Чемпионат ЕвропыОприлюднений розклад матчів Євро-2018ОдессаОдесса. Кубок открытия сезона – у МКВ!ИспанияИспания. Голы, комбинации и сейвы 5-го тураОдессаОдесса. Кубок Лиги Содружества: не футзал, а лотерея!БеларусьБелорусское ТВ о победе "Столицы" над "Кайратом"Кубок УЕФАКубок УЕФА: хорватский «Национал» показал в Загребе абсолютный результатФутзал в миреНас мало, но мы мурсийцы: «Эль Посо Мурсия» с трудом обыграла «Хаэн»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 5: хет-трик Корнийчука, разные таймы в Хмельницком и Тарантино в ПокровскомФутзал в миреРівняни виграли бронзові нагороди чемпіонату світу серед поліцейськихКубок УкраиныКубок України: результати матчів 14-15 жовтняФутзал в миреКубок УЕФА: «Столица» и «Дина» выходят в элитный раундЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 5: в дерби энергетиков сильнее ЛьвовПервая лига Андрей Чуднов: «Все покажут игры официального сезона»Кубок УЕФАКубок УЕФА: «Продэксим» побеждает «Никарс» и выходит в элитный раундФутзал в миреКубок УЕФА. «Кайрат» уступил «Столице»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 5. LIVE!Футзал в миреКубок УЕФА: «Рекорд» проиграл «Кнооппунту» и выбыл из еврокубкаКубок УЕФА19.00. Кубок УЕФА. «Продэксим» (Украина) - «Никарс» (Латвия). LIVE!Женский футзалЧемпіонат України серед жінок (Вища ліга): результати матчів 1 туру Кубок УкраиныКубок України з футзалу: “Феміда-Старлайф” мінімально переграє “Альтернативу”

Кубок України. «Альтернатива» дебютує з перемоги і крокує далі (+ відео)

Двом столичним дебютантам Кубка України випало відкривати його новий розіграш. Якщо «Альтернатива» вже має доволі вагомий досвід виступів на всеукраїнській арені у змаганнях під егідою АФЛУ, то для «Анреал-Atrix» це абсолютний дебют на такому рівні. «Зелені» вчора ввечері провели непростий матч за Masters Cup з броварським «Атлетиком» і поступилися 1:3. Зважаючи на це, перевага у свіжості мала бути на боці «нереальних».
 

Умовні господарі взяли під свій впевнений контроль м’яч, але стартовий відрізок гри провели у розвідці, завдавши пару дальніх ударів в «молоко». Ніщо не віщувало голу, але він таки стався. Кіян з правого флангу класно прострілив, а Біч пробив у стійку. «Зелені» ще навіть не встигли засмутитися, як Заєць перехопив м’яч у суперника і одразу низом відправив його у ворота – 1:0.

Через 3 хвилини «нереальні» мали 100%-й і, забігаючи наперед скажемо, що і єдиний момент у першому таймі. Вишинський знайшов передачею справа на дальній штанзі Нечепуренка, але удар того з пари метрів дивним чином парирував Шульга.

«Зелені» майже весь час перебували з м’ячем, а за рахунок високого пресингу у зародку гасили спроби суперника розпочати атаку. У середині тайму ударну трихвилинку на будь-який смак видав Макєєв: бив і після власного перехоплення, і після накидання з кутового, і після індивідуального проходу, але без результату. В останньому випадку на заваді стала хрестовина. Надалі ударну естафету він передав Назарову і Атаманенку, який з’явився на паркеті під кінець першого тайму.
У нереальних можна згадати хіба що дальній удар Лисюка по центру воріт, а весь інший час Шульга майже не торкався м’яча і замерзав десь в районі лінії штрафного майданчика.

Перед перервою Віталій Кучер ногою відбив неприємний удар Заєця.

Другий тайм почався зі зливи ударів на ворота Віталія Кучера, але той тримався молодцем. На 23-й хвилині він відбив удар Заєця з 5-ти метрів, а потім ще один його ж удар з правого флангу, впорався з дальнім пострілом Омельченка. А потім настали хвилини Атаманенка. Вадим раз за разом опинявся на ударних позиціях і на 26-й хвилині його зусилля отримали логічне завершення. Він пробив зліва з 8-ми метрів у стійку, але м’яч відскочив йому в ноги і  з другої спроби удар вийшов результативним – 2:0.

Після подвоєння переваги «Альтернатива» не скидала обертів. На 30-й хвилині натхненний Атаманенко бив здавалося напевно, але після рикошету від Нечепуренка м’яч змінив траєкторію і пролетів в сантиметрах від штанги.

Лише після цього «Анреал-Atrix» знайшов у собі сили відповісти: удар Кільмухаметова у стрибку відбив Шульга.

У другій половині другого тайм Максим Онуфрієнко почав випускати тих гравців, яких не задіяв до цього, але й ці свіжі сили не внесли перелому у гру. «Анреалівці» пробували активніше грати в атаці, але через це виникали ще більші проблеми у захисті.

