ОдесскаяВторая лига. МКВ (Одесса) - Рувер (Черкассы). АнонсАматорыУ Коростені розпочався Чемпіонат міста з футзалуДнепровскаяДнепр. Кубок Области 2016/17. 3-й предварительный раунд. «Мясная Традиция» - КБ «Южное» 7-2ОдесскаяОдесса. Символическая сборная 7-го тура Премьер-лигиЗапорожскаяЗОАМФ определиласьХарьковскаяКубок СК "Вирта": лучшие голы 2-го тураХмельницкийПреміум-ліга: лідерська рокіровка у дивізіоні 2 – на вершині «AVIVA»ВолынскаяАнонс 3 туру чемпіонату Волині. Футзальний серіал триваєУкраинаМаксим Мануйленко: "Неможливо стати найкращим, коли твоя команда на дев'ятому місці"Преміум-ліга. Дивізіон 1. Огляди матчів 7-й турЖелтые ВодыЮрий Зорин: ты думаешь, что умеешь танцевать?ДнепрДнепр. ТОП-5. Дивизионы А и Б. Лучшие голыЖитомирЖитомир: "Атлет-Житомир" заручився підтримкою міської радиТернопольТернопільська футзальна ліга. "Нива" - "Вікторія" 5:2. ОглядХмельницкая“Тижневик Преміум-ліги”. Випуск 6 ВинницкаяВідбірковий етап турніру з футзалу серед правоохоронців відбувся у ВінниціЛьвовскаяЛьвів. Гранд ліга. 7-й тур. Огляди 11 грудняЛьвовскаяГранд ліга Львова. Галіо-Статус 3:1 Нові іменаКиевКиев. Первая лига. «Grasser-СпецБетон» забивает девять мячей...АМФІФО, Вища ліга: “SANDALINO” здолав “Ураган-4”...

Преміум-ліга: бойова нічия у центральному матчі туру...

Преміум-ліга: бойова нічия у центральному матчі туру та перша в сезоні перемога «Тетри-Барви»
Огляд матчів 7-ого туру у дивізіоні 1


Загострюється інтрига в розіграші Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Нагадаємо, що титульним партнером виступає компанія «Forex Club». Минулого вік-енду, 10-го та 11-го грудня відбулися матчі 7-го туру у дивізіоні 1, результати яких до максимуму загострили подальшу турнірну інтригу. Лідер турніру, «Феміда-Старлайф» втратила очки в матчі з «АВІСТ-Красиловом», на відстань витягнутої руки підпустивши до себе найближчих переслідувачів в особі «Кардіффа» та «Сокола-3». У нижній частині «турнірки» слід відмітити першу в сезоні перемогу «Тетри-Барви», яка здолавши «Евеліну» повернулася у боротьбу за виживання. Про все це і не тільки далі у нашому огляді.

«Динамо-ГУНП» - «Газовик» - 2:2 (0:2)
Голи: Колесников (41, пен.), Наскальний (49) – Нємий (20), Антонюк (26)

Відкривало 7-ий тур цікаве протистояння між «Динамо-ГУНП» та «Газовиком». Початок матчу пройшов у напруженій боротьбі, однак гольових моментів біля воріт обох суперників майже не виникало. Все кардинально змінилося на 20-ій хвилині, коли було і відкрито рахунок у матчі. «Газовику» вдалася швидка багатоходівка, яку сильним та влучним ударом з кута воротарського завершив Нємий – 0:1. Забитий м’яч неабияк додав впевненості «газовикам», які під завісу першої 27-ти хвилинки зуміли подвоїти власну перевагу у рахунку. Попроцький після помилки Сторожука в захисті зумів парирувати удар впритул від Глаза, але першим на підборі виявився Антонюк, якому ніхто не завадив завдати влучного удару – 0:2.
Схоже, у перерві в стані «динамівців» відбулася серйозна чоловіча розмова, оскільки в другому таймі глядачі побачили зовсім інше «Динамо-ГУНП». Номінальні господарі відчайдушно кинулися відіграватися, і біля воріт Петричука не раз ставало доволі гаряче. Дива воротарської майстерності продемонстрував кіпер «Газовика», парирувавши з «дев’ятки» мертвий м’яч після удару Сохорука, але коли вже і він був безсилим, за «чорних» зіграла стійка воріт, у яку прийшовся гарматний постріл Бабія. Шквал атак «Динамо-ГУНП» увінчався успіхом на на 41-ій хвилині, коли у ворота номінальних гостей було призначено пенальті, і Колесников холоднокровним ударом з «точки» один м’яч відквитав – 1:2. Повіривши у власні сили, «динамівці» в надіі відігратися змінили воротаря на п’ятого польового, і ця тактика майже відразу увінчалася успіхом для номінальних господарів. Наскальний, виявившись найспритнішим після прострілу Бабія на дальню стійку, зробив рахунок у матчі рівним – 2:2. На куражі «Динамо-ГУНП» могло вирвати і три очки, однак Колесников своїм супершансом не скористався, після передачі від Соботюка з кількох метрів пробивши у голкіпера. В підсумку – бойова нічия з рахунком 2:2.

