ВинницкаяВінниця отримала нових володарів КубківАматорыВторая лига. МКВ - АРПИ 1:2. Когда результат в гостях лучше, чем домаДнепровскаяДнепр. Дивизион А. 18-й тур. ОнлайнЛьвовЧемпіонат Львівщини. «Гранд-Галичина» гримнула дверима АматорыДруга ліга України. Визначились учасники чвертьфіналів ЛьвовскаяВідкритий Кубок Львівщини. «ЛЮ-Верест» - третій півфіналіст турніруВсеукраинский финал АФЛУВсеукраинский финал АФЛУ-2017: 24 чемпиона и два золотых матчаВетераныЧУ серед ветеранів. Онлайн вирішальних матчівПервая лига Перша ліга України. «СумДУ» і «Делівері» повели у своїх серіяхКиевКиев. Анонс Второй лиги. «Айтишное дерби» и другие матчи уик-ендаЗакарпатскаяУжгород. Анонс фіналів УФЛКиевКиев. Анонс Первой лиги. Матчи, которые по накалу, не уступят даже Лиге Чемпионов!КиевКиев. Анонс доигровок Высшей лиги. Итоговое расположениеЛьвовскаяКубок Надії. «Географи» пройшли «Електрон»ВетераныЧУ серед ветеранів. Календар та результати 16-18 березняДевушкиДівчата зі Славутича стала чемпіонками України серед команд 2002-2003 р.н.ДетиТоп-8 кращих голів фінального етапу чемпіонату України серед юнаків 2002-2003 р.нХмельницкаяХмельниччина. Преміум-ліга. Символічні збірні заключних матчів 1/2 фіналу плей-оффЭкстра-лигаВалерій Легчанов: "В "Енергії" всі хочуть виграти чемпіонат" Черкасская Символічна збірна Першої ліги Чемпіонату Черкаської області

Чемпіонат України з футзалу серед ВНЗ стартує наприкінці листопада

У Будинку футболу відбулася нарада, присвячена старту нового чемпіонату України з футзалу серед ВНЗ. Нагадаємо, що цей чемпіонат проходить під егідою Всеукраїнської футбольної Асоціації студентів та Асоціації футзалу України. На жаль, через певні причини не всі представники Вищих навчальних закладів змогли приїхати на цей захід. Але, як повідомив спеціаліст ВФАС Юрій Кондратьєв, він постійно знаходиться на зв’язку з усіма потенційними учасниками чемпіонату України.

Під час засідання був визначений формат нового сезону. Так, планується, що перший етап чемпіонату України серед ВНЗ пройде у чотирьох конференціях: Західній, Північній, Центральний та Східній. Зокрема, у Західній конференції братимуть участь команди з Івано-Франківської та Львівської областей, а також Волинська область (мається на увазі команда Східно-Європейського Національного університету, який дебютує у змаганнях). Окрім того, ведуться розмови про участь команд з Тернополя та Кам’янця-Подільського. У Північній конференції гратимуть представники Києва, Черкас, Чернігова (дебютанти змагань), а також, можливо, Житомира (стосовно представників від цього міста ще йдуть перемовини). Центральну конференцію представлятимуть команди з Дніпра, Кривого Рога, Запоріжжя і, можливо, з Миколаєва, який може додатись у разі відсутності команд з Півдня України. Що стосується Східної конференції, то там гратимуть команди з Харкова, Полтави та Сум.
 

