Вторая лигаСьогодні стартують змагання у Другій лізіЮношеский футзалЕкстра-ліга (U-16)-2017/18. 4 тур. LIVE!Ровно19.00. Рівне. Кубок міського голови з футзалу. "Славія" – "Комфорт-Сервіс". LIVE!Первая лига Первая лига-2017/18. Тур 3. LIVE!Сборная УкраиныУкраина vs Италия: у каждого есть матчи, ставшие достоянием историиХмельницкийХмельницький. Найкращі голи Преміум-ліги-2017/18. (4, 5 тур)Экстра-лигаСтепан Струк: Завжди мріяв грати за «Енергію»ОдесскаяОдесса. ТОП-10 голов 5 тура Премьер-лиги 2017-18ХмельницкийВіктор Вербовий: «Наше завдання на сезон – вихід у фінал плей-офф»ВинницкаяФутбольний Тиждень 272 від 29.11.2017Сборная УкраиныУ Броварах стартував НТЗ Національної збірної України з футзалуФутзал в миреЄвгена Ривкіна призначено головним тренером збірної ЛитвиЭкстра-лигаЭкстра-лига. Дела судейские: к плей-офф готовятся всеИталияИталия против Украины: заметно обновленная, но все равно очень сильнаяДнепровскаяТОП-3 кращі голи 6-го туру Чемпіонату Жовтих Вод з футзалуАссоциация футзала УкраиныВідбулося засідання Комітету арбітражу АФУАматорыУ Житомирі відбудеться Чемпіонат України серед лікарівЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 11. Лучшие голы, комбинации и сейвыРоссияЕвгений Серый покидает «Прогресс»Экстра-лигаОфіційно: Микита Шпигар залишив «Ураган»

Юлія Форсюк: "Мрію зіграти на Олімпійських іграх…"

Мова піде про дівчину, для якої футзал – життя. Про багаторазову чемпіонку України, володаря Кубка України, нагороди найкращий гравець турніру і тд.  Вона тренується як робот (залишається допрацьовувати після тренування, плюс виділяє час для тренажерного залу), постійно вдосконалюється і розвивається. За її професіоналізмом можна спостерігати із відкритим ротом.
 
Хто тебе привів у футзал і чому саме цей вид спорту ?

– Якщо говорити правду, то це футзал мене вибрав, а не я його. Моя старша сестра тоді грала за "Біличанку" і вони відправлялись на тренувальний збір. Я поїхала з ними, бо тато з мамою були на роботі, і мене не було на кого залишити (мені було 12 років ). Там я потрапила до футбольної стихії. Мені не дуже це все подобалось, але я багато з ними бігала, буцала м’ячик і мене почало затягувати. Стабільно я вже почала займатись футзалом через 2-3 роки після цього збору. 

Хто був твоїм першим тренером?

– Першим моїм тренером був Колок Володимир Васильович.

Яка реакція була у батьків та знайомих на твоє захоплення?

– На той час ЖФК «Біличанка» була гордістю нашого селища. Володимир Васильович настільки умів зацікавити нас, виховати спортивний інтерес і любов до футболу, що не займатись цим видом спорту було нереально. Батьки і знайомі були тільки за. Тато дуже пишався. Кожну мою медаль він приносив на роботу і показував своїм колегам. Ми були маленькими зірочками в Коцюбинському.

 

Розкажи про свій період кар’єри у російському чемпіонаті. Там рівень жіночого футзалу вищий ніж в Україні?

– Період гри в Росії, хоч він і тривав один рік, став для мене переломним. Я поїхала у МФК «Тюмень» після дворічної паузи у футзалі. Було дуже страшно. Я їхала туди третім легіонером, було ще дві бразильські футзалістки, які на той час провели один сезон в команді. Я розуміла, що буде дуже важко, бо до заявки на матч потрапляють два легіонери. Я була приємно ошелешена професійним підходом і тренерського штабу, і дівчат. Там все по-іншому. Найголовніше, я відкрила для себе інший футзал, побачила інші сторони цієї гри, побачила скільки я можу навчитись і в чому можу стати сильнішою. Це був величезний досвід для мене, і я хочу подякувати головному тренеру Марадуду Сергію Леонідовичу за такий шанс і за те, що вірив у мене. Важко порівнювати рівень, є різні моменти, різні нюанси, але якщо брати той час, коли я їхала в Росію, то рівень того чемпіонату був сильнішим за український.