«Лада» - «Вентс» - 7:2 (2:1)
Голи: Зощук (16), П. Шульган (20, 53), Умаров (49, 51, 52), А. Шульган (53) – Паперовський (23), Стець (28)

Неймовірно напруженим та емоційним видався поєдинок між представниками нижньої частини турнірної таблиці, «Ладою» та «Вентсом».
Розпочався він з атак «вентсівців», однак їх стартовий натиск успіхом не увінчався. Удар Побережника прийшовся у хрестовину, а потужний постріл під поперечину у виконанні Стеця не без проблем парирував Садиков. «Лада» ж не була такою марнотратною в атаці, і фактично свій перший гольовий момент у матчі зуміла довести до логічного завершення. Зощук відгукнувся на чудовий пас врозріз від Андрія Шульгана, і влучним ударом в праву «шістку» відкрив рахунок у матчі – 1:0. Не встигли «вентсівці» як слід прийти в себе, як вже через декілька хвилин знову були змушені розпочинати гру від центрального півкола. Знову в епіцентрі подій опинився Зощук, який до забитого м’яча записав на свій рахунок «асист», після якого красивим ударом у верхній кут відзначився Павло Шульган – 2:0. Лише після цього «Вентс» зумів зібратися, і під завісу першого тайму Паперовський, результативно використавши помилку Мустафіну та після гросмейстерської паузи влучно пробивши з розвороту, відквитавши один м’яч, а на останніх секундах першої 27-ти хвилинку за «Ладу» знову зіграв каркас воріт – потужний удар Нестеренка прийшовся у поперечину.
Значно цікавіше події у матчі стали розгортатися після голу Стеця, який відновив рівновагу у рахунку – 2:2. Після цього було вдосталь боротьби та емоцій, що вилилось відразу у дві червоні картки, які отримали Мустафін та Стець, однак, що цікаво, реалізувати «більшість» жоден з суперників так і не зумів. По такій грі не витримали нерви у «Вентса», які за 5 хвилин до фінальної сирени перевищили допустимий ліміт фолів, отримавши дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» холоднокровним ударом у правий верхній кут реалізував Умаров, знову повернувши лідерство у матчі «Ладі» - 3:2. «Вентс» пішов ва-банк, змінивши голкіпера на п’ятого польового, однак ця ідея увінчалася повним фіаско для підопічних Юрія Болістовського. «Білі», ще чотири рази результативно використавши помилки суперника при розіграші «зайвого», довели рахунок на табло до розгромного – 7:2 на користь «Лади», яка здобуваючи надважливі три очки, закріплює власні позиції у середині «турнірки».

«Хмельницькі делікатеси» - «Арсенал-Ротор» - 11:4 (3:2)
Голи: Богдан (7, 9), Кащук (20, 47, 54), Бармак (38), Сиворог (42, 50, 53), Морочківський (49, 51) – Зарицький (6), Шпаков (15), Думанюк (31), Шлапак (54, пен.)

