Матч відбувався в сучасному новозбудованому спортивному комплексі, з професійним паркетним покриттям. Для нашої команди дещо незвично було пристосуватися до більшого за розміром майданчика, що позначилося на якості гри в першому таймі. 

"Легіонерки" активно розпочали поєдинок, але рахунок відкрили саме львів’янки, голом від Катерини Іванович на 3-ій хвилині. Далі, гра довгий час проходила "у ритмі гойдалок": "Легіон-Університет" створював моменти завдяки контролю м’яча, а "Новий Львів" відповідав контратаками. Хороший шанс відзначитися після виходу віч-на-віч із воротарем мала Чернюк. Одну з атак, яка могла завершитися успіхом, львівська футзалістка зупинила брудним фолом. Усе ж, несподівано для лучанок, під кінець першого тайму, клуб зі Львова забив двічі. 

За три хвилини до перерви основна воротарка "Легіону" Яна Ярмольська зазнала пошкодження. На заміну вийшла дублерка Надія Матвійчук. Для 15-річної футзалістки це дебютна гра в чемпіонаті за першу команду клубу. Ще одна приємна подія – забитий м’яч іншої 15-річної футзалістки Владислави Денисюк. Дівчина вже вдруге відзначилася на рівні чемпіонату України. Вона та Юлія Худякова запресингували розігруючу гравчиню суперниць, змусивши її помилитися. Після цих дій шлях до воріт був відкритим і залишалося лише пробити повз воротарки, що і зробила Денисюк – 3:1.

У другому таймі команди обмінялися реалізованими пенальті. За лучанок забила Марія Кучко, якій також п'ятнадцять років. "Біло-сині" вкотре в сезоні показують чудову гру в другій половині гри, не даючи суперника контролювати м’яч. Свої моменти, на жаль, не використали Худякова, Чернюк та Юлія Сардачук. Натомість, команда пропустила вп’яте. У підсумку "Новий Львів" перемагає. Це перша перемога львівського клубу в сезоні та перша з часів заснування.             
Відзначимо певні позитивні зміни в складі лучанок. До основної обойми гравчинь під час сезону увійшли юні вихованки академії "Легіону" Анастасія Чернюк, Марія Кучко, Владислава Денисюк. Дівчата вже впливають на результат гри, а це означає, що волинський футзал має хороші перспективи.

Катерина ІВАНОВИЧ, капітанка "Новий Львів": 
"Задоволені перемогою, адже дуже старанно готувалися до цієї гри. Сама гра -  емоційна та динамічна. Були й помилки, і пропущені голи. Тим не менш, здобули три очки. Це історична перемога для нашого клубу! Символічно, що перша перемога ще й сталася на домашній арені. Для нас це надасть ще більше мотивації, щоби працювати далі".

Дмитро ГОЛОСКОКОВ, головний тренер "Легіон-Університет":
"В поразці є моя вина. Перед грою не дав команді емоційного налаштування, а більше уваги приділив тактичним діям. Можливо, якби дівчата вийшли більш зарядженими, то все пішло б за іншим сценарієм. Тактично ми переграли львів'янок, однак за налаштуванням - ні. А у футзалі потрібно грати не лише головою, а й серцем".  

Джерело - ЖФК "Легіон"

Два матчі – дві перемоги «Енергії»

11 лютого у Києві відбувся центральний матч між місцевою «Енергією» та харківською «ЗХО-Тесла». Вісім хвилин знадобилось командам, щоб відкрити рахунок у поєдинку.
Щось неймовірне на лінії воріт творили голкіперка киянок Терех. Вона неодноразово рятувала свою команду від пропущеного голу.

Першу загрозу біля володінь гостей створила Василюк, але з її ударом впоралась воротарка «ЗХО-Тесла».

На 8-й хвилині капітан «Енергії» Дехтяр взяла на себе ініціативу, перехопила м’яч, протягнула його з власної частини поля та легко пробила повз голкіперку суперника – 1:0.

Після пропущеного голу біля воріт господарок стало ще більш небезпечніше. Харків’янки створили чимало гостроти, але Терех був справжньою «супервумен» на воротах, Анастасія поралась із усіма ударами суперниць.

Киянки відповіли дальнім ударом, Сагайдачна перевела м’яч у поперечину, але все-таки зловила м’яч до рук.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги у рахунку «Енергії». Після відпочинку харків’янки зрівняли цифри на табло. На 24-й хвилині помилкою при передачі від Дехтяр скористалась Коваленко, яка забила перший гол «ЗХО-Тесла» у матчі – 1:1.

