ВинницкаяУ Вінниці відбувся Всеукраїнський дитячий фестиваль футзалуДетиШкільна футзальна ліга Хмельницького: лідери синхронно перемагаютьВетераныЧемпионат Украины "40+". Второй этап: кто не поедет весной в Одессу?Аматоры Александр Юзик: «Олимпия+: всегда надо стремиться к вершине Олимпа»Экстра-лигаМаксим Войток: "В моей жизни образование очень тесно связано с футбольной карьерой"Хмельницкая“Тижневик Преміум-ліги”. Випуск 14 ЛуцкАМФВ. Огляд 1/4 фіналу чемпіонату Волині за абсолютного чемпіонаЧеркасскаяЧеркащина. Символічні збірні першого дня фінального етапу чемпіонату областіВолынскаяВолинь. Половина – на вилітКиевКиев. Сборная 12 тура Высшей лиги. Бенефис имени «SKIDKA»Ивано-Франковская«Кубок НФК «Ураган». Новини з райцентрів. Частина 1КиевКиев. Первая лига. «Пари-матч» вырывает победу у «Банкиров», «Джуниорс» идет без потерь, а также первые очки «Здоровенькі були» в сезонеСумыСумы: ничья в матче лидеровЧеркасскаяЧеркащина. Всі голи першого дня фінального етапу чемпіонату області+ТОП-5ХмельницкийПреміум-ліга: перемінні успіхи фаворитів на старті плей-офф у дивізіоні 1 (+відео)ВинницкаяФутбольний тиждень Випуск 233ЗапорожьеЗапорожье, Премьер-лига. 15-й тур. ОбзорыЛьвовскаяВідкритий Кубок Львівщини. «Нові Імена» зіграють у «Кубку Надії», «Галицька Здоба-2» пройшла «Кордон»КропивницкийОлексій Коваленко - про футзал у Кропівницькому і областіКиевКиев. Обзор 11 тура Высшей лиги. Команды идут плотно

Житомир: несподіванка від "Форци"


Дебютант Вищої ліги ФзК “Форца” категорично проти повертатися до першої ліги, а тому у 15-му турі команда завдала болючої й водночас сенсаційної поразки “Візажу” 4:0. Свій матч виграв і головний конкурент “Форци” в боротьбі за збереження прописки у Вищій лізі “Грантех-Галант”. На відміну від матчу першого кола, цього разу об’єднана команда втримала перемогу над “Коростенем”. У іншому матчі туру “Медик” з усіх сил намагався протистояти ФК “Атлет-Житомир”, та у цій дуелі обійшлося без сенсацій – перемога “атлетів” з рахунком 3:0. Що ж до турнірного становища команд, то якщо з топ-3 практично все зрозуміло, то остаточний розподіл 5-8 місць в турнірній таблиці буде відомо лише по завершенні заключного туру.
 

Кращі бомбардири

Литвиновський Сергій (ФК «Атлет-Житомир») – 13 голів

Романенко Максим (Медик) – 11 голів

Біляченко Олександр (ФК «Атлет-Житомир»), Слюсар Сергій (Енергія), Скорода Олексій (Коростень) – по 10 голів

Єлісєєв Олександр (Енергія), Левченко Олександр, Саківський Євген (ФК «ІнБев-Полісся»), Куделькін Дмитро (ФК «Атлет-Житомир») – по 9 голів

Яблонько Євген (ФК «ІнБев-Полісся»), Тищенко Микита (ФК «Атлет-Житомир»), Ковпак Іван (ФзК «Форца») – по 8 голів

«Грантех-Галант» – «Коростень» 2:1 (2:0)

Голи: Островський 8; Білошицький 17; – Скорода 40;

Попередження: Шмайхель, Галетко – немає

На стартовому відрізку матчу найчастіше воротам коростенців докучав Яворський, однак жоден із своїх моментів Денис у гол так і не перетворив. Тим часом інший Денис – Островський підкараулив помилку суперника і пострілом з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок у матчі. Коростенці одразу ж взялися виправляти ситуацію, захопили ініціативу і… пропустили. Гравці «Грантех-Галанту» дочекалися свого шансу й наприкінці тайму Білошицький зумів переправити круглого у ворота – 2:0.