Ігрову суботу завершував ще один видовищний поєдинок, у якому зустрічалися «Хмельницькі делікатеси» та «Арсенал-Ротор».
Розпочали краще гру «каноніри», яким вдався швидкий гол. Думанюк на швидкості пройшов по флангу і відпасував ліворуч на набігаючого Зарицького, який точним ударом в нижній кут відкрив рахунок у зустрічі – 0:1. Однак раділи номінальні гості недовго. «Делікатеси» дуже швидко зуміли прийти в себе, і завдяки дублю Богдана (особливо красивим став перший гол Олександра, який він забив невідпорним ударом зльоту під поперечину) протягом двох хвилин перевернули у матчі все з ніг на голову – 2:1. Такий розвиток подій дещо заспокоїв підопічних Віталія Вербового, чим зуміли скористатися їх суперники. Дива воротарської реакції продемонстрував Самчук, парирувавши удар впритул від Стасюка, але і він виявився безсилим врятувати свою команду на 15-ій хвилині, коли Шпаков сильним та точним ударом впритирку з стійкою завершив свій блискучий швидкісний прохід по флангу – 2:2. Завершення першого тайму проходило в атаках номінальних господарів, які і вирушили на перерву в ранзі переможця. Втретє у зустрічі змусив капітулювати Рудого Кащук, який гарматним пострілом після скидки Морочківського зняв павутину з лівої «дев’ятки» - 3:2.
Однак «Арсенал-Ротор» і не думав здаватися. В дебюті другої 27-ти хвилинки Думанюк влучно пробивши у верхній кут, відродив інтригу в матчі – 3:3. Далі на майданчику можна було спостерігати неймовірно напружену боротьбу, у якій цілком все міг вирішити якийсь один окремо взятий епізод. Саме так і сталося на 38-ій хвилині, коли Бармак виявившись в потрібному місці та в потрібному місці після розіграшу кутового блискуче зльоту пробив у ліву «шістку» - 4:3. «Арсенал-Ротор» кинувся рятуватися відіграватися, змінивши голкіпера на п’ятого, однак це приємних дивідендів номінальним гостям не принесло. Скоріше навпаки, оскільки «делікатеси» зуміли результативно використати чи не всі помилки свого візаві при розіграші «зайвого» і ще шість разів до фінальної сирени вразивши опустівшу рамкку «Арсенала-Ротора» довели справу до розгрому. Найбільше «феєрив» тандем Кащук-Сиворог, кожен з якого оформив в підсумку хет-трики у уцій зустрічі. «Арсенал-Ротор» ж голом Шлапака з пенальті на останніх секундах спромігся лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – розгромна перемога «Хмельницьких делікатесів» з рахунком 11:4, які завдяки цьому успіху продовжують дихати у спину трійці лідерів змагань у дивізіоні 1.

«Феміда-Старлайф» - «АВІСТ-Красилів» - 1:1 (0:1)
Голи: Романюк (51) – Косяк (10)

Ігрову неділю відкривав центральний поєдинок 7-ого туру у дивізіоні 1, в якому зустрічалися представники лідируючої групи, «Феміда-Старлайф» та «АВІСТ-Красиловом».




Розпочався матч з так званої «розвідки боєм», а обидва суперники головну увагу акцентували на захисті власних володінь. Що цікаво, що по такій грі перша ж осмислена атака увінчалася взяттям воріт: Косяк виборов м’яч на фланзі, і блискавично підробивши його собі під робочу ногу, невідпорно пробив з розвороту під поперечину метрів з 12-ти – 0:1. Пропущений м’яч неабияк додав спортивної злості гравцям «Феміди-Старлайф», які вже доволі швидко прибрали ігрову ініціативу під власний контроль, однак втілити її у забитий м’яч підопічним Едуарда Щепанського ніяк не вдавалося. Дива воротарської майстерності демонстрував Чекерський, який спочатку парирував небезпечний дальній удар від Муляра, а потім вийшов переможцем у ближньому бою з Михайленком. «АВІСТ-Красилів» в ті хвилини діяв переважно другим номером, терпляче очікуючи свого шансу, який випав команді з Красилова на 20-ій хвилині. Подвоювати перевагу номінальних гостей забов’язаний був Якубов, однак відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у фактично порожню ціль після скидки Полупана. Пристрасті на майданчику розпалювалися, емоції били через край, і по такій грі не витримали нерви у «АВІСТ-Красилова», гравці якого під завісу першого тайму перевищили допустимий ліміт фолів та отримали дабл-пенальті у власні ворота. Взявся виконувати його Дележа, однак Чекерському вдалося вгадати напрямок удару та ліквідувати загрозу.
Другий тайм проходив на зустрічних курсах, а обидві команди стали активніше проявляти себе у атакувальних діях, що не могло не подобатися численним вболівальникам. В складі номінальних гостей виділявся активністю швидкий Полупан, і саме він мав найреальнішу нагоду аби подвоїти перевагу «АВІСТ-Красилова», однак не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером. У «Феміди-Старлайф» виділявся ж Романюк. Спочатку Чекерському ціною надзусиль вдалося перевести сферу у поперечину після разючого пострілу Артема у верхній кут, однак і він виявився безсилим на 51-ій хвилині, коли той ж таки Романюк, уникнувши підкату від Косяка від душі приклався під поперечину метрів з 15-ти – 1:1. Останні хвилини ознаменувались відчайдушними спробами обох суперників вирвати переможний результат, однак попри усі старання, успіхом вони так і не увінчалися – нічия з рахунком 1:1, яка до максимуму загострює інтригу у верхній частині турнірної таблиці.