На 32-й хвилині «зелені» класно розіграла атаку при втраті суперника, але Біч з пари метрів пробив повз. Після цього особливо нічого цікавого на паркеті не відбувалося і підопічні Миколи Костенка впевнено контролювали гру. На останній хвилині у штрафній «Альтернативи» утворилася купа-мала, але ніхто з гравців гостей не зумів проштовхнути м’яч у ворота і забити гол престижу. Так матч і завершився сухою перемогою «Альтернативи».
 

Отже, «Альтернатива» долає кваліфікаційний раунд Кубка України і наступним суперником киян стане «Феміда-Старлайф» з Хмельницького.


Альтернатива – Анреал-ATRIX 2:0 (1:0)
Альтернатива (Київ):
Шульга – Біч, Макєєв, Заєць, Кіян – Хижняк, Назаров, Науменко, Омельченко - Атаманенко, Клунько.
Запас: Воронюк, Чікаловець (к).
Анреал-ATRIX (Київ): В. Кучер – Бавзенюк, Вітранюк, Лисюк, Лісовий  - Нечепуренко, Шорніков, Вишинський, Паталах – Кільмухаметов, Даниловський, Крючков (к). 
Голи: Заєць, 5, Атаманенко, 26
Попередження: Хижняк, 8 – Лісовий, 33, Шорніков, 36
Порушення: 5 (2) - 7 (2)

Микола Костенко, головний тренер «Альтернативи»

- Ми готувалися до початку Кубка України, бо це серйозний турнір. Розуміємо, що будуть сильні суперники. На жаль, не все, що ми запланували на сьогоднішню гру, вдалося втілити у життя. Ми ще не зовсім готові функціонально і нас не вистачає на два тайми по 20 хвилин «чистого» часу. Але ми готуємося у тренувальному процесі і в сезон повинні увійти нормально.

- Ви розбирали гру суперника? Адже це команда з Першої ліги чемпіонату міста і у минулому сезоні ви з ними не зустрічалися.
- Так , ми з ними не перетиналися, але я переглянув декілька ігор. У них грають навчені і кваліфіковані гравці, тому у нас не було шапкозакидальницького настрою. Ми розуміли, що команда просто так у Кубок України не заявлялася б. Тому ми підійшли максимально відповідально і професійно, розібрали їхніх гравців.

- Вчора ввечері ви зіграли важкий матч з броварським «Атлетиком», а вже сьогодні зранку гра на Кубок. Як команді вдалося так швидко відновитися?
- У нас в обоймі 14 чоловік і тому ми сьогодні зіграли не у чисті дві четвірки, а грало більше людей. Я намагався рівномірно розподілити навантаження і вчора, і сьогодні. Проте все одно навіть по сьогоднішній грі було декілька моменті, де нас функціонально не вистачало – втрачали концентрацію, десь не добігали назад, тому є ще над чим працювати. Ну а грати дві гри поспіль – це нормально. Нам всім футзал подобається, тому ми приходимо і граємо із задоволенням. Зараз тільки початок сезоні і якогось супернавантаження ще не було.

- З керівництвом обговорювали якісь завдання на Кубок? У планах пройти якомога далі чи просто показати себе?
- Ми всі максималісти, тому завжди ставимо максимальні завдання. Коли ми заявляємося в якийсь турнір, то хочемо боротися за найвищі місця. До кожної гри ми підходимо окремо, розбираємо суперника, тому у нас немає такого, щоб пройти кудись далі. Завдання – боротися за кубок і за чемпіонство, адже ми завжди боремося за перше місце.

Максим Онуфрієнко, головний тренер «Анреал-ATRIX»

- Наша команда грає ще з 2002 року, виступала у Другій лізі, тому подібних важливих ігор у нас було багато, але сьогодні був новий етап у нашій історії. Я сподіваюся, що ми будемо рухатися тільки вперед, завдяки нашим президентам, які постійно спонсорують нас і вимагають результату.

Що ж до матчу, то ми грали з напрочуд сильною і грамотною командою, яка відзначається своєю дисциплінованістю завдяки своєму дуже сильному тренерові Миколі Костенку. Хочу зазначити, що в таких іграх набувається досвід. Думаю, що все буде добре і ми рухатимемося вперед. Хотілося б подякувати організаторам і арбітрам, які сьогодні професіонально відсудили. Також сподобалася атмосфера у залі.

- Ви готувалися до цього матчу? Вчора «Альтернатива» відіграла матч проти «Атлетика» і можливо за рахунок високого темпу можна було б нав’язати їм свою гру чи клас суперника дався взнаки?
- Клас класом, але фізично ми не готові. Команда зібралася не так давно і у нас лише по два тренування на тиждень. Це було видно, оскільки в першому таймі ми грали майже на рівних, а у другому сильно «підсіли». Нам не вистачає лави запасних. Сьогодні було лише 12 чоловік. Будемо підтягувати команду і фізично, і тактично.

- Чи побачимо ми вас у Кубку України в наступному сезоні?
- Ми зараз граємо у Кубку відкриття на міському рівні, виступатимемо у чемпіонаті Києва. Будемо рухатися вперед, бо інших завдань немає. А щодо подальших виступів у Кубку України, то якщо керівництву сподобається наша гра, ми однозначно їх продовжимо.

Джерело - Андрій Гулій, прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.