Подібно до першої половини гри, у дебюті другої Яворський знову мав свій шанс і знову його змарнував, цього разу Денис не реалізував свій вихід віч-на-віч. У схожій ситуації схибив і коростенець Черепанський. З такою проблемою стикнувся не лише Ігор, а і його одноклубники, які раз за разом марнували свої нагоди. «Коростень» атакував не покладаючи рук, а тому гравці «Грантех-Галанту» грали від оборони й вичікували шансу на контр-атаки. На їх вістрі найчастіше традиційно опинявся Яворський, та рахунок попри всі старання Дениса та його партнерів залишався незмінним. В надії переломити хід матчу коростенці пішли грати з п’ятим польовим і хоча Скорода за декілька секунд до фінальної сирени заштовхав м’яча у ворота, двічі до цього «Коростень» від вірного голу рятувала стійка. У підсумку 2:1 – «Грантех-Галант» продовжує боротися з «Форцою» за виживання.

ФК «Атлет-Житомир» – «Медик» 3:0 (2:0)

Голи: Тищенко 10; Куделькін 12; Коваль 40;

Попередження: Тищенко – Могильницький

ФзК «Форца» – СК «Візаж» 4:0 (0:0)

Голи: Меліченко 31; Ковпак 31; Дзінгілевський 34; Савчин 34;

Попередження: Бушило – Омелянчук

Перший гольовий момент у матчі створили господарі: Іванов опинився один на один із воротарем «Візажу» Зорніком, та переграти Вадима не зумів. Згодом голкіпер гостів регулярно був змушений вступати у гру, причому Вадим займався не лише порятунком власних воріт, а й часто підключався до атак своєї команди. Однак, така тактика бажаного результату не дала, а тому на перерву команди пішли за «сухої» нічиєї.

Хоча на початку другого тайму гравці «Візажу» контролювали гру, знову мало не пропустили: удару Дзюби не вистачило лічених сантиметрів, а Дзінгілевський не встигнув замкнути фланговий простріл. Гравці «Форци» нічим не поступатися більш іменитому супернику і всередині тайму нарешті втілили свої старання одразу у два голи, авторами яких з різницею у декілька секунд стали Меліченко та Ковпак. Однак «Форца» не зупинилась на досягнутому і за три хвилини Дзінгілевський та Савчин по черзі приголомшили суперника ще двома голами. За час, що залишався до фінального свистка, футзалісти Лясковського так і не зуміли оговтатись – поразка 4:0, яка втім жодним чином не вплинула на турнірне становище «Візажу».
 

Друга поспіль втрата очок “Водоліями” коштувала команді першої сходинки в турнірній таблиці, звідки їх посунув “Персей”. Цього разу “Водолії” розписали результативну нічию 3:3 з “Батьківщиною Молодою”, а “Персей” здолав олевське “Штурм-Полісся”. Інший лідер першої ліги “ГазМяс” у звітному турі розгромив “Кіфу” і наразі у першій лізі двовладдя: “Персей” і “ГазМяс” мають у своєму активі по 26 очок, на один пункт менше і третя позиція у “Водоліїв”. Не менш заплутана ситуація всередині турнірної таблиці, де боротьба за призові місця у самому розпалі, а кожен набраний чи втрачений заліковий бал кардинально міняє розстановку сил. Інтриги до турнірної боротьби додали і результати звітного туру: несподівана поразка “Квари” 5:1 у матчі з “Штурм-Полісся” й вольова перемога “Штурму” над ФК “ІнБев-Полісся-2”.