«Евеліна» - «Тетра-Барви» - 3:5 (2:4)
Голи: Стожик (2, 15), Піхотко (45, пен.) – Музичук (6, 12), Полторацький (16), Макарченко (27, 42)




Першу перемогу в сезоні святкувала «Тетра-Барви», яка у матчі за «6 очок» здолала свого конкурента у боротьбі за виживання, «Евеліну».
Хоча розпочиналося все для команди з Ярмолинець не так вже і погано. Вже на 2-ій хвилині Стожик, відгукнувшись на чудовий пас врозріз від Мельника та влучно пробивши у нижній кут, вивів вперед у рахунку «зелених» - 1:0. Швидкий пропущений м’яч не знітив підопічних Андрія Яремчука, які продемонструвавши характер вже доволі швидко завдяки дублю Музичука, який влучними ударами завершував флангові передачі віл Скалія та Макарченка, перевернули у матчі все з ніг на голову – 1:2. «Евеліна» з відповіддю не забарилася, і Стожик оформивши дубль на 15-ій хвилині зробив рахунок у матчі рівним. Далі ініціативу міцно взяли під свій контроль гравці «Тетри-Барви», і вже доволі швидко втілив її у забитий м’яч Полторацький, ефектно у падінні переправивши сферу у нижній кут після прострілу від Кузьміна – 2:3. На куражі «сині» могли доводити рахунок на табло до розгромного, однак до пори до часу «Евеліні» відверто щастило. Зокрема, по черзі каркас воріт на міцність перевірили Муляр та Музичук. Однак і пані Фортуна не могла допомогти команді з Ярмолинець, коли Макарченку вдався точний удар з лінії воротарського – 2:4.
Другий тайм розпочався так, як і завершувався перший – в атаках «Тетри-Барви». Вже у дебюті другої 27-ти хвилинки номінальним гостям вдалася чудова швидка контратака, яку ефектним ударом під поперечину завершив Макарченко, оформивши дубль в матчі – 2:5. Поступово «Евеліна» зуміла прийти в себе, і на 45-ій хвилині Піхотко, холоднокровно реалізувавши пенальті дещо відродив тінь інтриги в матчі – 3:5. Повіривши у власні сили, команда з Ярмолинець в надії врятуватися від поразки змінила голкіпера на п’ятого польового, однак «синім» вдалося успішно стримати фінальний штурм у виконанні свого суперника та зберегти переможний рахунок – 5:3 на користь «Тетри-Барви», яка таким чином здобуває свою першу перемогу у сезоні.

«Кардіфф» - «Бамбук» - 6:3 (3:1)
Голи: Лук’янов (21, 26), Темнюк (25), Сакович (31), Ціх (53, 53) – Папірович (10), Яровий (37), Стеценко (53)
Ігрову неділю продовжував поєдинок між «Кардіффом» та «Бамбуком».