Загалом планується, що у кожній конференції максимальна кількість команд сягатиме шести команд. Якщо буде більша кількість учасників, то конференція буде розділена на дві підгрупи, у яких спочатку будуть зіграні матчі по двоколовій системі («дім – виїзд»), а потім – «внутрішній» плей-офф, переможці якого вийдуть до наступного етапу. Якщо кількість учасників не буде перевищувати ліміт, то у кожній конференції будуть зіграні матчі по двоколовій системі («дім-виїзд»), а потім – плей-офф. Сам раунд плей-офф буде проходити за територіальною ознакою: Захід – Північ, Центр – Схід. А потім переможці плей-офф вийдуть до «Фіналу чотирьох», який прийматиме одна з команд-фіналістів. Старт чемпіонату запланований на 29 листопада – 1 грудня 2016 року. Завершити сезон планується у березні 2017 року. Перше коло чемпіонату буде зіграно до кінця грудня 2016 року, а друге коло – у лютому 2017 року. Раунд плей-офф та «Фінал чотирьох» будуть зіграні у березні наступного року. Вже найближчим часом стане відома кількість команд-учасниць чемпіонату в цілому та у конференціях – зокрема.

Після закінчення засідання прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася зі спеціалістом ВФАС Юрієм Кондратьєвим щодо підсумків засідання та планів на сезон.

- Які підсумки нинішньої наради, присвяченої старту нового студентського футзального сезону?
- В принципі, підсумки хороші. Ми побачили представників двох нових команд-учасниць, які стартують. На жаль, багато хто з представників команд ВНЗ не зміг приїхати, оскільки їм не змогли оплатити дорогу в дві сторони. Али ми знаходимося на зв’язку, тому знаємо, хто готовий грати у цьому сезоні. Є кілька дебютантів, є команди, які деякий час не брали участь у змаганнях, але тепер вирішили повернутись. На жаль, у цьому сезоні ми, скоріше за все, не зможемо побачити деякі команди – такі, як, наприклад, команда Дніпропетровскької фінансової академії. Цей Вищий навчальний заклад об’єднався з Університетом митної справи. У цього об’єднаного ВНЗ ректор, на жаль, не полюбляє футзал, тому участь команди від цього закладу під великим питанням. На жаль, у багатьох ВНЗ є така ситуація, що є, наприклад, зали, є команди, які хотять брати участь у чемпіонаті України, але ректорам та іншим керівникам це не цікаво. Або є і така ситуація, як в одному університеті (не буду казати, у якому): є зал, але на ньому категорично забороняють грати у футзал, боячись, що він (тобто, зал) буде пошкоджений. Натомість, цей зал здається в оренду, наприклад, для тенісу. Є ще один момент, який теж неможливо не згадати. Деякі університети, чиї футзальні команди грають у чемпіонатах України серед ВНЗ, на початку грудня закінчують навчальний процес і повертаються до навчання аж у лютому. І звідси виходить, що студентським командам фактично ніде грати домашні матчі. А ми хочемо зробити так, щоб студенти, представники ректорату приходили на матчі та дивились на свою команду, на своїх студентів, друзів. Тому, виникають такі незручні та неприємні моменти. Але ми будемо якось робити так, щоб пробити цю «стіну» та звести ці неприємні моменти до мінімуму.

- Під егідою ВФАС та АФУ проходить лише чоловічий чемпіонат України серед ВНЗ. Чому немає чогось подібного серед дівчат?
- Тут все просто: тому що всі ці дівчата грають у чемпіонаті України у Вищій та Першій лігах. Тому, зайвий раз їх зводити у очних протистояннях немає сенсу.