Кращі бомбардири

Дорош Олександр (Персей) – 20 голів

Безверхий Вадим (Водолії) – 15 голів

Тимощук Роман (ХСК «Кіфа») – 12 голів

Тарасюк Андрій (Водолії) – 11 голів

Овчаров Дмитро (ХСК «Кіфа»), Михайленко Євген (ГазМяс), Горбачевський Ігор (Квара) – по 10 голів

Самчик Антон, Контефт Андрій (Персей), Пивовар Кирило (ФзК «Штурм»), Левчук Олександр (Водолії), Скомський Віталій (ХСК «Кіфа») – по 9 голів

Бенедицький Віталій, Березовський Володимир (ФК “ІнБев-Полісся-2”),  Охріменко Максим (Батьківщина Молода) – по 8 голів

ХСК «Кіфа» – «ГазМяс» 1:9 (1:4)

Голи: Тимощук 10; – Михайленко 2, 11; Невмержицький 4; Короткий 7, 39; Мороз 31; Бондарець 34; Селюченко 38; Циба К. 38;

Попередження: немає – Романюк

У звітному матчі запахло розгромом уже на сьомій хвилині. До цього часу у ворота «Кіфи» влетіло три м’ячі, авторами яких стали Михайленко, Невмержицький та Короткий. Такий традиційний початок матчу для «Кіфи» змінився традиційною спробою камбеку, початок якому поклав Тимощук. Однак гості одразу ж придушили всі спроби суперника, внаслідок чого Михайленко в наступній атаці відправив у ворота господарів четвертий м’яч. Після цього гравці «ГазМясу» заспокоїлись й ігрова ініціатива поступово перейшла до футзалістів «Кіфи», але як не старалися господарі, у першому таймі більше не забили.

У другій половині матчу гравці «Кіфи» з подвійним завзяттям взялися атакувати ворота суперника, та нікому не вдалося пробити воротаря «ГазМясу» Бондарця, який «тягнув» усе, що летіло в його ворота. Не змінила ситуацію навіть гра господарів у п’ять польових, що дозволило Морозу відправити у ворота суперника п’ятий гол. Та на цьому помилки у захисті «Кіфи» не закінчились, що призвело ще до чотирьох м’ячів у виконанні футзалістів «ГазМясу», серед яких знайшлося місце і влучному пострілу голкіпера Бондарця – 9:1.

«Штурм-Полісся» – «Квара» 5:1 (1:0)

Голи: Новак 18; Бобровнік 29, 37, 39; Пронік 34; – Горбачевський 32;

Попередження: Пронік – немає

Житомиряни уже в першій атаці могли відкривати рахунок у матчі, але підступний постріл Ляшевича зупинила поперечка. Гравці «Квари» і в подальшому частіше загрожували воротам суперника, та попри це забити такий бажаний гол житомирянам ніяк не вдавалося. Натомість чим ближчим був свисток на перерву, тим настирніше очевчани грали в атаці й наприкінці тайму організували «гол в роздягальню» зусиллями Новака. А будь номінальні господарі влучнішими, ще до перерви могли збільшити кількість своїх забитих голів.

Свій план відігратися «Квара» планувала втілити у життя у другому таймі, у самому дебюті якого мало не пропустила вдруге – за житомирян зіграла стійка. Опісля команди по черзі обмінювалися нереалізованими гольовими моментами, один із яких все ж використав гравець «Штурм-Полісся» Бобровнік. Футзалісти «Квари» продовжували марнувати свої нагоди, тоді як олевчани продовжили забивати, третій гол на рахунку Проніка. Нарешті відквитати один м’яч зумів Горбачевський, на що олевчани відповіли двома влучними пострілами Бобровніка, який у підсумку оформив хет-трик.

«Персей» – «Штурм-Полісся» 7:3 (3:0)

Голи: Дорош 1, 33; Контефт 13, 18, 37; Остапенко 29; Долінний 40; – Сорока Я. 26; Новак 34; Бобровнік 39;

Попередження: немає

Кращий бомбардир першої ліги Олександр Дорош продовжив покращувати свої статистичні показники і у матчі з «Штурм-Полісся». Олександр уже на стартовій хвилині протистояння відкрив рахунок, невдовзі Контефт подвоїв перевагу своєї команди, а згодом Андрій став автором і третього взяття воріт. Щодо олевчан, то гості ще у першому таймі награли мінімум на один гол, та через проблеми з реалізацією усі свої моменти змарнували.