Переможний гол був забитий на 30-й хвилині. Дальній удар від Кліпаченко був заблокований суперницями. Але на цьому атака киянок не завершилась. М’яч відлетів під постріл Василюк, яка потужним ударом прошила сітку воріт гостей – 2:1.

Харків’янки кинули усі сили в атаку, щоб бодай привезти додому одне очко. Ціла агора моментів була біля воріт господарок. Але знову Терех продемонструвала свій клас. Киянки відповіли ударом Кліпаченко, але Сагайдачна не дала Анастасії збільшити перевагу господарок.

У підсумку – 2:1 вольова перемога «Енергії» у драматичному поєдинку проти «ЗХО-Тесла». Харківські футзалістки прикро поступились.

8 тур
Група 3
11 лютого
«Енергія-НУХТ» (Київ) – «Збірна Харківської області-Тесла» (Харків) 2:1 (1:0)
Голи:
Дехтяр, 8, Василюк, 30 – Коваленко, 24
13:30. м. Київ, СК НУХТ
Арбітри: Р. Гейло, Ю. Бабушкін (обидва – Біла Церква)  
Спостерігач арбітражу: В. Фролов (Київ) 
 


Вже 12 лютого «Енергія» провела свій другий матч за два дні. Цього разу киянки зіграли у Броварах проти «Бровари-Фенікс».

На 8-й хвилині Гнидюк розмочила нулі на табло. Вже у наступні 60 секунд Терех у підкаті відправила м’яч вже у порожні ворота команди з Броварів – 0:2.

Ще до перерви гості забили двічі, встановивши рахунок 0:4. Після відпочинку київські футзалістки продовжили забивати. На 26-й хвилині Терех ледь не оформила дубль, м’яч відлетів під удар Шевцової, яка забив п’ятий гол у ворота суперниць.
 

Протягом усього матчу киянки час від часу грали з п’ятим польовим. За рахунку 0:6 на користь «Енергії» господарки відквитали один м’яч. Київські футзалістки самі собі привезли гол у власні ворота.

Однак цей м’яч став єдиним для господарок у цій зустрічі. Крамна та Дехтяр поставили яскраву крапку у матчі. Слід відзначити гол капітана команди після цікавого розіграшу штрафного.

У підсумку – 1:8 розгромна перемога київської «Енергії». Звитяга дозволила киянкам вийти на перше місце у групі, випередивши «ЗХО-Тесла». Щоправда, харків’янки мають у своєму активі ще один незіграний матч. Між командами різниця у два очки.

8 тур
Група 3
12 лютого
«Бровари-Фенікс» (Бровари) – «Енергія-НУХТ» (Київ) 1:8 (0:4)
Голи:
Коноваленко, 31 – Гнидюк, 8, 13, Терех, 9, Крамна, 20, 35, 38, Шевцова, 26, Дехтяр, 37 
16:30. м. Бровари, БФСК
Арбітри: К. Гринь, В. Васильєв (обидва – Київська обл.)  
Спостерігач арбітражу: С. Єщенко (Київська обл.)
 


Також у першій групі відбулась гра між «Луганочкою» та «Багірою-ДЮСШ». Вже до третьої хвилини команди перестрілялись голами – 1:1.

На перерву з перевагою у рахунку 1:2 пішли гості з Лимана. Після відпочинку на фанатів чекали ще три голи від команд. Лиманський клуб дотиснув суперника на виїзді – 2:4.

Завдяки перемозі «Багіра-ДЮСШ» відірвалась якраз від «Луганочки» на три пункти у групі.
 
Софія Кулай

8 тур
Група 1
12 лютого
«Луганочка» (Луганська обл.) – «Багіра-ДЮСШ» (Лиман) 2:4 (1:2)
Голи:
Челомбитько, 3, 33  – Бундюк, 1, Барсова, 19, Говорова, 27, 39
Попередження: Тараба, 11 (Багіра-ДЮСШ)
10:00. смт. Пісочин, ФОК «Мобіль»
Арбітри: Ю. Воложенко-мол., Є. Карпенко (обидва – Харків)  
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)
«Луганочка»: Дубова — Уніченко (капітанка),Бенедик, Шостак, Мочалова – Горобець, Челомбитько, Тепла, Гавриш, Карпенко, Макаренко.