- У цьому сезоні ми побачимо дебют студентської команди івано-франківського «Урагану». Як наразі йде справа щодо залучення студентських команд, щоб вони входили до структури команд Екстра-ліги?
- Перш за все, хочу сказати, що «Ураган» знаходиться на правильному шляху свого розвитку. У них зараз так будується вертикаль, що є вже Академія, також команда у Коледжі фізвиховання, а тепер випускники КФВ можуть сміливо вступати до Прикарпатського національного університету. І це дасть можливість «Урагану» вбити двох зайців: по-перше – вихованці клубу зможуть отримати гідну освіту, а по-друге – вони матимуть ігрову практику, гратимуть у всеукраїнських змаганнях і будуть «на олівці» у тренерського штабу головної команди «Урагану». Але, на жаль, не всі клуби Екстра-ліги та Першої ліги бажають йти цим шляхом. Наприклад, у «Енергії» тільки зараз почали співпрацювати з ЛДУФК, щоб на базі цього університету робити молодіжну команду, хоча я з керівництвом львівського клубу про це розмовляв два роки. По «Кардиналу» є великі питання. Що стосується «Локомотива», то у них вже була подібна практика, але згодом «залізничники» відмовились від неї, мотивуючи своє рішення тим, що це себе не виправдало. А Харків, між іншим, велике студентське місто. Однак, не у всіх місцевих ВНЗ ми знаходимо розуміння, що це потрібно. От, наприклад, ХНУ ім. Каразіна пощастило, тому що там є такий тренер, як Віталій Чернишов – досвідчений спеціаліст, колишній гравець, який живе футзалом. Спілкувався я і з клубами Першої ліги. Наприклад, з «Епіцентром К3», щоб він створив молодіжну команду на базі Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА). Там є непоганий зал, є все для того, щоб команда могла тренуватись та грати. Взагалі варто сказати, що наші вітчизняні професіональні команди не бачать вигоди зі співпраці з ВНЗ. У деяких «вишів» є хороша інфраструктура, хороші умови для підготовки. Натомість, команди могли би отримувати кадрову підпитку для своїх основних складів. І, до того ж, це потребує мінімальних затрат, а на виході могли би бути задоволеними обидві сторони.

- Які плани на новий футзальний сезон?
- Є плани організувати його на більш високому рівні, ніж попередній. У минулому сезоні ми мали можливість робити прямі трансляції матчів «Фіналу чотирьох» у Сумах. А тепер ми хочемо зробити так, щоб прямі трансляції змагань починалися вже на стадії змагань. Це буде цікаво і вболівальникам, і командам, які матимуть можливість проаналізувати свої помилки, і арбітрам, тому що так вдасться завадити великій кількості помилок.

- А якщо, наприклад, у якомусь залі не буде можливості організувати пряму трансляцію?
- Значить, треба зробити так, щоб була можливість зробити відеозапис гри та викласти його в інтернеті. Тому що це важливо для популяризації студентського

- «Фінал чотирьох» цього року проходитиме так, як і зазвичай - його прийматиме одна з команд-фіналістів?
- Так. Вважаю, що так правильно, тому що якщо «Фінал чотирьох» провести на нейтральному майданчику, то там не буде нормальної глядацької аудиторії. А так ми матимемо глядачів, які прийдуть вболівати і за команду свого ВНЗ, і, можливо, за суперників.

Джерело - Артем Терентьєв. Автор дякує за допомогу прес-аташе Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Олександрові Нікітіну. futsal.com.ua

Новости

Украина
Сергей Владыко: «Кардинальные перемены назревали, и это прогресс»

13 марта в Ньоне прошел Комитет УЕФА по футзалу и  пляжному футболу, членом которого является президент Ассоциации футзала Украины Сергей Владыко, переизбранный на этот пост на VII Отчетно-выборной...

Украина
Президент АФУ обвинил областные организации в … выполнении прямых функций

Любопытные высказывания довелось услышать от президента Ассоциации футзала Украины Сергея Владыко. Он озвучил свои мысли о работе региональных ассоциаций во время совещания с представителями де...

Украина
Олександр Косенко: «Можливо, з «ХІТа» буде більше гравців в збірній»

8-11 квітня в київському Палаці спорту пройде головна футзальна подія другої половини поточного сезону – це відбіркові матчі чемпіонату Європи 2018-го року. В групі 3 суперниками збірної України бу...

Украина
Визначився переможець шкільної футзальної ліги на Дрогобиччині

 Всеукраїнський турнір шкільної футзальної ліги стрімко котиться просторами України. Змагання масово відбуваються в різних куточках нашої країни й Львівщина не стала винятком. Дрогобицька команда з...

Украина
Сергій Бабіков: "Буде система - буде і результат"

- Сергію Миколайовичу, ви три роки пропрацювали головою Комітету студентського, аматорського і масового футзалу. Як оціните цей період для комітету загалом і для себе зокрема? Що вдалося зробити, а...

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.