РоссияНеизлечимый диагноз, или еще раз о лауреатах АМФРЭкстра-лигаЕнергетики завершили тренувальний збір у ПольщіФутзал в миреЧемпіонат світу серед студентів: де дивитись?ТурнирыТурнир в Гомеле. День 3. Все по местамФутзал в миреВиктор Кравцов: «Матчи на Кипре проходят как праздник»ТурнирыКиївський ХІТ – переможець IХ Кубка Водяна!Экстра-лигаСпаринги: «Ураган» обмінявся перемогами з чемпіоном ЛитвиКазахстанСергей Коридзе: «С лучшими игроками всегда интересно работать»КазахстанДуглас – лучший футзалист Казахстана сезона-2017/18Экстра-лига«Енергія» – «Heiro» 9:1. Впевнена перемога у першому матчі у ПольщіТурнирыТурнир в Гомеле. День 2. Ничья лидеров и крупная победа «Сокола»Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Я щасливий бути учасником нового сезону»Экстра-лигаВолодимир Валявка: «Як на мене, то краще перший матч чемпіонату грати на виїзді»Женский футзалОлег Шайтанов: «Ми зробили все, щоб привести дівчат до єдиного рівня готовності»Женский футзалЖіноча збірна України зіграє з ПольщеюТурнирыКубок на призы В.Водяна. День 2. В финале – ХИТ и кишиневское «Динамо»Экстра-лига«Продэксим» в первом матче межсезонья обыграл венгерский «Nyírgyulaj KSE»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»

Олег Шайтанов: «Ми зробили все, щоб привести дівчат до єдиного рівня готовності»

Інтерв’ю з головним тренером жіночої студентської збірної України


Як відомо, жіноча студентська збірна наразі проводить тренувальний збір у Черкасах, де готується до поєдинків чемпіонату світу серед студентів, який проходитиме з 19 по 26 серпня у Казахстані. Як триває підготовка нашої команди до цього турніру, в ексклюзивному інтерв’ю «5х5» розповів головний тренер «синьо-жовтих» Олег Шайтанов.

– Олеже Миколайовичу, зараз жіноча студентська збірна проводить збір у Черкасах перед відльотом до Казахстану. Як Ви оцінюєте готовність нашої команди до змагань? 
– Ми провели достатньо тренувань. У нас були і фізичні, і тактичні тренування. За цей тиждень ми зробили все, щоб привести дівчат до єдиного рівня готовності, адже хтось у своїх командах вже розпочав підготовку до нового сезону, а хтось – ще ні. Втім, у мене до дівчат зараз немає жодних претензій.

– Місце проведення зборів вибрано спеціально для того, щоб надалі, після студентського чемпіонату світу, продовжити там же, у Черкасах, готуватись до відбіркових матчів чемпіонату Європи, які проходитимуть саме у цьому місті, чи не так? 
– Так, було кілька варіантів. Але ми дійсно вирішили зупинитись на Черкасах, щоб дівчата звикали до майданчику, до міста. Після повернення з Казахстану ми продовжимо підготовку до відбіркових матчів Євро-2019. Наразі ми тренуємось у розширеному складі. Зокрема, з нами тренується Юлія Форсюк, яка шукає собі нову команду (одна з лідерів нашої збірної святкувала свій день народження 15 серпня, тому «5х5» також приєднується до вітань. – А. Т.). Також зараз з нами тренується Валерія Єрмоленко. Після повернення з Казахстану більшість дівчат залишиться, щоб готуватись до поєдинків Основного раунду Євро-2019.

– Склад нашої студентської збірної дуже молодий. Чи визначились Ви з капітаном нашої команди на чемпіонаті світу? 
– Десь підсвідомо я вже бачу капітана. Але остаточно визначусь з ним трохи згодом.

– Як планувалось проведення якихось товариських матчів перед відльотом в Алмати, щоб награти якісь зв’язки у команді? 
– На жаль, не було можливості з кимось зіграти товариську гру, тому ми обмежились двохсторонніми іграми. Підсумовуючи наш збір, хочу сказати, що настрій у команді зараз хороший. Тілом ми ще в Україні, але душею та думками – вже у Казахстані.

Артем Терентьєв,
«5х5» 
Фото: Павло Кубанов

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.