ЧехияЧемпіонат Чехії стартував з розгромного бенефісу «Спарти»РоссияЕвгений Куксевич – новый главный тренер МФК «Норильский никель»Женский футзал6 вересня жіноча збірна України зіграє товариський матч з ПольщеюБеларусьАндрей Толмач: «Все мысли уже о «Борисове-900»ПортугалияНуну Диаш: «Победы в ЦСКА значат для меня не меньше, чем победы в Португалии»Первая лига Перша ліга: десять команд підтвердили свою участь у чемпіонатіЛьвовНазарій Цимбаляк: «Галицькій Здобі» було би по силах грати на високому рівні»Первая лига «Віза-Вторма»: кадрові зміни у літнє міжсезонняГерманияПетр Шаталин: «Не собираемся в Риге быть мальчиками для битья»Испания«Барселона» намагається підписати Леандро ЛіноЛига чемпионов УЕФАИз стана соперников: «ЭРА-ПАК» и «Мовистар Интер» завершили предсезонные спаррингиЧехияОдесский футзалист результативно дебютировал в новом клубе в Кубке ЧехииРоссияНаши за границей. Клушин и Разуванов забивают в первом туреРоссияРоссия. Суперлига. 1 тур. ВидеообзорыБеларусьДенис Гуменюк: «Лучшие команды Беларуси уже не уступают ведущим клубам Украины»Экстра-лигаМирослав Хом’як: «Матч за Суперкубок України збере аншлаг на трибунах»БразилияЛучшие голы 15-го тура чемпионата Бразилии-2018Экстра-лигаДмитро Мартинюк – вільний агентЭкстра-лигаКарлос Барбоза: «Поєдинок за Суперкубок України є дуже важливим для «Продексіма»ПортугалияНуну Диаш: «Девиз футзала – атака и контратака»

Олег Шайтанов: «Часу на розкачку перед матчами з Італією не було»

Ексклюзивне інтерв’ю з головним тренером жіночої національної збірної України

 

Як вже повідомляв «5х5», жіноча національна збірна України 21 та 22 червня грала товариські матчі зі збірною Італії. Перед цим наша команда отримала нового головного тренера – відомого у минулому гравця, дворазового віце-чемпіона Європи Олега Шайтанова. Як відомо, у двох матчах зі «Скуадрою адзуррою» «синьо-жовті» здобули одну перемогу та одну поразку. А вже скоро на наших дівчат чекають два дуже серйозних змагання: чемпіонат світу серед студентських команд та Основний раунд відбіркового етапу жіночого Євро-2019. Тому, «5х5» розпитав Олега Шайтанова і про поєдинки з Ітаією, і про майбутні турніри за участю нашої збірної.

- Олеже Миколайовичу, перш, ніж підбити підсумки двох матчів з Італією, давайте перенесемось трохи назад. Як Ви дізнались про те, що Асоціація футзалу України планує Вас призначити головним тренером жіночої збірної України? 
- Був дзвінок з Асоціації футзалу України, в якому мене запросили приїхати на розмову з президентом АФУ Сергієм Васильовичем Владико. Наступного дня Сергій Васильович запропонував мені посаду головного тренера жіночої національної збірної України з футзалу.

- Як сприйняли призначення на таку посаду? 
- Дійсно, для мене це було досить неочікувана пропозиція, і я попросив декілька днів на роздуми. Поміркувавши та порадившись, я прийняв цю пропозицію. Як це можна сприймати? Це велика відповідальність і розуміння, що попереду дуже важливий етап для футзальної жіночої збірної України. Без сумніву, це дуже цікава робота.

- Як Вас сприйняли у новому колективі? 
- Як сприйняли у колективі? Це, мабуть, треба, в першу чергу, запитати у команди. Як на мене, ми достатньо швидко знайшли спільну мову. Всі розуміли, що часу для розкачки в нас не було - товариські ігри з Італією за три дні змушували нас якнайшвидше пройти адаптаційний період.

- Ваш дебют на посаді головного тренера жіночої збірної України виявився вдалим – наша команда обіграла Італію 3:0. Кращого дебюту було годі й чекати? 
- Звісно, ми всі дуже хотіли виграти. Мабуть, саме наше бажання допомогло нам перемогти італійок із сухим рахунком. Хоча, чесно кажучи, ми дуже багато дозволили створити нашим суперникам біля своїх воріт. Від себе хочу подякувати дівчатам за цю перемогу.

- А що сталося у другому поєдинку? Що призвело до поразки з ідентичним рахунком? 
- У другій грі ми не змогли стримати перший натиск «Скуадри адзурри» і пропустили два м’ячі на початку зустрічі, які визначили подальший характер гри. Мали декілька добрих нагод, щоб скоротити рахунок, але під кінець зустрічі пропустили контратаку.

- Тим не менш, Ви сказали, що за гру у другому матчі було не соромно. Тобто, у цієї команди ще є, до чого прагнути? 
- Не соромно, тому що ми не грали в анархічний відкритий футзал після 0:2, а розсудливо шукали свої моменти. На жаль, ми не забили жодного м’яча того вечора.

- До відбіркових матчів жіночого Євро-2019 ще багато часу, але водночас – його вже мало. Як тренерський штаб нашої збірної готуватиметься до поєдинків відбору? 
- Як раз зараз дуже багато спілкуємося як правильно підготуватися до студентського чемпіонату світу і до відбіркових матчів чемпіонату Європи. Наша підготовка до цих змагань співпадає і залежить від початку підготовки клубів до чемпіонату Украіни. Добре те, що розмовляючи з клубними тренерами провідних українських команд, ми відчуваємо їх підтримку та допомогу. Найближчим часом ми визначимося щодо підготовки наших збірних до відповідальних змагань.

- Тим часом у казахстанському Алмати стали відомі суперники жіночої студентської збірної України серед студентів. Як Ви оцінюєте підсумки жеребкування? І що Ви очікуєте від жеребкування відбіркового етапу жіночого Євро-2019? 
- Так, ми вже знаємо суперників на студентських змаганнях. Також ми всі очікуємо 5 липня, щоб дізнатися, хто буде нашими суперниками по відбірковій групі, ігри якої пройдуть в Україні. Ми всі розуміємо важливість цих ігор як для наших команд в цілому, так і для кожного гравця окремо. Маю надію, що наші «збірниці» будуть надмотивованими на цих змаганнях, тим паче, що наші студентки будуть мати такого суперника, як збірна Росії.

Джерело -
Артем Терентьєв, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.