Поединок в Песочине против лиманской «Багиры» был для футболисток «Луганочки» был сродни финалу Кубка. Победа в нем давала возможность продолжить чемпионат Украины по футзалу среди женских команд первой лиги в главном финале, поражение отправляло команду в утешительный финал за 7-9 места. 
В сезоне 2021/2022 команды провели между собой уже три поединка — два на Кубок Украины и один в чемпионате страны. Одна победа на счету «Луганочки», две - «Багиры». Но в каждом из трех матчей хозяйки площадки отправляли в ворота соперниц исключительно по пять мячей. Дальнейшие события показали, что если бы традиция была соблюдена, «Луганочка» ушла бы с поля победительницей.

К своему самому важному матчу первенства луганчанки подошли в своем самом боевом составе. Из основных игроков отсутствовала только Анна Полищук. В составе «Багиры» появилась воскресшая из небытия бывший игрок «Луганочки» Алина Бундюк и оправилась от тяжелой травмы также игравшая ранее в "Луганочке" Елена Барсова. Кстати, все бывшие игроки луганской команды стали авторами голов в ворота «Луганочки». Не зря говорят, что против бывшего клуба футболисты играют с повышенной мотивацией. Помимо названных ранее, дублем отметилась и Екатерина Говорова.

Первый гол в матче состоялся уже на первой минуте. Его автором и стала Алина Бундюк, которая ранее заявляла об окончании своей футзальной карьеры. Но видно рано ей еще вешать футзалки на гвоздь. Ведь именно Алина и была лучшей в составе «Багиры» в этом матче.

Пропущенный ранний гол совершенно не смутил луганчанок. И они стали воплощать в жизнь все тактические задумки тренерского штаба на игру. Другое дело, что при последнем ударе каждый раз что-то шло не так. Все выходы три в один, розыгрыши стандартных ситуаций, дальние удары по воротам завершались либо сейвами вратаря «Багиры», либо мяч попадал в штангу. В первом тайме штанга спасала ворота гостий четыре раза.
Лишь однажды «Луганочкам» удался розыгрыш штрафного. И Богдана Челомбитько прямым ударом со штрафного с невероятно острого угла поразила ближний угол ворот «Багиры». И вот когда казалось, что команды уйдут на перерыв при ничейном счете, блеснула мастерством Елена Барсова.

Но уже на первой секунде второго тайма «Луганочка» должна была сравнять счет. Фирменный розыгрыш начального удара, который завершился точным ударом в игре против ЖФК «Синельниково», в этот раз Маргарита Мочалова завершила...опять же ударом в штангу. И еще трижды до конца матча штанга играла на стороне «Багиры». Но нужно отдать должное и вратарю «Луганочки». Прибавляющая от игры к игре Мария Дубовая, творила во втором тайме чудеса вратарского искусства. Но и ей не удалось справиться с ударом Екатерины Говоровой, когда счет стал 1:3.

После этого «Луганочка» заперла соперниц на их половине. Богдана Челомбитько не использовала классический выход один на один, но тут же забила неимоверным ударом головой. Все шло к тому, что луганчанки сравняют счет. Но за полторы минуты до конца матча получили в ответ контратаку, вновь завершившуюся голом Екатерины Говоровой. Луганчанки по инерции продолжили атаковать, но было уже ясно, что «Багира»  своего не упустит. Обиднейшее поражение. «Луганочка» владела преимуществом, играла первым номером, проводила разящие атаки, но реализация моментов оставляла желать лучшего. В итоге — 2:4. И теперь команде остается громко хлопнуть дверью, обыграв лидера группы харьковскую «MEZZO» в заключительной игре группового этапа.

Источник - ПЖФК Луганочка

Група 2
1 тур
6 лютого

«Дніпро» (Черкаси) – «Легіон-Університет» (Луцьк) – 7:4
Голи:
Мигаль (14, 14, 18), Завгородня (20), Кулаженко (25), Юрасова (31), Дячук (39) – Чернюк (2, 22, 26), Сардачук (34)
Попередження: Мигаль (21) – Холодько (14), Редька (17)
На 20-й хвилині Юрасова («Дніпро») не реалізувала 10-метровий
 

Група 2
6 тур
5 лютого
ДЮСШ №1-Збірна Хмельницького (Хмельницький) – «Будстар-НПУ» (Київ) – 2:9
Голи:
Сухоряба (8), Шелест (8) – М. Васковець (3, 21), Дятел (4, 34), Воловенко (5), Ковшик (9), Скибіна (17), Ховайло (24 – автогол), Дрозд (34)



Група 1
7 тур
Луганочка (Луганська обл.) – Кобра (Білокуракине) – 5:0
  технічна перемога

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.