Що вплинуло на твій вибір на користь IMS–НУХТ?

– Запрошення від IMS–НУХТ було ще перед від’їздом до Росії. Однак тоді я уже дала відповідь сибірському клубу і не могла «включити задню», та і, напевно, не включила б, бо мотивація виступати в Україні уже була втрачена, а рівень чемпіонату Росії був дуже високий. Та ще й МФК «Тюмень» - клуб з хорошою історією і чудовою інфраструктурою, гріх було відмовлятись. На жаль, у клубі почалися фінансові проблеми. Клуб повинен був прощатись з усіма легіонерами як в жіночій, так і в чоловічій команді. Повернувшись до України, я сама вийшла на зв'язок з Андрієм Дмитровичем Білоусом. Ми домовились про зустріч і обговорили в першу чергу моє бачення і очікування від клубу, і його результатів, розвитку в майбутньому. Наші погляди з президентом зійшлись і ми вдарили по руках. Надіюсь, що він задоволений нашою співпрацею, бо я зі своєї сторони дуже щаслива виступати під прапором нашої команди і досягати з нею нових і нових висот.

 

Чи не маєш бажання пограти в іншому чемпіонаті, наприклад за "Атлетико"?

– Звичайно, є таке бажання. І питання в точку. Хотіла б пограти за "Атлетико" (Новалькарнеро). Буду дуже щаслива, якщо мені випаде такий шанс.

Як готуєшся до кожної гри?

– Головне - режим, добрий стан здоров’я і, звичайно, впевненість у своїх силах, а там і Бог допоможе.

 Які емоції в тебе були, коли Україна отримала нового футзального чемпіона
в минулому сезоні?

– Це був фантастичний сезон. Дуже важкий, вдалий, яскравий і, найголовніше, результативний. Ці три трофеї – результат роботи всього нашого клубу. Ми це заслужили. Кожен зробив певний внесок і це дало результат. Це вже історія… І я задоволена, що саме з цією командою я знову стала чемпіоном України.

Що б робила без футзалу в своєму житті?

– Важко сказати, що могло б бути і куди б мене занесло. Думаю, це було б спортивне заняття. Мене тягне до спорту з самого дитинства. На одному місці я б точно не сиділа.

 

Збірна України: які перспективи та чи може наша команда боротись за найвищі нагороди?

– Це дуже болюче запитання, бо в нас по суті немає збірної. Якось в мене брали інтерв’ю і там я сказала свою думку щодо збірної, але воно не вийшло і зрозуміло чому. Можливо я не знаю всіх деталей і можливостей Асоціації, але я бачу, що бажання розвивати жіночий футзал і збірну України в них немає. Та й звідки ж знайдуться ті можливості, якщо немає бажання? Рівень збірної давно вже впав, йому немає з чого підніматись…дуже прикро.

Чи є в тебе якась футзальна мрія?

– Звичайно. Я хотіла б прийняти участь в єврокубках. Олімпіада – найбільша мрія. Ну і ще є одна мрія по завершенню кар’єри гравця. Але це секрет (ще не час його розкривати).

Чим ти взагалі займаєшся у вільний від футзалу час?

– Якщо чесно, то зараз дуже багато футзалу в моєму житті. Крім своїх тренувань та ігор, я постійно дивлюсь різні ліги. Найчастіше це російська суперліга, а також іспанська. Дивлюсь різні матеріали про спорт, про роботу тренерів, про те, як потрібно працювати і досягати великих результатів. Раніше багато читала. Це були книги мотиваційного і психологічного характеру. Ну і звичайно, як всі дівчата, я люблю засмагати. Бути на морі чи океані - це місце, де я щаслива. Це місце, де я відключаюсь від усіх проблем і турбот. Іноді час біля моря хочеться зупинити. В майбутньому дуже хочу мати можливість подорожувати. Хочеться побачити і відчути культуру інших народів, можливо чомусь навчитись, а може в чомусь і допомогти.   

 
Віталій Малимон, TextLab Group, спеціально для futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.