Розпочали матч впевненіше «салатові», які в дебюті матчу більш ніж на рівних діяли проти одного із фаворитів турніру, активно намагаючись нав’язати йому свою гру. Це дало свій результат на 10-ій хвилині, коли Папірович влучним ударом в ліву «шістку» завершивши націлений пас Антонова з кутового, вивів вперед у рахунку «Бамбук». Пропущений м’яч «розбудив» доволі інертних до цього гравців «Кардіффа», і «помаранчеві», увімкнувши максимальні швидкості та вдало провівши заключний відрізок першого тайму, зуміли переламати хід подій на паркеті на свою користь. Зробив рахунок у матчі рівним Лук’янов, який у падінні красиво пробив у верхній кут після чудового пасу врозріз, а через декілька хвилин Темнюк, точним ударом з розвороту вивів вперед у рахунку вже номінальних господарів. Цей гол дещо надламав морально «Бамбук», чим і скористався його суперник, забивши класичний гол «у роздягальню»: Донець виконав навісну передачу з кутового, а набігаючий Лук’янов вдало вибравши позицію та невідпорно пробивши зльоту у нижній кут, довів перевагу «Кардіффа» до двох м’ячів – 3:1.
Коли в дебюті другого тайму Сакович власним голом довів рахунок у матчі до розгромного, здавалося, що доля переможця цього протистояння вже вирішена, однак вже доволі швидко Яровий, влучно пробивши у ліву «шістку», відродив інтригу. Після цього «Бамбук» певний період часу відверто домінував на майданчику, однак дива воротарської реакції продемонстрував Козак, який видав декілька неймовірних сейвів, а коли вже і він був безсилим, на допомогу «Кардіффу» прийшла стійка, яка прийняла на себе потужний постріл Антонова з середньої дистанції. Гол у ворота «помаранчевих» назрівав з кожною наступною секундою все більше і більше, і стався на 53-ій хвилині, коли Стеценку після передачі активного Антонова з кутового та провалу захисту «Кардіффа» залишалося лише не промахнутися з кількох метрів – 4:3. Однак на більше у матчі зусиль «салатових» не вистачило, а Ціх, оформивши дубль на останній хвилині, зняв усі питання щодо переможця – непроста перемога «Кардіффа» з рахунком 6:3, який завдяки цьому успіху піднімається на другу сходинку у табелі про ранги, відстаючи від лідера, «Феміди-Старлайф», лише на один заліковий бал.

«Сокіл-3» - «Епіцентр К –Forex Club» - 3:2 (1:1)
Голи: Соколюк (16, 51), Глас (53) – Глас (14, аг.), Олянчук (48)

Ігровий вік-енд у дивізіоні 1 завершив цікавий та емоційний поєдинок, у якому силами мірялися «Сокіл-3» та «Епіцентр К-Forex Club».
Початок матчу пройшов під знаком відкритого футзалу, однак до забитих м’ячів справа у матчі вперше дійшла на 14-ій хвилині, коли після силового прострілу Богославського з флангу м’яч зрикошетив в ногу Гласа, і змінивши свою траєкторію, залетів у сітку воріт «Сокола-3». Радість підопічних Віктора Власова була недовгою. Чинному чемпіону вдалася «домашня заготовка» після розіграшу кутового, і Соколюк, влучно пробивши зльоту у «будиночок» Остяку, зробив рахунок на табло рівним – 1:1. Завершення першого тайму пройшло в обопільногострих атаках двох суперників, і по такій грі кращими були воротарі, яким не раз діставалися овації трибун.
В схожій манері розпочалася і друга 27-ти хвилинка. Суперники активно обмінювалися атакувальними випадами, а голкіпери обох команд видавали на гора просто неймовірні сейви. Особливо це стосується кіпера «Сокола-3», Ярослава Гончара, який в одному з епізодів парирував «мертвий» м’яч з верхнього кута після разючого пострілу зльоту від Самсонюка, а через декілька хвилин врятував свою команду після потужного удару під поперечину у виконанні Моночкова. Інтрига у матчі загострилася на 48-ій хвилині, коли Олянчук вдало «спіймавши» відскок від захисника, невідпорно зльоту вколотив сферу у ліву «дев’ятку», вивівши вперед у матчі «будівельників» - 1:2. «Сокіл-3» відразу вирішив ризикнути, змінивши голкіпера на п’ятого польового, і ця тактика увінчалася успіхом для чинного чемпіона. Вже доволі швидко Соколюк, розстрілявши з кількох метрів голкіпера після передачі Гласа з флангу, зробив рахунок у матчі рівним, а вже фактично у наступній атаці цей дует обмінявся «люб’язностями», і граючий тренер «Сокола-3», вколотивши шкіряний снаряд у верхній кут після чудової передачі від Андрія, схилив шальки терезів на користь номінальних господарів – 3:2. Віддамо належне «будівельникам», які билися до кінця, і на останніх секундах цілком могли врятуватися від поразки, однак знову овації трибун зірвав Гончар, парирувавши постріл впритул у виконанні Олянчука. В підсумку – вольова перемога «Сокола-3» з рахунком 3:2, який завдяки цьому успіху закріплюється у трійці лідерів змагань у дивізіоні 1.

 
Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області
 
Джерело - sokil.km.ua

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.