Більш серйозно за справу гравці «Штурм-Полісся» взялися у другому таймі. Так Ярослав Сорока на 26-й хвилині відквитав один м’яч, та попри чималу кількість створених гольових нагод біля воріт «Персея», скоротити розрив у рахунку олевчанам ніяк не вдавалося. До всього гості ще й двічі пропустили від Остапенка та Дороша. Свої голи гравці «Штурм-Полісся» все ж забили, їх авторами стали Новак та Бобровнік. Натомість «Персей» теж свою норму забитих м’ячів виконав сповна – 7:3 перемога «Персея».

ФзК «Штурм» – ФК «ІнБев-Полісся-2» 2:1 (0:0)

Голи: Красновський 21, 37; – Кожанов 31;

Попередження: немає – Шкуратюк, Горносталь

Опоненти жваво почали матч і з самого початку побігли забивати голи. І все б добре, якби не впевнена гра воротарів та проблеми з реалізацією, через які увесь перший тайм на табло світилися нулі. Найактивнішими у складі гостів були Гринь та Горносталь, тоді як у складі «Штурму» у центрі уваги регулярно опинявся Красновський.

У другому таймі вболівальники нарешті стали свідками голу, на жаль для групи фанатів «ІнБев-Полісся-2» він влетів у ворота їх команди. Гості додали в активності й змарнувавши декілька 100-відсоткових нагод нарешті забили: гравці «Штурму» не змогли завадити Кожанову завдати прицільного пострілу. На майданчику продовжилась обопільно атакуюча гра, щоправда небезпечних моментів уже було куди менше. Тим не менше саме один із них гравець «Штурму» Красновський перетворив у гол. Сталося це на 37-й хвилині й часу на порятунок у гостів залишалось небагато. Тому футзалісти Крота чи не одразу пішли грати з п’ятим польовим, однак попри всі старання нічию не врятували – поразка 2:1.

«Водолії» – «Батьківщина Молода» 3:3 (2:0)

Голи: Данюк 7; Северенчук 11, 29; – Чайківський 22; Герасимчук 30; Виговський 36;

Попередження: Грищенко – Лісовський, Пугаков

Хто зна як би розгорталися події у звітному матчі, реалізуй гравці «Батьківщини Молодої» бодай одну зі своїх можливостей на стартовому відрізку гри. Таку активність суперника охолодив красень-гол Данюка, чий дальній постріл зняв павутиння з дев’ятки воріт гостів. А поки футзалісти «Батьківщини Молодої» вигадували новий план, Северенчук подвоїв перевагу своєї команди. Хоча і часу на те, щоб переломити хід матчу у гостів було вдосталь, вони вирішили кинути всі сили на другий тайм, дозволивши супернику піти на перерву з перевагою у два м’ячі.

Подібно до попереднього матчу туру, у другому таймі гравці «Батьківщини Молодої» також долучилися до акції «забий швидкий гол», її учасником став Чайківський. А от у «Водоліїв» збився приціл: потужний постріл Данюка зупинила стійка, а Грищенко не реалізував вихід віч-на-віч. Як треба реалізовувати моменти одноклубникам показав Северенчук, який згодом оформив дубль. Цього разу відповідь «Батьківщини Молодої» теж не змусила себе довго чекати і Герасимчук за хвилину знову звів відставання своєї команди до мінімуму. Гості завелись, перехопили ініціативу й затисли «Водоліїв» на власній половині майданчика, втім зрівняти рахунок футзалістам «Батьківщини Молодої» ніяк не вдавалося. Так тривало до 36-ї хвилини, поки за справу не взявся Виговський, який дальнім пострілом поцілив точно в кут воріт господарів. На більше Володимиру і його одноклубникам сил не вистачило, як і  «Водоліям» – бойова нічия 3:3.
 


Джерело - futsal.zt.ua

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.